Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Isänmaallinen puhe isänmaan puolesta.

Yhdysvaltojen taannoinen, sittemmin murhattu presidentti Kennedy, taisi tokaista joskus jotain sellaista, ettei meidän ei pitäisi niinkään ajatella sitä mitä isänmaa  voi tehdä meidän hyväksemme, vaan meidän pitäisi miettiä mitä me voisimme itse tehdä isänmaamme hyväksi.

Isänmaamme on tehnyt hyväksemme paljoin ja tekee niin koko ajan,  politikkojen vaalien yhteydessä antamien vaalilupausten mukaisesti. 

Että mitäkö hyvää isänmaamme on sitten meidän hyväksemme tehnyt?

Isänmaaliisten tunteiden ja valtion tuella harjoitelleiden urheilijoiden, meidän kaikkien itsetuntoa vahvistavien kansainvälisten saavutusten ja urotekojen lisäksi, isänmaa on panostanut ja panostaa jatkuvasti taloudellisesti huomattavia summia meidän kansalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Tästä taloudellisesta panostuksena on seurauksena isänmaamme infrastruktuuri, tiet, rautatiet, lentokentät, julkinen liikenne, hallinto, järjestyksen pito, puolustuslaitos, oikeuslaitos, koulut, terveydenhoito, työttömyysturva, sosialihuolto ym. julkiset palvelut. Näiden palveluiden tuottamista varten isänmaamme pitää yllä  ns. julkista sektoria joka työllistää paljon ihmisiä, isänmaamme omia kansalaisia ja jonkin verran kai muitakin.

Tuon kaiken mitä me kansalaiset olemme isänmaaltamme saaneet, olemme kuitenkin tavallaan myös velkaa isänmaalle, vaikka emme me sitä velkaa ole isänmaaltamme pyytäneet, palveluitahan me vain olemme isänmaaltamme pyytäneet, eivätkä politikot ole meille koskaan velkaa luvanneet, palveluita vain ovat luvanneet.

Politikot ovat siis toimittaneet meille isänmaan palveluita, hyviä palveluita, mutta myös velkaa, velkaa joka on pakko maksaa, halusimmepa me sitä tai emme, se velka vain on maksettava isänmaalle.

-------------------

Isänmaamme on siis tuottanut meille kansalaisille palveluita, kaikkea hyvää, jopa enemmän kuin mitä me olemme maksaneet isänmaallemme takaisin veroina. Tällä hetkellä jokaisen kansalaisen velka isänmaalle on noin 17 000 yksikköä nykyistä rahaa, eli euroa ja se velka on kasvamassa.

Hallitus on luvannut pienentää tätä meidän velkaamme isänmaalle, leikkaamalla isänmaan meille tarjoamia palveluita, eli hidastamalla velkaantumista ja korottamalla veroja, pakottamalla meidät lyhentämään velkaamme isänmaallemme nopeammassa tahdissa.

Mutta hallitus viivyttelee tämän lupauksensa käytäntöön panossa. Miksiköhän?

--------------------

Isänmaa joka ei kerää kansalaisilta kansalaisilleen tarjoamiensa palveluiden hintaa täysimääräisenä, joutuu rahoittamaan nämä palvelut muulla tavalla. Sellainen isänmaa joutuu ottamaan kansalaistensa palvelemiseen käyttämänsä rahat muualta, velkaantumaan muualle, tunteettomille sijoittajille ja liikemiehille jotka pyrkivät vain saamaan rahoilleen mahdollisimman suuren tuoton.

Tästä muualta lainaamastaan rahasta isänmaa joutuu maksamaan korkoa, joka näin huonoina aikoina on pieni, kun sijoitusrahalla ei oikein ole muuta käyttöä, mutta kun ajat paranevat ja rahalle tulee muuta kysyntää, sen hinta kasvaa.

Isänmaan kansalaiset joutuvat joka tapauksessa joskus maksamaan sekä isänmaan kapitalisteilta ottaman velan, että myös kapitalistien isänmaalta  vaatimat velan korot.

Miksi siis isänmaan hallitus epäröi ja viivyttelee eikä leikkaa palveluita, vaikka isänmaalla ei ole niihin varaa?

-------------------

Sellainen isänmaa jossa kansalaiset eivät pysty itse maksamaan isänmaan heille tarjoamia palveluita on sairas yhteiskunta, se on velkaantuva yhteiskunta, se on epävakaa, epävarmalla pohjalla toimiva yhteiskunta, jota luotottajat ja yrittäjät karttavat.

Yrittävät toimivat varmalla pohjalla ja suosivat sellaisia yhteiskuntia jossa menot ja tulot ovat tasapainossa ja meno vakaata ja ennustettavaa.

Siksi isänmaamme olisi mitä pikemmin päästävä eroon tästä ikävästä velkaantumisesta, jotta sijoittajat ja yrittäjät voisivat nousukauden alkaessa ja tavaran kysynnän maailmalla kasvaessa luottaa meihin ja meidän isänmaahamme.

Sijoittajat eli kapitalistit voisivat isänmaamme julkisten palveluiden sijasta rahoittaa isänmaamme yritystoimintaa, alkavaa ja hapuilevaa uusiin innovaatioihin perustuvaa yritystoimintaa isänmaassamme,  tuoda isänmaahamme uutta tuottavaa yritystoimintaa muualta maailmasta.

Tällä tavalla ja vain tällä tavalla kansalaisimme voivat saada työtä, tehdä ja ansaita työnteolla rahaa, jolla voivat elättää itsensä ja maksaa veronsa, velkansa yhteiselle isänmaallemme.

Hallituksemme toiminta, joka tähtää isänmaamme velan kasvattamiseen ja meidän kansalaisten velan kasvattamisen isänmaalle, ei ole isänmaallista toimintaa. Hallituksemme ministerit ja kansalaistemme valitsemat isämaamme edusmiehet eduskunnassa eivät näin ollen ole isänmaallisia ihmisä.

Olisi aika vaihtaa isänmaamme nykyiset edustajat ja päättäjät uusiin, isänmaallisiin, heti seuraavissa vaaleissa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei pidä antaa tämän isänmaallisen paatoksellisuuden sävyn säikyttää tai pelottaa.

Saa kommentoida ihan vapaalla tyylillä. :)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tässä maassahan on esimerkiksi työttömältä estetty kaikenlainen järkevä toiminta, eli estetty tekemästä mitään isänmaansa tai itsensä hyväksi. Tässä maassa pitäisi ennemminkin kysyä maammme sairailta viranomaisilta ja poliiitikoilta jotka systeemin ovat rakentaneet, miksi he eivät anna kansalaisten tehdä mitään isänmaan hyväksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"pitäisi ennemminkin kysyä maammme sairailta viranomaisilta ja poliiitikoilta jotka systeemin ovat rakentaneet, miksi he eivät anna kansalaisten tehdä mitään isänmaan hyväksi?"

Tässä asiassa olet täysin opikeassa.

Tämä on lisäksi mielestäni vielä erittäin tärkeä ja painava asia.
Se on painava asia taloudellisesti,
mutta erityisen painava se on moraalisesti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yhden typrän kysymyksen haluaisin tehdä: millainen ihminen on mielestäsi isänmaallinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"millainen ihminen on mielestäsi isänmaallinen."

Olisko sellainen joka puolustaa isänmaan itsenäisyyttä, suvereniteettia. Liittovaltion kannattaja ei siis voi olla isänmaallinen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei tuo ole minun mielestä tyhmä kysymys.
Mielenkiinnolla paneudun miettimään mitä mieltä olen
ja vastaus on seuraavanlainen
---------------------------------
Sellainen ihminen kuin mitä minä olen on isänmaallinen ihminen.

*Tunnen itseni suomalaiseksi

*Olen ylpeä suomalaisuudestani

*Tunnen jollain ihmeellisellä tavalla yhteneväisyyden tunnetta muihin suomalaisiin ihmisiin, sekä täällä syntyneisiin, että tänne muualta muuttaneisiin. (Tällekään tunteelle ei ole perusteita, se on vain tunne joka tulee jostain. Kokemukseni mukaan ja muutenkin kaiken todennäköisyyden mukaan suomalaiset ovat samanlaisia kuin muut.)

*Ajattelen asioita yleensä suomalaisten kannalta kokonaisuudessaan. Ne asiat ovat hyviä asioita mitkä ovat suomalaisille hyväksi.
-------------------

Muut saavat aivan vapaasti olla isänmaallisuudesta jotain muuta mieltä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minäkin tunnen olevani isänmaaallinen, vaikken olekaan ylpeä suomalaisuudestani, vaan häpeän tällä hetkellä sitä. Samoin en tunne yhteneväisyyytttä suureen osaan suomalaisista tai tänne muuuttaneista. Omissa toimissani yritän kuitenkin toimia maamme edun mukaisesti ja yritän omalla vaatimattomalla panoksellani rakentaa lapsilleni maata, josta he voisivat olla ylpeitä!

Näen kuitenkin etteivät maamme poliitikot, viranomaiset ja muut julkista tehtävää hoitavat tee samoin tällä hetkellä ja koen että he ovat huomattavasti vähemmän isänmaallisia kuin itse olen! Koen että he ovat pettäneet suomen kansan, kansan jonka ymmärrys ei riitä asiaa käsittämään ja siksi häpeän olla suomalainen!

Juhani Putkinen

Me maksamme veroja julkiselle sektorille ja saamme vastineeeksi hyviä palveluja.

Valitettavasti se julkinen sektori on meidän veronmaksajien etujen vastaisesti pöhöttynyt - sinne on pesiytynyt sellaistakin porukkaa, joista ei ole mitään hyötyä meille veronmaksajille. Me joudumme kuitenkin maksamaan palkat myös niille turhakkeille.

Julkiselta sektorilta pitää potkia pellolle ne turhakkeet, silloin julkisen sektorin menot pienenevät ja päästään tasapainoon, jolloin velkaantuminen päättyy.

Veroja EI saa korottaa, vaan menoja TÄYTYY leikata.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Julkiselta sektorilta pitää potkia pellolle ne turhakkeet, silloin julkisen sektorin menot pienenevät ja päästään tasapainoon, jolloin velkaantuminen päättyy."

Olen muuten tässä asiassa suurin piirtein samaa mieltä, mutta pelkään että tuohon yllä esiin ottamaani lainaukseen sisältyy turha toive.

Pelkästään turhakkeiden poistolla emme pysty tilannetta korjaamaan, tarvitaan palkkaleikkauksia, tavalla tai toisella toteutettuja palkkaleikkauksia, vaika populistit yrittävät muuta todistella.

Vielä sanoisin että totta kai turhakkeet pitää myös karsia, en minä tietenkään siinä asiassa vastaan pane, mutta turhakkeina ei saa pitää hyödyttömiä kansalaisia, kuten lapsia, sairaita, työkyvyttömiä ja vanhuksia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Löysin sinulle uuden videon..ruotsalainen dokumentti missä käydään läpi koko kriisiä ja teidän ideanne on täysin vastoin sitä mikä oikeasti toimisi: http://www.youtube.com/watch?v=JtVtHjZcN7s

Kyseisessä videossa ekonomistit,pankkiirit ja keskuspankkiirit näyttävät mitä tapahtuu ja osa näyttää tietämättömyytensä.. Todella mielenkiintoinen pätkä aiheesta ja suosittelisin kaikkia katsomaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset