Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kauppasota - Kylmä sota - Kuuma sota

No jo on maailma taas kummassa mallissa. Maailman päättäjät ovat joko täysin kyvyttömiä, tai sitten ne on menettäneet kokonaan järkensä.

Ensin joku maa kieltää viemästä jotain jonnekin ja sitten se toinen maa taas kieltää vastapakotteena tuomasta jotain muuta tavaraa sieltä samasta maasta.

Mitä tämä nyt on?  Kauppasota.

Kun nyt aikansa laitetaan näitä pakotteita ja vastapakotteita niin kohta ei viedä eikä tuoda enää mitään. Kaupan hyllyt on tyhjät ja tehtaat seisoo.

Ihmiset pyörittelevät peukaloitaan, ihmetellen että mitä nyt oikein tehtäisiin, kun ei ole työtä, mutta ei toisaalta ole rahaakaan, mitä kuluttaisi aikansa kuluksi, mutta ei onneksi ole mitään ostettavaakaan kun ei kukaan enää tee mitään.


No, nälkähän siinä tulee tietenkin ennen pitkää.

Mitäs sitten tehdään? No, sitten etsitään syyllisiä. Syyllisiä ovat tietenkin ne toiset, ne jotka laittaa tuonti ja vientikieltoja meidän maalle. Meidän maamme tuonti- ja vientikiellothan ovat vain vastatoimia, rangaistuksia sen vihollisen myynti ja vientikielloista. 

Seuraa ankaraa kielenkäyttöä ja vastapuolen syyttämistä ja haukkumista kaikesta mahdollisesta?

Mitä tämä nyt sitten on? Kylmä sota.


No, vihaiseksihan sitä tulee sellaisesta, tietenkin, ennen pitkää.

Sitten joku keksii että kun naapuri on kieltänyt viemästä mitään ja kun kenkuttaa niin kamalasti ja kun tässä ei ole oikein mitään tekemistäkään, niin ryhdytään tekemään pommeja ja viedään niitä sinne naapuriin, eikä kysytä siihen mitään lupia, viedään vaan, vaikka väkisin, niin että ne siellä sitten heti räjähtää.

Mitä tämä nyt sitten on? Kuuma sota


Kyllä se niin on että kun päättäjät ensin on hulluja, niin kohta se hulluus tarttuu koko kansaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset