Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Puhtaan ruotsalaisuuden puolue voitti Ruotsin vaalit

Ruotsalainen talouselämä ja Ruotsin elintgaso perustuu maahanmuuttoon. Maahanmuuttajat, myös suomalaiset maahanmuuttajat, ovat vuosikymmenet tehneet ruotsalaisten työt heidän puolestaan ja maksaneet ruotsalaisten eläkkeet. Nyt kun maahanmuuttajat alkavat Ruotsissa tulla eläkeikään, ruotsalaiset eivät enää suvaitse heitä, Ruotsin mamuja, kuten ennen.

Pitää muistaa että näitä ruotsidemokraatteja, ruotsalaisia rasisteja on kuitenkin vain 13% Ruotsin kansasta, joten ei pidä tuomita Ruotsin kansaa kokonaisuudessaan tämän pienen ryhmän johdosta. Suurin osa ruotsalaisista, lähes 90% ruotsalaisista, on edelleen suvaitsevaista fiksua porukkaa. Kaikissa kansoissa on tietenkin omat huligaaninsa ja häirikkönsä, niin myös ruotsalaisissa. Sen perusteella ei voi tuomita koko kansaa että näitä aina on.


Tähän mennessä on Ruotsissa suhtauduttu näihin häiriköihin siten, ettei yksikään toinen puolue ole suostunut yhteistyöhön heidän kanssaan. Saa nähdä miten nyt käy, kun puolue on tuplannut kannatuksensa. Toivottavasti linja jatkuu. Jos linja jatkuu, se voisi jopa yhdistää Ruotsin kansaa ja parantaa sen yhteiskunnan toimivuutta,

Jotta ruotsidemokraatit eivät pystyisi käyttämään vaa’ankieliasemaa hyväkseen ja siten vaikuttamaan päätöksentekoon Ruotsissa, muodostettavan sosialidemokraattisen hallituksen olisi tehtävä yhteistyötä porvariopposition kanssa enemmän kuin ilman ruotsidemokraatteja, jotta valmisteltaville uusille laeille taattaisiin läpimeno, ilman että ruotsidemokraatit pystyisivät käyttämään vaa'ankieliasemaansa ja vaikuttamaan päätöksentekoon.


Käytännössä ruotsidemokraatit voivat siis saada aikaan sen, että hallituksen sosialidemokraatit ja opposition porvaripuolueet joutuvat tekemään parlamentaarista yhteistyötä laajemmin kuin  miten muuten, ilman ruotsidemokraatteja, olisi mahdollista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kovasti täällä jo hehkutettiin Ruotsin SDP:n voittoa. Ruotsi on vielä enemmän kaksoismoralistinen maa kuin Suomi.

Suomi taas on huono kopio Ruotsista. Ruotsissa ei enään Rinkebyhyn uskalla mennä pelastuslaitos ja posti. Tulee oma mamuvaltio Tukholman kylkeen.

Suomi tulee jälkijunassa, mutta varmasti. Ääni SDP:lle on aina suuri riski äänestäjälle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lopeta valheiden levittely. Rinkebyssä on vähemmän poliisihälytyksiä kuin tavallisessa suomalaisessa pitäjässä. Suomessa niitä aiheuttaa alkoholi.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Oisko sulla Sini jotakin linkkiä tuolle sinun faktalle, että Rinkebyssä on vähemmän hälytyksiä, kuin tavallisessa suomalaisessa pitäjässä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/235025-hb... http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
Esim itsemurhahälytyksiä on tietysti Suomessa enemmän kun suomalaiset (Antikaisen tilastossa miehet) tekevät niitä useammin. Rinkebyssä maahanmuuttajat tuskin nostavat niitä. Alkoholi on niissäkin iso tekijä.
Suomi on väkivaltaisempi maa kuin Ruotsi ja miehet kärsivät siitä erityisesti.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #21

Se että suomalaiset tekevät itsemurhia enemmän, kuin ruotsalaiset ja oletettavasti enemmän, kuin Rinkebyn maahanmuuttajat Se ei tee vielä Rinkebyystä tavallista suomalaista pitäjää rauhallisempaa...

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #21

en ole Ringebyyssä ikinä käynyt mutta satuin ajamaan pari päivää sitten Maunulan läpi Helsingissä. Aika värikästä katunäkymää oli. Onko Maunula Lilla-Rinkeby?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Molemmat ovat kivoja paikkoja. Minä olen asunut maahanmuuttajana Tenstassa joka on Rinkebyn kyljessä. Molemmat ovat luonnonläheisiä paikkoja mutta Maunula edustaa hienompaa yhdyskuntasuunnittelua kun Rinkeby on vähän kasarmimainen paikka samaan aikaan rakennettuinen laatikkotaloineen ilman suomalaista lähiöestetiikkaa jossa talot mukautetaan luontoon.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #34

Ihmettelen vaan, että ovatko kaikki värilliset yötöissä vai miten aikaa keskellä päivää lonua kaduilla?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

Melkoinen yleistys.
Lonuvatko kaikki värilliset kaduilla kekellä päivää?
Kaipa heistäkin on osa kotona ja osa töissä, kuten meistä suomalaisistakin.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #41

Yleistit itse Arto itse kaikki SD:tä äänestäneet ruotsalaisiksi rasisteiksi.
Tunnen ihan maahanmuuttajataustaisia ketkä äänestivät SD:tä ja syy ei ollut rasismi vaan halu muuttaa ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa.
Se että esim. Malmössä ei uskalla heilutella enää israelin lippua on pistänyt osan ruotsalaisista miettimään minkälaisen maan he jättävät lapsillensa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #48

Nuo tuntemasi maahanmuuttajataustaiset lienevät suomalaistaustaisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"Yleistit itse Arto itse kaikki SD:tä äänestäneet ruotsalaisiksi rasisteiksi."

Jos olen niin tehnyt, olen menetellyt pahasti, yhtä pahasti kuin sinä, syyllistyessäsi siihen mistä moitin sinua. Voin antaa anteeksi sekä itselleni että sinulle, mutta se ei tee tekoa tekemättömäksi. :)

Jos ymmärsit minun sanoneen niin, voin kuitenkin sanoa etten tarkoittanut sitä. En ajattele niin että kaikki ruotsidemokraatit olisivat rasisteja.

Mutta miksi he sitten äänestävät SD:tä, jos eivät kerran ole rasisteja? Ruotsin pakolaispolitiikka on hyvää, maailman parasta,
miksi siihen haluaisi jotain muutosta huonompaan päin, ellei ole rasisti?

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #51

En äänestänyt SD:tä. Olen tietenkin huono vastaamaan, muiden ihmisten puolesta, mutta osalla on varmasti sama syy , kuin palestiinalaisilla Hamasin äänestäminen, että ei hyväksy maahanmuuttoa. Osa haluaa käsittääkseni rajoittaa maahanmuuttoa, että oma kulttuuri ei muuttuisi liikaa. Tietenkin osalla on pelko runsaan erinlaisen kulttuuritaustan omaavien sopeutumisesta ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Tuosta on esimerkkinä osa somaleista Suomessa: tyttöjä jotka haluavat elää suomalaista elämää somalitaustaisena suomalaisena lähetetään "kotia" oppimaan tavoille ja samaan aikaan ollaan kuitenkin huolissaan pojista jotka lähtevät vapaaehtoisesti uskonsotaan. Eli maahanmuuttajillakin on sopeutumisen vastuu ja jos haluaa sopeutua on ehkä tingittävä omasta kulttuurista.
Esim itseä sylettää mun veroruunujen syytäminen Kallelle ja Sylville, mutta en pidä fiksuna alkaa maahanmuuttajana vaatimaan Kallelle kenkää, koska en halua huonoa mainetta maanmiehilleni vaikka jokainen vastaa tietenkin omista sanoista, mutta se yleistäminen...

Mun oma kaveripiiri täälä Stokiksessa on vajaa puolet suomalaisia ja reilu puolet ihan kaikkialta maailmasta ja porukkaan mahtuu niin hurria, mustaa, homoa ja muslimia, että itse en erottele ihmisiä, kuin sillä perusteella, et onko hyvä tyyppi vai ei. Se että mun frendit on hyvii tyyppejä ei tarkoita, että kaikki maahanmuuttajat olisivat ja sen selvittää käynti vaikka vankilassa ja siitä voi, myös selittyä joidenkin maahanmuuttovastaisuus.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #51

"Mutta miksi he sitten äänestävät SD:tä, jos eivät kerran ole rasisteja?"

Miten ne maahanmuuttajat, jotka äänestävät SD:tä, voivat olla rasisteja?

"Ruotsin pakolaispolitiikka on hyvää, maailman parasta"

Tekeekö siitä maailman parasta se, että Ruotsi ottaa niin paljon pakolaisia, vai mikä siitä tekee maailman parasta?

Jos se suuri määrä tekee siitä parasta, niin edelleen kysyisin, että mikä on liian paljon, tai onko sellaista määrää mikä olisi liian paljon. Et vastannut siihen vielä.

Toni Seppänen

Oi Sini.

Schenker lopettaa toimitukset rinkebyhyn koska autoja ja rahtia on yritetty varasta, kuskeja ja autoja on kivitetty.

http://www.logistics.dbschenker.se/log-se-se/press...

DB Schenker ei toistaiseksi toimita kuljetuksia perille postinumeroalueilla 163 70, 163 71, 163 72 ja 163 73 sijaitseviin osoitteisiin Tukholman Rinkebyssä.

Päätös johtuu siitä, että yritys ei pysty takaamaan henkilökuntansa turvallisuutta. Tästä syystä DB Schenkerillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin vedota vastuuvapauteen Force majeure -säännösten mukaisesti.

Force majeure on sopimusoikeudessa käytettävä termi, joka tarkoittaa sopimuksen osapuolista riippumatonta, odottamatonta poikkeuksellista tapahtumaa, joka estää sovitun velvollisuuden täyttämisen. Ylivoimainen este on esimerkiksi hirmumyrsky, kapina, liikekannallepano, maanjäristys, meteoriitti, tulivuorenpurkaus tai sota.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

https://www.youtube.com/watch?v=So9Nfm6uVdc

Tässä on hyvä piilokameravideo, jossa tehdään sosiaalinen koe Stureplanilla ja Rinkebyssä. Video kannattaa ehdottomasti katsoa, näkyy Rinkebyn meno ja meininki oikein hyvin. Video on tältä vuodelta.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Tämä videohan kannattaa ehdottomasti näyttää kaikille kerjäläisille. Pojilla on nimittäin menny isot massit ohi keskustassa istumalla, kun Rinkebyssä näytti kaikki auttavan...

Ilkka Huotari

Tuolla "pääosan esittäjällä" oli vähän samaa näköä ja oloa kuin tällä: http://www.youtube.com/watch?v=wEW-nAWZ0zo

Keijo Räävi

Ruotsalaiset eivät ole koskaan mitään erityisen suvaitsevaisia olleet. Viimeistään nyt ruotsidemokraattien jytkyn jälkeen asian ymmärtävät hidasälyisemmätkin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

RKP voisi vaihtaa veljespuolueensa kituvasta FP:sta nousevaan SD:hen!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Provoile sä vaan. Ruotsinsuomalaisena sä tiedät että SD´n historialliset juuret on puhtaissa natsijärjestöissä eikä missään SMP´ssä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sinille kelpaa ukrainalainen natsiorganisaatio, mutta ei ruotsalainen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Kyllä kelpaa ruotsalainenkin siinä vaiheessa kun Putin päättää Ruosin ottaa jälkiruoaksi. Vaikka natsit ovatkin nyt Putinin puolella.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllähän RKP:ssäkin on ollut lajinsa rotuopinkannattajia. Freudenthal-mitallikin sopisi hyvin antaa vaikkapa Jimmy Åkessonille.

SMP:llä ei todellakaan ole SD:kanssa mitään tekemistä!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"SMP:llä ei todellakaan ole SD:kanssa mitään tekemistä!"

Entäs jos SMP, tai siis nykyisin persut, ottaisi vallan Suomessa ja SD tekisi vastaavan tempun Ruotsissa?

Eikös naapurimaan hallitsijoiden kanssa olisi syytä olla kuitenkin hyvissä väleissä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #19

Luulisin suhteista tulevan koleat eri syistä johtuen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Natsismiin kuuluu rotuteorioiden lisäksi (mitkä teoriat olivat aikaisemman Hitleretumerkkisen natsismin aikan yleisiä koko Euroopassa monenlaisissa piireissä) muita piirteitä. Väkivallan ihannointi, autoritarismin ihannointi, pyrkimys tiukempiin rangaistuksiin jopa kuolemanrangaistuksiin joissain rikollisuustyypeissä ja maskulinismin palvominen. Rotuteoriat kuuluvat rasismiin se ja nuo muut natsismiin. Eli sinun alkuperäinen kommenttisi oli provo mutta keskustelua eteenpäin vievä provo, kiitos siitä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Toivottavasti demarit eivät sentään tee yhteistyötä maltillisen Kokoomuksen kanssa. Silloin Ruotsikin valuisi kohti meidän suomalaista järjestelmäämme. Demareiden pitäisi täälläkin olla hallituspuolue Kokoomuksen oppositioäänenä. Suomessa demarien ääni on vaiennettu ministerimersun takapenkin paikkaa tarjoamalla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ruotsin väkiluku 2013 on n. 9 500 000 asukasta. Tarkkaa lukumäärää ei taida tietää kukaan. Ulkomaalaistaustaisia asukkaita Ruotsissa oli vuonna 2011 19,6% eli noin 1,9 miljoonaa.

2014 ulkomaalaistaustaisia on jo pitkälti yli 20%. Tuoreimpia lukuja ei saatavilla. Kolmen vuoden aikana Ruotsiin on kuitenkin muuttanut yli 100 000 maahanmuuttajaa, joten prosentit ovat muuttuneet huimasti vuodesta 2011.

Ruotsidemokraatteja äänesti 12,9 % äänestysikäisistä ruotsalaisista.

Suomessa äänestysikäisiä on noin 80% väestöstä.

Ruotsissa suhde lienee samaa tasoa, eli siellä on noin 7-7,5 miljoonaa äänioikeutettua.

Heistä liki miljoona on äänestänyt ruotsidemokraatteja. Ruotsidemokraattien äänestäjistä liki sataprosenttia on kantaruotsalaisia.

Vasemmistoa on äänestänyt liki sata prosenttia niistä maahanmuuttajista, jotka ylipäätään ovat äänestäneet, koska heillä ei ole islamilaista puoluetta, jota äänestää.

Voidaan siis todeta, että vastakkainasettelun aika on vasta alussa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ihmettelen miten ruotsidemokraatit suhtautuvat Ruotsin kuninkaalliseen perheeseen, sehän on alunpitäen ulkomaalaistaustainen.

Ensimmäinen Bernadotte- suvun kuningas oli Napoleonin kenraali ja hänen sukunsta puhtaan ranskalaista, mikäli voidaan puhua puhtaasta ranskalaisudesta, tai puhtaasta ruotsalaisuudesta.

Ruotsin kuningatar Silvia on puhtaasti maahanmuuttajataustainen ja hänellä on saksalainen isä, sekä brasilialainen äiti.

No, Silvian isällä on natsitausta, joten se varmaan takaa ruotsidemokraattien suosion hänelle.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pikkaisen karikoitu esimerkki.

Eiköhän Ruotsissa aleta hiljalleen kyllästymään maan islamoitumiseen ja erilaisten ryhmien, lähinnä mamujen, aiheuttamiin konflikteihin.

SD:lle ei olisi kannatusta, jollei SD:lle olisi kongreettista tarvetta.

Melkoinen osa perussvenssoneista on sanansa sanonut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pikkaisen karikoitu esimerkki."

Mikä siinä ei pidä paikkaansa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

SD´n äänestys nousi eniten Pohjois_Ruotsissa missä kuitenkin mamuja on vähemmän kuten te toitottajat tiedätte jos koskaan mietittete tai miettisitte sitä shebaa mitä joka väliin pukkaatte maahanmuuttajat sitä maahanmuuttajat tätä maahanmuuttajat siell' ja maahanmuuttajat täällä ja Putin on onnesta mykkänä kun Suomessa, seuraavassa suupalassa on näitä nettiaktiiveja jotka hokevat EU, Maahanmuuttajat, EU, Maahanmuuttajat, EU, Maahanmuuttajat ja Rinkeby ja Lieksa ja ennen kaikkea lastenvaunut ja getto palaa ja mikä se jäi tänään nettiin postaamatta joo paloautot huomenna laitetaan sionistien konspiraatio.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #13

Suurin kannatus on Skånessa tämän mukaan. Siitä en tiedä minkä verran missäkin on noussut.
http://www.sydsvenskan.se/val2014/sd-blev-starkast...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Puolue on alunperin muodostettu Skoonessa vanhan natsipuoluyeen jatkoksi.
http://www.etc.se/inrikes/nazisterna-som-skapade-s...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #32

Silti seuraavissa vaaleissa SD saa 18-25 %.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Skånessa SD kannatus 23% SDP kannatus Ruotsin lapissa 49%.

Aslak Koivuila

Kyllähän nuo galluppien tekijät tiesivät, että luku on 13 eikä 10, jolla viimeiseen asti yritettiin vaikuttaa.
Suvaitsevaisia !?
Koettakaapa Ståkholmin hienoimpiin paikkoihin syömään asianmukaisesti pukeutuneina, mutta eloisasti suåmea keskenänne puhuen.
"Voitte syödä, ja sitten poistua. Meillä on ollut viimeaikoina ikävyyksiä suåmalisasiakkaiden takia"
Joka tarkoittaa, etteivät svenssonit tunne olevansa fiinissä paikassa, jos siellä on finnejä.

Mika Samuel Kiekkijev

"tähän mennessä on Ruotsissa suhtauduttu näihin häiriköihin siten, ettei yksikään toinen puolue ole suostunut yhteistyöhön heidän kanssaan. Saa nähdä miten nyt käy, kun puolue on tuplannut kannatuksensa. Toivottavasti linja jatkuu. "

Ja mitäs sitten tehdään, kun valitun linjan seurauksena seuraavissa vaaleissa kannatus nousee 26% ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja mitäs sitten tehdään, kun valitun linjan seurauksena seuraavissa vaaleissa kannatus nousee 26% ?"

26% on vielä siedettävä luku. 26% voidaan vielä yhteistyöllä eristää hallinnosta. Jos luku on 51%, sitten on toinen tilanne. Sitten pannaan Ruotsissa rajat kiinni ja ulkomaalaiset karkoitetaan.

Suomeen tulee Ruotsista mutama sata tuhatta paluumuuttajaa, aika suuri osa niistä eläkeläisiä, sillä eivät kai ruotsidemokraatitkaan niin hulluja ole että työtä tekeviä suomalaisia karkoittaisivat.

Mika Samuel Kiekkijev

Pointtini on se, että suosion kasvu voi itseasiassa hyvinkin olla seurausta valitusta linjasta eristää puolue.

Enkä nyt suoraan sanoen kehuisi kananmunia heitteleviä, älyttömyyksiä huutelevia ja keskisormea heiluttelevia "parempia ihmisiä" kovin fiksuiksi.

Pata kattilaa ja sillä tapaa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Pointtini on se, että suosion kasvu voi itseasiassa hyvinkin olla seurausta valitusta linjasta eristää puolue."

Saatat olla oikeassa. Pitäisi siis miettiä linjaa tarkemmin.
YleensÄ tuollaiset tunnepohjaan perustuvat liikkeet menettävät viehätystään kun aikaa kuluu, mutta jos näitä tunteilijoita ärsytetään, tilanne pahenee.

"Enkä nyt suoraan sanoen kehuisi kananmunia heitteleviä, älyttömyyksiä huutelevia ja keskisormea heiluttelevia "parempia ihmisiä" kovin fiksuiksi."

Olet ehdottoman oikeassa, ei ole fiksua heitellä kananmunia, huudella älyttömyksiä, ja heiluttaa keskisormea. Yleensä tämä tällainen on myös tunnepohjaista ja siihenkin pitäisi suhtautua rauhallisesti, ettei se pahene.

"Pata kattilaa ja sillä tapaa..."

Niin, ehkä se soimaus olisi syytä jättää vähemmälle ja keskustella asioista, vaikka sen toisen osapuolen mielipiteet miten ärsyttäisivät.

Mutta Ruotsissa tämä keskustelemattomuus ruotsidemokraattien kanssa saattaa johtaa parempaan yhteistyöhön sikäläisten porvareiden ja sosialidemokraattien kanssa. Kaikissa asioissa on siis hyvät ja huonot puolensa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voi tietysti ihmetellen kysyä, miksi kenelläkään joka arvostaa vakaata yhteiskuntaa on syytä puolustaa ruotsidemokraatteja. Ruotsissa on paljon maahanmuuttajia mikä on tosiasia, mutta kysymys kuuluu, lisäisikö vai vähentäisikö ruotsidemokraattien politiikka yhteiskunnan vakautta.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Kaipa ne äänestämällä esittivät vastalauseensa mielestänsä liian suvaitsevalle maahanmuuttopolitiikalle.

Heli Hämäläinen

Ruotsidemokraattien kannatus on vieläkin korkeampaa Ahvenanmaalla. Tosin sitä ei päästä mittaamaan, koska alue ei kuulu Ruotsiin.

Heli Hämäläinen

Piti vähän kaivaa

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13091920

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/art-128838351...

Eikö se ruotsinkielinen kansallismielisyys ole samanlaista fasismia joka paikassa? Ruotsiahan halutaan kutsua kansalliskieleksemme ja sosialisoida se kaikille suomenkielisille. Eikö se ole sekä kansallismielisyyttä että sosialismia, kansallissosialismia? Vai mitä herra Jan Sundman tuumaa?

Asian voi nähdä myös näin

http://www.vauva.fi/keskustelu/3809426/ketju/ahven...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #39

Kaivapas nyt vähän syvemmältä, kun ei linkeissäsi ollut sanaakaan siitä, että ahvenanmaalaiset kannattaisivat Sverigedemokraattereita. Eihän heillä ole koko puoluetta. Aivan älytön heitto.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #42

Heillä ei ole sellaista puoluetta ja näin kerroinkin tuolla ylempänä. Heitto ei ole aiheeton, koska niin ruotsidemokraatit kuin Ahvenanmaan poliittinen mainstream molemmat kannattavat puhdasta ruotsalaisuutta alueellaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #43

Ahvenanmaalaiset ovat pääosin (kuten tyypillistä Suomen maaseudulla) keskustalaisia, sosiaalidemokraatteja, maltillisia kokoomuslaisia ja liberaaleja.

Heli Hämäläinen Vastaus kommenttiin #44

Minä en mittaa ahvenanmaalaisia vaan esitetyn puhtaan ruotsalaisuuden vaatimuksen esiintymistä väestöryhmien agendalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #45

Ahvenanmaalla ruotsidemokraatit olisivat tietenkin "ålansdemokraterna", eivätkä ahvenanmaalaiset "ålandsdemokraterna" hyväksyisi sen enempää "ruotsidemokraatteja" kun "suomidemokraattejakaan" alueellaan.

Se on sitten eri aisia suostuisivatko suomidemokraatit ja ruotsidemokraatit tähän, vaan luultavasti syttyisi sota ålandsdemokraternas alueen omistuksesta, Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien kesken tietenkin, sillä eihän ahvenanmaalla ole puolustusvoimia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #45

Vilkaisin pikaisesti Ahvenanmaan molemmat lehdet ja mitä niissä kirjoitetaan Ruotsin vaaleista. Hyvin laimeaa näyttäisi olevan kiinnostus, ja aihe pyörii oikeisto-vasemmistosuhteesta. Ålandissa oli joku kolumni, jossa kauhistellaan vähän äänten valumista sverigedemokratereille. Nya Åland kirjoittaa vielä vähemmän, mutta hei, pääuutisena kulttuuripuolella on nuorten ahvenanmaalaisten pop-kurssi, jossa opetellaan tekemään pop-musiikkia suomeksi.

Veikko Penttinen

Minä luin aluksi Arton alustusta kuin sarkasmia, mutta ei. Totisinta totta.

Sama ilmiö kuin aikoinaan stalinistikavereitteni kanssa, minä halusin aika pitkään uskoa, etteiväthän ne ihan tosissaan. Kunhan nyt vähän liioittelevat ja pilailevat aluksi, sitten alkavat puhua kuin tolkun vasemmistolaiset.

Ryhmäkäyttäytymistä on paljonkin tutkittu ja tuollaista se aikaan. Laumaan samaistututaan ja mennään vaikka jyrkänteeltä mereen, jos lauman suunta on mereen päin.

Ruotsalaiset rynnivät nyt enemmistölaumana kohti kansallista ruonsulatusongelmaa. Siihen ei vain Rennie auta.

Ilkka Huotari

Voiko Arto Vihavaisen mielestä maahanmuuttoa rajoittaa ollenkaan? Jos maahantulijoita olisi vaikka miljoona vuodessa, pitäisikö kaikille myöntää "turvapaikka" (tai ainakin käsitellä hakemukset normaaliin tapaan, hyväksymisprosentti lienee jossain 50%:n hujakoilla)?

Onko rajoitukset siis rasismia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Käsittääkseni Suomessa harrastetaan eritäin tehokasta maahanmuuton rajoittamista. Luulisin että se onkin melko varmasti välttämätöntä näissä oloissa. Rasistiseksi touhu menee jos turvapaikan hakiioita aletaan valkkaamaan jonkun muun kriteerin kuin avun tarpeen perusteella.

EU:n puitteissa maahanmuuttoa ei enää rajoiteta ja se on hyvä asia. Toivottavasti olosuhteet pysyvät sellaisina ettei maahanmuuttoa tarvitsiskaan rajoittaa.

Eivät nämä rajoitukset mitään rasismia ole, eikä niistä keskusteleminen tai niiden arvosteleminen ole rasismia, mutta jos joillakin tahoilla ei löydy mitään muuta poliittista agendaa, eikä paljon mistään muusta asiasta ole intoa keskustella, kuin maahanmuutosta, niin se kyllä herättää vahvoja epäilyksiä.

Ilkka Huotari

Ruotsiin tulee nyt melkein 100 000 turvapaikanhakijaa vuodessa, mitä jos niitä tulisi miljoona? Ei liene mahdotonta jos EU ei rajoita mitenkään.

Sama voisi käydä Suomessa, Suomessa on hyväksymisprosenttien perusteella peräti löysin maahanmuuttopolitiikka: http://www.ecre.org/component/content/article/56-e...

"Avuntarve" on vähän epämääräinen käsite. Ja apua on olemassa myös erilaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

"Ruotsiin tulee nyt melkein 100 000 turvapaikanhakijaa vuodessa, mitä jos niitä tulisi miljoona? Ei liene mahdotonta jos EU ei rajoita mitenkään."

Ilmeisesti siis Ruotsissakin rajoitetaan maahanmuttoa.
Tuskinpa olisi järkevääkään ottaa vastaan Ruotsiin miljoonia uusia tulijoita.

Mutta jos Ruotsi olisi huono paikka, ei sinne olisi tulijoita.
Ruotsi on siis onnistunut hyvin maahanmuuttopolitiikassaan.
Kaikki on hyvin ja tulijoita riittää edelleen.

Ruotsin hyvä taloudellinen menestys on pitkään pohjautunut siihen että ulkomailta on saatu aina riittävästi freesiä työvoimaa.

Suomenkin elinkeinoelämä on tällä hetkellä hyvin pitkälti vierastyövoiman varassa, se on tietenkin pääasiassa virolaista työvoimaa, mutta kuitenkin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #60

"Ilmeisesti siis Ruotsissakin rajoitetaan maahanmuttoa.
Tuskinpa olisi järkevääkään ottaa vastaan Ruotsiin miljoonia uusia tulijoita."

Ei siellä mitään rajoiteta, kuten ei Suomessakaan. Turvapaikanhakijoita ei voi nykykeinoilla rajoittaa, kun ne tulevat itsekseen.

Kaikki hakemukset käsitellään, oli niitä sitten vaikka miljoona tai 2 miljoonaa.

Sinulla ei ole tähän ollut vielä mitään vastausta miten tämä ratkaistaisiin.

"Suomenkin elinkeinoelämä on tällä hetkellä hyvin pitkälti vierastyövoiman varassa, se on tietenkin pääasiassa virolaista työvoimaa, mutta kuitenkin."

http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2014/09/0...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Sinulla ei ole tähän ollut vielä mitään vastausta miten tämä ratkaistaisiin."

Miksi keksisin ratkaisua maahanmuuttoon, kun en näe siinä sinänsä mitään ongelmaa. Yksityisillä ihmisillä on ongelmia, niin aboriginaaleilla kun mamuillakin, niihin ongelmiin pitää paneutua jokaiseen erikseen-

"Suomenkin elinkeinoelämä on tällä hetkellä hyvin pitkälti vierastyövoiman varassa, se on tietenkin pääasiassa virolaista työvoimaa, mutta kuitenkin."

http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2014/09/0..."

Jos noita Virolaisia firmoja ei olisi, paljon jäisi rakentamatta ja paljon muutakin työtä tekemättä.

Jos virolaiset firmat ovat kilpailukykyisempiä kuin suomalaiset firmat aialle voidaan tehdä jotain Suomessa laisäädännöllisin toimin, en tarkoita nyt sitä että virolaistenkin firmat tehdään kilpailykyvyttömiksi, vaan että suomalaisten kilpailukkyä parannettaisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Sinulla ei ole tähän ollut vielä mitään vastausta miten tämä ratkaistaisiin."

Miksi keksisin ratkaisua maahanmuuttoon, kun en näe siinä sinänsä mitään ongelmaa. Yksityisillä ihmisillä on ongelmia, niin aboriginaaleilla kun mamuillakin, niihin ongelmiin pitää paneutua jokaiseen erikseen-

"Suomenkin elinkeinoelämä on tällä hetkellä hyvin pitkälti vierastyövoiman varassa, se on tietenkin pääasiassa virolaista työvoimaa, mutta kuitenkin."

http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2014/09/0..."

Jos noita Virolaisia firmoja ei olisi, paljon jäisi rakentamatta ja paljon muutakin työtä tekemättä.

Jos virolaiset firmat ovat kilpailukykyisempiä kuin suomalaiset firmat aialle voidaan tehdä jotain Suomessa laisäädännöllisin toimin, en tarkoita nyt sitä että virolaistenkin firmat tehdään kilpailykyvyttömiksi, vaan että suomalaisten kilpailukkyä parannettaisiin.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Pitää muistaa että näitä ruotsidemokraatteja, ruotsalaisia rasisteja on kuitenkin vain 13% Ruotsin kansasta,"

Harvoin jos koskaan on näin rasistista, umpitietämätöntä ja törkeätä lausetta ollut missään blogialustuksessa.

Onnittelut Ruotsidemokraateille vaalivoitosta. Eiköhän jokaviikkoisten autonpolttobileiden jäljiltä ruottalaisetkin herää kyselemään, miksi ja miten näin pääsi käymään.

Jotain on todella pahasti pielessä, jos ihmiset eivät uskalla mennä tekemään töitään joihinkin kaupunginosiin näissä mamuvaltaisissa kunnissa. Tosin en ihmettele sitä, koska hengenlähtö on monesti lähellä.

Ruotsi on höperö valtakunta, koska pilaa oman yhteiskuntansa massiivisella mamutuksella, joka vie veromynttejä 20% verotuloista.

Täysin umpijärjetöntä touhua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ruotsi on höperö valtakunta, koska pilaa oman yhteiskuntansa massiivisella mamutuksella, joka vie veromynttejä 20% verotuloista."

Eikö tämä nyt ole kovin ristiriitainen lausunto ja tosiasioiden vastainen.
Jos Ruotsi olisi höperö valtakunta, niin miksi niillä menee niin hyvin, jopa paremmin kuin Suomella joidenkin mielestä.

Ruotsalaiset ovat fiksuja. He ovat järjestäneet yhteiskuntansa sellaiseksi että siellä kannattaa tehdä töitä ja siellä on myös paljon työvoimaa, maahanmuuton ansiosta.

Yhdessä asiassa ruotsalaiset ovat kyllä vähän höperöitä ja se on tämä itsepntainen pitäytyminen omassa valuutassa. Mutta Ruotsi on sitoutunut vaihtamaan valuutakseen euron, joten se asia korjaantuu aikanaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset