Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Viitasaaren kupla ja Kallion kupla

Tiedoitusvälineissä on esiintynyt otsikoita siitä miten Kallion kuplassa elävät ihmiset eivät pysty ymmärtämään Viitasaaren kuplassa eläviä ihmisiä. Mistä tämä johtuu? 

Varmaankin nämä kuplat ovat aina olleet olemassa, ne vain eivät ole olleet tietoisia toinen toisistaan.

Nyt, kun Viitasaaren kuplassa ikiajat eläneet ihmiset ovat valinneet toistamiseen eduskuntaan omia arvojaan edustavan miehen, Kallion kuplassa elävät ovat tulleet viimein tietoiseksi Viitasaaren kuplasta.

Eivät kuplat tosin tähän rajoitu, niitä on paljon, ehkäpä lukematon määrä.

Minä, omassa yksityisessä kupassani elävänä ihmisenä, ihmettelen kovasti sitä miten yhteen kuplaan voi mahtua niin paljon porukkaa, Viitasaaren kuplaankin sopii yli 5000 ihmistä.


Suomi on monikulttuurinen maa ilman mamujakin. Persut käyvät urheaa kamppailua monikulttuurisuutta vastaan. Persut joko kuvittelevat että Viitasaaren kupla käsittäisi koko maan,.tai ainakin haluavat sitä.  Kallion kuplassa elävät tuskin hyväksyvät sitä ajatusta että KAllion kupla kiellettäisiin ja Viitasaaren kupla levittäytyisi Kallion ja siitä tulisi ainut sallittu kupla, Suomi muuttuisi monokulttuuriseksi.  Minäkin kovasti vastustan tätä ajatusta.

Hyväksyn kyllä Viitasaaren kuplan olemassaolon, mutta en sitä että se haluaa nielaista koko maan, eikä ollenkaan hyväksy sitä että on myös muita kuplia, että elämme monikulttuurisessa yhteiskunnassa, monikulttuurisessa Suomessa ja monikulttuurisessa maailmassa. Itseasiassa Viitasaarellakin lienee myös toisin ajattelevia Viitasaarelaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mene hyvä mies nopeasti lääkäriin, sairautesi on parannettavissa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hesari antoi tänään puheenvuoron eräälle afrikkalaistaustaiselle naiselle, joka muistutti Krista "Kupla" Kososen tekemistä räikeän rasistisista sketsihahmoista. Nyt samainen näyttelijä on niin suvaitsevaista, niin suvaitsevaista.

Heli Hämäläinen

Uuden hallituksen rahoituksella voitaisiin järjestää ystävällismielisiä kulttuuritapahtumia, jossa esim. spora roudattaisiin Viitasaaren keskustaan lasten ja lapsenmielisten ihmeteltäväksi. Vastavuoroisesti Kallioon voitaisiin tuoda tukkirekka ja tai lavabiili.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos tehtäisiin TH:sta kulttuuriministeri, niin hän voisi siinä ominaisuudessa paremmin tuoda Viitasaarelaisia kulttuurivaikutteita pääkaupunkiseudulle.

Se varmasti rikastaisi ja monipuolistaisi pääkaupunkiseudun monikulttuurisuuden kirjoa.

Jouni Nordman

Taita Viitasaaren kupla monivain samaistua ympäri Suomenmaa, mutta Kallion kupla on sen verran harvinainen ja ainut laatuinen, että nämä Viitasaaren kupliin samaistuneet eivät tälläsiä kuplia eläviä ymmärrä.

Eli on olemassa normaali ja poikkeava, josta normaali oon vallitseva, mutta poikeavasta vasta tutkitaan, josta päätelmä on että näin poikkeavasti ei haluta muuttua, sillä se on kovin vaivalloista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kallion kupla on sen verran harvinainen ja ainut laatuinen, että nämä Viitasaaren kupliin samaistuneet eivät tälläsiä kuplia eläviä ymmärrä."

Minä en ymmärrä mitä tällä kallion kuplalla tarkoitetaan, se on sen verran etäällä, mutta tätä Viitasaarta jonkin ymmärrään ja siellä eläviä ihmisiä, ne kun on ollut siinä framilla, vähän kuin silmien edessä, koko elämäni ajan.

Kuten sanoit niitä vähän samantapaisia kuplia kuin Viitasaaren kupla on ympäri Suomea, joka paikassa. Mutta en minä koskaan siellä sisällä ole ollut, enkä halua mennä. Jotenkin kuitenkin tajuan että se kupla on kovin tärkeä, ehkäpä elintärkeä, siellä kuplassa eläville ihmisille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luehan avaustasi, ennen kerrottiin lähteneen Töölöstä,mutta nyt jyllää Kalliossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset