Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kompastuuko "Suomi kuntoon" projekti lillukanvarsiin?

Jos Sipilän "Suomi kuntoon" projekti epäonnistuu, niin se johtuu luultavasti siitä että puolueet takertuvat lillukanvarsiin, eli ennen vaaleja antamiinsa vaalilupauksiin ja muihin hölmöihin puheisiin joita on ennen vaaleja sen jälkeen tullut julkisuudessa eri hnkilöiden toimesta esitettyä. 

Politikkojen touhut vaikuttavat joskus vanhan, tai mikseipä nuoremmankin riitaisen pariskunnan välienselvittelyltä. Molemmat hakevat valtaa toisiinsa nähden. Tavoitteena on siis valta, ei sellaiset hyödylliset toimet jotka edesauttaisivat perheen taloutta. Kun molemmat avioparit pitävät ehdottomasti kiinni omista tavoitteistaan, eikä kumpikaan luovu mistään, kompromissiksi keksitään usein se, että molemman kaikki tarpeet tyydytetään, mihin ei kuitenkaan perheen varat riitä ja seurauksena on velkaantuminen.

Perussuomalaisilla tosin on tähän lääke, otetaan pois muunmaalaisilta ja jaetaan rahat  vaikkapa suomalaisille auton ostajille verohelpotuksena. Onhan tämä tietenkin suomalaisia autonostajia miellyttävää politiikkaa. Filosofia on sellainen että vierasmaalaiset ihmiset mädäntyköön pakolaisleireillä ja kuolkoon vaikka nälkään, kunhan Suomalaiset saavat ajella hienommilla autoilla.

Tämä autoveroratkaisu ei lisäksi paranna yhtään Suomen taloutta, vaikka perussuomalaisten suosio äänestäjien silmissä tästä tietenkin kasvaa. Niille joiden omaatuntoa kalvaa pakolaisten kituminen pakolaisleireillä, perussuomalaiset tarjoavat lääkkeeksi vapaaehtoista kehitysapua, eli vapaaehtoisia lahjoituksia. Sellaiselle jonka omaatuntoa ei paina toisten kärsimys, tästä ei tietenkään tule mitään kuluja.

Kun perussuomalaiset ovat saaneet EU- jäsenmaksuun alennusta, niin seuraavaksi varmaan pyritään saamaan veronmaksu Suomeenkin vapaaehtoiseksi. Jos veroja ei kerry tarpeeksi tällä tavalla niin sitten vain karsitaan menoja. Vain ne pääsevät kouluun joiden vanhemmilla on varaa maksaa siitä, vain ne saavat poliisin suojelua joilla on varaa maksaa siitä ja vain ne saavat sairaanhoitopalveluita jotka ovat hoitaneet vakuutuksensa. Tällä tavalla se hyvinvointivaltio hävitetään pikkuhiljaa.

Kun vasemmistopuolueet on ,pelattu pois pelistä populistisella arvokonservatiivisella kansankiihotukselta, niin nyt mikään ei enää estä kovan oikeistopolitiikan harjoittamista, paitsi ammattiyhdistysliike,  jossa siinäkin on nykyisin paljon oikeistopuolueita kannattavia jäseniä.

-------------------------

Aikanaan silloin kun talus alkoi sakkailemaan, tehtiin vasemmistopuolueiden johdolla konsensuspolitiikkaa. Ammattiyhdistys, työnantajat ja hallituspuolueet sopivat yhteisestä linjasta millä talous pantiin kuntoon. Se oli ihan sama asia kuin tämän nykyisen Sipilän mallin mukainen yhteiskuntasopimus.

Tänä päivänä kokoomus kuitenkin julistaa että konsensus on kuollut. Jos kokoomus saa tämän tavoittelemansa politiikan läpi, jos se saa Sipilän yhteiskuntasopimuksen torjuttua, perussuomalaisten tukiessa sivusta.  se tarkoittaa todellista käyhän kyykyttämistä, se tarkoittaa julmaa oikeistolaista politiikkaa, jossa köyhät ja vajaakuntoiset unohdetaan.

Pystyykö ammattiyhdistysliike yksin, ilman kannatuksensa menettäneiden työväenpuolueiden apua, torjumaan tämän kehityksen? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Kompastuuko Suomi kuntoon? Tämä saattaa olla jopa todennäköisempää kuin se, että poliitikot sen oikeasti osaisivat tehdä.

Kaatumallahan se Loirikin pääsi kansan suosioon.

Milloin muuten vasemmisto on mielestäsi päässyt populismista eroon?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kiitos kysymästä. Koitan vastata.

"Kompastuuko Suomi kuntoon? Tämä saattaa olla jopa todennäköisempää kuin se, että poliitikot sen oikeasti osaisivat tehdä."

Terävä huomio. Näinkin tosiaan voi käydä. Vaikka politikot töpeksisivät ja tekisivät kaiken väärin niin Suomi voi siitä huolimatta nousta. Siinä on vain yksi ehto mikä pitää jättää töpeksimättä. Yritteliäisyyttä ei pidä tappaa, eikä motivaatiota tehdä työtä pidä tukehduttaa.

Minä epäilen esimerkiksi perustuloa ihan vain siksi että se perustulo saattaa riittää monelle, ei ole tarvetta tehdä töitä. Tämä voi olla jopa viisaskin asenne.

Köyhistä huolehtimista ei liioin pitäisi laiminlyödä, se olisi iso töppäys, olipa hallitus oikeistolainen tai vasemmistolainen. Valtion tehtävä on huolehtia ihmisistä, jos se asia unohtuu niin se ei ole enää ihmisten valtio vaan jotain muuta.

"Kaatumallahan se Loirikin pääsi kansan suosioon."

Ehkäpä kansan suosioon, vaikka ei minun suosiooni.
Kysymys kuuluu että kuulunko minä kansaan.
Onko Loirin kaatumisen ihaileminen kansalaisuuden ehto?

"Milloin muuten vasemmisto on mielestäsi päässyt populismista eroon?"

Yksikään puolue ei ole vielä koskaan päässyt populismista eroon, eikä koskaan tule pääsemään.

Perussuomalaiset vain ovat nostaneet populismin aivan uudelle tasolle täällä suomen oloissa. Muualla toki voi populismi olla vielä pari kolme astetta korkeammalla kuin mitä Suomessa olisi koskaan mahdollistakaan, esimerkkinä vaikkapa Kreikka ja yleensäkin nämä Välimeren pohjoisrannikon maat.

Tapani Lahnakoski

"Terävä huomio. Näinkin tosiaan voi käydä. Vaikka politikot töpeksisivät ja tekisivät kaiken väärin niin Suomi voi siitä huolimatta nousta. Siinä on vain yksi ehto mikä pitää jättää töpeksimättä. Yritteliäisyyttä ei pidä tappaa, eikä motivaatiota tehdä työtä pidä tukehduttaa.

Minä epäilen esimerkiksi perustuloa ihan vain siksi että se perustulo saattaa riittää monelle, ei ole tarvetta tehdä töitä. Tämä voi olla jopa viisaskin asenne.

Köyhistä huolehtimista ei liioin pitäisi laiminlyödä, se olisi iso töppäys, olipa hallitus oikeistolainen tai vasemmistolainen. Valtion tehtävä on huolehtia ihmisistä, jos se asia unohtuu niin se ei ole enää ihmisten valtio vaan jotain muuta."

Hyviä kommentteja! Varsinkin se ensimmäinen. Yritteliäisyys ja työnteon motivaatio ovat todellakin tärkeyslistan kärjessä.

Köyhistä pitää huolehtia. Onko sitten ansiosidonnaisten ketjutus jollain koulutuksella, josta hyötyy lähinnä koulutukusen järjestäjä, oikea metodi?

"Paskaduuninkin" vastanottaminenkin pitää tehdä pakolliseksi, jos tulevan työttömyysturvan haluaa saada. Nykyiselläkin sosiaaliturvallakin, ilman perustuloa, on liian paljon porukkaa, joka ei töihin lähde, kun yhteiskunta maksaa kaiken. Tässä porukassa on sellaisia, jotka jopa käyttävät kunnalta saamansa asumistuen, mutta jättävät vuokran kokonaan maksamatta. Tämä tieto läheltäseuranneena.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Mihin sitä työttömyysturvaa tarvitaan, jos kerta "paskaduunia" on tiedossa, koska siitä kait kuitenkin palkkaa maksetaan?

Kuinka monta sellaista on joka ei töihin lähde, "kun sossu maksaa kaiken?"

Mihin töihin ne menisi..onko sinulla tarjota työtä näille muutamalle sadalletuhannelle työttömälle, joita tällä hetkellä maassamme on? Olisko edes yhdelle?
Toi asumistukijuttu on jo niin naurettava, että tuskin edes kommentointia vaatii. Mitenkä kauan uskot että asunnossa asutaan, jos vuokrat ovat maksamatta ja miten pitkään luulet että kela maksaa asumistuen sellaiselle ihmiselle joka ei vuokraansa maksa?

Tapani Lahnakoski

Vai et tiennyt, että Suomessa on vapaita työpaikkoja. Kaikille ei toki tällä hetkellä töitä riitä.

Kyllä sitä helposti pari vuotta pystyy asumaan maksamatta. Häätö tulee vielä vuokranantajalle kalliiksi ja prosessi kestää pitkään. Asumistuki maksetaan vuokralaiselle ei suoraan vuokranantajalle ilman vuokralaisen lupaa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Se ainakin näyttää varmalta, että maahanmuutto paisuu sekä henkilömäärinä, että varsinkin tunteiluna aivan uusiin mittoihin. Nyt, kun EU:ssa saatiin aikaan päätös tehostaa pakolaisten pelastamista, siitä tuli yllyke Välimeren ylitykseen paremman elämän toivossa.

Taitaa yhden viikon aikana tulleita olla jo yli 10 000. Vuositasolla tulijoita tällä vauhdilla on yli 300 000. Osa heistä varmasti pyrkii myös Suomeen. Vaatimukset maahanmuuton rajaamisesta ja peräti estämisestä ovat lisääntyneet.

Suomen osalta keskeisiä kysymyksiä ovat, miten rajaamme tulijat ja toiseksi, olemmeko valmiita osallistumaan toimiin, joilla oloja kohennetaan lähtömaissa, jotta pakolaisten määrä vähenisi. Pahimmillaan tai parhaimmillaan se voi vaatia sotilasoperaatioita, joilla häirikköalueita laitetaan järjestykseen. Se olisi rauhaan pakottamista, joka toistaiseksi on puheasteella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset