Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Mietteitä burkanaisista ja burkan käytöstä

Minun mielestäni tämä kiistelty Burka on oikeastaan ihan fiksu ja arvokas asu, tarkoitan että arvokkaan näköinen, en nyt hintaa lähde arvioimaan. Näin on asia ainakin jos  asua vertaa tavallisen suomalaisen tuulipukukansan tai goottikansan, tai kartsalla loikkivien sukkahousutyttöjen ja lökäpöksypoikien asusteisiin.

Kyllähän tuollaiseen arvokkaaseen asuun verhoutunut ilmestys sitten erottuukin joukosta. Aivan kuin kuninkaallinen ilmestyisi rahvaan joukkoon. Varmaan suuttumus burka-naisia kohtaan osaltaan johtuu siitä että kateutta yritetään peitellä.

Toki burka saattaa olla kesähelteillä kuuma ja moneen työhön sopimaton asuste, mutta kaupungilla kulkemiseen ja yleisillä paikoilla esiintymiseen se on minusta oikein sopiva.

Haluaisin nähdä enemmän noita arvokkaita ilmestyksiä ympäristössäni, se kun minun mielestäni parantaa ympäristön laatua ja antaa siihen vaihtelua, mutta ennenkaikkea se lisää jotenkin paikan arvokkuuden tuntua.

https://www.google.fi/search?q=Burka&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mielestäni Pohjoismaissa voitaisiin säätää burka pakolliseksi julkisilla paikoilla liikkuville naisille. Näin voisi monen hormonihöyryissään käyskentelevän nuoren miehen olo helpottua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mielestäni Pohjoismaissa voitaisiin säätää burka pakolliseksi julkisilla paikoilla liikkuville naisille. Näin voisi monen hormonihöyryissään käyskentelevän nuoren miehen olo helpottua."

No, nämä pohjoismaiset vapauden ja demokratian periaatteet kyllä estävät tällaisen pakotuksen, vaikka kieltämättä tällaisella pakolla voisikin olla mainitsemiasi myönteisiä vaikutuksia. Sama periaate estää myös burkan riisumisen naisilta, vaikka monilla pohjoismaisilla miehillä näyttäisi olevan siihen varsin kiihkeä halu.

Koska nainen on oikullinen ja arvaamaton olento ja ainakin meille miehille ikuinen arvoitus, jotkut naiset haluavat tieten tahtoen aiheuttaa nuorille miehille näitä hormoonihumalatiloja.

Vanhemmatkin miehet, jotka eivät ole naisten varsinaisia kohteita, voivat samalla tahattomasti ja syyttömästi altistua tälle miehen luonnolliselle kehon erittämälle hormoonihuumeelle.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eli kannatat burkan pakollisuutta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #3

En kannata mitään pakkoa,
en ainakaan burkan suhteen.
En pakollista pukemista
enkä pakollista riisumista.

Meillä vapaassa pohjolassa asun tulee olla vapaasti valittavissa, paitsi erillisissä tilaisuuksissa, tai erillisissä työpaikoissa, missä tilaisuuden järjestäjillä, tai työnantajilla pitää olla oikeus määritellä millä tavalla kyseisessä tilaisuudessa tai työssä tulee pukeutua.

Minusta ihmisillä pitää olla vapaus pukeutua kuten haluaa.

Vaikka myönnän että täydellisen alastomuuden salliminen voisi olla minusta hämmentävää, voisin ehkä tottua siihen.

Burkan käyttö ei hämmennä eikä häiritse minua millään tavalla.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Jo joku tarjoaa muutaman oluen, niin voin kertoa aivan omasta kokemuksestani miltä tuntuu riisua tuo burka sitten pois ja mitä sen alta löytyy, kun ennen riisumista ainoa mitä oli näkyvissä, olivat paljaat kantapäät sandaaleista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Enpä tiedä mitä sanoisit saatuasi muutaman kaljan, mutta voisihan sieltä burkan alta paljastua jotain joka voisi aiheuttaa Pertti Väänäsen esiin ottaman asian, eli hormoonihumalan. Ei sitten tarvitsisi sitä kaljaakaan ottaa.

Mutta koska kukaan ei voisi tietää mitä sieltä burkan alta tulee, niin en minä ainakaan uskaltaisi katsoa. Ennen ottaisin vaikka ne kaljat, vaikken ole pitkään aikaan kaljaankaan koskenut.

Jari Leino
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä tykkään enemmän niistä japanilaisista muumeista.
Ne on jotenkin nätimpiä,
vaikka jokku väittää ettei ne oo yhtä taiteellisia
ku ne Tuuven "oikeet" muumit.

Mutta hyviä juttujahan niissä on, elokuvissa ja sarjakuvissakin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Islamilaisissa maissa jonkun verran reissanneena ja työtäkin tehneenä tiedän kertoa ertä sieltä kaavun alta löytyy joskus ihan länsimaiset vetimet; satunnaisesti jopa ns aistikkaat. Ei tietenkään aina. Mä mitään itse tiedä vaan näin kertoivat vaimo ja naispuoleiset kollegat.

Kyllä minkä tahansa vaatteen käyttö tulee olla vapaaehtoista ja omiin valintoihin perustuvaa. Joillekin naisen persvaon paljastava asu on yhtä kauhistus kuin meikäläisten nuivalistolle kokokaapu. Kuitenkin kysymyksen pitäisi lopultakin olla naisen omista valinnoista, ei kenekään ulkopuolisesta painostuksesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kuitenkin kysymyksen pitäisi lopultakin olla naisen omista valinnoista, ei kenekään ulkopuolisesta painostuksesta."

Jep.

Samoin minä olen näihin burka- asuihin jonkinverran tottunut siellä missä niitä käytetään oikeasti, eikä oudosteta, kuten täällä meillä. Tiedän myös että useimmiten siellä alla on ihan tavallinen länsimainen naisen asu ja sen asun sisällä aivan tavallinen nainen, ehkä itämainen, ehkä länsimainen.

Eikä siinä naisessa enää mitään eroa ole mikä sieltä asujen alta kuoriutuu, itämainen tai länsimainen, yks lysti.

Lisäksi minusta tuo asu, siis se päällimmäinen, se burka, on jopa arvokkaan näköinen, ainakin arvokkaampi kuin ne asut jotka sen "persvaonkin" paljastavat, joko asun alta tai ihan paljaaltaan, kumpaakin näkee.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Itse näen, että burkhaan pukeutuva on fundamentalisti.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minua kiinnostaa tietää:

- Miksi joidenkin naisten on itse asiassa pakko pukeutua hiukset peittävään huiviin? Suomessakin pulloposket vain näkyvät huivin takaa.
- Miksi joidenkin naisten on pakko käyttää peräti kaiken muun peittävää asua kuin silmien?
- Miksi joidenkin naisten on pakko pukeutua jopa asuun, joka peittää heidän silmänsäkin "ristikon" taakse?
- Miksi länsimaissa katolisissa ja ortodoksikirkoissa että synagogissa naisten pitää peittää olkapäänsä sekä käyttää huivia?

Toivon jonkun tietävän kertovan minulle ilmeisesti uskonnolliset syyt näihin naisten sortoihin. On aivan turhaa löpöttää, että kaikki tuo on naisen vapaaehtoista valintaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toivon jonkun tietävän kertovan minulle ilmeisesti uskonnolliset syyt näihin naisten sortoihin. On aivan turhaa löpöttää, että kaikki tuo on naisen vapaaehtoista valintaa."

En minä osaa kaikkea selittää, en edes yritä, enkä yritä väittää että osaisin.

Mutta naiset pukeutuvat kyllä usein vapaaehtoisesti paljon nkummallisempiin vermeisiin kuin nuo edellämainitut vermeet. Miksi? Ehkä herättääkseen huomiota.

Monet naiset haluavat herättää huomiota taloudellisista syistä, saadakseen levyjä kaupaksi, jotkut ehkä saadakseen palstatilaa, päästäkseen edes hetkeksi lööppeihin. Joillekin naisille riittää kunhan saa huomiota ystäviltä, perheeltä, muilta kadulla kulkijoikta, miehiltä.

Jotkut naiset haluavat olla tyylikkäitä, kaikkein tyylikkäimpiä, tyyikkäämpiä kuin kaikki muut. Se vaatii ainakin jonkin verran erottuvia asuvalintoja.

Voi olla että on naisia jotka eivät halua ollenkaan erottua ja ehkä nainen joka haluaa erottua ei aina halua erottua. Molemmat voivat siinä tapauksessa valita asukseen vaikka burkan.

Kyllä burka voi aivan hyvin olla myös vapaaehtoinen valinta.
--------------

Minä en kannata naisten sortamista ja minusta nainen saa pukeutua erikoisesti jos haluaa, saa yrittää erottua joukosta jos haluaa ja saa pukeutua burkaan, jos itse niin haluaa.

Naisten asuvalintojen määräily, on naisten sortamista.
Sekä burkakielto, että burkapakko ovat naisen sortamista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset