Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Onko Kreikan kriisi Saksan bisnes?

Kansan Uutisten verkkolehti väittää että Saksa olisi tienannut omien lainojensa pienentyneinä korkokuluina Kreikan kriisistä 100 miljardia, kun sen vastuut Kreikan lainoituksesta ovat vain 90 miljardia.

En luota annettuihin lukuihin, enkä kommentoi niitä, mutta aivan ilmeisesti Saksa on hytötynyt Kreikan kriisistä pienentyneinä korkokuluina jotain. Miten paljon? Sitä en ala nyt itse laskemaan.


Jokatapauksessa, jos Saksa on hyötynyt pienentyneiden  valtionlainojen korkokulujen pienenemisestä, niin yhtä hyvin myös Suomi on siitä hyötynyt.

Jos Suomen velka on vaikkapa 100 miljardia ja korkokulut ovat pienenneet Kreikan Kriisin takia 1%:lla, niin Suomi tienaa ja on tienannut Kreikan kriisistä noin miljardin vuosittain. Montakos vuotta tämä kriisi on jo kestänytkään?

Tässä on linkki verkkolehden juttuun.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3412894/tutkimus-saksa-saan...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pitää ottaa huomioon vielä sekin seikka että Kreikan kriisi on vaikuttanut euron arvoon, sitä alentavasti. Tämä seikka on vaikuttanut piristävästi Saksan vientiin, parantanut Saksan työllisyyttä ja tuonut Saksan valtiolle verotuloja sekä suoraan palkkatulon verotuksen, että kulutuksen verotuksen kautta.

Voi hyvinkin olla niin että Kreikan kriisin lopputulos on Saksalle positiivinen, vaikka Kreikka ei maksaisi lainoistaan takaisin lantin lanttia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset