Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Vaalilupaus ja vaalipetos

Jos äänestäjille luvataan että hallitsematon tai hallittu suomalaiseen yhteikuntaan sopeutumiskyvyttömien ihmisten haaliminen ja rahtaaminen maahan lopetetaan ja hallituksessa päätetään että pakolaisia otetaankin enemmän kuin ennen, äänestäjä on petetty.

Jos äänestäjille luvataan että huonon rahan heittäminen hyvän rahan perään etelän vetelille, eli molokin kitaan, lopetetaan ja hallituksessa päätetäänkin toisin, eli lisää hyvää rahaa lapetaan huonon rahan perään, suoraan molokin kitaan, niin silloin äänestäjää on petetty.


Petos on selviö, mutta missä kohtaa petos oikeastaan tapahtui? Silloin kun luvattiin, vai silloin kun lupaus petettiin?  

Minun mielestäni petos tapahtui silloin kuin luvattiin, sillä ne jotka lupasivat, tiesivät varmasti etteivät he pystyisi lupauksiaan toteuttamaan, eikä lupausten toteuttaminen olisi mahdollistakaan, ilman muita seuraumuksia jotka olisivat vakavampia kuin lupausten täyttämättä jättämisen seuraukset.


Mutta oikeastaan, onko edes luvattu mitään? Politikkojen puheet osaavat olla sen verran pyöreitä että mitään varsinaisia lupauksia niistä on vaikeata löytää. Olennaista onkin millaisia mielikuviua poliittiset puheet herättävät niiden päissä ja mielissä joille puheet on tarkoitettu.

Olennaista on myös se mitä sellaiset henkilöt joilla ei ole eikä tule olemaan mitään poliittista vastuuta puhuvat.

Kansan politiikalle asettamat toiveet ilmenevät niiden tavallisten kansalaisten sanoissa jotka nämä toiveensa julkisesti kuuluttavat. Se mitä näissä poliittisesti vastuuta vailla olevien, eli vastuuttomien kansalaisten puheissa ilmenee, on myöskin vaalilupaus, jos sitä ei torjuta.

Politikkojen ei pitäisi päästä vastuusta jos he eivät torju niitä vääriä mielipiteitä joita puolueen nimissä esitetään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Stanislaw Jerzy Lecin mukaan politiikka on yhtä kuin Troijan puuhevosten ravit.

Poliitikko on ihminen, joka haluaa valtaa. Miksi poliitikko olisi rehellinen, jos se ei ole vättämätöntä?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Emme voi tietää miksi kukin äänestyspäätöksensä tekee. Ainoa mistä voi jotain päätellä, on seuraavat vaalit ja niiden tulos verrattuna edellisiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitä siitä voi päätellä?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Minkä tyyppistä politiikkaa toivotaan harjoitettavan. Jos ei olisi mihin verrata, haluttua muutossuuntaa olisi vaikeampi havaita.

Valistuneempi äänestäjä tietää, että jos ei ole yli puolta annetuista äänistä, mikään puolue ei saa tahtoaan lähellekään täydellisesti toteutettua. Itse lasken vielä tulokset äänioikeutetuista, äänestämättä jättäminenkin on kannanotto. Tällä hetkellä millään puolueella ei ole yli 15 prosentin kannatusta äänioikeutettujen keskuudessa (keskusta 14,03 %).

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Onko vaalilupaus lupaus tehdä jotain vai lupaus pyrkiä vaikuttamaan siihen, että vaalilupaus toteutuisi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos se on lupaus tehdä parhaansa, vaikka tietää jo etukäteen ettei se missään tapauksessa riitä, koska tehtävä on mahdoton, se on petos.

Mika Selin

Kyllä Vihavaisella pointtinsa tässä on. Kyllä Soini on ajanut kaksilla rattailla viime ajat. Ihan loppuun asti väitettiin toista mitä kuitenkin oltiin valmiita tekemään.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Jos vaikka kehitetään Suomi Finland jossa puolueet ei ole lainkaan sitä mitä ne nyt on!

Nythän jokainen pääsee karkuun puolueensa taakse.

Sairasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset