Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Suomalaisten perusprobleema, rikkaat sijoittajat.

Suomalaisten perusongelma on siinä että me vihaamme ja inhoamme rikkaita ihmisiä, mutta me emme tule toimeen ilman investointeja.

Ne jotka pystyvät investoimaan Suomeen ovat kaikki rikkaita ihmisiä ja se on katkera pala meille suomalaisille.

Miedän pitäisi miellyttää näitä rikkaita ihmisiä koettamalla järjestää olot Suomessa sellaisiksi että nämä rikkaat ihmiset voisivat rikastua vielä lisää, investoimalla tänne Suomeen.

Jos emme toimi näin, rikkaat ihmiset investoivatkin muualle kuin Suomeen ja rikastuvat siellä ja Suomessa työttömät joutuvat elämään valtion kustannuksella ja valtio joutuu lainaamaan sen rahan millä se työttömiä elättää niiltä rikkailta ihmisiltä jotka rikastuvat sijoittamalla rahansa ulkomaille.


Suomalaisten kaunalla sijoittajia, eli rikkaita ihmisiä vastaan on syynsä ja ne ovat pitkää perua. Rikkaista ihmisistä on koetettu päästä eroon sillä tavalla että rikkaiden ihmisten sijasta valtio tekisi investoinnit. Mutta siinäkin on omat pulmansa.

Nyt ollaan päädytty siihen että on parempi että rikkaat ihmiset tekevät investoinnit, mutta emme silti siedä sitä että rikas rikastuu vielä lisää. Sen takia emme tarpeeksi suosi niitä rikkaita investoijia jotka investoivat Suomeen.


Rikkaiden sijoittajien lisäksi on vielä muita sijoittajia, köyhiä sijoittajia, jotka sijoittavat rahastojen ja eläkerahastojen kautta. Yhteisesti näiden köyhienkin sijoittajien sijoitukset tovat merkittäviä.

Mutta näistä köyhien sijoituksista eivät huolehdi köyhät itse,  vaan ammattilaiset sijoittajat, joilla on tehtävänanto. Tehtävänanto on toimia kuten rikas sijoittaja. Jos rikas sijoittaja ei sijoita Suomeen, niin myöskään köyhän sijoittajan sijoitukset eivät siis päädy Suomeen.

Suomessa olisi aika unohtaa kateus ja ryhtyä suosimaan rikkaita sijoittajia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Maailmassa ja varsinkin Suomessa on muitakin kuin rikkaita ja köyhiä. Suurin massa on jossain sillä välillä. Köyhät eivät juuri sijoita, mutta keskiluokka kyllä suunnilleen siten, kuin kerroit köyhien sijoittavan.

Kun Suomi alkoi teollistua, tänne rantautui joitakin rikkaita panemaan tehtaita pystyyn. Noita patruunoita arvostettiin ennen, kun he pitivät työläisistään huolta. Ajat olivat toki aivan erilaiset, kun työttömät kulkivat kerjuulla. Ero oli näihin työläisiin suuri, jotka saivat työn ja asunnon patruunoilta.

Nykyään asenne on, että yhteiskunnan pitää kustantaa kaikille kohtuullinen elintaso, vaikka työnteko ei maittaisi. Tätä kuvaa jotenkin se, että Suomessa on kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

" mutta keskiluokka kyllä suunnilleen siten, kuin kerroit köyhien sijoittavan."

Toki olet aivan oikeassa, mutta käytin sanaa "köyhä" kuvainnollisesti, laajassa merkityksessä, vastakohtana niille rikkaille jotka pystyvät mittaviin investointipäätöksiin ihan yksityisinä ihmisinä.

Entisaikojen patruunoidenkin piti pitää työläisensä tyytyväisinä ja kenties kiitollisina. He tekivät sen siksi että se edisti heidän bisnestään. Ei pidä kuvitella että ihminen joka vaurastuu olisi välttämättä ihmisyyden takia kovin armollinen alaisilleen, jotkut toki ovat, mutta bisnestä käydään niiden ehdoilla jotka ovat armottomimpia voiton tavoittelijoita. Voittoa voi tavoitella tietenkin myös keinoin jotka näyttävät pehmeiltä, jos siitä on hyötyä.
---------

"Nykyään asenne on, että yhteiskunnan pitää kustantaa kaikille kohtuullinen elintaso, vaikka työnteko ei maittaisi. Tätä kuvaa jotenkin se, että Suomessa on kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkoja."

Jos omistava luokka on inhimillisen raadollista, ei pidä kuvitella että muut olisivat muuta. Siksi yhteiskunnan pitää laatia lait niin että se pakottaa ihmisiä, niin rikaita sijoittajia, kuten myös niitä jotka vain käyttävät hyväkseen yhteikunnan palveluita, yhteiskunnan kokonaisuuden kannalta hyödylliseen käyttäytumiseen.

Eli siis lait on laadittava niin että rikas luo työpaikkoja ja köyhä ottaa tarjotun työn vastaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Yleisenä arviona pidetään, että vaurastuminen, johdonmukaisesti ja kurinalaisesti säästämällä, kestää 32 vuotta. Käytännössä elintason huippu saavutetaan eläkeiän kynnyksellä.

Meillä halutaan elää ylemmän tulodesiilin elintason mukaisesti heti. Kun sitten tajutaan, että se ei onnistu ilman sitkeää säästämistä, aletaan kadehtia niitä jotka ovat saavuttaneet hyvän elintason pitkällä, kymmeniä vuosia kestävällä uurastuksella.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Tämä oli totta vielä 80-luvulla, sitten keksittiin, että säästämistä ei tarvita vaan aletaan tarjoamaan velkaa ja siihen liittyviä erilaisia pelikupongeja (finanssitalous) ja nyt yritetään taas palata sinne 80- luvulle, mutta se ei ole mahdollista, kun ei löydy ketään joka haluaisi maksaa nämä pelikuponkien riskeistä syntyneet tappiot. Koska vielä tämän vuosikymmenen alussa oli tahot jotka hyötyivät tästä tappion siirrosta veronmaksajille saatiin siirto tehdyksi. Nyt ei ole jäljellä tahoa jolle seuraavaksi tappiot siirretään, synnytetään maailmaan kaaosta ja saadaan uudet syylliset kuvaan (pakolaiset) ja kohta se maailman selkkaus on käynnissä. Historia toistaa vääjäämättä itseään...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt ei ole jäljellä tahoa jolle seuraavaksi tappiot siirretään, synnytetään maailmaan kaaosta ja saadaan uudet syylliset kuvaan (pakolaiset) ja kohta se maailman selkkaus on käynnissä. Historia toistaa vääjäämättä itseään..."

Tuo tuntuu loogiselta uhkakuvalta eikä voi panna muuta kuin sormet ristiin ja toivoa ettei niin käy.

Eurooppalaisten valtioiden velkaongelmat voitaisiin vielä korjata nostamalla vähän inflaatiotavoitetta ja painamalla vähin erin fiksusti euron seteleitä.

Mutta valtioiden velkaantuminen pitäisi ensin saada loppumaan ja se onkin kinkkisempi juttu, kuten Kreikan ja Suomenkin osalta olemme nähneet. Jossain se on onnistunutkin, kuten Irlannissa, muttei tietenkään ilman kansalaisten uhrauksia.

Näihin uhrauksiin pitäisi suomalaisetkin saada sitoutumaan, mutta se näyttää lähes mahdottomalta.

Kannatan mielenosoitusta leikkauksia vastaan. Ei köyhiltä pitäisi enää lisää leikata, mutta rikkailta ja keskiluokalta olisi vara ottaa.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #6

"Eurooppalaisten valtioiden velkaongelmat voitaisiin vielä korjata nostamalla vähän inflaatiotavoitetta ja painamalla vähin erin fiksusti euron seteleitä"

Tätä kyllä kokoajan tehdään, mutta ne jaetaan väärille tahoille. Yritetään pitää vain sitä 1% jengiä pystyssä ja hyvissä tuotto-odotuksissa. Rohkeutta jakaa sinne, missä se kiertää enemmän (köyhille) ei taas meiltä löydy, koska vallassa on 1% jengin tukijat kerä hyödyllisten hölmöjen (ideologia uskovaiset).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikka olisi kurinalaisesti säästänyt 32 vuotta ja vaurastunut, se ei vielä tee ihmisestä rikasta sijoittajaa. Ne pienet säästöt ovat pankkitileillä, josta inflaatio tai devalvaatio ne korjaa, tai sitten erinäisissä rahastoissa, joita hoitavat ammattisijoittajat.

Ammattisijoittajat hoitavat ne vaurastuneen eläke-ikäisen pienet rahat kannattavasti ulkomaisiin sijoituksiin, pankkitileillä ne rahat lojuvat turhan panttina.

Suomalainen elinkeinoelämä tarvitsisi sijoituksia ja suomalainen duunari tarvitsisi työtä ja suomen valtio tarvitsisi verotuloja. Se tapahtuu vain tekemällä Suomi houkuttelevaksi sijoituskohteeksi rikkaalle sijoittajalle.

Mutta suomalainen vihaa ja inhoaa rikasta sijoittajaa, siinä se pulma.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Pieniäkään säästöjä ei missään nimessä kannata makuutta pankkitilillä vaan sijoittaa ne vaikkapa rahastoihin tai kiinteistöihin. Se on nimenomaan myös pienituloisen etu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

Pienituloiset eivät vain useinkaan ole niitä parhaita sijoittajia.
Sijoittavat väärin ja menettävät rahansa.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Viranomaisverkosto ja osa kansalaisista on aina suhtautunut rikkaisiin sairaanloisen epäilevästi, etenkin venäläisiin.

90-luvulla rajalla potkittiin takaisin rahakkaat venäläiset, rikollisia ovat juuttaat, tietenkin!
Kaikki köyhät venäläiset toivotettiin tervetulleiksi varastelemaan perämoottoreita.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Arto - Tekes alas on uusi Nokia!

Kutsu sinulle FB ryhmään ja kaikille muillekin, jossa juuri tästäkin aiheesta hyvä kirjoittaa ja voi postata omiaan vapaasti -

https://www.facebook.com/groups/1648177228736943/?...

Selitystä siis sille miksi suomalainen on kateellinen rikkaalle - syytä monesti jopa ollakin kun meillä on näitä hienoja kaunamekanismeja maa pullollaan - Tekes yksi pahimpia korruptiomekanismeja ja moraalin latistajia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset