Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kristillisten uusi puheenjohtaja ja argumentoinnin selkeys

Kristillisten vanha puheenjohtaja väistyi, jo oli aikakin, ja uusi puheenjohtaja astui remmiin, odotetusti se oli Sari Assayah.  

Olen aina ihaillut sitä miten selkeästi kristillisten entinen puheenjohtaja, Päivi Räsänen, kommunikoi ja miten selkeitä hänen ajatuksensa ovat kaikista muista asioista paitsi kristillisistä asioista, missä hän oli ja ilmeisesti on edelleen  poterossa, kuten kristillisiä arvoja  puolustavan puolueen puheenjohtajan kuuluu olla.

Tämä uusi puheenjohtaja, Sari Essayah, on kuitenkin tässä argumentaation selkeydessä ja argumentaation pohjana olevan ajattelun selkeydessä vielä huomattavasti edeltäjäänsä parempi. Kristillisissä asioissa hänkin on samalla tavalla poterossa kuten edeltäjänsä.

En ole kaikissa asioissa samaa  mieltä näiden naispuheenjohtajien kanssa, mutta  argumentaation epäselvyydestä tässä erimielisyydessä ei siis ainakaan voi olla kyse.

En useinkaan ole pystynyt kovasti myöskään kehumaan naispolitikkoja, vaikka olisin tasa-arvoa kannattavana halunnut näin menellä. Näiden naisten kohdalla voin kuitenkin nostaa reilusti hattuani, he ovat edeltäjiään, siis kristillisten  miespuolisia puheenjohtajia, selvästi fiksumpia ja parempia.


Pitää vain valittaen todeta että siinä puolueessa jota minä haluaisin mieluiten kannattaa, jos sen puolueen linjaukset vain sattuvat olemaan sellaisia joita voin kannattaa, ei ole pitkään aikaan ollut selkeästi argumentoivaa puheenjohtajaa, kaikenlaisia sössöttäjiä ja änkyttäjiä, rykijöitä, jankuttajia  ja fundeeraajia siinä puolueessa on ollut puheenjohtajina .

Varmaa tietoa minulla ei ole siitä millaisista argumentoijista kansa tykkää, mutta minä tykkään sellaisista kuin  Sari Essayah ja edeltäjänsä Päivi Räsänen, vaikka en kaikista asioista samaa mieltä heidän kanssaan olekaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Persoonana Sari Essayah on kristillisdemokraateille todellinen valttiässä.

Marokkolaisen isän ja suomalaisen äidin tytärtä ei kukaan voi uskottavasti väittää impivaaralaiseksi käpertyjäksi tai ulkomaalaisvastaiseksi kyräilijäksi.

Toisaalta yritys väittää Suomen väreissä arvokisavoittoja saavuttanutta huippu-urheilijaa arabitaustaisena epäilyttäväksi olisi yhtä noloa.

Lisäksi on kaupallista korkeakoulututkintoa ja karriääriä europarlamentissa; Essayah ei anna lähtötilanteessa minkäänlaista etumatkaa muille puoluejohtajille - eikä tässä vielä kaikki...

Jutta Urpilaisen jouduttua demareista sivuun on puoluejohtajakaarti kd:tä lukuun ottamatta ollut täysin miehinen. Sari Essayah hyötyy tässä tilanteessa sukupuolestaan erottumalla esimerkiksi tv-keskusteluissa visuaalisesti ja jäämällä siten katsojien mieliin.

Perussuomalaisten rauhalliset, arvokonservatiiviset äänestäjät (sellaisia on!) ovat varmasti ensimmäisenä kiinnostumassa oppositiopuolueesta, jossa ei öykkäröidä putkoslaisittain. Viime presidentinvaalin jälkeen juuri Timo Soini antoi ihailevan tunnustuksen kilpailijansa Sari Essayahin osaamiselle. Seurataanpa gallup-siirtymiä syksyn aikana!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Viime presidentinvaalin jälkeen juuri Timo Soini antoi ihailevan tunnustuksen kilpailijansa Sari Essayahin osaamiselle. Seurataanpa gallup-siirtymiä syksyn aikana!"

Toivottavasti sari ei lähde millään tavalla kosiskelemaan persuäänestäjiä, ryhtymällä esittämään persumaisesti värittyneitä mielipiteitä. Tähän ovat monen muun puolueen edustahat jo langenneet, tai syyllistyneet.

Jotenkin tuntuisi siltä ettei Sari alennu sellaiseen, vaan pitää oman jämäkän linjansa. Luulen että hänen oma persoonansa kyllä riittääkin pitämään kristillisdemokraatit mukana kuvioissa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ainakin Yle nosti teksti-tv:n etusivulle Essayah-sitaatin "emme ole työmiesputkosia", mikä merkitsee kristillisdemokraattien antavan työrauhan myös medialle. Jokainen hoitaa oman hommansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset