Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Suomen hallitsemisen ongelma, tai sen mahdottomuus.

Suomessa hallituksella vaaditaan sitä että valtion budjetti pitää tasapainottaa. Velanotto pitäisi lopettaa korjaamalla maan kilpailukykyä niin että tuotteet saadaan kaupaksi ja ihmisille taas töitä ja valtiolle verotuloja.

Juha Sipilä lupasi pyhästi täyttää tämän kansalaisten vaatimuksen jos häntä äänestetään.

Kansalaiset uskoivat Juha Sipilää ja äänestivät Juha Sipilää.

Juha Sipilästä tuli pääministeri kansan tahdosta.


Sitten Juha Sipilä ryhtyi kansan tahdon mukaisesti toimiin joilla rakenteet saataisiin muuttumaan siten että työllistyminen olisi jälleen mahdollista ja valtion verotulot lisääntyisivät ja valtio saisi verotuloja budjettinsa kattamiseen, ettei tarvitsisi enää lainata rahaa.


Nyt kun hallitus on julkaissut ne toimet joilla se aikoo tilanteen korjata, kansalaiset eivät hyväksy niitä toimia vaan uhkaavat hallitusta työmarkkinarauhan rikkoontumisella tai jopa yleislakolla.

Jos yleislakkoja tulee, tai muita lakkoja, se pilaa hallituksen mahdollisuudet saada mitään aikaan ehdotetuilla toimilla, joten jatkossa tarvittaisiin entustäkin järeämpiä toimia, jotta korjaukset saataisiin aikaiseksi


Kaiken tämän mielettömyyden keskellä tulee ajatelleeksi,

ainakin minä ajattelen,

että mitähän tämä Suomen kansa oikein haluaa?

Luuleeko kansa että hallitus voisi tehdä ihmeitä ja saada muutosta aikaiselksi toimilla joitka eivät vaikuta kansalaisten hyvinvointiin?  Jos kansa niin luulee, niin sen luulot on pielessä. 


Mutta kansa luulee mitä luulee, eikä hallitus voi sille asialle yhtään mitään.

Tämän maan hallitseminen taitaa olla mahdotonta.

 

Heittääkö Sipilä sitten rukkaset naulaan ja pistääkö se pensselit santaan?

 

Tuskinpa vain. Luulen että Sipilällä on suunnitelma tämän tilanteen varalta ja sillekin suunnitelmalle on vielä  varasuunnitelma. 

Mikä se Sipilän suunnitelma on?

Sitä en nyt käy arvailemaan, kohta se varmaan muutenkin nähdään.

Jos suunnitelma epäonnistuu, näemme vielä sen varasuunnitelmankin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Nostan hattua Sipilälle, jos hänellä ja hänen hallituksellaan on tarvittaessa näitä suunnitelmia. Välillä nimittäin luottamus hieman horjahti, kun näytti, että päätöksiä ei ala syntyä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Nyt kun hallitus on julkaissut ne toimet joilla se aikoo tilanteen korjata, kansalaiset eivät hyväksy niitä toimia vaan uhkaavat hallitusta työmarkkinarauhan rikkoontumisella tai jopa yleislakolla".

Mahdammeko me oikeasti tietää, mitä mieltä kansalaiset ovat näistä toimista. Median todellisuus on aina eri asia kuin todellisuuden todellisuus ja julkinen mielipide eri asia kuin yleinen mielipide. Äänessä ovat nyt ne, joiden intressissä on Sipilän hallituksen toimien vastustaminen. Siis oppositio ja AY-liike. Kuinka iso osa kansasta on heidän takanaan nyt ja kuinka iso osa tulee olemaan tämän ensimmäisen kohun jälkeen, kun esitysten todellisia vaikutuksia on (toivottavasti) ehditty viileästi harkita ja puntaroida. Minä en sitä tiedä, mutta tuskinpa tietää kukaan muukaan, varsinkaan sellainen joka väittää tietävänsä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minä en sitä tiedä, mutta tuskinpa tietää kukaan muukaan, varsinkaan sellainen joka väittää tietävänsä."

Onhan siitä tehty muistaakseni jo joku tutkimuskin, jossa suhtautuminen leikkauksiin oli muistaakseni ainakin kohtalaisen nuivaa.

Minulla on sellainen käsitys että juuri julkaistut ja vielä julkaistavat tutkimukset kansalaismielipiteissä ovat niitä asioita jotka kääntävät päättäjien päät.

Tässä tapauksessa siis pitäisi opposition, mutta ennenkaikkea ammattiyhdistyksen muuttaa suhtautumistaan, jotta hallitus saisi ohjelmansa helposti toteutettua. Näin tapahtuu hyvin varmasti jos mielipidetiedustelut osoittavat että kansa on hallituksen takana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Luulenpa, että olet oikeassa. Monet ymmärtävät (ja jopa hyväksyvätkin) Sipilän hallituksen toimet, koska selkeästikin on aika lopettaa sen odottaminen, että talouskasvu hoitaisi ongelmat, kunhan vain odotetaan.

Muutoksesta pitävät yleensä eniten ääntä ennen muutosta he, jotka haluavat sitä ja muutoksen ollessa tulossa he, jotka vastustavat sitä. Muistan hyvin, kuinka aikanaan sairauskuluvähennyksen poistoa vastustettiin äänekkäästi. Vaikka kyseessä oli vähennys, joka oli edullisin hyvätuloisille, äänekkäimmät vastustajat vetosivat pienituloisten etuun.

Tavallaan Sipilä pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Lopputulos saattaa hyvinkin olla, että demarit ottavat veret seisauttavan vaalivoiton 2019 ja saavat lisäksi hallittavakseen Suomen, jossa kaikkein ikävimmät päätökset on jo tehty ja suunta käännetty. Parempi kuitenkin yrittää kuin antaa koko Suomen pudota edelleen täydellisen päättämättömyyden tilassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tavallaan Sipilä pelaa upporikasta ja rutiköyhää. Lopputulos saattaa hyvinkin olla, että demarit ottavat veret seisauttavan vaalivoiton 2019 ja saavat lisäksi hallittavakseen Suomen, jossa kaikkein ikävimmät päätökset on jo tehty ja suunta käännetty. Parempi kuitenkin yrittää kuin antaa koko Suomen pudota edelleen täydellisen päättämättömyyden tilassa."

Juuri näin minäkin sen näen.

Tavallaan Sipilä on sopiva tähän hommaan, koska Suomi pitää pelastaa ja Sipilän ei tarvitse laskea tulevaisuuttaan sen varaan että poliittinen suosio säilyy. Tarvittaessa keskustapuolue voi pestä kätensä Sipilästä ja kerätä taas suosiota populistisin menetelmin.

Pokeriahan tämä Sipilän peli jokatapauksessa on. Jos ammattiliitot ryhtyvät lakkoihin, koko Sipilän politiikalta putoaa pohja. Mutta vaihtoehtoa tälle pokerille ei ole. Se joko onnistuu tai epäonnistuu, mutta pakko on yrittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset