Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Suomi on menossa Kreikan tietä pohjamutiin

Kansalaisten valitsema eduskunta ja hallitus haluaisi pelastaa tilanteen ajautumisen Suomessa yhtä pahaksi kuin millaiseksi se on ajautunut Kreikassa. Tätä tarkoitusta varten hallitus on julkistanut joukon toimia, jotka se aikoo toteuttaa.


Nämä toimet  ei kuitenkaan kelpaa AY- väelle, joka puuhaa  mielenilmauja ja yleislakkoa, jotta hallitus peruisi toimenpiteensä.

Sanoisin että antaa mennä vaan. Jos pohjamutiin halutaan niin se käy nopeammin ja kivuttomammin lakkoilemalla, kuin peruuttamalla hallituksen toimet. Hallituksen toimien petruuttaminen nimittäin vie samaan lopputulokseen, mutalannikkoon, mutta vähän hitaammin kuin lakot.


Ammattiyhdistysliike elää kuplassa, vanhassa rumassa kuplassa.

AY-väki elää vielä sitä maailmanaikaa jona ylimitoitetut palkankorotukset voitiin vielä korjata  rahan arvoa heikentämällä. Lakkoilemalla ansaitut lisätienistit vietiin silloin työntekijän tlipussista ja jo ansaitut ja säästetyt rahat pankkitililtä inflaatioiden ja devalvaatioiden avulla.


Tänä päivänä näitä kansalaisten ryöstötoimia  ei voi enää tasavallan halitus harrastaa, joten  AY- väen pitäisi päivittää ajatusmaailmansa tähän päivään, muussa tapauksessa edessä on se kuralammikko.

Mutta jos AY- väki todella haluaa ajaa Suomen siihen pisteeseen missä Kreikka jo on, niin voihan se sen tehdä, sillä on siihen valta ja voima. Suosittelisin kuitenkin ottamaan järjen käteen ja ajattelemaan asiaa toisenkin kerran.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Suomen itsenäisyys ja hyvinvointi ovat edelleen täysin mahdollisia >>> http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/814203/EUs...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomen itsenäisyys ja hyvinvointi ovat edelleen täysin mahdollisia >>> http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/814203/EUs..."

Jos tarkoitat että "palkankorotus....inflaatio......devalvaatio.....palkankorotus....." .... kierre pitäisi Suomessa aloittaa uudelleen, niin olen jyrkästi eri mieltä.

Jos tarkoitat että Suomessa pitäisi taloutta hoitaa kuten Ruotsissa, missä rahan arvo pidetään vakaana, tai Sveitsissä. missä rahan arvon nousu on jatkuva uhka taloudelle, olen samaa mieltä, mutta sitä varten ei tarvitse erota rahaliitosta, vaan rahaliitto tukee Suomen pyrkimyksiä vakaaseen kehitykseen, mihin Suomi ei kykenisi omalla rahayksiköllä, kuten Ruotsi ja Sveitsi kykenevät.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tarkoitan kuten linkissäni kerrotaan, seuraavaa:

"EU:sta eroaminen (joka tapahtuu eduskunnan päätöksellä) tarkoittaisi vähintään yhdeksän miljardin vuotuisia säästöjä Suomen valtiontaloudelle.

Eroamisen säästöt koostuisivat seuraavista tekijöistä:

EU-nettojäsenmaksut 1–1,5 miljardia, EU-direktiivihaitat (mm. rikki- ja typpidirektiivit) 1–2 mrd, rakennetyöttömyyden aiheuttamat tappiot 2–3 mrd, veronkierron aiheuttamat tappiot 2–3 mrd, valtiovelan korkokulut 1,7 mrd, menetetyt tullitulot 0,3 mrd, Venäjä-pakotteet 0,5 mrd, sotaoperaatiot 0,5 mrd.

Näissä luvuissa ja tässä listassa ei ole mukana euromaiden tukipaketteja tai tulevaisuuteen tehtyjä maksusitoumuksia.

Näistä tärkeimmät ovat EVM- ja ERVV-yrityksiin sijoitetut noin 20 miljardia, jotka on maksettava heti kun EKP niitä vain kehtaa Suomelta jonkun kriisin varjolla pyytää.

Monet EU-maat ovat jo valmistelemassa EU:sta lähtöä. Jäämmekö viimeisinä sammuttamaan valot – ja maksamaan laskut?"

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #4

"Jäämmekö viimeisinä sammuttamaan valot – ja maksamaan laskut?""

Laskelmissasi on paljon menoja, mutta ei mitään hyödyistä, vapaakaupan ja yhteisen valuutan tuottamista hyödyistä, EU:n tarjoamista erilaisista tuista jne.

Myös EU:sta irti olevat maat, kuten Sveitsi ja Norja, joutuvat maksamaan siitä että saavat käydä vapaakauppaa EU:n alueella.

Jos otetaan mm. nämä mainitsemani tekijät huomioon ja vielä EU:n muodostama turvatekijä Putinin geopoliittista laajentumishalua vastaan, niin kylläpä saldo taitaa kääntyä vahvasti ja mukavasti plussan puolelle.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #4

EVM-rahastoon muistan Suomen sitoutuneen vuoden 2012 jälkeen kiinnittämään rahaa 12,58 miljardia euroa. Tuolloin Suomen osuus oli 7%, nykyisin se olisi 9% ja minä en vain jostain syystä löydä tuota uudempaa materiaalia kuin sitä samaa vanhaa vuonna 2012.

Nämä korotukset johtuvat siitä, että jos joku EU-maa joutuu vaikeuksiin ja luottoluokitukset laskevat pois, niin niitä prosentteja korotetaan korkeimmin luotettuihin maihin ja niin ne rahamäärät taas kasvavat kun korvataan joku luottoluokitelluista EU-maista pois.

Mutta on epäselvää, että säästyykö Suomi EU-erosta maksamatta tuota hyväksyttyä EVM-esityksestä silloin vuonna 2012, koska se ero voi aiheuttaa sen, että joudutaan maksamaan joka tapauksessa koko summa ja voisiko se olla syynä siihen, ettei haluta erota Eurosta vaan pidetään kiinni loppuun asti?

Jan Hurri kirjoitti tänään hyvän artikkelin:

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/09/13/vaik...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #6

Suomella on tässä nyt suurempiakin ongelmia kuin EU:n maksut.

Suomi on omasta syystään ylivelkaantunut ja kun hallitus esittää toimia joilla tilannetta pyritään korjaamaan, suomalaiset vastustavat ja ryhtyvät lakkoilemaan.

Tämä tilanne on selvä ja selkeä.
Tätä menoa Suomi on parissa vuodessa velkasaneerauksessa, kuten Kreikka nyt.

Nyt ei siis ole oikea aika puuhata euroeroa.
Sitä voisi harkita sitten kun taloutemme on yhtä vahva kuin Sveitsin talous.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomessa ei olisi mitään hätää, jos täällä maltettaisiin keskittyä oleelliseen.

Oleellisen sijasta rahaa syydetään jatkuvasti kankkulan kaivoon, joten perimmäinen syy velkaantumiseen on holtiton yhteisten varojen tuhlaaminen.

Paljonko verovaroja jaetaan ulkomaille, paljonko annetaan ulkomaalaisille, lahjoitetaan yrityksille, tuhlataan jonninjoutaviin hankkeisiin jne...

Jos miljoona tuntuu pieneltä rahalta, niin mitä sitä turhaan säästelemään.

Näitä miljoonan puroja kuitenkin vuotaa valtiovarainministeriön padosta luvattoman paljon. Pato muistuttaa jo enemmänkin seulaa.

Miksi esim. suomalaiset tässä taloudellisessa tilanteessa sotivat ympäri maailmaa (turvaavat rauhaa) Se maksaa veronmaksajille 100 miljoonaa euroa vuodessa.

Rajojen avaaminen maailman kaikille muuleille (kiitos Hankamäki) kustantaa vain 300 miljoonaa euroa lisää entisten kulujen päälle.

Lapsilisää saavat niin osake- kuin lottomiljonääritkin...

Turvapaikanhakijan päivärahat ovat suuremmat kuin opintotuki...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset