Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Hallituksen pakkolakipaketti

Hallituksen pakkolakipaketti oli  tai on vähän samanlainen asia kuin yrittäisi riistää lapselta karamelliä tai nälkäiseltä lejonalta lihanpalaa.

On aivan selvä että lapsi tällaisessa tilanteessa reagoi, samoin leijona,

Hallituksen ei pitäisi tässä tilanteessa pelätä vaan tehdä niin kuin on aikonut. Jos hallitus on päättänyt ettei lapsi saa syödä tikkaria, se on hänelle epäterveellistä, eikä sitä olisi lapselle pitänyt antaa ollenkaan.


Jos hallitus ei tässä tilanteessa pysty pitämään  päätöstään, vaan perääntyy ja säikkyy kitisevän kersan tai ärjyvän leijonan takia, eli peruu pakkolakiesityksensä kun kätilöt valittaa, tai AY- väki lakkoilee, ei sellaisella hallituksella ole kykyä selviytyä tehtävistään.

Kansalta pitää ottaa tikkunekku pois, eli syömävelan ottaminen valtiolle pitää lopettaa. Jos hallitus  ei siihen pysty, ei hallituksella ole mitään virkaa, 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Näinhän se on. Toisaalta päätöksistä kiinni pitäminen olisi hallitumpaa,
jos vastustus pystyttäisiin arvioimaan ja sen kestämiseen varautumaan jo suunnitteluvaiheessa.

Asetelmahan on sellainen, että hyvinvointiyhteiskuntaa ei pystytä enää ylläpitämään niin runsaskätisenä kuin joskus on luultu. Peruuttaminen on kivuliasta. Parempi on peruuttaa päätöksilla kuin ajelehtia romahtamiseen asti.

Hallitus kyllä toisaalla tuhoaa perustuksiaan harmaan talouden kitkemisen ja maahanmuuton aloilla, rahaa valuu hukkaan, paljonkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hallitus kyllä toisaalla tuhoaa perustuksiaan harmaan talouden kitkemisen ja maahanmuuton aloilla, rahaa valuu hukkaan, paljonkin."

Harmaa talous on osa systeemiä ja siihen perustuu osaltaan yritysten kannattavuus. Harmaan talouden hävittäminen olisi toki suotavaa, mutta sen leikkaaminen on toisaalta kaksiteräinen miekka. Jos hallitus iskee harmaaseen talouteen, se iskee samalla yritysten kannattavuuteen, eli taloutemme valtasuoneen ja kriittiseen pullonkaulaan juuri tällä hetkellä.

Ei ole mikään ihme jos hallitus epäröi ja viivyttelee harmaan talouden kitkemisessä, koska sen pitäisi etsiä vastaavat toimet joilla yritysten kannattavuutta parannettaisiin ja se on kivuliaan vaikeaa.

Mitä maahanmuuttoon tulee, niin tämä nykyinen irakilaisten invaasio taitaa olla vain kupla joka tyhjenee pikapuoliin, kun irakilaisille valkenee että heitä on huijattu pohjolassa sijaitsevasta kaukaisesta onnenmaasta joka ottaa irakilaiset vastaan avosylin, ruokkii, vaatettaa, kotouttaa ja tarjoaa työtä. Suurin osa irakilaisista palautetaan ja ne jotka jäävät huomaavat pian että täällä elämä onkin raskasta työtä jossa harvremmin on onni myötä ja häipyvät muihin maisemiin.

Se on vahinko, sillä ainakin sen perusteella mitä TV:stä on näkynyt, tulijat ovat terveitä nuoria miehiä ja sellaisia täällä juuri tarvittaisiin työvoimaksi. Suomalaiset kun alkavat jo olemaan kohta pääasiassa seniilejä harmaahapsia.

Suomalaisten vieraskammo ja xenofobia on kyllä enimmäkseen liioiteltua ja turhiin ennakkoluuloihin perustuvaa ja jo senkin takia, ihmisten kasvattamiseksi, täällä tarvittaisiin paljon enemmän ulkomaalaisia, mutta heidän kotiuttamisessaan ja sopeuttamisessaan riittää kieltämättä haasteita ja aika kalliiksikin se tulee. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset