Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kuuden euron pitsat

Poliisi on käynnistänyt kamppanjan harmaata taloutta ja kuuden euron pitsan myyjiä vastaan. Mitä tästä pitäisi tavallisen pitsan syöjän oikein ajatella?

Pitäisikö meidän vastustaa harmaata taloutta ja pitäytyä kalliissa pitsoissa. vai pitääkö meidän ryhtyä salapoliiseiksi ja ottaa selvää jättävätkö pitsan myyjät kansalaisvelvollisuutensa täyttämättä ja jättävät yhteiskunnalle kuuluvat maksut väliin?

Tuntuu kyllä tosi mukavalta kun nälkänsä saa tyydytettyä helposti ja halvalla ja suuhun jää vielä pitsan herkullinen jälkimaku, mutta pitäisikö siitä tuntea syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa?

Mistä me voimme tietää onko pitsan myyjä rehellinen vai tekeekö vilunkia? Pitääkö meidän vielä ryhtyä ilmiantajiksikin ja kavaltaa halvan pitsan myyjät poliisille, vaikka ne tuntuvat meistä halvan pitsan ystävistä suorastaan hyväntekijöiltä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Pekka Heliste

Tuo 6 euron pizza on jo niin suuri terveyshaitta, että sen valmistaja pitäsi panna syytteeseen vamman tuottamisesta

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olkoon vain terveyshaitta, mutta kyllä kunnon pizza silloin tällöin tuo ainakin meikäläiselle ihan valtavan nautinnon, vaikka onkin monikulttuurisuuden seurausta ja tuote.

Vaihtaisinko pizzan johonkin taidenautintoon?
En ainakaan nälissäni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuntuu vähän siltä ettei hapuutettujen pitsojen myyjien kavaltaminen poliisille oikein istu meikäläisen oikeustajuun. Lakien pitäisi olla sellaisia että ne tuntuvat oikeudenmukaisilta, sen lisäksi että ne ovat sitä. Epäoikeudenmukaisilta tuntuvat lait jätetään helposti huomiotta ja niitä ei kunnioiteta ja ne kierretään.

Vaikka lakia kiertävä pitsanpyörittäjä jättääkin joitakin maksuja yhteiskunnalle suorittamatta ja ehkä valtio menettää kykyään huolehtia velvoitteistaan, vaikkapa köyistä, niin kyllä ne halvat pitsat toisaalta tuovat paljonkin iloa ja hyvää oloa juurikin niille köyhille.

Miksipä se raha pitäisi kierrättää valtion monimutkaisen byrokratian kautta, jotta ne voitaisiin jakaa köyhille, jotta köyhät voisivat ostaa joskus kunnon tuoretta, kuumaa, tuoksuvaa pizzaa, eikä aina pidä turvautua niihin tavaratalojen pakastettuihin lättyihin.

Pekka Heliste

Sotu-maksujen laiminlyönti jättää työntekijän vaille eläketurvaa ja usein se paljastuu vasta kun henkilö eläköityy...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sotu-maksujen laiminlyönti jättää työntekijän vaille eläketurvaa ja usein se paljastuu vasta kun henkilö eläköityy..."

Kyllä ... kyllä, mutta syntyykö siitäkään mitään eläketusvaa jos ei ole töitä ollenkaan?

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #30

No, Kela velvoitetaan jakamaan kerjuukuppeja -ja -paikkoja huijatuille ?

Tai 1-piippuinen Baikal ja siihen pari panosta ?

Heli Hämäläinen

Minulla on kompa. Kun 9 euron kuntouttavassa työtoiminnassa oleva työtön syö kuuden euron pitsan, paljonko jää rahaa matkoihin kuntoutuspaikkaan ja takaisin? Pitäisikö ilmoittaa poliisille pimeästä kyydistä?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Vieläkö poliisi kehtaa puuhastella kuuden euron pizzojen parissa? Luulin, että on vähin äänin ja häpeissään lopettanut operaation. Ja sitäpaitsi, eikö se ole verottajan, ei poliisin, asia tarkistaa, että pienyrittäjän veroilmoitus on kunnossa.

Pekka Heliste

Noilla 6 euron pitäville parhaat Huijarit saavat tehtailta satojen tuhansien verovelvollisen

Tosin Suurrikollisena ne tosin saa anteeksi ja saa vuorineuvoksen tittelin ja mitalin, mikäli persut saavat ajettua armahdusllakia läpi

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No onhan tässä positiivista se, että poliisi vain pyytää ilmoittamaan. Ei sentään vaadi. Ei ole myöskään taidettu luvata ilmiantopalkkiota, joten ei syytä huoleen. Elämme länsimaisessa edistyksellisissä demokratiassa. Huolestuttavaa olisi, jos tällaisen pizzan syöminen tulkittaisiin avunannoksi törkeässä veropetoksessa. Kaiken varalta olen alkanut ostamaan aina 5 kpl kotimaisen valmistajan pizzoina kaupan olevia 1,49€ maksavia mauttomia lätysköitä, ylittyy tuo 6€:n raja. Tiedä vaikka tulee kassintarkastukset käyttöön. ;)
Tulee mieleen 80-luvun alku, kun Ruotsista sai tuoda voita enintään 2,5kg/hlö. Pari kertaa kun toin 3kg ja maksoin puolesta kilosta tullimaksun. (3 lomaketta ja leimat +1,25mk tullimaksua), niin tullimiehet alkoi jo kaukaa huitomaan merkiksi, että mene mene älä vain pysähdy. Puolukoita sai poimia Ruotsista, mutta piti salakuljettaa Suomeen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaiken varalta olen alkanut ostamaan aina 5 kpl kotimaisen valmistajan pizzoina kaupan olevia 1,49€ maksavia mauttomia lätysköitä, ylittyy tuo 6€:n raja. Tiedä vaikka tulee kassintarkastukset käyttöön. ;)"

Ennemmin uhmaan poliisia, Suomen lakia ja oikeutta ja uhraan terveytenikin, kun sorrun noihin lätysköihin.

Muistan jokus maistaneeni ja vieläkin puistattaa. :)

Kuuden euron pizzeria on elämys jo sisään mennessä.
Ne tuoksut, oi ja voi.

Ja sitten se valintaprosessi,
ja sitten se valmiin pitsan odotus,
se on parempi odotus kuin joulupukin odotus lapsena.

Sitäpaitsi, toisin kuin lapsena,
kaikki toiveet ja unelmat vielä täyttyvätkin,
kun saa eteensä sen ihanan pitsan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Niin ja yleensä huomattavan ystävällisen palvelun. Vesi herahti kielelle. Lähdenkin siis edulliselle pizzalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Juuri niin, pizza on elämän kohokohta
kuuden euron pizzeriassa käynti on harvinainen juhlahetki
tässä suomalaisuuden ankeudessa ja harmaudessa.

Kymmenen euron pzzeriassa saa harvoin sydämellistä palvelua
se vain on jossain oppilaitoksessa ulkoa opeteltua käytöstä,
mikä ei ole edes luontevaa, eikä luonnolliselta vaikuttavaa.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Nonnih, asiaan poijaat.
Koko hommahan pyörii siinä, että virkavalta haluaa takaisin ne kuution kokoiset, kruusatut ja kilahtavat kassakoneet ja niiden sisälle digitaatiota nykytapaan. Samat järjestelmät kaikille kauppaa tekeville, toreille ja turuille.

Eikä "isossa kuvassa", mun kukkarossa tule näkymään €-katoa merkittävästi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"kuution kokoiset, kruusatut ja kilahtavat kassakoneet"

Voi voi.

Nyt kun juuri ja juuri on opittu käyttämään niitä tupakka-askin kokoisia kortinlukijoita, ja salasanankin jo osaan ulkoa.

Minne lie menee ne kaikki tiedot siitä koneelta? Mutta tosite ostoksesta tulee näkymään ainakin minun pankkitilini käyttäjätiedoissa.

Minne lie muualle se tieto menee siitä kuuden euron pitsaostoksesta?
Meneekö poliisille? Vai peräti Pentagoniin asti?

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #11

Aiheen ulkopuolelta, mutta kun mainitsit Pentagonin, niin tuli mieleen Washingtonin pizza indeksi, josta voi ennakoida Yhdysvaltain tulevat sotatoimet. Persianlahden sodan aikaan indeksi nousi huippuunsa. Analyytikot tekevät kokonaismyynnin lisäksi päätelmiään myös lihatäytteiden ja tuplajuuston menekistä.

Pizzapäivä johti myös Monica Lewinskyn ja Bill Clintonin muihin puuhiin aikoinaan. Todennäköisesti sekin pizza oli halpa, koska neiti Lewinsky oli palkaton harjoittelija.

Lieneekö pizzan syönti sittenkin turmiollista, hinnasta välittämättä, ja poliisi aivan oikealla asialla?

https://www.washingtonpost.com/wp-srv/politics/spe...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Lieneekö pizzan syönti sittenkin turmiollista, hinnasta välittämättä, ja poliisi aivan oikealla asialla?"

:)

Kaikenlaista ajatusrönsyä voi lähteä tällaisesta pitsa- aiheesta.
Se on ihan hyvä.
-----
Minulla on ollut jo pitkään tästä harmaa- talous- aiheesta sellainen kerettiläinen ja yleisen mielipiteen vastainen ajatus ettei harmaa talous suinkaan ole niin paha kuin luullaan, vaan itseasiassa hyvä asia.

Toki tämä epäoikeudenmukaisuus on yksi näkökohta. Epärehelliset yrittäjät pärjäävät paremmin kuin rehelliset.

Mutta jos tämä tasa-arvo näkökohta jätettäisiin pois laskuista, niin voipa olla että harmaa talous on Suomen talouden pelastus, eikä sen turmio.

Nythän on niin, kuten on todisteltu, ettei Suomessa kannata tehdä bisnestä, ei ainakaan rehellisesti. Jos yrittää olla rehellinen tulee ennenpitkää konkurssi. Tietenkin kaikki väittävät olevansa rehellisiä, sehän on selvä, mutta kuinka moni on sitä oikeasti, koska eihän kukaan voi tunnustaa olevansa epärehellinen.

Kun rehellisellä pelillä ei Suomessa pärjää, tulee avuksi kaikenlainen vilunki. Ilman vilunkipeliä siis Suomen talous sakkaisi kokonaan. HArmaa talous lienee vain yksi näistä vilunkipelin muodoista, jotka pitää taloutta pysrtyssä, mutta se lienee aika merkittävä asia sen kilpailukyvyn suhteen.

Eihän tämä mitään kaunista ole, mutta tämä nyt vain on tällaista. Vilunkit pidetään piilossa paitsi oman bisneksen vuoksi ja omien työntekijöiden vuoksi ja eläkkeelläkin toimitusjohtajat pitävät suunsa kiinni, kavereiden takia. Tiedetään kyllä miten asiat ovat, mutta tiedetään ettei siitä sovi huudella.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #22

Niinpä, ei harmaa talous ole mustavalkoinen asia (tulipas vahingossa sanaleikki) - siinä on niitä harmaan sävyjä.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #21

Sitten meillä on vielä toi Shampanjaindeksi. Silläkin on kovaa nousua näkynyt, joskaan ei minulla hlökohtaisesti.

Olkaa tarkkana, kun ostatte skumppaa, ettei vaan halvempia sortteja.

Itseasiasta, niin jkostain ne hyvätkin talkoot alkavat. Nyt sattumoisin ihan naapuriputiikista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös huolenaiheensa ole yleensä ollut se, että maahanmuuttajat saadaan työllistettyä. Nyt heidän pyörittämiään pizzerioita yritetään kepittää arveluttavin perustein.

Toinen huolenaihe on pienituloisten pärjääminen ja ruuan saanti. Halvat pizzat ovat monelle hyvinkin vaihtoehto leipäjonolle.

Ikäänkuin olisi kannattavaa panna pizzeriat konkurssiin ja niiden pyörittäjät vankeuteen tai sosiaalitukien piiriin. Kas kun ei ravintolapäivien ruoan myyntiä haluta käräytettäväksi. Poliiseja voisi kyllä ilmeisesti potkia pihalle, kun heillä näyttää olevan aivan liikaa resursseja.

Käyttäjän ToniMikaelSiivikko kuva
Toni Mikael Siivikko

Nyt en jaksa toiseen kertaan kirjoittaa samoja asioita, joita jo kirjoitin omassa blogissani muutamia päiviä sitten. Lainaan tekstin tähän ja olkoon se kommenttina. Saanpahan samalla mainosaikaa, kiitos poliisin pitsajaoston

"Tuossa taas makoilin rakkaalla sohvallani kun radiosta alkoi kuulua jotakin aivan kummallista. Poliisi pyytää havaintoja maamme taloutta uhkaavasta halvasta pitsasta. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin käräytyspalveluun. Puhelin käteen ja oitis soittamaan, olenhan toki minäkin joskus syönyt sellaisen liian edukkaan pitsan.

Kuitenkin jätin soittamatta. Ehdin nimittäin hetken taas ajatella asiaa, köntys kun olen. Onkohan nyt salaliittoja rakenteilla tai mikä huumaavampaa, jo valmiina? Samaan aikaan kun poliisi valittaa, että reurssit eivät millään tahdo riittää ratkomaan rikoksia, keksitään tällainen hullutus joka edelleen vain kasvattaa poliisin jo ennestään kovaa työtaakkaa. Pitäisi kitkeä harmaata taloutta, turvata tavallisen kadunkulkijan turvallisuutta, ottaa huumetyypit parempaan talteen kuljeksimasta, ratsata ylinopeuksia, selvittää hirven salakaatoja, laittaa murhamiehet edesvastuuseen ja olisipa hyvä saada pontikankeittäjätkin suota kuokkimaan. Kyllä, noita kaikkia tehtäviä varten poliisi on olemassa ja noita tavalliset konstaapelit parhaan taitonsa mukaan yrittävät tehdäkin, kiitos siitä. Luulenpa, että juuri se tavallinen rivipoliisi, tutkija, siunaa itsekseen melko matalalle tällaiset pitsaoperaatioiden keksijät. Eikö todellakin olisi parempaakin tekemistä? Miksi, oi miksi, kysyy poliisi ja niin kysyy kyllä poliisin palkan maksava veronmaksajakin.

Niin mitähän nyt oikein ajetaan takaa? Voisiko kyseessä olla tosiaankin salaliitto? Johtaako jutun juuret korkeammalle kuin pelkkään poliisiin? Onkohan kokoomuslaisella sisäministerillä sormensa pelissä? Näin yritetään kenties vetää huomiota pois sellaisista muista hämärähommista, jossa on kyse paljon enemmästä kuin muutamasta pitsasta? Jospa sisäministerin hyvä puoluetoveri Alexander on vihjaissut, että pannaampas nyt huomiota muualle. Meinaan, samaan aikaan toisaalla yritetään laittaa osakkeiden omistuksia piiloon yms. Jotenkin vaan maistuu se kuvio paljon hämärämmältä kuin maistuu pitsa halvalta.

Vai voisiko tässä olla kyse pakolaisista? Ovathan pitsapaikat Suomessa suurelta osalta ulkomaalaistaustaisten omistuksessa. Oletteko koskaan ajatelleet, kuinka paljon pitsa, tuo kansallisruokamme, maksaisikaan jos sitä myisivät suomalaiset yrittäjät? Paljon, on vastaus. Mistähän tämä taas voisi johtua? Voisiko mitenkään olla mahdollista, että se ulkomailta tänne tullut kaveri, joka on laittanut pystyyn pitserian siihen ostarin nurkalle, ei olekaan niin rahalle ahne kuin olisi hänen suomalainen kilpaveikkonsa? No, oli miten oli, nyt kenties, siis kenties, joku on oivaltanut laittaa pitseriat ahtaalle. Joku on ehkä ajatellut viisaudessaan, että kun pitserian pito on hankalaa, ei Suomi enää kiinnostakaan pakolaista kohdemaana? On kyllä todella kaukaa haettua mutta eipä olisi ensimmäinen kerta kun tällaisia aivopieruja päästellään täällä pohjantähden alla. Suomalaiselle taitaa vain olla liian vaikeaa uskoa, että jotakin voi myydä pienellä katteella.

Uusi uljas hallituksemme johtajansa Juhan johdolla, on julkaissut näitä kärkihankkeita. Tästä pitsahommasta ei sen yhteydessä olla ainakaan julkisuudessa puhuttu mutta ehkäpä ei olla vain uskallettu. Muutenkin kun on kaikkea hölmöä tullut jo tehtyä. Hallituksen puheisiin jos on vähääkään uskominen, ajaa se yrittäjien asiaa koettamalla helpottaa kaikkea byrokratiiaa sun muita juttuja. Jos tämä poliisin pitsahanke on yrittämisen kärkihanke niin olkoon. Järkihanke se ei ainakaan ole.

Hallitus ei ole poliisi ja poliisi ei ole hallitus. Tietänevätkö edes toistensa olemassaolosta?

Sitä minä vaan, että pientä rajaa tähän hommaan. Ulkona kulkee vapaina oikeitakin rikollisia."

Antti Jokela

Poliisi käytti MaRan laskelmaa 6.5 euron pizzasta:

  • 35% raaka-aineet (2.3e)
  • 9% vuokrat (0.6e)
  • 8% muut kiinteät kulut (0.5e)
  • 12% arvonlisävero (0.8e)
  • 36% työvoimakulut (2.3e)

MaRa kertoo ottaneensa luvut "tilastoista"; toisin sanoen ne ovat keskiarvoja. Laskelmasta puuttuu myyntikate kokonaan, koska halutaan "todistaa", että alle 6.5 euron pizzaa rehellinen yrittäjä ei voi myydä.

Muutamia kommentteja MaRan laskelmaan:

  • keskiarvosta ei voi päätellä, kuinka halvalla joku yksittäinen yrittäjä pizzan paistaa
  • suoranaisia muuttuvia kustannuksia ovat vain raaka-ainekustannukset ja arvonlisävero; kaikkien muiden kustannusten osuus pizzan myyntihinnasta riippuu myyntimääristä
  • halpa peruspizza voi olla "sisäänheittotuote", jonka osuus koko myynnistä on pieni
  • yritystä täytyy tarkastella kokonaisuutena eikä yhden tuotteen näkökulmasta, koska kilpailustrategioita on monenlaisia
  • poliisin talousrikostutkijoiden liiketaloudellinen osaaminen vaikuttaa järkyttävän huonolta

Arveluttavaa poliisin viime aikojen kampanjoissa on se, että poliisi näyttää suojelevan korporaatioita - nyt MaRaa ja aiemmin Taksiliittoa, kun se kehotti ilmiantamaan Uber-kuskit hätäkeskukseen. Eikös Suomi tarvitsekaan yrittäjiä ja innovaatioita?

http://www.hs.fi/kaupunki/a1439084786918

Käyttäjän ToniMikaelSiivikko kuva
Toni Mikael Siivikko

Juuri näin. Jokelan Antti kirjoittaa ihan oikein ja asiaa. Kyseessä on hyvin usein se sisäänheittotuote. Samalla listalla, jossa on pitsa, joka maksaa halvimmillaan jopa 4 euroa, on myös pitsoja, jotka maksavat jopa 9 euroa.

Siis: jos sisäänheittotuote on laiton, pitäisi poliisin pyytää vihjeitä myös vaikkapa K.kaupoista, S-marketeista, Prismoista, Citymarketeista ja vaikka mistä muistakin kaupoista sillä niissäkin myydään tavaraa kampanjoissa nollakatteella, joskus jopa miinuskatteella.

Teinköhän nyt virheen kun tuon kirjoitin? Huomenna aamulla kun avaan radion, voi poliisi pyytää vihjeitä kaupoista, jotka myyvät saludoa 1,59 e/pkt? No jospa kukaan poliisi ei lukisi tätä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Miten raaka-aineet voi olla 2.3 e, kun sillä rahalla Lidlistä saa kaksi pizzaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten raaka-aineet voi olla 2.3 e, kun sillä rahalla Lidlistä saa kaksi pizzaa?"

En siis osta koskaan pizzalättyä kaupasta, mutta näyttää LIDL mainostavan liviuunipizzaa á 1,39€. Siinäkin pitää olla ne raaka-aineet mukana + logistiikkakulut.

Pekka Heliste

Rikossyytteet perustuvat todettiin rikoksiin,ei hintaan

Mutta, jos asiakkaan on syytä epäillä rikosta hinnan syynä niin tavaraan ei saa ryhtyä.

Jos ostat netistä halvan tavaran, joka osoittautuu varastetuksi,niin ostajakin tuomitaan varastettiin tavaraan ryhtymisestä.

Hinnasta kun olisi pitänyt päätellä, että se on hankittu rikollisille tavalla

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pizzan hinnasta ei koskaan voi päätellä yhtään mitään. Yrittäjällä on oikeus myydä tappiollakin, jos haluaa. Sitä ei laki kiellä. Eivätkä nuo keskimääräiset työhinnat koske ympärivuorokautista yrittäjää, joka ei tuntipalkkojaan laske.

Käyttäjän SampsaMkel kuva
Sampsa Mäkelä

Jos nyt lähdetään siitä oletuksesta, että kurdien pitämissä pizzapaikoissa ei myynnistä kirjata kuin osa viralliseen kirjanpitoon. Tämähän luo epäreilun kilpailuasetelman niihin nähden, jotka kirjaavat kaiken myynnin. Toinen mahdollisuus on se, että pizzerioissa tehdään työtä reilusti alle työehtosopispalkkojen. Lopputulos on kuitenkin kaikkien nähtävissä. Suomalaisten ylläpitämät nakkikioskit ovat lähes kaikki lopettaneet ja syy on erittäin selvä. Tottakai suurin osa ihmisistä valitsee halvemman pizzan.

Tuleeko halpaa pizzaa ostaessa tuettua harmaata taloutta, sitä ei voi tietää. Pizzerian ovessa siitä kun ei tiedoteta.

Kari Tuuri

Jotenkin masentaa tämä poliisin ja verottajan ilmiantamiseen kannustaminen. Eiköhän tästä maasta löydy hieman isompiakin ongelmia kuin pienyrittäjien loputon vainoaminen.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kaupan alalla työskelleenä voin sanoa että suomessa katteet ovat niin hurjia että hirvittää. Kuuden euron pitsat ovat laillisesti mahdollista kun jätetään se serkunpoika "palveluksena" palkkaamatta ja ei hankita jättitukkurilta sitä hyvässä isoäitisuhteessa kasvatettua shamppanjalla elätettyä vegaanipossua vaan hankitaan suoraan pieneltä tuottajalta halvempaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaimo pyöräytti eilen uunipannullisen jauhelihapitsan, raakaaineiden hinnaksi tuli n.3 €. Ainakin niissä pitserioissa joissa käyn ulkomaalaistaustaiset tekevät duunia niin samat naamat ovat aamuvarhaisesta iltamyöhään töissä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, eikä vaimosi varmaankaan ostanut aineksia tukusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos kyse on todellakin vain pizzerioiden ongelmasta, niin poistetaan alvit pizzeriastatuksen ravinteleilta kokonaan. Sitten katsotaan kuinka korporaatiketjupizzeriat kilpailevat "tasavertaisesti" hinnalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset