Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Persujen uusin julkisuusnäytös. Onko Tynkkynen sankari vai konna?

Tynkkysen tempaukset ja niiden seuraukset ovat herättäneet mielenkiintoa mediassa ja kansalaisissa. Ovatko nämä asiat olleet niin merkittäviä, vai onko kyseessä vain yksi uusi tapaus sarjassa perussuomalaisten julkisuusskandaalit?

Onko Tykkynen sankari vai konna? Siitä voi varmasti olla perustellusti montaa mieltä. Julkisuudessa sujuvasti esiintyvä Tynkkynen on asettunut omassa puolueessaan vastahankaan, kun puolue on joutunut hallitusvastuussa ollessaan suurelta osin luopumaan omista periaatteistaan ja taipumaan hallituskumppaniensa tahtoon.

Periaatteessahan tällainen tavotteista suurimmaksi osaksi luopuminen on perussuomalaisille välttämättömyys jos se ylipäätänsä haluaa osallistua hallitusvastuuseen. Puolue jolla on maassa 15%:n kannatus ja hallituksessakin vain alle 30%:n kannatus ei pysty sanelemaan muulle maalle mitä pitää tehdä.

Sitäpaitsi,  perussuomalaisten pääohjelmakohdat ja sen mukaiset tavoitteet politiikassa ovat varsin erilaiset kuin muiden puolueiden tavoitteet. Muiden puolueiden edustaessa yli 80%:ia päätösvallasta, ei tässä tilanteessa ole edes realistista kuvitella että perussuomalaiset saisivat kaikki omat  tavoitteensa toteutetuiksi.


Tynkkysen päätavoite näyttäisikin olevan se että hänen puolueensa luopuisi hallitusvastuusta, mistä taas muu puoluejohto ei pidä, ministerikyyti audin takapenkillä kun kelpaa monille uusille persuministereille.


Maan kannalta Tynkkysen tavoite maan hallituksen hajoittamiseksi ei tietenkään ole hyvästä. Hallituksen päätavoitteekseen asettamalle maan talouden tervehdyttämiselle tämä olisi varmasti tuhoisaa. Seurauksena olisi uudet hallitusneuvottelut ja uusi hallitusohjelma ja kun oppositiopuolueet ovat tähän mennessä asettuneet kaikki vastahankaan hallituksen talouden tervehdyttämisen  tavoitteisiin nähden, neuvottelut tulisivat  olemaan hankalia ja todennäköisesti nykyisen hallituksen tavoitteet vesittyisivät.


Toisaalta on kyllä varmasti niin että perussuomalaisten kannatus ei hallituksessa ainakaan kohene. Populismin kannalta katsottuna Tynkkysen tavoitteet viedä puolueensa oppositioon ovat oikeita. Mitä valtakunnan pelastamiseen taloudelliselta katastrofilta tulee, niin sen suhteen Tynkkysen toimintaa ei voida pitää asiaa edistävänä.


Mitä minuun tulee, en tietenkään pidä niistä ajatuksista joita Tynkkynen ajaa, eli maan ajamista eristyksiin maailmasta, eroa EU:sta  ja rajojen kiinni laittamista ainakin kaikilta hädänalaisilta pakolaisilta. En pidä näitä Tynkkysen ajamia  asioita kannatettavina, kuten ei kukaan järkevä ihminen voi pitää.

Tältä kannalta en ole nyt kuitenkaan tätä asiaa tarkastellut, vaan olen koettanut katsoa asiaa ennenkaikkea perussuomalaisesta näkökulmasta käsin, sillä tavalla miten minä perussuomalaisten  tavoitteet näen ja koen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

pirkko ruohonen-lerner nimesi tynkkysen rikolliseksi mutta ottaen huomioon että on vasta huhuttu jonkun tehneen tutkintapyynnön niin ei ole kohtuutonta todeta soinin oikean käden toimineen asiassa syyttäjänä, tuomarina ja lautamiehenä.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ruohonen-Lerner ei nimennyt yhtään mitään vaan Slunga-Poutsalo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ongelmallisinta persuille tässä asiassa on se että Tynkkynen näyttää hyvin rehelliseltä, verrattuna useimpiin politiikkoihin, hän on hyvin liukaskielinen, verrattuna useimppiin politikkoihin ja hän ajaa niitä asioita joita persujen äänestäjät ovat uskoneet persujen ajavan.

Vaikka rationaalisesti ottaen Tynkkynen onkin konna, joka kaluaa persujen mahdollisuuksia vaikuttaa oikeasta, tätä on hyvin vaikeata näyttää toteen.

Tynkkynen on eräänlainen populisti populistipuolueessa.

Jos populisti on yhteiskunnassa eräänlainen loinen joka kerää poliittista kannatusta väärin perustein, niin Tynkkynen on tavallaan populisti populistipuolueessa, loinen joka hankkii kannatusta populistipuolueen sisällä ja laajemmin, esittämällä populistisia ajatuksia.

Mitkä mahtaa olla Tynkkysen mahdollisuudet tässä pelissä?
Luulen että Tynkkysellä on vielä mahdollisuuksia.
Ainakin hän tämän aamuisen esiintymisen perusteella jatkaa peliää,
eikä ole lyömässä pensseleitä santaan ja rukkasia naulaan,
ei ainakaan vielä.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

"Populisti populistipuolueen sisällä" kuulostaa aika hyvältä vertaukselta.

En myöskään ota kantaa Tynkkysen ajamiin asioihin, joita osaa pidän vastenmielisenä. Mutta mielenkiintoista on nähdä mitä tästä nyt seuraa. Onko Tynkkysellä rahkeita ajaa kuinka pitkälle tätä kisaa Soinin kanssa? Itse ainakin olen ollut siinä uskossa että Soinilla vielä on aika vankka ote puolueesta(an). Mutta Halla-ahon ulostulo oli kyllä melkoinen haaste Soinille. En usko että Tynkkynen omaa tarpeeksi poliittista pääomaa haastaakseen oikeasti Soinia tässä asiassa. Mutta hän on saanut "altavastaajan" paikan johon me ihmiset helposti samaistumme ja sympatiat tuntuu olevan nyt Tynkkysen puolella.

Halla-aho omaa merkittävää vaikutusvaltaa puolueessa. Itse olen pitkään nähnyt hänet "kakkosmiehenä" sekä ainoana realistisena haastajana Soinille puolueen johdossa.

Lähteekö Halla-aho ajamaan itseään eteenpäin nyt tämän "case Tynkkynen" varjolla? Mitä tekee puolueen johto? Myöntääkö Soini tehneensä virheen ja nielee sanansa erottamisesta? En usko. Arvovalta on nyt pelissä.

Aamulla ministeri Lindström jatkoi "en kommentoi" linjalla. Jossain vaiheessa jonkun puolueen johdosta tulee kommentoida.

Onko jopa mahdollista että Persut halkeavat kahtia? Kykeneekö tämä tapaus rikkomaan hallituksen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persujen johto näköjään mieluummin blaskaa kunnolla kuin neuvottelee Tynkkysen takaisin ottamisesta. Ainakin eilen Soini ilmoitti katsovansa, että Tynkkynen on erotettu puolueesta ja että Tynkkynen voi edelleen osallistua puoluehallituksen kokouksiin. Osallistumisoikeus perustuu siihen, että hän on edelleen perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja. Ts. puolue on näköjään valmis rikkomaan sääntöjään sen suhteen että puoluehallitus ei voisi erottaa puoluekokouksen valitsemaa varapuheenjohtajaa.

Slunga-Poutsalo ehti leimata Tynkkysen vakaviin rikoksiin syyllistyneeksi, ja Uuden Suomen tietojen mukaan Tynkkystä erottamassa olleeseen yksimieliseen kokoukseen osallistui oikeusministeri Lindström, joka kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa seuraavansa keskustelua vain puoluehallituksen jäsenenä, ei oikeusministerinä.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #6

Seija ymmärrän varsin hyvin, että olet jumittunut ja ahdistunut meidän Persujen takia. Kysyn vain mitkä ovat vaihtoehdot. Kansa äänesti viime vaaleissa ja hallituspaikka oli otetattava vastaan.

Henkilökohtaisesti olisin toivonut toista pohjaa, mutta demarit menivät munaamaan oman tonttinsa.

Ei tässä tilanteessa auta puoluepolitiikka tai Tynkkysen "rajat kiinni" idealismi. Ei edes helleenien lainapaketit. Saisivat tuon Kokoomuksen luopumaan korkeampien virkamiehien holhouspuolueen roolista ja EK:n sosialistisen näkökannan muuttuvan.

Siinä sitä aluksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Ei ahdista kenenkään puolesta, ei edes vaikka Eduskuntatutkimuksen johtaja Jokisipilä arvioi, että tilanteen, johon perussuomalaiset on nyt joutunut, ei pitäisi olla mahdollinen. Persut ilmeisesti aikovat rikkoa omia sääntöjään tai lakia kun valitsivat Tynkkysen rankaisemiseksi kaikkein huonoimman vaihtoehdon.

"Kansa äänesti viime vaaleissa ja hallituspaikka oli otetattava vastaan."

Suo siellä, vetelä täällä: jos persut eivät olisi tehneet liiallisia vaalilupauksia kansa olisi todennäköisesti antanut PS:lle huomattavasti vähemmän ääniä, nyt niistä vaalilupauksista joutuu maksamaan tyytymättömille äänestäjille.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/131213-ministeri-l...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #10

Eli me ollaan samaa mieltä. PS nousi isoksi 2011. 2015 jysähti jälleen. Koko hitsin manner muuttui oleellisesti noina vuosina. Kuka muistaa enää Kataisen tai Stubbin lauseita tai Urpilaisen vakuuksia....eurooppa on ihan jees ja kaikki on kunnossa.

Hiton väliä vaikka PS puolueena vaikka hajoaisikin. Mitä tulee tilalle. Kokoomuksen sosialistinen siipi (se tehopakkaus ja virkamieskunta). Keskustan tanhuryhmä....????? SDP:n työnantajat tai vihreiden citykanit.

Kunhan tuo työttömyys saataisiin hollille ja kuriin niin sitten.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

PS tuskin hajoaa, sillä ainoa, joka saisi kansanedustajia mukaansa tuntuisi olevan Halla-aho, jonka viime puoluekokouksen aplodeista päätellen tarvitsee vain odottaa kannatuksensa kasvun jatkumista. Joku saattaa loikata arvioidessaan mahdollisuuksiaan seuraavissa EK-vaaleissa.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #17

Niinpä, ei PerusSuomalaiset hajoa tai häviä, muttaa vain olomuotoaan. Vähän kuin energia. Se on aina olemassa muodossa tai toisessa.

Käsi sydämmellä mikä on mennyt pieleen. Herrat tappelee palkoista ja porukka vie parhaat yritykset PK-sektorilta viroon. Ei ne palkat vaan ylipääsemätön virkamieskoneisto täällä määrää Kokoomuksen johdolla. Häkämies ja Stubb on siinä aisapari. Antaisivat kansan yrittää......

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Ei ne palkat vaan ylipääsemätön virkamieskoneisto täällä määrää Kokoomuksen johdolla. Häkämies ja Stubb on siinä aisapari. Antaisivat kansan yrittää......"

Ei ne palkat, vaan ne hinnat.

Kun ei osata keksiä uniikkeja tuotteita, joita muut ei osaa ja kun ei olla keksitty vallankumouksellisia valmistusmenetelmiä joilla valmistuskustannuksia saataisiin kuriin, palkkojen on joustettava, tai muuten ei tavaraa saa kaupaksi, ei Suomessa sen kummemmin kuin ulkomaillakaan, kun sen on liian kallista, eikä näinollen kannata Suomessa yrittää tehdä mitään kannattavasti.

Kun Suomessa ei kannata yrittää tänne ei tule myöskään investointeja ja se tarkoittaa sitä että ei tule myöskään mitään uutta panostusta innovoitiin yritystasolla, joka sitten johtaisi myönteiseen kehitykseen uusien tuotteiden ja niiden valmistuksen osalta.

Ainut vaihtoehto tämän negatiivisen kierteen katkaisemiseksi olisi nyt se sisäinen devalvaatio, tavalla tai toisella toteutettuna.

Hallituksella on tähän sisäiseen devalvaatioon tiettyjä keinoja, työmarkkinajärjestöillä olisi siihen paremmat keinot.
--------------

Kaiken tämän keskellä tulee sitten herra Tynkkynen ja tuo populistiset teemat keskustelun keskiöön. Se voi olla hyväkin, jos hallitus saa tämänkin kohun varjossa valmisteltua sisäistä devalvaatiotaan. Mutta se voi olla myös paha, jos se johtaa hallituksen hajoamiseen ja uusiin hallitusneuvotteluihin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #17

S.N;".. Halla-aho, jonka viime puoluekokouksen aplodeista päätellen tarvitsee vain odottaa kannatuksensa kasvun jatkumista."

Voi olla toki että käsitän väärin ajattelusi, mutta kun näitä vastaavia nyt täälläkin tulee vastaan aika ajoin, niin kyselisin että mihin ne pohjautuvat ja mitä sillä kannatuksen kasvamisella sitten haettaisiin? Onko Halla-aho siis sanonut että odotellaan vielä kotvanen ja sitten potkitaan Soini pois palliltaan, vai onko sanonut kuten tuossa alempana Hesarin haastattelussa;

"En tiedä miten saisin sen sanotuksi niin, että minua uskottaisiin, mutta minulla ei ole minkäänlaista aikomusta tavoitella ikinä tämän puolueen puheenjohtajuutta."

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1443760378928

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Enemmistölle mieluista puheenjohtajaa, ja jos Halla-aholla olisi enemmistön kannatus niin ei tarvitsisi kuin suositella. Onhan Halla-aholla ollut suosituslistoja EK-vaaleissakin, 2011 läpi meni muistaakseni 5.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #6

Ei välttämättä rikkomaan sääntöjään.

Netissä persujen säännöissä sanotaan, että puoluehallituksen valitsee puoluevaltuusto (jonka puoluekokous valitsee), mutta ao. pykälässä ei sanota suoraan että puoluehallituksen jäsenen olisi oltava puolueen jäsen:

”10§ PUOLUEHALLITUS

Puoluehallitukseen kuuluu jäseninä puolueen puheenjohtaja, puolueen varapuheenjohtajat, puoluesihteeri, puoluevaltuuston valitsema puolueen eduskuntaryhmään kuuluva jäsen sekä seitsemän (7) puoluevaltuuston valitsemaa muuta jäsentä.

Puolueen Euroopan parlamenttiryhmän edustajilla, Perussuomalaiset Naiset ry:n puheenjohtajalla ja Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajalla on puoluehallituksen kokouksessa läsnäolo-, puhe- ja esitysoikeus.

Puoluehallituksen puheenjohtajana on puolueen puheenjohtaja, varapuheenjohtajina puolueen varapuheenjohtajat sekä asioiden esittelijänä puoluesihteeri.

Puoluehallitus on yhdistyslain mukainen puolueen hallitus.

Puoluehallitus päättää puolueen omaisuuden ostamisesta, myynnistä, vaihtamisesta ja kiinnittämisestä sekä muista lain tai puolueen sääntöjen mukaan puoluehallituksen päätettävistä asioista.

Puoluehallitus ottaa tarvittavat vakituiset puolueen toimihenkilöt.”

Persujen säännöt, https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #16

Kts.

13§ PUOLUEEN HALLINTOELINTEN PÄÄTÖSVALTAISUUS JA NIIDEN JÄSENTEN KELPOISUUS

Puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajien, puoluesihteerin, puoluevaltuuston jäsenten, puoluehallituksen jäsenten ja puolueneuvoston jäsenten on oltava puolueen jäseniä ja Suomen kansalaisia, jotka eivät saa olla vajaavaltaisia, konkurssissa tai liiketoimintakiellossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lex Vennamoa ei kai vielä ole saatu siihen malliin että Soinille jäisi puoluetuet jos puolue hajoaa. Vai miten on? Saapa nähdä miten tässä käy.

Käyttäjän pekkavuorela1 kuva
Pekka Vuorela

Jos eduskuntakäsittely etenee suunnitellusti, pitäisi Lex Vennamon poistua jo ensi vuoden alussa. Soinin pitää siis vielä pari kuukautta pitää homma jotenkin kasassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jolleivat nämä ehdi ensin. Toivon etteivät ehdi.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jotenkin koko operaatiosta tuli mieleen lauantain Avara luonto telkkarista. Tässäkin tapauksessa nuori uros alkaa haastaa lauman alfaurosta. Tosin kyseessä ei ole jakamaton paritteluoikeus vaan valta. Nuori haastaja on nyt saanut ensimmäisen sivalluksen päin näköä, mutta ei luovuta. Nuolee haavansa ja käy uuteen taistoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

:)
Ihmiset toimivat kaikissa tapauksissa perusvaistojensa perusteella.

Tarkoittaa sitä että perusvaistot määrittelevät tomintalinjat,
joille toimintalinjoille sitten haetaan muita perusteita.

Tämä toimintatapa ei tietenkään millään tavalla rajoitu perussuomalaisiin, vaan se toimii kaikissa puolueissa ja kaikissa yhteisöissä, yrityksistä kirkkovaltuustoihin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"En pidä näitä Tynkkysen ajamia asioita kannatettavina, kuten ei kukaan järkevä ihminen voi pitää." Olen järkevä ihminen, mutta Tynkkysen ajatukset alkavat aina vain tuntua kannatettavimmilta. Missä vika?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän tuo Tynkkynen yksin pysty mitään muuttaamaan, eikä taida Soini antaa periksi, oikeuskäsittely on Tynkkyselle raskas ja kestää pitkään, ei se tätä kokonaisuutta muuta. Olet Soinin tuomittu ja sitä ei kyllä laillisuus tai laittomuus mihinkään muuta.

Omasta mielestäni tilanne voi muuttua vain, jos Tynkkynen saa mukaansa muutaman raskaansarjan poliitikon, pitäisi varmaan olla 3-4 kansanedustajaa, jotka eroaisivat tai uhkaisivat erota eduskuntaryhmästä, yksi Saarakkala ei riitä.

Tuossa tapauksessa olisi Soininkin pakko taipua, ja muuttaa puolueen linjaa, vaikka väkisin.

Tuo on kyllä niin iso riski, siinä voi hävitä kaiken, ja olla persujen hylkiöitä aina, mutta jos tuollainen painostus onnistuisi, se olisi kyllä Soinin suuri tappio.

En tiedä yhtään mikä tunne puolueen kansanedustajilla on, eli onko siellä protestihenkeä, vai onko se vaan Tynkkynen, joka puhuu isoja.

Jollei tuohon Tynkkysen touhuun muita ''isoja'' poliitikkoja liity, sitten tämä jää vain Seiska-lehden tasolle tämä touhu, puhetta ja kirjoituksia täällä puheenvuorossakin riittää, mutta kylmä totuus on se, että Tynkkynen on sivuutettu puolueen toiminnasta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voi olla, että olen vanhanaikainen, mutta ainakin itseni on hieman vaikeaa suhtautua vakavasti nuorisopolitiikkoon joka on hakenut julkisuutta BB-ohjelmasta. 70-luvun alkupuolella toimin aktiivisesti SDP:n nuorisoliitossa, mm. liittotoimikunnassa V-S-edustajana. Samaan aikaan toimi SDP:n sisällä ns. "Pälkäneläiset" mukana mm. kansanedustajat ja tulevat ministerit Erkki Tuomioja, Osmo Kipainen. "Pälkäneläiset" antoivat "äärivasemmistolaisia" julkilausumia jotka poikkesivat totaalisesti SDP:n virallisesta linjasta, opiskelijapolitiikka oli silloin todella vasemmistoradikaalia myös SDP:n sisällä. Tämä episodi tuli mieleen, kuinka tyylikkäästi silloinen puh.joht. "Rafu" Paasio ja puoluesihteeri Kalevi Sorsa tuon "aisan yli" potkineen ryhmän hoiti, suurin osa palasi puolueen viralliselle linjalle, ilman nuhteita, rankaisuista puhumattakaan, pieni osa siirtyi SKP:n. Soini ampui tykillä hyttystä, mikä kuvaa hänen epävarmuuttaan puolueen sisäisestä tilasta, vahva puh.joht. kuten Paasio aikanaan, olisi toiminut toisin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Soini ampui tykillä hyttystä, mikä kuvaa hänen epävarmuuttaan puolueen sisäisestä tilasta, vahva puh.joht. kuten Paasio aikanaan, olisi toiminut toisin."

No, ne tuolloiset pälkäneläiset eivät tainneet kuulua puolueen puheenjohtajistoon, tai johtokuntaan. Ne eivät siis olleet kovin vaarallisia "hyttysiä", kiusallisia vain, oli varaa kohdella lempeästi. Tynkkynen on liian lähellä puolueen valtakoneiston huippua, ainakin muodollisesti, vaikkei käytännössä olekaan.

Lisäksi tällä Tynkkysellä on kyllä ihan ällistyttävät puheenlajat. Hän on julkisuudessa niinkuin kala vedessä. Mahtaakohan tätä hyljettä(Tynkkynen) hai(Soini) napata?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Pälkäneläisissä" oli mukana kolme SDP:n kansanedustajaa Tuomioja, Kaipainen, Tellervo M Koivisto, joiden painoarvo politiikkoina oli kyllä aivan toista luokkaa kun Tynkkysen vaikka hän varapuh.joht.onkin. Kaipaisesta tuli jopa ministeri Paasion toisen hallitukseen -72 mudostettuun ns. "nappulaliigaan" Soini, vai onko erottamisen takana kenties Putkonen, hoiti "case Tynkkysen" niin tökerösti jota kokeneelta politiikolta on vaikeaa uskoa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Muistan Tuomiojan vuoden 1964(?) Teiniliiton kokouksesta Jyväskylässä, mutta muistikuvaa ei ole edellisen vuoden kokouksesta Seinäjoella. Olin kesän 1963 koulutettuja, Tuomo Tirkkosen johdolla, ja muistan silloin miten politiikka alkoi astua kuvaan. Läsnä oli sekä vasemmisto että oikeisto, nimiä tässä mainitsematta. Liittokokouksiin osallistumiseni oli sikäli pinnallista, että enemmän viehätyin sekä Seinäjoella että Jyväskylässä nuoren neitosen ulkoiluttamisesta kuin päivänpolttavista kolmannen maailman asioista. Itsekin taisin olla nuori.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Soini, vai onko erottamisen takana kenties Putkonen, hoiti "case Tynkkysen" niin tökerösti jota kokeneelta politiikolta on vaikeaa uskoa."

Luulisi Soinilla olevan taitoa hoitaa tällaiset asiat.

Onko nyt ehkä käynyt niin että ministerinhommat alkaa painamaan?
Olisiko ylirasittumisen tai peräti loppuunpalamisen merkit näkyvissä?

Olisi pitänyt varmaan käyttää niitä puoluetukirahoja parempien neuvonantajien palkkaamiseen, niin ei tarvitsisi Soinin kaikkea ihan itse hoitaa ja järjestellä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Soinihan tapasi viime viikolla Lavronin, sen jälkeen neuvotteleminen Tynkkysen kanssa saattoi tuntua täysin turhalta ajanhukalta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset