Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Terrori- isku Pariisiin

Terrori-isku Pariisiin on järkyttänyt Eurooppaa ja koko maailmaa, Iranissakin on surkuteltu niiden pariisilaisten kohtaloa jotka ilman omaa syytään ovat kuolleet, haavoittuneet, tai menettäneet omasiaan ja ystäviään näiden pimeyden voimien takia.

Me emme ymmärrä tätä asiaa, mutta nämä pimeyden voimat tavoittelevat teoillaan jotain. Mitä he teollaan tavoittelevat? Sitä emme tiedä, emmekä ainakaan ymmärrä heidän vaikuttimiaan. Ovatko he pimeyden sanansaattajia, Luciferin lähettiläitä? Onko heidät pantu testaamaan tai rankaisemaan ihmiskuntaa jonkin asian takia mitä emme voi käsittää?


Myönnän että olen aivan yhtä tyhmä kuin mitä kaikki muutkin näyttävät olevan, ns. asiantuntijat mukaanluettuina, terrorismin syistä. Ainakaan nämä terroristit eivät nyt tavoitelleet mitään itselleen, koska tappoivat itsensä tekonsa tehtyään, mikä näytti olleen osa heidän strategiaansa.

Tämä Pariisin terrori-isku ei ollut lainkaan pahimmasta päästä niiden terroritekojen sarjassa joita nämä luciferin lähettiläät ovat maapallollamme suorittaneet, olivatpa teot tehty minkä tahansa nimisen järjestön nimissä ja siunauksella. Muualla maailmassa kuin Euroopassa on tehty paljon pahempia ja julmempia tekoja, ilman että Euroopassa olisi tunnettu siitä säälin häivääkään.

Mitä nämä terroristit oikein ovat? Muslimit kieltävät heidät, eivät nämä heidän mielestään heidän jumalainsa tahdon mukaisia tekoja ole olleet, mutta terroristit itse ilmeisesti uskovat olevansa Allahin, eikä Luciferin asialla.


Nyt moni Europassa ja muuallakin varmaan miettii kostoa. Heidän mielestään terroristit pitäisi saartaa Syyrian ja Irakin erämaihin, heidät pitäisi tuhota ja heidän pakenemisensa pitäisi estää, niin etteivät Luciferin opit leviäisi heidän mukanaan, kun  henkiin jääneet terroristit pakenevat ympäri maallmaa.

Tuolla menettelyllä saadaan kuitenkin vain kostonhimo tyydytettyä. Se ei lopeta vihaa, vaan se vain piiloutuu jonnekin ja jää hautumaan, pulpahtaen uudestaan pintaan jossain muualla päin maailmaa, kenties jossain toisessa muodossa.


Minun mielestäni  tilannetta ei saada hallintaan ennenkuin näiden terroristien asia yritetään tavalla tai toisella ymmärtää ja siihen asiaan yritetään tavalla tai toisella vastata, niin että nämä terroristit, luciferin lähettiläät, ymmärtävät että heidät on ymmärretty. Maailmaa ei toki saa tällä keinoin muutettua paratiisiksi, missä leijonat ja karitsat laiduntavat niityllä keskenään rauhassa ja ystävyydessä, mutta näitä konflikteja voitaisiin yksi toisensa jälkeen ratkoa sotien sijasta tällä rauhanomaisella tavalla, jos niin haluttaisiin.

Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä etteivät ihmiset tällaisia rauhanomaisia ratkaisuja halua, vaan haluavat muodostaa viholliskuvia,  purkaa vihaansa ja kostaa vihollisilleen. Se tuo meille itse itseämme hyvinä pitämille ihmisille jonkinlaista tyydytystä, eikä meistä kukaan  ole toinen toistaankummempi tässä asiassa. Olemme siis kaikki terroristeja sielultamme.

Asia ei ehkä olekaan niin kuin runoilija väittää, et "ei paha ole kenkään ihminen vaan toinen on huonompi toista", vaan ehkä olemmekin yhtä pahoja kaikki, yhtä pahoja kuin terroristit, joilla varmaan myös on omasta mielestään täysi syy siihen käyttäytymiseensä, jota me itseämme hyvinä pitämät ihmiset pidämme niin pahana, itse paholaisen toimina.


Mutta mitäpäs siitä.  Jos me kerran kaikki olemme pahoja, kuten terroristit, ja saamme pahuudestamme itsellemme tyydytystä, niin miksemme lähtisi kostoretkelle, tuhoamaan vaikka kaikki ISIS- taistelijat, nyt ensialkuun?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Jukka Laine

Jos asuisimme ulkomailla ja katsoisimme kuinka uusi kotimaamme tuhoaa entistä kotimaatamme, pommittaen vanhaa kotikyläämme vuosikausia, surmaten siellä vaikka entisiä koulukavereitamme ja serkkujamme perheineen, niin ehkä ymmärtäisimme.

Koska emme tätä ymmärrä, niin olkaamme hämmentyneitä, miksi aikanaan kristinusko ei kelvannut pakanoille, eikä nykyajan länsimainen demokratia menesty yhtään paremmin.

Onhan ihmisrotu ennenkin yrittänyt tappaa toista rotua sukupuuttoon. Sivistyksen nimissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onhan ihmisrotu ennenkin yrittänyt tappaa toista rotua sukupuuttoon. Sivistyksen nimissä."

Viha on meillä geeneissä, toki myös kyky antaa anteeksi, unohtaa, tai vain kääntää toinen poski. On myös kyky sovitella ristiriitoja, kuten ahtisaarella.

On vain osittain tahdonvarainen asia mihin keinoon turvaudumme.

Kosto on se kaikken yksinkertaisin keino, mutta kaikkein huonoin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Entinen euro- kriitikko osoittaa nyt huomattavaa euromyönteisyyttä.
Tämä osoittaa että euro- kritiikki on ollutkin Soinin kohdalla pelkkää populismia ja äänestäjien suosion tavoittelua. Kun takki kääntyy, paljastuu myös oikea karva.

Muuten olen euromyönteisyydessä samaa mieltä kuin Soini nyt, mutta Soini etenee nyt koston hengessä, enkä pidä sitä oikeana lähestymistapana tähän ongelmaan.

Hallituksen ja presidentin kannattaisi nyt kutsua Ahtisaari paikalle ja kuunnella tarkasti mitä Martilla on sanottavaa, ennenkuin lähtevät ristiretkelle Isistä vastaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Arto, ateistit eivät tapa uskonnollisista syistä, vaan pelkästään taloudellisista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ateisteiksi itseään tituleeraavat ovat kyllä ihan uskovaisia, siinä missä muutkin uskovaiset.

Uskonnottoman ihmisen ei tarvitse tituleerata itseään ateistiksi, eikä mikisikään muuksikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset