Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Hallitus näyttää epäonnistuvan

Minusta tällä hallituksella olisi ollut kolme tärkeää tavoitatta.

1) Suomen kilpailukyvyn parantaminen

2) Suomen valtion budjetin tasapainottaminen

3) Valtion velkaantumisen hillitseminen tai lopettaminen.

Näiden tavotteiden toteutuminen ei nyt näytä todennäkoiseltä.

Suoraan sanottuna näyttää pahalta.

Näyttää siltä ettei hallitus saa näitten tavoitteiden osalta  mitään aikaan.


Suomen kilpailykyvyn parantaminen edellyttäisi yhteiskuntasopimuksen toteutumista. Yritysten kustannuksia pitäisi saada karsittua, jotta yritykset saataisiin kannattaviksi, jotta suomalaisten tuotteiden hinta saataisiin riittävän matalaksi, niin että ne menisivät kaupaksi kotimaassa ja ulkomailla.

Ellei suomalaisia tuotteita saada myydyksi, eivät suomalaiset työllisty ja elleivät suomalaiset yritykset kannata, ei suomalaiset yritykset löydä rahoittajia. Sekä kotimainen että ulkomainen oääoma hakeutuu muualle, paremmin kannattaviin kohteisiin.

Hallitus  ei ole saanut aikaan yhteiskuntasopimusta jolla yritysten kustannuksia saataisiin karsittua ja hallituksen kiristyskeinon, niinsanottujen pakkolakien, toteutuminen ja vaikutus on epävarmaa. Ei ole varmaa että hallitus pystyy toteuttamaan pakkolait ja  niiden vaikutus kokonaiskustannuksiin on kiistanalainen, koska, jos kyseiset pakkolait säästävät kustannuksista jossain asiassa, niin ne voivat lisätä kustannuksia toisessa asiassa.

Kattava yhteiskuntasopimus olisi toimiva ratkaisu, mutta tämän aikaansaamisessa hallitus on epäonnistunut.


Myöskään Suomen valtion budjetin tasapainottamisessa hallitus on surkeasti epäonnistumassa. Ensi vuoden budjetti ei  ole edellisiä budjettiesityksiä parempi. Hallitus ei ole pystynyt lisäämään valtion tuloja, eikä karsimaan sen menoja.

Hallitus  voisi lisätä tulojaan verottamalla hyvätuloisia ja hyvinvoivia kansalaisia, mutta hallitus ei halua niin tehdä, sillä juuri nämä hyväosaiset kansalaiset ovat nykyisten hallituspuolueiden äänestäjiä, eivätkä hallituspuolueet halua pettää äänestäjiään.

Hallitus voisi pienentää menojaan, rajoittamalla lapsien, sairaiden, työttömien, eläkeläisten ja vanhusten valtiolle aiheuttamia menoja. Hallitus voisi näin menetellä helposti, sillä nämä köyhät ja kurjat kansalaiset tuskin tuovat ääniä hallituspuolueille.

Jostain käsittämättömästä syystä Sipilän hallitus ei ole kuitenkaan leikannut tarpeeksi menojaan, vaikka se voisi helposti näin tehdä, ääniä menettämättä.  Näinollen hallitus ei pysty pienentämään budjettialijäämää ja valtion velanotto jatkuu entiseen malliin.


Näillä näkymin näyttää siltä ettei hallitus saa mitään aikaan.

Hallitus epäonnistuu ja Suomalaisten työttömyys ja velka senkuin kasvaa.


Oppositiopuolueet ovat lisänneet kannatustaan hallituksen epäonnistuessa, mutta onko oppositiolla tarjota mitään parempaa politiikkaa? 

Ei ole.

Vihreät ja vasemmistoliitto haihattelevat ja  SDP:n politiikka perustuu kotimaisen ostovoiman lisäämiselle.

SDP:n politiikka on epäreallistista, eikä toimi .  SDP:n kannatusta se nyt kyllä näyttää kyllä lisäävän. Ihmiset tykkää tällaisesta puheesta mitä SDP harrastaa.

Kotimaisen ostovoiman lisäys ei kuitenkaan vaikuta kotimaisen tuotteen kilpailukykyyn. Koska ulkomaalainen tuote on hinta- laatusuhteeltaan ylivoimainen suomalaiseen tuotteeseen verrattuna, lisääntynyt ostovoima kohdistuu tietenkin siihen edullisempaan vaihtoehtoon, eli ulkomaiseen tuotteeseen, sinne  ne rahat siis menevät.

Ainut vaihtoehto Suomelle olisi siis tehdä parempaa tuotetta kuin ulkomaalaiset ja halvemmalla. Tämä olisi se muutos mikä pitäisi saada aikaiseksi.

Sen vaihtoehdon toteuttaminen näyttää kuitenkin olevan tälle hallitukselle mahdotonta, eikä nykyinen gallupsuosikki, SDP, näytä edes pyrkivän tähän ainoaan mahdolliseen oikeaan politiikkaan.

Mikä kohtalo on siis Suomella edessä?

Kreikan kohtalo

Vain joku ihme voisi Suomen vielä siitä kohtalosta pelastaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mahtaakohan muuten kukaan tietää maksetaanko Suomalaisten netistä ostamista ulkomaantavarasta Suomen Valtiolle mitään veroa, tullia tai arvonlisäveroa tai ylipäätänsä mitään veroa.

Missään tapauksessa ne ulkomaan nettitavarat ei työllistä Suomessa tukkuportaassa tai vähittäismyymälässä ketään. Postipoika tosin saa pientää palkkaa kun kiikuttaa paketin postilaatikkoon, tai johonkin lokeroon, mistä kuluttaja sen sitten itse hakee, kun saa sähköpostin, tai tekstiviestin, että tavara on tullut.

Hallitus voisi minusta ihan hyvin kerätä isotuloisilta nämä rahat joilla näitä nettiostoksia tehdään, ei tällainen kulutus mitään hyödytä, eikä se työllistä muita suomalaisia kuin postimiehen.
--------------

Mutta kun hallitus ei voi näiltä omilta äänestäjiltään leikata tätä rahaa millä ne ostaa nettitavaroita, tai matkustaa pukettiin, tai teneriffalle ja elävät siellä ja kuluttaa rahansa sieltä, niin voisi hallitus nyt edes niitä köyhiä, jotka ei ole edes hallituksen äänestäjiä. Sillä tavalla hallitus saisi edes budjetin kuntoon. Mutta kun ei.

Miksei? Miksei?
Nämä köyhät eivät hyödytä suomen taloutta millään tavalla.

Kun SDP tulee uudestaan valtaan, se vain lisää köyhien kulutusta ja nekin alkaa ostamaan netistä ulkomaantavaraa, kun kaikki rahat ei mee enää välttämättömimpään elämoiseen, hernesoppapurkkeihin ja makaronilaatikkoon.

SDP:n politiikka ei paranna yhtään Suomen kilpailukykyä. Ennenpitkää Suomesta loppuvat investoinnit, yritykset ja työt tätä menoa, eikä mitään toivoa ole näkopiirissä, ellei mitään ihmettä tapahdu.

Pekka Iiskonmaki

Suomen tilanne ei ole sentään niin toivoton kuin Kalevi Sorsan hallituksien aikaan.

Silloin tehtiin ne virheet, miksi Suomi on alamäessä ja ilman yrittäjiä. Olli Vihavainen oli myös tuosta kehityksestä huolissaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kalevi Sorsan aikaan saatiin sentään aikaan yhteiskuntasopimus, mikä ei näytä onnistuvan nyt Juha Sipilän aikaan.

Korpilammella sovittiin silloin palkoista ja työnantaja tuli vastaan. Silloin oli luottamusta osapuolten kmesken, nyt on vain epäluottamusta.

En väitä että tämä olisi välttämättä Sorsan ansio, tai Sipilän vika. Puhun nyt vain ajanjaksoista. Tietenkin kummankin vikoija ja ansioita voi sitten erikseen poihtia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset