Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Väärää politiikkaa

Ne politikot jotka väittävät ettei niitä  palkkoja, eläkkeitä, työttömyyskorvauksia, sairaspäivärahoja ja kaikkia muita erilaisia tukia ja määrärahoja joita valtio kansalaisilleen jakaa suinkaan tarvitse leikata ovat ehdottomasti väärässä.

Jotta suomalaisten tuotteiden hintaa voitaisiin laskea, jotta niiden kilpailukyky maailmalla ja Suomessa paranisi, suomalaisten pitäisi luopua osasta niistä "ansaituista" eduista joista ihmiset nyt nauttivat.

Kaikki suomalaisten nauttimat edut ja elintaso ei suinkaan kuitenkaan olekaan ansaittua, koska valtiolla ei niihin oikeasti ole varaa. Jos valtiolla olisi niihin varaa, silloin edut olisivat ansaittuja, eikä valtion tarvitsisi ottaa velkaa rahoittaakseen ne. 

Suomalaisten elintasoa pitäisi laskea, jotta kilpailukyky paranisi. Tämä on ihan itsestään selvä asia, vaikka kaiken maailman dosentit ja muut opportunistit ja populistit yrittävät kovasti muuta väittää ja todistella ja kansa uskoo ne kaikki valheet.


Suurin osa politikoista, elleivät peräti kaikki, ymmärtävät taämän tosiasian. Miksi he sitten puhuvat muuta?

Siksi että totuuden sanominen vie heiltä äänet, kun taas valehteleminen tuottaa hyvän äänimäärän.

Totuuden puhuminen on politikon kannalta väärää politiikkaa, vaikka Suomen kannalta se olisi kuitenkin juuri sitä oikeaa politiikkaa.  Politikko valitsee oman edun yhteisen edun sijasta, takaahan se turvatun toimeentulon neljäksi vuodeksi ja vielä hyvällä palkalla ja muilla eduilla.


Miksi sitten kansa ei halua kohdata totuutta silmästä silmään, vaan mieluusti uskoo totuuden sijasta politikkojen valheet?

En oikeasti tiedä miksi kansa on tällaista, mutta minun  mielestäni kansalle pitäisi kertoa totuus,  vaikka se ei sitä haluaisikaan kuulla.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tästähän juuri on kysymys; muutenhan voisi elintaso olla kaikissa maissa sama. Kansa ei meillä osaa arvostaa yhteiskunnan lähes ilmaisia palveluita, eikä ole halukas niistä maksamaan, joten väistämätön elintason lasku tullee toteutumaan ensisijaisesti hyvinvointivaltion purkamisen kautta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kansa ei meillä osaa arvostaa yhteiskunnan lähes ilmaisia palveluita, eikä ole halukas niistä maksamaan, joten väistämätön elintason lasku tullee toteutumaan ensisijaisesti hyvinvointivaltion purkamisen kautta."

Näin juuri. No, nyt juuri palveluista on ryhdytty perimään vähän enemmän, itsekin huomaan sen konkreettisesti kun käytän lähes pelkästään julkisia palveluita, esimerkiksi terveyspalveluissa.

Minulle ne korotukset ovat pieniä mutta voin hyvin kuvitella että sellainen joka elää aivan minimituella kauhistuu jokaista lisämaksua.

Tässä maassa määrää nyt rikkaiden ja varakkaiden enemmistö, heillä on enemmistö parlamentissa ja se näkyy niin että supistukset ja leikkaukset koskevat nyt kaikkein köyhimpiä ja niitä jotka eivät osaa omia asioitaan järjestellä, kuten eräät pystyvät.

Vahvempien pitäisi huolehtia heikommista kansalaisista paremmin kuin mitä nyt toteutuu.

Koska tämä hallitus on porvarihallitus, se ei kuitenkaan voi tehdä muuta kuin kurittaa köyhiä jotta valtion menoja ja velkaantumista voitaisiin vähän hillitä.

Rikkailla on valta ja ammattiliitot pitävät huolta hyvin toimeentulevista asiakkaistaan.

Näin ollen Suomen kilpailukykyä voidaankin parantaa vain viemällä kaikkein heikko-osaisimmilta osa heidän eduistaan. He eivät voi panna vastaan.

Parempi niinkin kuin se ettei hallitus saisi yhtään mitään aikaiseksi.
--------------

Tälläkin palstalla näkyy hyvin se että kun porukalle kerrotaan alaston totuus, ilman mitään keisarin uusia vaatteita, porukka menee hiljaiseksi, eikä halua ottaa kantaa. Alastomuus, eli totuus, on karu ja ruma asia, mutta se pitäisi hyväksyä, muuten ei mistään oikein tule mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset