Nuivat nostivat profiiliaan A2- panelissa.

Odotusteni vastaisesti A2:n vihapuhepaneeli olikin varsin myönteistä katsottavaa. Varsinaisia vihapuheita ei panelissa kuultu, nuivat toivat kyllä muuten vahvasti esille omia näkemyksiään.

Oikeastaan ohjelman pääasiallinen anti olikin se että nuivien mielipiteet saivat nyt tässä ohjelmassa paljon enemmän pontta, kun sanomaa ei oltu ryyditetty vihapuheelle ominaisella retoriikalla.

Ohjelman toinen anti oli se että  tuli vahvasti esille se että ihmisten pelkoihin pitää suhtautua kunnioituksella, eikä pilkaten, mihin pilkkaan suvakki- puolelta on usein vahvasti syyllistytty.

Liekö syynä se että nuivien puheet ohjelmassa olivat huomattavan siistejä, suvakkipuolella oli havaittavissa huomattavaa ymmärtämystä nuivia käsityksiä kohtaan. Keskustelun lopputuloksena näytti olevan se että molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä keskusteluun ja kummankin osapuolen mielestä toisella osapuolella oli oikeus omiin mielipiteisiinsä.


Demokratiassa ei tarvitse toisten mielipiteitä tukahduttaa eikä painaa alas. Demokratiassa asioista äänestetään ja se osapuoli jonka mielipide voittaa äänestyksen tekee päätökset.  Se osapuoli joka voittaa äänestyksen muodostaa sen valtaeliitin joka määrää asioista maassa.

Tällä hetkellä valtaeliitin maassa muodostavat porvaripuolueet. Tavallaan myös nuivat ovat mukana valtaeliitissä perussuomalaisten kautta. Perussuomalaiset muodostavat tällä vaalikaudella kolmanneksen valtaeliitistä.

Vahvasti suvakki-mielipiteitä kannattava SDP on tällä vaalikaudella valtaeliitin ulkopuolella. Nyt pitäisi siis olla nuivien aika tehdä sellaisia päätöksiä joita he pitävät oikeina ja oikeudenmukaisina. Näyttää kuitenkin siltä ettei se eliittiasemassakaan ole kovin helppoa. 

Nuivat kuvittelevat itse edustavansa kansaa ja kansalaisten mielipiteitä, mutta miten on mahdollista ettei se näy tämän paremmin vaalituloksissa?

Mielipoidemittausten mukaan persujen kannatuskin on kovassa alamäessä, kun  taas  SDP on nousussa. Se indikoi vahvasti sitä että kansa on vahvasti suvakki- mielistä, vaikkapaljon on propagoitu sitä että suvaitsevaisuus olisi vain eliitin harrastus.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu