Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Suomi on hajalla

Suomi on hajalla monessa suhteessa. Tässä kirjoituksessa haluan ottaa kantaa vain yhteen hajoamisperusteeseen. Näyttää siltä että suomen kansa, samoin kuin puolue kokoomus, ovat hajalla suhtautumisessa Alexander Stubin tyyliin esiintyä julkisuudessa ja hoitaa politiikkaa.

Stub on ilman muuta hurmannut osan kansaa. Stub oli ääniharava EU- vaaleissa ja on ollut ääniharava myös muissa vaaleissa. Hänen tunnettu tyylinsä vetoaa siis osaan kansasta. Ilmeisesesti Stub on hurmannut myös osan kokoomusväestä ja aivan ilmeisesti monet kokoomuksessa ovat ajatelleet että Stubin kannatus veisi myös kokoomuksen kannatusta nousuun.

Kuitenkin taitaa olla niin että vielä suuremmalle osalle kokoomuslaisista ja suomalaisista Stubin olemus ja tyyli johtaa on jotenkin vieras, eivätkä suomalaiset ja kokoomuslaiset ole tottuneet siihen tyyliin mitä Stub edustaa, eivätkä he myöskään ymmärrä sitä. Tämä tarkoittaa sitä että suurin osa kansalaisista ei oikein ymmärrä mitä Stub oikein puuhaa ja mitä Stub aikoo. Yhteyttä Stubin ja kansalaisten ajatusmaailmoiden välillä ei oikein tahdo löytyä.

Sivumennen sanottuna minä kuulun tähän jälkimmäiseen ryhmään suomalaisia.

Edellä olen esittänyt syyt blogin otsikkoon, jossa ei valitettavasti olisi voinut koko asiaa tiiviisti esittää, koska otsikolle varattu tila on niin pieni. Sen takia otsikko on tuollainen kökkö otsikko, mikä ei kerro mitään tämän blogin sisällöstä.


Stub on siis syy Suomen ja suomalaisten kahtiajakoon, mikä ei ole hyvä asia. Tästä syystä, kokoomusväen olisi, ihan vain kokoomusväen ja Suomen kansallisen yhtenäisyyden vuoksi syytä vaihtaa Stub Orpoon, jota suurin osa suoman kansaa ja suurin osa kokoomusväkeä kykenee ymmärtämään varsin kevyesti ja ongelmitta.


Toinen asia on vielä Stubin harrastama politiikka, erityisesti ulkopoliittinen linja, mikä ei oikein käy yhteen Nykyisen presidentin presidenttikautensa aikana omaksuman linhjan kanssa.

Ennenkuin Niinistöstä tuli presidentti, hänkin antoi enemmän sen suuntaisia ulkopoliittisia lausuntoja mitä Stub tällä hetkellä. Nyt niinistön linjaa on muutettu, minusta oikein pitkän kaavan mukaan, niin ettei takinkääntö olisi kovin ilmeinen.  En tiedä mistä tuo Niinistön linjamuutos johtuu.  Kenties presidentillisellä instituutiolla on jotain sellaista ulkopolitiikkaan liittyvää tietoa josta ei ministeritasolla kerrota, ei vaikka päänministeri ja ulkoministeri ovat yhdessä  presidentin veroisia ulkopoliittisia vaikuttajia. 

Sivumennen sanottuna, minä olen Niinistön nykyiseen ulkopoliittiseen linjaan varsin tyytyväinen, samoin myös ulkoministeri Soinin nykyisiin ukopoliittisiin lausuntoihin. Onneksi Stub ei ole enää mukana ulkopoliittisessa päätöksenteossa muuten kuin puheenjohtajapestinsä kautta. Toivon että sekin pesti otettaisiin Stubilta pian pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi on hajalla ja fixut poistuvat maasta.

En edes välitä kertoa ketkä ovat syyllisiä. Sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En edes välitä kertoa ketkä ovat syyllisiä. Sitä saa, mitä tilaa."

Kun katselee peiliin, niin sieltä löytyy aina yksi rikollinen ja mahdollisesti rikoskumppaneita.

Se mikä tässä on niin vaikeata on se
että se ei vielä auta yhtään mitään
jos yksi ihminen ryhtyy syyttömäksi,
eli ei kannata ryhtyä syyttömäksi
ja siksi kaikki ovat syyllisiä.

Pekka Iiskonmaki

Ei kaikki voi koskaan olla syyllisiä. Suomessa on unohdettu, että valtaosa ihmisistä tekee töitä toimeentulonsa vuoksi.

Jos työpanos ulosmitataan ja työntekijä voi huonosti ja kituuttaa, niin tulokset on koko yhteiskunnan kannalta heikot. Katoaa työn tekemisen motivaatio.

Ei suomalaiset veroja rakasta. Se on demarien fuulaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kaikki voi koskaan olla syyllisiä. Suomessa on unohdettu, että valtaosa ihmisistä tekee töitä toimeentulonsa vuoksi."

Suurin osa suomalaisista tekee töitä, he ovat niitä jotka kantavat päävastuun ja he ovat myös niitä jotka pystyvät sen kantamaan. Tämä kilpailuyhteiskunta takaa sen ettei muista kuin työssä käyvistä ole vastuuta kantamaan. Ne muut on hävinneitä, heitä ei ole huolittu mukaan, heidät on hylätty vilttiketjuun. Kaikki riippuu niistä jotka ovat pelaamassa, siis niistä jotka on huolittu työelämään.

"Jos työpanos ulosmitataan ja työntekijä voi huonosti ja kituuttaa, niin tulokset on koko yhteiskunnan kannalta heikot. Katoaa työn tekemisen motivaatio."

Kaikki on työtä tekevistä kiinni. Jos työntekijät kadottaa motivaationsa työn tekoon, kaikki on menetetty. Tottakai työelämässä mukana olevan pitää saada enemmän kuin kentän laidalla vilttiketjussa istuva kaveri, muuten työhalut katoo. Tässä on yhteiskunnallinen pulma no. 1.
--------------

Toinen ongelma on siinä että pelaajat on liian ahneita. Ne vaatii palkkaa enemmän kuin ulkomaalaiset pelaajat, mutta ulkomailta ei voi ostaa halpoja pelaajia, koska säännöt kieltää maksamasta pienempää palkkaa kuin suomalaisille yhtä hyvästä työstä.

Seurauksena näistä suomalaisten isoista palkoista on se ettei seuroilla ole varaa palkata tarpeeksi hyviä pelimiehiä, eikä ole varaa satsata rahaa joukkueeseen muuten kuin palkkojen muodossa. Tästä johtuu ettei oikein pärjätä kansainvälisesti.

Työläisten pitäisi siis tyytyä vähempään, niin että firmoille löytyisi paremmin sponsoreita, eli rahoittajia ja että tuotteet tulisivat halvemmiksi ja kilpailukykyisemmiksi.

Myös vilttiketjussa väliinputoajat, työelämästä pudonneet, sairaat ja eläkeläiset joutuisivat tyytymään vähempään, jotta työntekijöillä riittäisi motiivia työn tekemiseen.

Tässä on se suomalaisten vika ja virhe ja siihen olemme siis kaikki syyllisiä. Kukaan ei halua luovuttaa mitään ansaittua tai ainsaitsematonta etuaan.

Politikot on voimattomia, koska heidän asemansa riippuu ihmisten kannatuksesta ja jos politikot korjaisivat tilanteen, heiltä menisi kannatus ja tilalle tulisi kumminkin joku populistipolitikkoketju. Se on sitten sitämukaa menoa Kreikan tielle.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.....
Kuinka yksi (1) suomalainen, olkoon nimeltään vaikka Stubb, voi yksin aiheuttaa Suomen alennustilan. Mission impossible.

Peilin eteen Suomen kansa MAAARSS!

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Melkoista höpöilyä.. mutta senkus nyt sitten paasaatte.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Kiitän rakentavasta kannanotostasi. Niitä Suomi kaipaa lisää.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Hyvä blogi sen kirjoittajalta. Presidentti Niinistö yhdistää kansaa, Stubb hieman enemmän hajoittaa. Stubb on Kokoomuksen mies, eikä tämä puolue toimi aivan työläisen etuja valvovana ykkösnyrkkinä. Kun vielä pääministeri on selvästi oikealle kallellaan, ei hallitse keskitien kulkemista, niin vaikeata on uskoa tämän hallituksen nostavan Suomea kovin korkeisiin saavutuksiin. Epäluottamus on kirjoitettu niin monella eri tavalla, sählääminen on sen verran läpinäkyvää, ja sitten Kokoomuksen viimeiset saavutukset ovat jättäneet ikävät arvet. Katainen ei onnistunut, ei Stubb liioin ja nyt Orpo saa paineet niskaansa. Toivottavasti hän onnistuu valamaan uskoa niin omiinsa kuin suomalaisiin siitä, että Kokoomus on ainakin joskus tulevaisuudessa uskottava vastuun kantaja. Kyllä kaikki jotain tekevät, mutta kun teko voi aiheuttaa enemmän huonoa kuin hyvää maalle nimeltä Suomi. Nyt ei olisi varaa harjoitella ja odottaa kymmentä vuotta, että kuinka kävikään. On tiedettävä mitä on tehtävä, jotta Suomi olisi itsenäinen, vapaa ja tarpeeksi vauras. Konkurssiin Islannin tapaan, Kreikka siinä lähellä, ei ole varaa. Oman edun tavoittelu tulisi lailla kieltää, silloin kun se on selvästi Suomea vahingoittavaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomi on aina ollut hajalla eikä täällä koskaan ole ollut yksimielistä kansaa tai Yhtä Oikeaa Mielipidettä. Aina kun joku puhuu 'kansalaisten edusta' tai 'kansan mielipiteestä' mä suhtaudun hyvin skeptisesti sellaisiin. Uskon tietäväni etuni paremmin kuin poliitikko tai virkamies.

Vasta muutaman viime vuoden aikana tosin on yhä enemmän alettu valittamaan miten poliitikot pilaavat ja tätä. Mä olen oppinut järjestämään asiani poliitikkojen tekemisistä mahdollisimman paljon murehtimatta. Ei poliitikko tai virkamies voi elämisestäni vastata, ne voivat ainoastaan helpottaa tai rajoittaa omia mahdollisuuksiani tehdä niin. Jotkut tekee sen paremmin, jotkut huonommin. Jos päätökset käyvät kalliiksi niin pyritään laittamaan vahinko kiertämään.

Vaikka en mitään puoluetta liputakaan ei VVM:mme ole arkeani haitannut, moni muu ministeri sensijaan on kertonut pyrkivänsä tekemään niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset