Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Venäjänkielinen A- studio YLE:llä

Eilen sattumalta törmäsin venäjänkielellä toteutettuun A- studioon. Se koukutti ja jäin katsomaan koko ohjelman loppuun. Tämä keskusteluohjelma näyttää herättäneen kovasti reaktioita blogistien keskuudessa. Mielipiteet näyttävät olevan joko jyrkästi puolesta tai jyrkästi vastaan.

Minä koin ohjelman positiivisena. Siinä venäjänkieliset keskustelijat ottivat vapaasti kantaa monenlaisiin kipeisiin puheenaiheena oleviin Venäjää koskeviin asioihin. Minusta keskustelu oli hyvin juonnettu ja osaanottajat esiintyivät hyvin ja he olivat miellyttäviä.

Keskustelusta puuttui Venäjän virallinen edustaja, mutta minusta ei ole välttämätöntä että kaikissa keskusteluohjelmissa pitää olla mukana kaikki osapuolet. Toivottavasti YLE lähettää myöhemmin venäjänkielisiä ohjelmia jossa on venäjän virallisen hallinnon edustajia mukana.

Ohjelma saattoi antaa hieman vääristyneen kuvan todellisuudesta, mutta se oli opposition edustajien välittämä kuva, joten katsojan voidaan olettaa pystyvän ottamaan tämä huomioon ja sen että mitä ilmeisemmin virallinen kanta asioihin poikkeaa nyt esitetystä jonkin verran.


Ohjelma oli jollakin tapaa muutenkin erilainen kuin YLE:n normaalit A- studiot. Se oli tuoreempi, raikkaampi, eikä siinä ollut sellaista väkisin vääntämisen tunnetta mitä usein suomenkielisissä A- studioissa. En tiedä kenen kunniaksi tämä pitäisi laskea. Oliko se tuottaja, ohjaaja, ohjelman juontaja, vai esiintyjät.

Tämä on sellaista ohjelmaa jonka tuottamisesta haluan maksaa YLE- veroa. Minusta ne jotka haluavat katsoa viihdettä, kuten reality- sarjoja, kotimaisia ja ulkomaisia saippua- sarjoja, tai kotimaisia- ruotsalaisia- saksalaisia- tai amerikkalaisia poliisisarjoja jne. saisivat maksaa itse omat huvituksensa, eikä minun tarvitsisi niihin osallistua

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Olihan se uusi tapa toteuttaa A -studion lähetys. Varsinaisesti mitään uutta valaisua se ei Venäjän toimiin ja tilanteeseen tuonut, vaikka studioon oli haalittu pelkästään Venäjän opposition edustajia. Se oli viisas rajaus. Jos mukana olisi ollut joku Putinfani, olisiko aitoa keskustelua päässyt syntymäänkään.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tähän keskusteluun on jo kiirehtinyt yksi putinfani.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Varsinaisesti mitään uutta valaisua se ei Venäjän toimiin ja tilanteeseen tuonut."

Ei niin uutta, mutta venäläisten omat kannat, suoraan esitettyinä, olivat sinänsä mielenkiintoisia.

Uutta minulle oli ainakin teito Pietarin trollitehtaasta. Se siis toimii siellä varsin avoimesti, mutta varsinaisesti Suomeen suunnattavaa trollausta varten trolleja ei kuulemma palkata, heitä palkataan lähinnä kotimaahan ja englanninkielisiin maihin suunnattua trollausta varten.

Turha on siis haaveilla mistään tuottoisasta Putin-trollin urasta, vaikka monet varmaan ajattelevat että siitähän se leipä irtoiaisi helposti ja hauskalla tavalla.

Meidän omat Putin- trollimme taitavat siis toimia ihan vain omakustanteisesti ja ideologain pohjalla, eivätkä ne ole millään tavalla Putinin renkejä ja hänen ohjaukaena alaisia. Tämä ainakin oli uutta minulle.

Jukka Laine

Virossa on Naton trollitehdas ja siellä on tiukat turvaluokitukset. Sieltä ei kuvaa saa. Venäjällä viisveisataan näistä trollijutuista jotka ovat osa venäläisvastaista disinfirmaatiota. Vauva palstalla venäläisiä trolleja. Naurattaa moinen ajatuskin.

Venäläisistä on tullut länsivastaisia ja se tuskin on Putinin aikaansaannos. Kosovo, Kypros, Maidani jne.

Yle pesee kasvojaan, koska ei voida ilmoittaa julkisesti Panaman vaalirahoittajia. Ei kansa ole näin tyhmää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Virossa on Naton trollitehdas ja siellä on tiukat turvaluokitukset. Sieltä ei kuvaa saa. Venäjällä viisveisataan näistä trollijutuista jotka ovat osa venäläisvastaista disinfirmaatiota. Vauva palstalla venäläisiä trolleja. Naurattaa moinen ajatuskin."

Virolainen trollitehdas ja trolleja vauvapalstalla on uutta tietoa minulle.

Perussuomalaisten trollaustoiminta on muuten viimeaikoina ollut huomattavan laimeaa, ainakin täällä Uudessa Suomessa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Venäläisistä on tullut länsivastaisia ja se tuskin on Putinin aikaansaannos. Kosovo, Kypros, Maidani jne.

Yle pesee kasvojaan, koska ei voida ilmoittaa julkisesti Panaman vaalirahoittajia. Ei kansa ole näin tyhmää."

Kosovo, Kypros ja Maidanihan nyt on jokaisen kaalia jonottavan vanjan ja maatuskan huulilla... aika kaukaa haettua vihan aihetta.

Miten nyt tähän voisi liittyä panamavuodon panttaus. Hra Laine haluaa nyt jostain syystä sotkea keskusteluun siihen kuulumattomia aineksia.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kaikkien A-studion haalimien ja maksamien "asiantuntijoiden" taustat eivät kestä päivänvaloa. Katsokaa A-studion vihanlietsonnasta kirjoittamani blogin tuorein kommentointi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös kaikkia mielipiteitä kumminkin pitäisi kuunnella?

Kuka oikeastaan ymmärtää tätä Venäjän trollauspolitiikkaa?
Vai onko venäläisten harrastama trollaus vain yksinkertaisesti liian tökeröä?

Jos venäläisten trollaus olisi tehty huolella,
se osuisi ja uppoaisi ja ottaisimme sen täydestä.

Onko amerikkalaisten harrastama trollaus tällaista parempaa trollausta, jonka uskomme, mutta joka on yhtä törkeästi vääristelevää kuin venäläistenkin trollaus.

Suomalaisista perussuomalaiset osaavat trollauksen taidon,
mutta osaavatko muut? Ja jos eivät osaa, pitäisikö opetella?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Toinen keskustelijoista oli Vasili Popov, joka on Venäjällä raskaissa syytteistä talousrikoksista ja vallan väärinkäytöstä. Popov pakoilee Suomessa ja Venäjä on vaatinut hänen palauttamistaan oikeuteen vastaamaan rikoksistaan." (Mainitsemastasi kommentista)

Vasili Popov on hakenut turvapaikkaa, ettei hänelle kävisi niin kuin Sergei Magnitskille... Venäläinen verohallinto ja tuomioistuimet eivät herätä niin lujaa luottamusta, että toistaisin papukaijamaisesti nuo syytökset.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ainahan Venäjällä opposition edustajat ovat syytteessä milloin mistäkin. Pitää soraäänet saada vaiennettua keinolla, millä hyvänsä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toinen keskustelijoista oli Vasili Popov, joka on Venäjällä raskaissa syytteistä talousrikoksista ja vallan väärinkäytöstä. Popov pakoilee Suomessa ja Venäjä on vaatinut hänen palauttamistaan oikeuteen vastaamaan rikoksistaan." (Mainitsemastasi kommentista)"

Hänenkin mielipiteensä ovat silti mielenkiintoisia, riippumatta siitä mitä rikoksia hän on mahdollisesti tehnyt Venäjällä, tai mitä ei ole tehnyt.
---------

Se minua kuitenkiin kiinnostaa tietää miten Suomessa asuvat venäläiset ajattelevat yleisesti ja tähän ohjelma pyrki kyllä vastaamaan.

Ilmeisesti Suomessa asuvat venäläiset ovat osittain kapinassia maansa halintoa vastaan, mutta osittain myös koukussa venäläiseen propagandaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→#9 /MH: "Venäläinen verohallinto ja tuomioistuimet eivät herätä niin lujaa luottamusta"

Äkkirikastumiseen liittyy lähes aina piirteitä, jotka herättävät kysymyksiä toiminnan laillisuudesta. Venäjällä kansan suussa kiertää sanonta, että tarvittaessa jokaista nopeasti vaurastunutta voidaan syyttää talousrikoksesta ja harvoin jos koskaan syytös on osuu harhaan. Maan nykyhallinnossa on paljon analogiaa 2000 vuoden takaiseen Rooman keisariuteen.

Erityisesti Tiberius antoi ympärillään olevien henkilöiden rikastua hulvattomasti. Kun hän tarvitsi rahaa, pretoriaanikaartin prefekti Sejanus sai keisarillisen vihjeen rahantarpeesta, niin tämä syytti sopivaa ökyrikasta keisarin solvauksesta, mikä tiesi kuolemanrangaistusta ja tuomitun omaisuuden menettämistä keisarille. Eräänä esimerkkinä on tapaus Marius Sextus, Hispanian maakunnan rikkain mies, joka omisti mm. kultakaivoksia. Hänen mukaansa on saanut nimensä Sierra Morenan vuoret (Mons Marius). Jonkun tekosyyn varjolla tuomitsi Mairiuksen kuolemaan. Hänet tyrkättiin Tarpejan jyrkänteeltä rotkoon, keisari takavarikoi hänen omaisuutensa ja näin hoidettiin Roomaa koetteleva talouslama vuonna 33 jKr.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Jonkun tekosyyn varjolla tuomitsi Mairiuksen kuolemaan. Hänet tyrkättiin Tarpejan jyrkänteeltä rotkoon, keisari takavarikoi hänen omaisuutensa ja näin hoidettiin Roomaa koetteleva talouslama vuonna 33 jKr."

:)

Esko Ahon ja Iiro viinasen toimesta tyrkättiin aikanaan aika monta yrittäjää Suomessa jyrkänteeltä alas. Enkä minä Ahoa ja Viinasta voi pahemmin moittia, he toimivat suuressa hädässä, eikä vaihtoehtoja paljon ollut.

Syyllisiä olivat aikaisemmat hallitukset, aikaisempi politiikka ja politiikan ylenen mädännäisyys ja korruptoituneisuus Suomessa.

Valitettavast mistään ei ole opittu mitään ja Viinasen, Ahon ja Lipposen jälkeen meno poloitiikassa on ollut taas yhtä mätää ja korruptoitunutta kuin ennenkin.

Kohta pitää taas heittää seuraavat ihmisuhrit kalliolta alas.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Onkos jäänyt unohtumatta, ettei entistä ex-neuvostoliittoa enää ole vaan itänaapurissa on nykyinen uusneuvostoliitto venäjä.

Nouskaahan muutenkin jo vanhat kävythei kumpujen yöstä ja vanhojen kaivelusta ja käykää sivuilla joissa eletään tätä päivää. Nyt ei käännellä geopoliitiikan historiansivuja vaan tällä viikolla on ajankohtaisena kyssärinä Euroviisut!

Venäläiset 'valitettavasti' osaavat tehdä tuhoaseiden lisäksi paria muutakin kuranttia vientituotetta, jopa suom.ugr.kansoilta riistetyn öljyn ja maakaasun ja vienti-interdievushkojen lisäksikin. Nimittäin valtion rahastoilla ja ruotsalaiskonsulttien luopioavulla tuunattuja euroviisuja, jotka periaatteessa saattavat voittaakin ellei kunnon vastusta ja yhteistä puolustusrintamaa saada aikaan. Eivät Venäjän kappale tai esityskään teknisesti valitettavasti huonoja tänäkään vuonna ole mutta turhan mahtipontisia kumminkin. Ennen kaikkea Ukrainan kappale ja esitys ja kokonaisuus yms. ovat parempia ja kannatettavampia.

Siis:
- euroviisuista ja Venäjän imperialismista, mukana Ukrainan edustusvideo 1944 ja Suomen evakon 1940/44 laulu sekä venäjänkielinen video talvisodasta > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216807-e...
- voitonpäivän venäläisfasistisesta riekunnasta 2016 ja video 1. internatsionalistisesta Voitonpäivän paraatista Puolassa 1939 > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216633-v...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset