Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Verohuojennukset

Hallituksen lupaamien verohuojennusten tarkoitus oli olla kannustin KiKy- sopimuksen aikaansaamiseksi. KiKy- sopimus, jos sellaista tulee, on tuiki tarpeellinen, työaikoja olisi vain pitänyt jatkaa enemmän, vähintään viikolla.

Hallituksen lupaamat verohuojennukset sen sijaan ovat turhia, eikä niillä paranneta kilpailukykyä.

Verohuojennuksen sijasta hallituksen olisi pitänyt päinvastoin kiristää veroja, vähintään saman verran kuin mitä ovat nykyiset veronhuojennukset.

Jos verohuojennukset olisivat 0,5 ... 1 miljardia euroa vuosittain, se tarkoittaa sitä että valtion on otettava sen verran enemmän lainaa. Nykyisen 6 miljardin sijasta velkaa pitää ottaa 6,5 ... 7 miljardia.

 

Jos verohuojennusten sijaan tehtäisiin 0,5 ... 1 miljardin veronkorotukset, velkaa tarvitsisi ottaa saman verran vähemmän,  siis vain noin 5 .... 5,5 miljardia euroa vuosittain.

Veronalennuksilla ei paranneta suomalaisten tuotteiden myyntiä, eikä sillä tavalla työllistetä suomalaisia työttömiä. Tämä johtuu siitä ettei Suomessa tuoteta kulutustavaroita, koska ne eivät ole kilpailukykyisiä tuotteita sen kummemmin Suomessa kuin ulkomaillakaan. Jos jotain suomalaisten yritysten tuotteita markkinoilta löytyy, ne on taatusti teetetty ulkomailla, eikä niiden ostaminen veronalennusrahoilla edistä suomalaisten työllistämistä, eikä sillä ole vaikutusta valtiontalouteen.

Jotta Suomessa kannattaisi tehdä kulutustuotteita, metsäkoneiden, paperikoneiden, hissien, loistoristelijöiden tai satamanostureiden lisäksi, pitäisi suomalaisten palkkakustannusten olla huomattavasti pienemmät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset