Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kuuluvatko Trumpin kannattajat "säälittävien koriin"?

YLE:n uutisen mukaan Hilary Clinton oli antanut predisenttiehdokas Trumpin kannattajista seuraavan lausunnon.

"puolet Trumpin kannattajakunnasta voi luokitella "säälittävien koriin", johon kuuluu mm. rasisteja, seksistejä ja muukalaisvihamielisiä."

Tätä lausuntoaan Hilary oli myöhemmin katunut, sanoen omaa lausuntoaan "karkeaksi yleistykseksi"


Mitä tästä voisi päätellä? 

USA:lla ei ole tällä hetkellä presidentin  mitat täyttävää presidenttiehdokasta. Minusta ehdokkaan ei pitäisi antaa lausuntoja joita joutuu myöhemmin katumaan ja perumaan. Trumpilta tällaisia lausuntoja on tullut enemmän kuin Clintonilta.  

Näitä katumusta aiheuttavia vääriä lausuntoja ei siis pitäisi olla, mutta niitä on, huolimatta siitä että ehdokkailla on pätevää avustajakuntaa joiden pitäisi karsia puheteksteistä moiset tyhmyydet ja muutenkin valistaa ehdokkaita siitä mitä kannattaa sanoa ja mitä ei?

Ovatko ehdokkaat huonoja oppijoita, joihin eivät viisaat sanat uppoa, vai onko kyseessä joku muu asia? Veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.


Tämän kaltaiset lipsahdukset ja kömmähdykset jäävät kirjoitettuna ja puhuttuna tekstinä elämään vaikka ne on julkisesti peruttu. Nämä "lipsahdukset" on kenties tarkkaan harkittu osa vaalikamppanjaa.

Jos äänestäjä on tyhmä punaniska, rasisti, seksisti, tai muukalaisvihamielinen, häneen eivät varmasti tehoa hienot ulko- ja sisäpolitiikan analyysit ja teoriat, joita Clinton epäilemättä osaa myös puheissaan tuoda esille.

Sen sijaan, jos Clinton sanoo Trumpin kannattajia  rasisteiksi, seksistisiksi ja muukalaisvihamielisiksi, se huomataan, tajutaan ja muistetaan.  Clinton saa tällä tavalla itselleen huomiota ja huomio takaa ääniä.

Trump on käyttänyt samaa keinoa jo pitkään, tyhmillä lausunnoilla saa tyhmät äänestäjät. Nyt siis Clinton turvautuu samaan taktiikkaan,


Tähän loppuun pitää kai vielä antaa minun oma mielipiteeni siitä kuuluvatko  Trumpin äänestäjät "säälittävien koriin"?

Mielestäni kuuluvat, mutta tällä minun mielipiteelläni ei ole merkitystä USA:n presidentinvaalien kannalta, koska minulla ei ole siinä vaalissa äänioikeutta.  Trump voi siis tulla valituksi presidentiksi näiden "säälittävien korin" äänestäjien toimesta.

Tällä ei taas ole mitään tekemistä sen kanssa tuleeko Trumpista hyvä presidentti, sillä luulen että Trump vain käyttää hyväkseen "säälittävien korin" äänestäjiä päästäkseen vallan huipulle.  

Siitä mitä Trump tekee sen jälkeen kun on sinne huipulle päässyt ei tiedä itse pirukaan mitään.  Kenties Trump itse tietää mitä aikoo tehdä, mutta ei hän siitä varmaankaan mitään puhu, ei ainakaan ennen vaaleja.

Clinton olisi varmempi valinta presidentiksi, mutta Trump voi olla parempi valinta.  Sitä en kyllä voi tietää että onko Trump varmasti parempi, enkä tiedä sitäkään kannattaisiko veikata.

Siitä olen varma ettei Trump tule presidenttinä täyttämään tyhmille punaniska-äänestäjilleen antamiaan tyhmiä  lupauksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Trump on messiaaninen hahmo. Lupaa palauttaa "kadonneen paratiisin". Juuri sitä tekee messiaat.
Tavallaan Ville Niinistö on suomalaisen keskiluokan messias. Hän pitää yllä uhattua arvomaailmaa tavallaan ilmaista itseään. Keskiluokka saa arvonsa takaisin jos seuraa messiasta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tavallaan Ville Niinistö on suomalaisen keskiluokan messias. Hän pitää yllä uhattua arvomaailmaa tavallaan ilmaista itseään. Keskiluokka saa arvonsa takaisin jos seuraa messiasta."

Tavallaan Ville Niinistö on sitä, tavallaan kaikki puoluejohtajat ja myös Sauli Niinistö. Luulen kuitenkin että tarkoitat erästä tiettyä puheenjohtajaa, joka ei ole Ville Niinistö. Miksi otit Villen Niinistön esimerkiksi? Kai siihenkiin on joku syy. ?? :) Muuten kyllä ymmärrän aivoituksesi.

Tyypillistä Trumpin ja muiden politiikan "messiaiden" julistukselle on vielä se että he lupaavat palauttaa jotain mitä ei koskaan ole ollut, paitsi mielikuvituksessa.

Taitava "messias" luo sen ihanan menneisyyden(jota ei koskaan ollut) ihmisten mieleen puheidensa avulla. Tätä taitoa ei toki kaikilla ole, kaikista ei ole messiaiksi. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Otin esiin Ville Niinistön koska siitä yhdestä on puhuttu väsyksiin asti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

Totta, minäkin olen väsynyt mainitsemaan hänen nimeään. :)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Messias voidaan testata kätevästi vettenpäällä -kävelytestillä... naispuolisille poliitikoille suosittelisin myllynkivi kaulaan ja jokeen -metodia...

Mutta kyllä lienee pahin patsastelija joku muu kuin Niinistön villi poika...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei messias välttämättä huijaa. Ihmisillä on taipumus etsiä messiaita ja kiinnittävät sitten toiveitaan johonkin laumanjohtajaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minusta todellakin tyhmä veto Hilarylta, koska tällä hän vetoaa vain omiin kannattajiinsa, eikä halua olla koko kansan presidentti. Hilary ei tule voittamaan tätä taistoa, olisin yllättynyt jos voittaisi. Mutta mielenkiintoiset ajat edessä, jos Trump voittaa, koska hänen lupaamansa asiat ovat todella mullistavia. -Naisten asemaa Hilary saattaisi parantaa, jos voittaisi, muuten kaikki olisi samalla tavalla kuin ennenkin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

USA on ääriesimerkki länsimaisen demokratian rappiosta; asiakysymyksillä ei ole suurta merkitystä, politiikasta on tullut teatteria.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"USA on ääriesimerkki länsimaisen demokratian rappiosta; asiakysymyksillä ei ole suurta merkitystä, politiikasta on tullut teatteria."

USA on kuitenkin esimerkki jota seurataan.

Muut seuraa perässä, myös Suomen nilkit.

Ääriesimerkkejä löytyy myös Suomesta, vaikkapa tämä kokoomuksen edellinen puheenjohtaja, mutta myös eräs puolue kokonaisuudessaan.

Ääriesimerkki Euroopassa oli kuitenkin Englannin Brexit- vaali.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, sinä olet kyllä pyrkimässä ykkösnilkiksi, sillä me emme onneksi voi vaikuttaa , kuin oman presidenttimme valintaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Vihavainen, sinä olet kyllä pyrkimässä ykkösnilkiksi"

Sellaiseksi ei voi pyrkiä, nilkiksi tullaan pyrkimättä.

Tähän voisi sopia myös laulun sanat

Mä oon mikä oon,
en voi muuksi tulla,
ei muu parempaa oisi mulla.

https://www.youtube.com/watch?v=t3W9ts6_UYc

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pekka Roponen

Yhdysvalloissa pidetään sentään presidentivaalit.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Oikein hyvä blogi sinulta. Sinullahan on tapana muutenkin antaa kaikelaisia nimiä niille keskustelukumppaneille, jotka ovat kanssasi erimieltä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Typerys Hillary. Ei presidentti ainesta....

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen ehdokas kaikissa vaaleissa on omasta mielestään se messias, jollei niin tunne on turha edes lähteä ehdokkaaksi.

Vai onko jollain vielä sellainen naivi käsitys, että politiikan johtopaikoille pyritään siksi, että on jotain annettavaa isänmaalle?

Vallan takia sinne kaikki pyrkii, muu on sitä haavemaailmaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vallan takia sinne kaikki pyrkii, muu on sitä haavemaailmaa."

Tuo on vähän liioiteltu väite.

Kaikki messiaat purkivät esiintymään kansan ja isänmaan pelastajana, jotkut voivat olla siinä ihan tosissaan, mutta kyllä ne kaikki myös valtaa haluaa.

Jukka Mäkinen

"Tuo on vähän liioiteltu väite."

Arto on osittain oikeassa. On myös sellaisia jotka pyrkivät sinne myös rahan takia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Arto on osittain oikeassa. On myös sellaisia jotka pyrkivät sinne myös rahan takia."

Toki, mutta tätä ei tarvitse epäillä sellaisista joilla rahaa on riittämiin ennestään, kuten nykyinen pääministerimme.

Mutta kyllä kaikki köyhäkaulat tietenkin rahaa haluaa, sehän on selvä se.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Älykköinä itseään pitävät möläyttelevät ihan siinä missä persutaviksetkin. No, eliitin tylytykset ovat tietysti korkeatasoisia verrattuina rivikansalaisten öykkäröintiin. Herra on herra helvetissäkin, vai miten sitä sanotaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072421953524_u...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tossa läpässä on vaav se puute kuten usein päämäärätietoisessa eliittivihan levityksessä että levittäjään itseen kääntyy katse ja sieltä pilkistää ....eliittin kuuluminen, etuoikeuksien suma.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Joka toista haukkuu se ite on, sanottiin lapsuudessani. Sitäkö tarkoitat?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nojaa, olen kyllä tästä asiasta samaa mieltä, vaikka en mitenkään fanita tätä kyseistä herraa. Kyvykkäämpiäkin politikkoja nimittäin löytyy.

"- Turkki, Trump, Brexit ja monet muut ilmiöt kuitenkin puhuvat puolestaan. Nuo eivät synny ilkeän vähemmistön juonista. Nuo syntyvät tyhmän enemmistön tonttuilusta, Jungner lataa."

En tiedä onko Junger sellaisessa asemassa että hän voi tällä tavoin möläytellä.
Tämä on kuitenkin periaatteessa ihan Trumpin tasoista mölinää, vaikka totta onkin.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Trump käyttää hyväkseen ns. "hyödyllisiä idiootteja", niin kuin moni muukin populisti.

----------------
Wikipedia: "Hyödyllinen idiootti on poliittisessa kielenkäytössä hyväuskoinen henkilö, joka on saatu houkuteltua kehumaan huonoa hallintoa.
Käsitteen on väitetty alun perin olleen Neuvostoliiton johtajan Vladimir Leninin käyttämä nimitys Neuvostoliitolle myötämielisistä ei-kommunisteista. Times Onlinen mukaan ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että sanonta oli alun perin Leninin, eikä siitä ole mainintaa Leninin teoksissa."
-----------------

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Joo, samalla kuin Clinton käyttää hyväkseen mustia ja feministejä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Niin käyttää. Mutta näillä ryhmillä voi Clintonissa - jos yleensä kenessäkään - olla puolestapuhuja.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #26

Feministeillä kyllä, mustilla tuskin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tyhmillä mölöytyksilläänkin Trump pelaa peliä, jonka tarkoitus on saada mahdollisimman monta äänestäjää. Täsmälleen samaa tekee Hillary. Kummankin tekstien ja käyttäytymismallien takana on joukko mentalisteja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kummankin tekstien ja käyttäytymismallien takana on joukko mentalisteja."

Mielenkiintoista, onko tämä vain heitto, vai löytyykö referenssejä?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Rubin report Scott Adamsin kanssa kertoo osittain millaisia taktiikoita ja nimiä löytyy noiden presidenttien käyttäytymisien takaa. Scott Adams puhuu hypnotisteista, mutta tuossa yhteydessä raja on vähän häilyvä mentalistin ja hypnotistin välillä. Kumpikin kun tekee melkein samaa.

https://youtu.be/4AMV6SLT9KI

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyllähän Trump soveltaa Göbbelsin oppia siitä, että kun valehtelee toistuvasti uskottavasti, niin ihmiset alkavat uskoa valheita - hänhän on toistuvasti jäänyt valheista kiinni, mutta ei siitä pahemmin perusta.

--Älykköinä itseään pitävät möläyttelevät ihan siinä missä persutaviksetkin.

Ainahan kansanjoukkojen kannatusta on saanut tehokkaimmin valehtelemalla.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Clintonin terveys herättää yhä enemmän epäilyjä. Hänen on aiemmin kerrottu sairastavan vaskulaarista dementiaa, jonka ennuste on huono. Jos ja kun hän ei pysty salamaan oireitaan vaalipäivään saakka, voittaa Trump automaattisesti.
Eli pitivätpä suomalaiset Trumpista tai ei, hänestä näyttää tulevan Yhdysvaltain seuraava presidentti.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3784098/Hi...

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Möläytyksellään Hillary ampui itseään pahasti omaan jalkaan, ehkä jopa korjaamattomasti.

Itselläni on alati vahvistuva kutina, että Trump tulee voittamaan nämä kisat.

Pressana Trump tulee olemaan rankka pettymys kannattajilleen. Ja ehkä koko poliittinen järjestelmä ajautuu kriisiin, mikä voi lopulta olla hyvä juttu, mikäli järjestelmä saadaan uudistettua ja poliittinen kahtiajako korjattua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pressana Trump tulee olemaan rankka pettymys kannattajilleen. Ja ehkä koko poliittinen järjestelmä ajautuu kriisiin, mikä voi lopulta olla hyvä juttu, mikäli järjestelmä saadaan uudistettua ja poliittinen kahtiajako korjattua."

Pressana Trump tulee olemaan puppetti, eli ulkoa ohjattu marionetti. Hänelle pannaan sellaiset asiantuntijat opettamaan ja ohjaamaan ettei Tumpilla ole siihen sanomista. Niillä neuvonantajilla on keinot hallita "outoja" presidenttejä, jos muistetaan vaikka Reiganin tai Bush- Juniorin aikoja.

Kyllä republikaaninen puolue saa Trumpin aisoihin, enkä usko että Trump panee edes kovasti vastaan. Sen jälkeen Trump on repubkilkaanisen puolueen marionetti.

Voi olla että Trump saa marionettina toimimisestaan palkkioksi joitain etuja omassa henkilökohtaisessa bisneksessään.

Punaniskat perusjuntti- jenkit tulevat pettymään ..... taas kerran.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Totta Arto, tuo on ihan järkevä skenario; Puolue ottaa ohjakset, eikä Trump voi myöskään kävellä kongressin ja senaatin yli, vaan normaalistihan siellä äänestetään jatkossakin.

Jäljelle jää Trumpin äänestäjäkunnan pettymys, kun populistinen kupla puhkeaa.

Trump voi siis olla vain tällainen hetkellinen sekaannus, mutta tärkeintä olisi, että demokraatit ja republikaanit löytäisivät järkevän tavan toimia yhdessä ja lopettaa kahtiajako ja saada maansa henkisesti ja taloudellisesti takaisin jaloilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset