Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Köyhät kouluttamattomat valkoiset miehet

USA:ssa köyhät kouluttamattomat valkoiset miehet saivat mitä halusivat. Heidän miehestään tulee seuraava USA:n presidentti.  Kansa on puhunut, pulinat pois.

Tämä vaalitulos ei miellytä eliittiä, naisia, punavihreitä, latinoita, eikä afroamerikkalaisia, mutta kaikki eivät voi voittaa.

Seuraavalla vaalikaudella tehdään köyhien kouluttamattomien valkoihisten miesten haluamaa politiikkaa.  

*Amerikasta tehdään taas suuri

*Eurooppa saa selvitä omin neuvoin sotansa Putinin kanssa, miten tahtoo.

*Amerikka ei enää suojele Eurooppaa, vaikka Putin hyökkää, vapiskaa virolaiset.

*Vapakauppasopimukset puretaan, ei enää halpaa krääsää Kiinasta.

*Meksikon rajalle rakennetaan muuri, ei enää halpaa työvoimaa sieltä suunnasta.

*Sovinisti saa taas olla ja naisia saa taas kopeloida.

*Laillistetaanko myös Ku-Klux-Klaani ja palautetaanko valkoiseen herrarotu valtaan ja tehdäänkö mustista taas orjarotu?


Tämä on kaikki helpommin sanottu kuin tehty.

Katsotaan miten pitkälle Trump saa ohjelmansa toteutettua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minun mielestäni todennäköistä on että Trump tulee presidenttinä sopeutumaan todellisuuteen. Se tarkoittaa sitä että hänen puheensa ja myös politiikkansa muuttuvat tilanteen mukaan.

Toisaalta, kun Obama luovuttaa salkkunsa, jossa on sisällä ydinaseiden laukaisunappi, Trumpille, Trumpin kiinnostus presidenttiyteen katoaa ja hän antaa avustajiensa kirjoittaa puheensa ja hoitaa muutenkin hommat. Se olisi myös parasta kaikille.

Köyhät kouluttamattomat valkonaamat tulevat pettymään ja seuraavissa vaaleissa ne joutuvat taas protestoimaan, jos nyt sitten viitsivät enää vaaliuurnille raahautua.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Trump joutuu väistämättä vastakkain todellisuuden kanssa. Edes kaikki republikaanit eivät hänestä tykkää ja jopa Yhdysvaltian presidentinkin vallalla on rajansa. Ulkopolitiikassa tosin Trump pystynee varsin hyvin toteuttamaan tahtoaan. Sisäpolitiikassa se ei vältämättä ole niin helppoa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ovensuukyselyden mukaan köyhät äänestivät Clintonia. Trumpia äänestivät palkkaluokassa 50000 ja siitä ylös.

"Ovensuukyselyt: Clinton oli pienituloisten ja alle 50 000 dollaria vuodessa tienaavien suosikki. Trump veti haarukan 50 000 - 100 000 itselleen selvästi. Suuremmissa tuloluokissa tilanne oli käytännössä tasan ja yli 250 000 tienaavissa niukasti Trumpin eduksi." (Iltalehti)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ovensuukyselyt vaan ei taijja ennää toimia, niin monet jättää vastaamatta tai ei kehtaa julkistaa aikomustaan! Samoinhan kävi brexitin kans ja sitte mediat yllätty!

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Niinpä. Galluppien ja ovensuukyselyjen taso tietäen sopiikin kysyä mihin perustuu väitteet että Trumpia äänestää vain kouluttamaton luokka? Ettei vaan siihen propagandaan?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Vihavaisen avaus on aika lailla täydellinen esimerkki siitä, miksi tällainen keskiluokkainen, tutkijakoulutuksen saanut taputtaa käsiään vaalituloksen takia.

Ei siksi, että pitäisi Trumpia parempana, tai edes hyvänä ehdokkaana, vaan siksi että on kyllästynyt Vihavaisten ylimielisyyteen, ja katselee nautinnolla joka kerta kun demokratia vetää Vihavaisia nokkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei siksi, että pitäisi Trumpia parempana, tai edes hyvänä ehdokkaana, vaan siksi että on kyllästynyt Vihavaisten ylimielisyyteen, ja katselee nautinnolla joka kerta kun demokratia vetää Vihavaisia nokkaan."

Tunteella siis mennään.
Toki tässä onkin nyt sellainen tunne että nokkaan on tullut. :)

Mutta näyttää siltä että Trump aloitti vaalipuheidensa perumisen heti ensimmäisessä puheessaan. Ei taida panna Hilaryä putkaan, vaikka lupasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nyt näyttää siltä että aavistukseni osui okeaan, että koko Trumpin vaalishow oli pelkkä teatteriesitys ja nyt näemme edessämme ihan erilaisen Trumpin.

Tämä ei muuta miksikään sitä millä teemoilla voitto saavutettiin.

Nyt kuitenkin voi olla niin että valitsijat pettyivät.

Minun mieleeni tämä suunnanmuutos toki on.

Ihmettelen vain kovasti sitä miten Trumpin valitsijat mahtavat suhtautua tähän muodonmuutokseen.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Asioita enemmän ajatteleva osa Trumpia äänestäneistä todennäköisesti ajattelee tylsän pragmaattisesti "pääasia että voitto tuli." He eivät paljoa hetkauta korviaan Trumpin mahdollisille "takinkääntämisille."

Mutta täytyyhän vaalituloksen niin kovin raskaasti ottavillakin jotain ilakoitavaa olla. Takinkääntämisillä riepottelu ajaa sen asian hyvin, vaikka oikeasti suurin osa heistäkin tietää, että ne kuuluvat demokratiaan. Demokratiaan, joka saa keskeisimmät piirteensä siitä yksinkertaisesta faktasta, että ihmiset eivät juuri osaa ajatella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Asioita enemmän ajatteleva osa Trumpia äänestäneistä todennäköisesti ajattelee tylsän pragmaattisesti "pääasia että voitto tuli." He eivät paljoa hetkauta korviaan Trumpin mahdollisille "takinkääntämisille.""

Näin voisi kuvitella asioiden olevan juuri Trumpia äänestäneiden kohdalla, sillä Trumpin äänestäminen osoittaa kyllä sen että ei osata ajatella.

"Mutta täytyyhän vaalituloksen niin kovin raskaasti ottavillakin jotain ilakoitavaa olla."

Niin juuri, tämä on minulle suuri lohdutus.

Olen ihan aidosti iloinen siitä että Trump ei oikeasti olekaan sellainen idiootti minä hän koko vaalikamppanjansa aikana esiintyi.

"Takinkääntämisillä riepottelu ajaa sen asian hyvin, vaikka oikeasti suurin osa heistäkin tietää, että ne kuuluvat demokratiaan. Demokratiaan, joka saa keskeisimmät piirteensä siitä yksinkertaisesta faktasta, että ihmiset eivät juuri osaa ajatella."

Suurinpiirtein noin se on.

Paitsi että kaikki politikot eivät ole populisteja eikä takinkääntäjiä.
Meidän pääministerimme ei ole, vaikka ei ole pystynytkään viemään politiikkaansa läpi kuten olisi halunnut.

Jotkut äänestäjistä osaavat myös ajatella, vaikka välillä tosiaan näyttää siltä että kukaan ei oikein osaa ja että nämä tunnemyrskyt ohittavat kaiken järjellisen ajattelun.

Trumpin avajaispuhe osoitti kuitenkin että järkeä kyllä löytyy, mikä oli hyvin helpottavaa todeta,

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Demokratia toimii, jälleen kerran. Kansa on tätä mieltä, ja siihen on sitten sopeuduttava, se on turhaa itkua mitä aina kuulee äänestysten jälkeen, tietysti voi mielipiteitä olla, mutta kansa kuitenkin päättää.

Samaa itkua ja suremista oli ja on myös Brexitin jälkeen, mielestäni turhaa, kansa tekee itselleen parhaat päätökset.

Nyt ei ainakaan voi sanoa, etä kansaa huijattiin, sen verran kovaa tekstiä tuli Trumpilta, että ei varmaan ääntä annettu väärissä luuloissa.

Eu ei myöskään ymmärrä vieläkään mikä liike on maailmalla menossa, kansa ei halua lisää integraatiota vaan kansallistunne nykyään näemmä voittaa.

Seuraavaksi Le Pen ja sitten Merkelin tulevaisuus. Mielenkintoiset ajat on edessä.

Saas nähdä miten käy persujen kannatuksen, kun taitaa olla ainoa puolue, missä Trumpia selkeimmin kannatettiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikä muuten paskan vertaa kiinnosta Trumpia valtion velka, siellä laitetaan kohta paljon rahaa rakennusprojekteihin ja voi olla, että työllisyys lisääntyy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eikä muuten paskan vertaa kiinnosta Trumpia valtion velka, siellä laitetaan kohta paljon rahaa rakennusprojekteihin ja voi olla, että työllisyys lisääntyy."

Niin, sehän on vain rahaa jota painaa oma keskuspankki.

Toinen asia sitten on se että kun rahaa painetaan, sen hinta laskee, samoin rahan ostovoima.

Mitä kaikkea siitä sitten seuraa? ??????

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Voi olla että työllisyys lisääntyy, mutta mistä rahat?

Voiko kiinalaisilta saada lisää luottoa?

Valtion setelipaino voi toki painaa lisää rahaa määrättömästi, mutta sellainen laskee dollarin hintaa ja mitä ajattelevat amerikkalaisten valkasaatavien hupenemisesta velkojat, kuten Kiina ja muut dollareista turvaa hakeneet sijoittajat?

Mitä ajattelevat amerikkalaiset kuluttajat kun dollarilla saa entistä vähemmän kiinalaista kulutushyödykettä, eikä kotimaisia kulutushyödykkeitä ole olemassakaan.

Saattaa olla ettei tämä Trumpin vaalin jälkeinenkään puhe ole ihan realistisella pohjalla, mutta saahan sitä aina yrittää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt ei ainakaan voi sanoa, etä kansaa huijattiin, sen verran kovaa tekstiä tuli Trumpilta, että ei varmaan ääntä annettu väärissä luuloissa."

Trumpin ensimmäisen puheen perusteella näyttää selvältä että kansaa huijattiin.

Aidasta Meksikon rajalle, kauppasuhteiden jäädyttämisestä Eurooppaan ja Aasiaan, tai Hilaryn putkaan panemisesta ei puhuttu enää mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kysymys kuuluukin, voidaanko tänä päivänä asiallisin perustein voittaa enää vaaleja, vai pitääkö nostattaa vaalikarjan tunteita puhumalla höpöjä, valehtelemalla ja liioittelemalla ja vain silläkö tavalla vaaleja tänä päivänä voitetaan.

Siltä se nyt ainakin näyttää.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Trump saattaa tähdätä New dealiin versio 2.0. Ritalan mainitsemat rakennusprojektit, sillat, padot. tulvapengereet yms. saavat varat niistä miljardeista. jotka säästyvät "maailman poliisin" globaaleista menoista hoitaa jokainen paskaläpi, jossa kriisiä pukkaa. Aseteollisuus tulee kukoistamaan tilauskannan räjähdysmäisestä kasvusta hankkia kättä pitempää puolustuksen alasajo-maissa.

Ennen vaaleja tapahtuneet poliisien ampumatapaukset saattoi murtaa valkoisen miehen vitutuskäyrän ja BLM-ilmiön aiheuttamat mellakat ryöstelyineen ja tuhopolttoineen ratkaisi monella ehdokkaan valinnan Trumpin hyväksi. Eikä trumppi sitä muuriakaan keksinyt, varmaankin jo 6-10 jatkoprojekti.

ps YLE:n toimittaja Kuronen tarvinnee kriisiterapiaa, lähes samanlainen teaktio kuten sillä ruotsalaisella ministerillä, joka purskahti itkuun Lövenin vierellä rasismiin liittyvässä tiedoitustilaisuudessa. Ei pidä vetistellä vaan uutisoida asiallisesti vaikka vituttaakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Trump saattaa tähdätä New dealiin versio 2.0. Ritalan mainitsemat rakennusprojektit, sillat, padot. tulvapengereet yms. saavat varat niistä miljardeista. jotka säästyvät "maailman poliisin" globaaleista menoista hoitaa jokainen paskaläpi, jossa kriisiä pukkaa. "

Niin, ja antaa Putinin hoitaa ne paskalävet jos intoa riittää.

Antaa Putinin hoitaa maailman asioita niin pitkään kuin öljyrahat riittää.
Kun ne on loppu, loppuu Putinin pullistelut.

Sama taktiikka siis kuin Reiganilla. Kun nei haluta tapella asein, antaa talouden hoitaa asiat.

Siinä voi vain käydä niin että jos Putin ei hoidakaan niitä paskaläpiä, ne jää EU:n hoidettaviksi, tai jos EU ei hoida, ne jää Englannille.

Yhteistyö olisi kyllä parempi tässäkin paskaläpien siivoamisessa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset