Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

"Make America Great Again"

"Make America Great Again", oli Donald Trumpin vaalilause hänen pyrkiessään  USA:n presidentiksi.  Trump valittiin vastoin ennakkokäsityksiä ja vastoin mielipidetielusteluja USA:n presidentiksi. Se tarkoittaa sitä että kun kukaan ei oikeastaan uskonut Trumpin presidenttiyteen, kukaan ei jaksanut pitempään pohtia hänen vaalilauseitaan, niitä pidettiin tyhjänä retoriikkana. Nyt olisi aika tarkastella näitä tyhjinä pidettyjä hokemia tarkemmin, koska Trumpille on nyt muodostunut velvoite pyrkiä toteuttamaan ne.


Mitä oikein tarkoittaa lause "Make America Great Again"?  Jospa se tarkoittaakin jotain konkreettista. Mitä merkitsee "kansakunnan suuruus" Trumpin ja hänen äänestäjiensä mielissä?

Trump on kertonut ihailevansa Putinia, tämän taitoa, viisautta ja oveluutta ja  pyrkimyksiä tehdä Venäjästä jälleen suuri ja kunnioitettu kansakunta.  Putinin mielestä "suuruus"  mitä ilmeisemmin merkitsee sitä että maalla on vahva armeija, vahvat asevoimat, jota se käyttää uusien alueiden valloittamiseen.  

Venäjän osalta maan "suuruuden palauttaminen" merkitsee sitä että pyritään palauttamaan entiset rajat, Neuvosto- aikaiset rajat ja mitä ilmeisimmin myöskin pitäisi palauttaa entiset liittolaiset, Itä-Euroopan maat, entiset "sirpin ja vasaran maat", uudestaan Venäjän liittolaisiksi.

Koska Triump ihailee ja kunnioittaa Putinia ja tämän toimia, se merkinnee samalla sitä että Trumpin arvot ovat samat kuin Putinilla ja Trumpin käsitykset kansakunnan suuruudesta ovat samat kuin Putinilla.   Tämä merkitsee sitä että jos Trump alkaa toteuttamaan lupaustaan "kansakunnan suuruudesta", se ei suinkaan tarkoita rajojen sulkemista ja aitojen ja muurien pystyttämistä rajoille, vaan se merkitsee rajojen siirtämistä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti USA valloittaa Suomen ja Suomesta tulee sen osavaltio nro 51.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toivottavasti USA valloittaa Suomen ja Suomesta tulee sen osavaltio nro 51."

Toiveajattelua.

Luultavasti käy niin että kun Trump pääsee Putinin kanssa neuvottelemaan asioista, he sopivat siitä miten maailma jaetaan näiden suurten kesken.

Veikkaan että raja menee suurinpiirtein siinä missä se oli ennen Mihail Gorbatšovia ja perestroikkaa.

Jos hyvä säkä käy, Suomi jää siihen ei- kenenkään maalle, kuten Ruotsikin.

Paremmin ei voisi käydäkään, sillä todennäköisempää on että Putin vaatii Suomen, koska Suomen raja kulkee aivan liian lähellä hänen kotikaupukiaan Pietaria, eikä Tump piittaa Helsingistä. Trumpin mielestä Helsinki on Tallinnan tapaan jo nyt pelkkä Pietarin esikaupunki.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Populistista uhkakuvien maalailua.

Donald Trump on tolkun mies. Historia on sen todistava.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #3

"Donald Trump on tolkun mies. Historia on sen todistava."

Donald Trumpin henkilökohtaisen historian perusteella tolkusta ei ole tietoakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #4

Historia arvioi suurmiehiään erilaisin kriteerein kuin "väärästä" äänestystuloksesta suivaantunut suomalainen blogisti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

"Historia arvioi suurmiehiään erilaisin kriteerein kuin "väärästä" äänestystuloksesta suivaantunut suomalainen blogisti."

Historian suurmiehet arvioidaan sellaisista kriteeteereistä lähtien jotka ovat todellisia, eivätkä kuviteltuja. Trumpin todelliset teot puuttuvat, joten lienee turhan aikaista julistaa häntä suurmieheksi, ellei sitten kansan villitsemistä valehtelemalla ja manipuloimalla kutsuta suurmiesteoksi.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Tolkussa tulee mieleen The New York Postin kuvagalleria maan tulevasta ensimmäisestä naisesta Melaniata. Ehkä ykkösdaami hiukan heilauttaa amerikkalaista tekopyhyyttä. Klikkaa "Ver galleria".
www.marca.com/tiramillas/bellezas/album/2016/11/09...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA:n presidentti Bill Clinton avasi pelin jo vuonna 1995 Monica Lewinskyn kanssa, joten amerikkalainen presidentillinen tekopyhyys on jo saanut klommonsa pari vuosikymmentä sitten.
Ja taidettiin jokin Paula Jones- raiskausyytekin hoitaa pois suuremmalta julkisuudelta vajaalla miljoonalla dollarilla.

Ei uutta auringon alla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"USA:n presidentti Bill Clinton avasi pelin jo vuonna 1995 Monica Lewinskyn kanssa."

Kylläpä näitä pelinavauksia on tainnut olla paljon aiemmin, koko ihmiskunnan historian ajan. Muistaakseni yksi tai useampi USA- presidentti on pitänyt mustia orjia rakastajattarinaan tai seksiorjinaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #10

Epäilemättä.

Tässä yhteydessä viittasin lyhyen poliittisen muistini vuoksi ainoastaan presidenttiehdokas Hillary Clintonin aviopuolisoon , joka toimi USA:n presidenttinä 1993-2001.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, Hilarysta ei saisi yhtä hyviä kuvia kuin tästä "first lady"stä, mutta eipä taitaisi Trumpista itsestäänkään saada sellaisia hienoja otoksia kuin "first lady"stä.

Saattaa olla että eräät amerikkalaiset arvokkaat rouvat ja vaikutusvaltaisten miesten puolisot voivat oirehtia kateuden merkeissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset