Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Donald Trump ja Ilja Janitski

Tänään ilmoitettiin että Espanja on päättänyt luovuttaa maassa piileskelevän Ilja Janitskinin Suomeen oikeudenkäyntiä varten.

Otsikossa on mainittu myös Donald Trump.  Mitä tekemistä USA:n tulevalla presidentillä on MV- lehden päätoimittajan kanssa?  

Ei mitään, paitsi että molempia henkilöitä yhdistää yksi asia. Totuus  ei merkitse heille mitään ja puhua voi mitä vain, totuudesta piittaamatta, joko totuudenmukaisesti tai totuudenvastaisesti.

Molemmille on tyypillistä myös se että he ulostuloillaan vetoavat yleisön tunteisiin voimakkaasti ja nimenomaan sillä tavalla että molempien heidän viestinnässään juuri suuren yleisön tunteisiin vetoaminen on se asia mikä on totuutta tärkeämpää.  

Totuudella ei ole väliä, kunhan se mitä he sanovat tuntuu sopivalta niiden mielestä joille viesti on tarkoitettu ja siten valhe tuntuu heistä oikealta, oikeammalta kuin se virallinen totuus jota perinteinen media ja erilaiset muut “totuuderakastajat” haluavat ylläpitää.  Sellaiseen totuuteen joka ei ole mielenkiintoista tai tunteita nostattavaa  ei  haluata uskoa, eikä siihen uskota. 


Molemmat otsikon miehet käyttävät valehtelua hyväkseen edellä mainitulla tavalla, mutta siinä millä tavalla he ovat valehtelustaan hyötyneet on vähän eroa.

Trump on kerännyt valehtelemalla suosiota ja ääniä presidentinvaaleissa ja hänestä on tulossa USA:n seuraava  presidentti.  Valehtelu unohdetaan pian ja presidentin virassa valehtelu ei enää ole yhtä kannattavaa kuin vaalikamppanjassa.


Janitskin on hänkin saanut valehtelulla mainetta ja myös toimeentuloa, myymällä mainoksia siihen verkkojulkaisuunsa missä hän on valheitaan esittänyt, Nyt kun Janitskinin saapuu Suomessa oikeuden eteen, hän saa vielä lisää julkisuutta ja lisää mainetta.

Janitskinin kuitenkin osaa USA:n tulevan presidentin tavoin valehtelemisen taidon ja mediapelin ja kääntänee tilanteen vielä voitokseen. Nämä mediamaailman keskushyökkääjät, Trump ja Janitskin, vievät jääkiekkotermein perinteisen median edustajat kahville, he taklaavat, syöttävät, tekevät ilmaveivit ja hattutemput,  laukovat maalia kohti ja tekevät tarvittavat maalit.

Jäähyllä toki käydään välillä, mutta se ei muuta kokonaistilannetta, kun vastustaja ei saa jäähyjenkään aikana mitään aikaiseksi.

Kenties Janitskinkin haastaa muutaman vuoden päästä nykyisen presidentti Niinistön seuraaja-ehdokkaat ja hänestä tulee Suomen seuraava presidentti.


………..Jahas…….kukaan ei näköjään usko minua.

Niin, ei kukaan joskus uskonut sitäkään että Trumpista voisi joskus tulla USA:n presidentti.  

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Eikös Janitskin ole matu? Suomen presidentin on oltava syntyperäinen suomalainen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Siihen on vielä aikaa, lait voidaan muuttaa. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, on aivan sama-asia kuin sinä olisit päättänyt hänet luovuttaa, jos henkilö on Andorrassa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Herra itse ilmoittaa olevansa Lieksassa syntynyt suomalainen. Nyt on siis tilanne, että jompi kumpi osapuoli levittää aiheesta väärää tietoa ja voitaneen sen perusteella tulkita ns valemediaksi.

Ei jonkun henkilön syntymäpaikan selvittäminen oikeasti olisi maailman parhaille ja puolueettomimmille journalisteille kovin hankala tehtävä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei kukaan uskonut, uskoi monikin , - minäkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kukaan uskonut, uskoi monikin , - minäkin."

Minä en uskonut, minä pelkäsin.

Toki minäkin johonkin uskon ja uskon vieläkin, nimittäin siihen että USA:n politiikkaa hoidetaan vakiintuneella tavalla, eikä sitä Trumpit pysty kovin paljon muuttamaan neljässä tai kahdeksassa vuodessa. Iso laiva kääntyy hitaasti ja jos se on jäävuoren kanssa törmäyskurssilla, niin että törmäys tapahtuu Trumpin aikana, tärkeimmät ohjaustoimet ja virheet on tehty jo Obaman aikana.

Mitä sitten tapahtuukaan joskus kun Trumpin ohjaustoimilla on aikanaan vaikutusta?
Sitä sietää kyllä murehtia, mutta ehkä se on niin kaukainen asia että muitakin murheita tulee esiin jo ennen sitä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Jospa ne tärkeimmät virheet olikin tehty jo ennen Obaman kautta? Ja Obama ei pystynyt monista syistä niitä korjaamaan? Nyt on tavoiltaan erilaisen presidentin aika kokeilla ohjaustoimia. Aika näyttää onnistuuko Trump näyttämään amerikkalaisille ja koko maailmalle "virheetöntä" toimintaansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"Aika näyttää onnistuuko Trump näyttämään amerikkalaisille ja koko maailmalle "virheetöntä" toimintaansa."

Tilaanteessa jossa kukaan, ei edes nobelin palkinnon saajat, tiedä varmasti mihin suuntaan pitäisi kääntää, Trumpin ohjausliikkeet voivat yhtä hyvin onnistua tai epäonnistua, riippumatta siitä haluaako Trump onnistua vai epäonnistua. :)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Sillä välin kun espanjan viranomaiset miettivät kysymystä luovuttaa vai eikö luovuttaa, Ilja setä livahti venäjälle. Sitten ilmoittivat luovuttavan Iljan suomeen, ainut vaan että tyyppi ei ole enää maisemissa. Hienosti hoidettu juttu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sitten tuleekin esiin mielenkiintoinen kysymys.
Hakeeko Ilja turvapaikkaa Venäjältä ja miten Putin suhtautuu tähän Suomalaisen sanavapauden esitaistelijaan, jonka sanavapauden vastustajat aikovat Suomessa "lynkata". :)

Saako Ilja Putinilta turvapaikan ja viihtyneekö hän siellä yhtä hyvin kuin Espanjassa?

Jokatapauksessa, Suomessa Ilja tuomittaisiin korkeintaan sakkoihin, kuten muutkin vastaavat "rikolliset".

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kiinnostuin Janitskinin nettijulkaisusta kun siitä alettiin kirjoittaa ja puhua mediassa kuin antikristuksen tulemisesta maan päälle. Mv julkaisun jutut ovat mielestäni pääsääntöisesti huvittavia, mutta kiinnitin huomioni siihen, että julkaisussa kerrotaan joistakin asioista päiväkausia aikaisemmin kuin muussa mediassa. Huomasin, että Mv julkaisu kertoo ryöstäjien, raiskaajien ja tappajien henkilötiedot kuvien kanssa. Samaan aikaan muu media käyttää kaikki olemassaolevat keinot hämärtääkseen esim. tekijän etnisen taustan.
Onko taustan tietäminen lukijalle oleellinen asia vai ei, siitä voidaan kiistellä. Mielestäni on tärkeää ymmärtää ero. Kun 5 kantasuomalaista poikaa tulee tytärtäni vastaan, heitä ei tarvitse erityisesti pelätä. Useinmiten pojat kävelevät ujoina ohi. Mutta kun vastaan tulee 5 "uussuomalaista", suihkepullo, joka on tytön taskussa, on syytä laittaa valmiiksi.
Valtamedian uutisoinnin mukaan raiskkaja ja tappaja on aina "suomalainen mies", eikä muuta, kun hän on viikko sitten Suomen kansalisuuden saanut kongolainen maahanmuuttaja.
Taannoin Norjassa maahanmuuttajajengi raiskasi useita nuoria tyttöjä. Norjalainen naiskansanedustaja kysyi julkisuudessa: Mikä norjalaista miestä vaivaa.
MV julkaisulla ja Janitskinilla on paikkansa tuoda esille pahimmat idioottimaisuudet, joita valtamedia syystä tai toisesta ei halua julkaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"MV julkaisulla ja Janitskinilla on paikkansa tuoda esille pahimmat idioottimaisuudet, joita valtamedia syystä tai toisesta ei halua julkaista."

Niin, siksi ettei MV:n tarvitse välittää onko julkaistu tueto oikea, huhu, tai suoranainen valhe, eikä ketään tarvitse suojella, ei syyllisiä sen kummemmin kuin syyttömiäkään ihmisiä.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Niin, siksi ettei MV:n tarvitse välittää onko julkaistu tueto oikea, huhu, tai suoranainen valhe, eikä ketään tarvitse suojella, ei syyllisiä sen kummemmin kuin syyttömiäkään ihmisiä."
Syyllisyys ja syyttömyys? Helsingin Asema-aukion potkussa syyllisyyttä ei media kyseenalaistanut hetkeäkään. Eipä silti, tapahtuma lienee varsin selvä, mutta jos uhri olisi potkaissut natsin kuoliaaksi, lööpit olisivat olleet huomattavasti maltillisemmat ja aukion kynttilämeri pienempi.
Tarkoitan sitä, että media ei tänä päivänä ole objektiivinen tapahtumien uutisoija vaan se manipuloi ja tutkimatta tuomitsee. Mediaväen omienkin selvitysten mukaan toimittajat sympatiseeraavat keskivertoa kansalaista enemmän punavihreitä. Jos olisi joku, joka poikkeaisi tästä valtavirrasta, näitä MV -lehtiä ja janitskeja ei tarvittaisi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #20

Median on varmaankin syytä korostaa sitä, että useimpien raiskaajien äidinkieli on suomi, eikä suomentataareja ole koskaan tuomittu raiskauksesta.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #20

Parempi kun pidetään uhrit uhreina ja natsit natseina, tällaiset ajatusleikit hämärryttävät kuka nyt oikeasti teki ja mitä. Uusnatsit ovat käyttäneet toistuvasti ja varsin järjestelmällisesti väkivaltaa. Ei siitä porukasta saa uhria tehdä. Taitaa olla vakavasti otettavin yhreiskuntarauhaa järkyttävä porukka tällä hetkellä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Onneksi suomalaiset eivät ole yhtä tyhmiä kuin amerikkalaiset, vai...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onneksi suomalaiset eivät ole yhtä tyhmiä kuin amerikkalaiset, vai...???"

Ihmiset on kaikkialla samanlaisia....
yhtä tyhmiä.....
helppo huijata......

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ei nyt sentään. Kyllä sivistystaso ja se, millaisia tyyppejä pidetään vakuuttavina esim. pressan virkaan, vaihtelee eri maissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, kyllä minä ja sinäkin olemme vieläkin tyhmempiä minun mielestäi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto, kyllä minä ja sinäkin olemme vieläkin tyhmempiä minun mielestäi."

Heh! Tässä tulee mieleen tuhma ajatus.
Tekee mieli sanoa että kerrankin osuit oikeaan,
mutta vain itsesi suhteen. :)

Mutta en sano niin,
sillä tottakai tiedän minäkin olen yhtä tyhmä,
tyhmä ja liian rehellinen kieltääkseni sen että olen tyhmä.

Viisaita sen sijaan oivat Trump ja tämä Janitski.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #17

Kiitos, hyvä että pidät kuitenkin ajatustasi tuhmana, mutta et kirjallisia ilmaisujasi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Ei kestä kiittää.

Se ajatukseni oli muuten pikemminkin tyhmä kuin tuhma.
Sitäpaitsi se oli vain mieleen tullut sanaleikki,
jonka viisas olisi jättänyt laittamatta kirjalliseen muotoon.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

" Ei sen väliä, mitä puhutaan, kunhan puhutaan "

Näyttää muuten tuo toimivan mainiosti edelleen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mikäli Suomessa pressanvaalien toisella kierroksella olisivat vastakkain Janitski ja Anne Berner, olisi kuvio tasan USAn kaltainen.

Taitaisi jäädä ääni kerrankin antamatta.

Rauno Järvenpää

ILJAN suosio on erittäin kova,lukee iltalehtiä tai mitä vaan.Kommenttiosiois näkyy kannatus,ei auta vaikka valtamedia kuinka vääristelis asioita,kansa uskoo iljaan.Ylen sivuilla on päin vastoin,yleuskovaiset on oma lahko.Monesti toteen näytetty ylen puuta heinää jutut/MV lehden oikeisiin lähteisiin/oikeuden pöytäkirjoihin perustuvat uutiset.Yleuskovainen on silti yleuskovainen,valitettavasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset