Vaalityötä persuille

Tänään äänestetään taas väkeä kunnanvaltuustoihin.  Mistähän äänestäjät siinä oikeasti päättävät, tai luulevat päättävänsä?  

Varmasti äänestäjät päättävät ainakin siitä mitä puolueita ja valtuutettuja on niistä asioista päättämässä joista seuraavalla valtuustokaudella päätetään.

Tämä onkin ihan ydinasia demokratiassa. Äänestäjät harvoin tietävät edes mistä päätetään, eikä heillä ole kantaa päätettäviin asioihin.  Jos joku kanta onkin, se kanta on muodostunut puutteellisen tiedon, puutteellisen pohdinnan tai yksipuolisesti oman edun näkökohtien perusteella. 

Kansalaisten valitsemien luottohenkilöiden tehtävänä on sitten pohtia tarkemmin päätettävänä olevia asioita ja tehdä ne päätökset.


Mitä minuun tulee, niin minäkään en tiedä paljon kunnassani päätettävissä olevista asioista. Aiemmin olen tehnyt ehdokasvalintani kunnallisvaaleissa valtakunnanpolitiikan perusteella. Sillä perusteella olen valinnut puolueen ja edustajaksi satunnaisen koulutetun henkilön.  

Ei koulutus ole mikään tae hyvästä päätöksenteosta, mutta suuremmalla todennäköisyydellä koulutettu tekee parempia päätöksiä kuin kouluttamaton henkilö.

Tällä kertaa olen ehdokkaani valinnut hyvissä ajoin, se on siis jo tiedossa.  Käytin ensi kertaa elämässäni vaalikonetta, yhden ainoan kerran vain ja vain yhtä konetta, se oli muutan täältä US:sta linkattu vaalikone.  

Olin tyytyväinen vaalikoneen antamiin ehdokkaisiin yleensä ja erityisesti siihen joka sai parhaat pisteet. Hän kuuluu maltilliseen puoueeseen, on suhteellisen nuori ja hyvin koulutettu, sekä kuuluu jo politiikan raskaaseen sarjaan, ei tosin ihan huipulle vielä.  Hänen mielipiteensä ovat minua aina ennenkin miellyttäneet.


Tässä vaalissa, valitettavasti, parhaan vaalityön pääsi tekemään Tukholmassa olutrekalla ihmisjoukkoon kaahannut terroristi.  Hän juuri teki parhaan vaalityön ja saattaa olla että hän pelasti perussuomalaiset veret seisauttavalta vaalitappiolta. Se on todella vahinko, mutta tämä on tällaista.

Ei muuta tällä kertaa,

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu