Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Orastava nousukausi

Alkava orastava nousukausi ei näytäkään  tuovan tuo mukanaan helpotusta Suomen tilanteeseen, vaan yhä uusia ratkaistavia ongelmia.

Nyt nousukauden orastaessa pitäisi turvata työllisyyden paraneminen, josta syystä palkkoja ei pitäisi korottaa, sanoi  Jyri Häkämies TV:ssä  juuri äsken. Toisaalta valitetaan ettei Suomesta saa työvoimaa auki oleviin työpaikkoihin, hakemuksia ei tule, tai hakijat eivät ole avoimeen työpaikkaan soveltuvia.

Mikä neuvoksi?  

Yritykset tarvitsisivat työvoimaa, jotta vaihtotasetta saataisiin parannettua, ihmisiä työllistettyä ja valtiolle lisää  verotuloja.

Erityisen tärkeää olisi saada valtiolle verotuloja, jotta valtio selviäisi velvoitteistaan. Suomalaiset eivät suostu valtion menojen leikkaamiseen, toisaalta suomalaiset eivät suostu myöskään veronkorotuksiin.  Valtion on siis pakko aina vain lainata lisää rahaa kuluihinsa ja velkataakka vain kasvaa.


Kun kun suomalaisille tuotteille ja tavaroille kysyntää nyt taas olisi ja vientikin vetää, niin nyt olisi asia korjattavissa sillä että työntekijöiden, eli veronmaksajien määrää voitaisiin lisätä ja samalla pienentää työttömyyskuluja, mutta aloille jotka voisivat uutta väkeä palkata, ei löydy Suomesta sopivaa väkeä.

Ulkomailta sopivaa väkeä kyllä löytyisi paiskimaan töitä Suomessa, mutta miten xenofobinen suomen kansa siihen suhtautusi?   Hallituksesesta kolmannes muodostuu vierastyöntekijöihin xenofobisesti suhtautuvan puolueen ministereistä ja tämän xenofobisen puolueen johtoon on nousemassa ääri-xenofobinen ja  äär-ioikeistolainen fanaatikko, joka haluaisi sulkea ulkomaalaisilta työntekijöiltä pääsyn Suomeen ja haluaisi jopa katkaista Suomen kauppayhteydet ulkomaille, erityisesti Eurooppaan


Eihän tämä hölmöläiskansa saa näillä eväillä asioitaan ratkaistuksi, ei edes noususuhdanteessa. Parempi paiskata pyyhe kehään ja luovuttaa.  Kenties Putin osaisi johtaa meitä paremmin kuin nykyiset johtajamme, jotka kyllä tietävät mitä pitäisi tehdä, mutta eivät saa kansaa taakseen.

Suomen kansa kaikkivaltias ehkä uskoisi paremmin Putinia kuin Sipilää ja muita omia johtajiaan, mutta mihin Putin meidät johtaisi, takaisin Impivaaraan ja keskiajalle varmaan.


Vielä tästä suomalaisten työllistymättömyydestä sen verran että se johtuu kahdesta syystä.  

Toinen syy on se että suomalaiset ovat tarjolla oleviin tehtäviin ylikoulutettuja,  tai heillä on ylisuuret palkkavaatimukset.

Toinen syy on se että osa työtä hakevista työttömistä ovat kouluttamattomia ja pätemättömiä avoimina oleviin paikkoihin.  Näiden  työntekijöiden osalta meiltä puuttuu helppoja alhaisen palkkatason työpaikkoja, sellaisia töitä joita jokainen pystyisi tekemään kansakoulupohjalta, ilman jatkokoulutusta, tarvittaisiin vain työhaluja ja työintoa.  

Toisaalta, vaikka näitä helppoja töitä olisikin tarjolla, niistä maksettava palkka ei kiinnosta työttömiä, jotka saavat kelalta paremman tilin tekemättä mitään.

Tilanne voitaisiin korjata siten että kelan korvaukset sidottaisiin työntekoon ja rahaa tulisi sitä enemmän mitä ahkerammin tekisi töitä ja mitä vaativampi työ. Perustoimeentuloa vastaavan perustyön pitäisi kuitenkin olla niin helppoa ja yksinkertaista että siihen pystyisi jokainen kansakoulupohjalla, ilman lisäkoulutusta.

Turha puhua etteikö sellaisia töitä olisi olemassa.  Kyllä on, jos vain työt organisoidaan vähän järkevämmin, niin että huippupalkkaisten huippuosaajien ei tarvitse tehdä enää kaikkia yksinkertaisia työkuvaansa liittyviä töitä, vaan hänellä voi olla apulaisia tekemässä nämä helpommat hommat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Eipä taida kansakoulupohjalta olla monikaan enää työelämässä :)

Pekka Iiskonmaki

''josta syystä palkkoja ei pitäisi korottaa, sanoi Jyri Häkämies TV:ssä juuri äsken. Toisaalta valitetaan ettei Suomesta saa työvoimaa auki oleviin työpaikkoihin, hakemuksia ei tule, tai hakijat eivät ole avoimeen työpaikkaan soveltuvia.

Mikä neuvoksi?''

Nyt jos koskaan pitää poistaa muuttovero ja leikata tuloveroa reilulla kädellä, että kannattaa mennä töihin.

Asumistuki on n. 2 miljardia. Poistetaan se leikataan alapään verotusta sillä summalla. Lisäksi vielä miljardin leikkaus keski ja -hyvätuloisille.

Verot kansan verta juo!

Näin ei tulla tekemään ja nousu tyssää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset