Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Ranska valitsi toivon, Englanti on epätoivoisessa tilassa ja tilanteessa.

Englannin lähtiessä neuvottelemaan brexitistään, se on epätoivoisessa tilassa. Kovan linjan brexit kärsi vaaleissa tappion ja maassa on hallituskriisi.

Ranska taas valitsi toivon, eli yhteistyön linjan Saksan kanssa.

EU:n uusi yhtenäistäminen alkaa syksyllä Saksan vaalien jälkeen, jos Saksan vaalit päättyvät Merkkelin, eli EU- myönteisen politiikan voittoon, kuten Ranskankin vaalit.

Englanti ei ole enää sisällä EU:ssa, vaikka eroneuvotteluja ei ole edes aloitettu, joten se ei nyt pääse EU:n uutta tulemista enää EU:n sisältä käsin sabotoimaan.  

Eroneuvottelut, eli brexit, varsinkin jos Englanti asettaa kovia ehtoja, kuten May ennen vaaleja lupasi, tulee yhtenäistämään EU:ta lisää, kun Englannin kovia vaatimuksia vastaan käydään yhteistuumin.


Tältä se maailma nyt tältä osin näyttää, se näyttää siis hyvältä.

Huomenna kaikki voi olla toisin, se on mahdollista, kuten nähtiin perussuomalaisten puoluekokoustragedian yhteydessä.  

Vihreiden vallanvaihto sen sijaan meni hyvin ja sopuisasti. Vihreät  osasivat viisaasti vaihtaa entisen populistipuheenjohtajansa parempaan, ainakin nyt se siltä näyttää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Ranska taas valitsi toivon, eli yhteistyön linjan Saksan kanssa."

Äkkisiltään vaalituloksen perusteella saa sellaisen vaikutelman, että ranskalaiset valitsivat itselleen uuden keisarin.

Macronin puolueen yli 50% edustus parlamentissa varmistaa sen, että Macron voi tehdä käytännössä mitä huvittaa. Macronin puolueen kansanedustajat lienevät hänelle uskollisia ilman puoluekuriakin, koska ovat riippuvaisia Macronista.

Toivottavasti Ranska sai valistuneen keisarin, ettei käy niin, että saivat juuri sitä mitä tilasivat.
-----

"Vihreiden vallanvaihto sen sijaan meni hyvin ja sopuisasti. Vihreät osasivat viisaasti vaihtaa entisen populistipuheenjohtajansa parempaan, ainakin nyt se siltä näyttää."

Parasta oli ettei Emma Karia valittu mihinkään johtotehtävään. Nyt odotellaan jännittyneenä liittyykö pettynyt Kari uuvatteihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Macronin puolueen yli 50% edustus parlamentissa varmistaa sen, että Macron voi tehdä käytännössä mitä huvittaa."

Oli jopa pelättävissä että suosio olisi niin suuri että oppositio jäisi olemattomaksi. Sitä pelkäsi tämä uusi keisari itsekin, kuulemma ja monet äänestäjät olivat juuri siksi äänestäneet vastoin omaa näkemystään Macronia vastaan.

Onneksi voitto ei ollut ihan niin raju kuin mitä pelättiin.

Ei tämä ranskalaisten ja saksalaisten hyvä yhtenäisyys ja unionin lujittmissuunnitelmat kylläkään tiedä mitään hyvää Englannin kovan linjan brexitille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Parlamenttivaalien äänestysprosentti oli 44% ja voitaneenkin yksimielisesti todeta, ettei ranskalaisia näytä demokratia kiinnostavan.

Ranska on erittäin vaikeasti velkaantunut ja sen nuorisotyöttömyysprosentti on 25 %. Niinpä EU onkin täysin Merkelin Saksan varassa huojuva savijalkajättiläinen.

P.S. Vihreät valitsivat itselleen tuhon tien. Onkin koko Suomen onni, että sopuisasta ex-koulukiusatusta Aallosta leivottiin puolueen uusi puheenjohtaja, jolle populismi ja karisma ovat tuntemattomia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"sopuisasta ex-koulukiusatusta Aallosta leivottiin puolueen uusi puheenjohtaja, jolle populismi ja karisma ovat tuntemattomia."

Puolueiden johtopaikat taitavat aika tarkkaan olla koulukiusaajien hallussa. Ihan hyvä että katsotaan koulukiusatunkin joskus olevan tehtävään sopiva.

Oletko sitä mieltä että vain koulukiusaajat ovat kelvollisia puolueiden johtopaikoille?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suurin osa koulunsa käyneistä kansalaisista ei lukeudu koulukiusattuihin eikä koulukiusaajiin.

Tarkoittaako blogisti tosissaan, että puolueiden johtopaikoille saisi/pitäisi valita ainoastaan koulukiusaajia tai -kiusattuja ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"Suurin osa koulunsa käyneistä kansalaisista ei lukeudu koulukiusattuihin eikä koulukiusaajiin."

Eh. tästä ei nyt blogissa ole ollenkaan kyse, mutta minä en blogistina pidä kiinni muodollisesta aiheeseen pitäytymisestä. Niinpä provosoidun vastaamaan tähän. :)

------------------------

Kiusaaminen on Suomessakin maan tapa ja lähes jokainen on varmaan kiusannut ja tullut kiusatuksi. Olemme siis lähes kaikki sekä kiusaajia että kiusattuja.

Sitten on tietenkin niitä jotka on niin "vahvoja", henkisesti tai ruumiillisesti, tai molemmin tavoin, ettei kukaan uskalla heitä kiusata ja niitäkin jotka eivät tätä kiusaamiskulttuuria ollenkaan ymmärrä, eivätkä osaa panna kiusaajilleen hanttiin.

Koko tämä kiusaamiskulttuurin todellinen olemus on sitäpaitsi meillä kielletty tabu, jonka juuri rikoin. :)

Enpä tiedä minkä sortin kiusattu tämä vihreiden uusi puheenjohtaja on, kun kuulen tästä asiasta nyt ensimmäistä kertaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ranska on erittäin vaikeasti velkaantunut ja sen nuorisotyöttömyysprosentti on 25 %. Niinpä EU onkin täysin Merkelin Saksan varassa huojuva savijalkajättiläinen."

Siinä siis riittää uudelle keisarille hommia, varsinkin kun tiedetään että AY- väki on erittäin "vasemmistolaista" ja vastustavat kaikkea sellaista politiikkaa joka voisi edistää työllisyyden parantumista Ranskassa.

Mutta ranskalaiset elää tunteella ja kansanliikkeet elää tunteiden voimalla. Kenties tämä tunteiden vyöry, joka nyt kohdistuu uuteen keisariin, hieman laimentaa "vasemmistolaista" intoa.

Vaemmiston rökäletappio enteilee vähän sitä että vasemmistolainen into on laantumassa. Saa nähdä.

Se nähdään syksyllä, kuten sekin miten EU kokoaa voimansa yhdentymiseen ja Brexit- neuvotteluihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Toiset haluavat että heidän velkansa maksettaisiin ja Suomi haluaa maksaa näitä velkoja. Niin, samassa veneessä ollaan. Ranskalaisille varmaan tämä käy mutta entä Macronin työllisyyspolitikka, taitaa tulla maailman lakkoherkimpään kansaan liikehdintää johon verrattuna britit näyttävät hyvinkin sopuisalta joukolta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ranskalaisille varmaan tämä käy mutta entä Macronin työllisyyspolitikka, taitaa tulla maailman lakkoherkimpään kansaan liikehdintää johon verrattuna britit näyttävät hyvinkin sopuisalta joukolta."

Niin, ranskalaiset on tässä asiassa vieläkin tyhmempiä kuin suomalaiset, vaikka suomalaisetkin on, paha periköön, kyllin tyhmiä.

Toivoa sopii että Macron- innostus ja populismi voittaa syksyllä perinteisen vasemmisto- populismin, eikä kaduilla nähdä kovin pahaa hallituksen vastarintaa.

Minä olen sellainen että toivon aina kaikille vilpittömästi hyvää, niin ranskalaisille, englantilaisille, kuin suomalaisillekin, enkä kuvittele kansallismielisten tapaan että mitä huonommin muilla menee, sen paremmin meillä menee.

Sen takia en toivo menestystä kansallismielisille puolueille ja iloitsen sydämessäni persujen hajoamisesta.

Tämä ei tarkoita että toivoisin pahaa _Ranskan vasemmistolaisesti ajatteleville, tai Ranskan natinalistisesti ajatteleville, tai Suomen persuille, tai persuja äänestäneille.

Päinvastoin toivon heillekin kaikkea hyvää ja sitä kaikkea hyvää voisi helpommin heille tulla, jos unohtaisivat kansallismieliset tai vasemmistolaiset hömpötyksensä ja ajattelisivat asioita käytännöllisemmin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Toivoa sopii että Macron- innostus ja populismi voittaa syksyllä perinteisen vasemmisto- populismin"

Yleensä kansallismieliset on niputettu oikealle ja uskon ettei ranskalaiset ihan hevin lähde Saksan johtamaan liittovaltioon. Ranskassa taitaa olla tuplaten kansallisylpeyttä Suomeen verrattuna. Tottakai kaikki mutta paitsi Suomi ottaisivat rusinat pullasta, tässä Suomi on poikkeus jopa pohjoismaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tottakai kaikki mutta paitsi Suomi ottaisivat rusinat pullasta, tässä Suomi on poikkeus jopa pohjoismaista."

Tämä minkä sanoit on tietenkin totta ja se on vaikea pulma, myäs suomen osalta on tietenkin olemassa tätä rusinat pullasta ajattelua.

Kun on totuttu ajattelemaan kansallisesti, niin tästä rusinat pullasta ajattelusta on tosi vaikea luopua.

Kokonaisuuden kannalta olisi kuitenkin parempi että siitä ajattelusta luovuttaisiin kokonaan, ainakin Euroopan osalta.

Yksi vaihtoehto ongelman ratkaisuksi olisi voimakas keskusjohto, joka jyräisi kansalliset rusinanpoimijat, mutta ei se taida ihan onnistua niinkään.

Toivottavasti Macron ja Merkkel, esikuntineen, keksivät jonkun hyvän ratkaisun.

Pekka Iiskonmaki

''Ranska valitsi toivon, Englanti on epätoivoisessa tilassa ja tilanteessa.''

En tunne sääliä englantilaisia kohtaan.

He ovat aikoja sitten siirtyneet sinne, johon empatiat ei yllä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"He ovat aikoja sitten siirtyneet sinne, johon empatiat ei yllä."

Minä säälin brittejä.
Ihmisinä hekin ovat samanlaisia kuin kaikki muutkin
ja he ansaitsevat parempaa kuin brexitin.

Toivottavasti britit nielevät ylpeytensä ja tulevat järkiinsä.
Se olisi parasta koko Euroopalle ja kaikille muillekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset