Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kaipaatko aikaa ennen persujen hajoamista?

Millaista  elämä oli ennen persujen hajoamista, ennen uutta vaihtoehtoa ja ennen sinistä tulevaisuutta?

Se aika on yllättävän nopeasti jäämässä unohduksiin.  Muistammeko sen ajan tulevaisuudessa kultaisena hyvänä aikana, kun Timo Soini vielä johti yhtenäistä perussuomalaisten puoluetta, tai ainakin näennäisen yhtenäistä?

Niin tai näin, olipa asiat silloin paremmin tai huonommin kuin nyt, se aika on ikuisesti mennyt, se on historiaa, sitä ei ole enää olemassa, paitsi tulevissa historiankirjoissa. Niin ja ne ikuiset väittelyt persujen ja suvakkien välillä ovat tietenkin ikuiset ajat netissä, tulevien tutkijoiden analysoitavina.


Vaikka Suomessa valta on nyt vaihtunut persuilta siniselle tulevaisuudelle, maailma ympärillämme ei ole muuttunut, se on yha sama, entiset ongelmat, entiset pulmat.

Englanti eroaa EU:sta ja Ranska ja Saksa hiovat yhtenäistä linjaa EU:n kehittämiseksi ja yhdistämiseksi. 

Euroopan itäblokki on ryhtynyt kapinaan EU:ta vastaan, eikä se hyväksu sopimusta taakanjaosta. Itäblokki ei hyväksy alueelleen Afrikasta Välimeren pohjoisrannalle rantautuneita pakolaisia. Toisenlaisen taakanjaon itäblokki kyllä hyväksyy, se hyväksyy länsiblokin itäblokille  myöntämät tulonsiirrot,  joilla rahoilla se voi uudistaa ja modernisoida yhteiskuntaansa.

Millaisen asenteen EU ottaa tähän kysymykseen?  Millaisen asenteen Suomi ottaa ja miten sininen tulevaisuus tähän itäblokin kapinaan suhtautuu? 


Hyvin todennäköiseltä tuntuu että Saksa-Ranska akseli antaa itäblokille uhkavaatimuksen. Joko otatte vastaan pakolaiset, tai sitten rahansiirrot loppuvat. Jos tämä ei kelpaa, kai niin se olisi helpotus länsiblokille, ettei itäblokkia enää tarvitse rahoittaa.

Elämme edelleen mielenkiintoisia aikoja, vaikka persut ovatkin hajonneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Kaipaatko aikaa ennen persujen hajoamista?''

En todellakaan kaipaa. Luopiot lähtivät uusia jäseniä tulee puolueeseen.

Jytkyjen äiti on odotettavissa.

Luuserit nillittävät aikanaan. Jo nyt on katumusta ilmassa.

Ps. En ole persu, enkä sintu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikö sinulla Pekka ole mitään mielipidettä näihin todellisiin tapahtumiin, joihin politiikan pitää ottaa kantaa, eli

EU,

turvapaikanhakijat,

SOTE:n valinnanvapaus,

miten Euroopan itäblokkiin tulee suhtautua,

pitääkö Suomessa järjestää fixit- äänestys,

annetaanko Englannille brexit- neuvotteluissa kaikessa periksi,

noudatetaanko hallituksen "maahanmuuttokriittistä" ohjelmaa pikuntarkasti, vai
joustetaanko jompaan kumpaan suuntaan,

jatkaako hallitus köyhän kyykyttämistä,

miten hallitus suhtautuu palkankorotusvaatimuksiin, millä tuhotaan alkava kasvu ja noususuhdanne.

Ennen sinistä tulevaisuutta kaikki oli niin ihanaa. Meillä oli yksi yhteinen persupuolue, jolla oli yksi yhteinen kanta kaikkiin näihin maailman pulmiin ja valmis suunnitelma siitä millä maailma pelastuisi.

Nyt on kaksi samanlaista "Soinilaista" suunnitelmaa maailman pelastamiseksi, joista kumpikin lähtee tästä eteenpäin liukumaan omiin suuntiinsa.

Miten näissä oloissa maailma enää voidaan pelastaa?

Pekka Iiskonmaki

#2
Työperäinen maahanmuutto on hyvä asia.

Avioliiton kautta tulevat ja hieman kiintiöpakolaisia.

Jokainen on onnellinen kotimaassaan. Lukutaidottimia emme tarvitse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tarvittaisiinko Suomeenkin joku "Tasavalta liikkeellä" kaltainen ilmiö, joka hajoittaisi koko nykyisen puoluekentän, desimoisi vanhat puolueet, muodostaisi vahvan vaihtoehdon ääirioikeistolaisille "maahanmuuttokriittisyyteen" perustuville yhden asian liikkeille.

Uutta ajattelua, uutta verta ja uutta puoluetta tarvittaisiin puoluekenttään muodostamaan yhtenäisen kannan niihin kysymyksiin jotka ovat sisä- ja ulkopoliittisesti tärkeitä asioita.

Voitaisiin lopettaa iänikuinen jauhaminen ikuisista ja toisarvoisista kiistanaiheista, sellaisista jotka johtivat persujenkin halkeamiseen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Se, että kapitalistisessa yhteiskunnassa ei ole mahdollista löytää koko kansan etua ajavaa politiikkaa, johtuu siitä, että yhteiskunnassa vallitsee luokkajako, joka jakaa ihmiset luokkiin, joilla on vastakkaiset edut.

Tuo luokkajako ei katoa sillä, että siitä vaietaan.

Kapitalistisessa yhteiskunnassa (joka ei vielä ole kiristynyt fasismin asteelle) vallitsee monipuoluejärjestelmä. Tätä voi pitää eräänlaisena varaventtiilinä yhteiskunnallisten paineiden purkamiseksi. Nuo paineet puolestaan johtuvat juurikin edellämainitusta luokkajaosta.

Se, mikä suomalaisessa politiikassa on erityisen sairasta, on se, että yksikään eduskunnan 8 puolueesta ei halua poistaa sitä luokkajakoa, joka tekee mahdottomaksi koko kansan etua ajavan politiikan. Ja samalla jokainen noista 8 puolueesta yrittää esittää koko kansan puoluetta.

Perussuomalainen puolue on uusin tulokas noiden 8 puolueen joukossa ja on syntynyt kansalaisten v*tutuksesta niiden muiden 7 puolueen politiikkaa kohtaan.

On merkillepantavaa, että Perussuomalainen puolue alkoi nostaa päätään samoihin aikoihin kuin kommunistiset puolueet alkoivat vaipua unholaan.

Perussuomalainen puolue tarjoaa siis protestikanavan niille, jotka ovat tyytymättömiä tehtyyn politiikkaan.

Mutta niin kauan kuin Perussuomalaiset kannattaa samaa talousjärjestelmää kuin ne 7 muuta puoluetta, se ei pysty tarjoamaan mitään ratkaisuja niihin ongelmiin, joita vastaan se protestoi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta niin kauan kuin Perussuomalaiset kannattaa samaa talousjärjestelmää kuin ne 7 muuta puoluetta, se ei pysty tarjoamaan mitään ratkaisuja niihin ongelmiin, joita vastaan se protestoi."

Ei Ranskan "Tasavalta eteenpäin" liikkeelläkään ole sen kummempia eväitä muuttaa luokkajakoa, eikä sekään poista kansallista ketutusta muuta kuin hetkeksi.

Kenties se kuitenkin antaa mahdollisuuden asettua vanhojen turhien kiistojen yläpuolelle ja ratkoa Ranskan ja EU:n pulmia rationaalisella ja järkiperäisellä tavalla.

Kansallinen ketutushan johtuu vain siitä että kaikki eivät voi menestyä yhtä hyvin, eivätkä kaikki, demokratiasta huolimatta, voi olla maan johtajia.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mitä ne Ranskan ja EU:n pulmat ovat? Esimerkiksi velkaantuminen? Se on pulma vain yksille. Toisille se on rikkauden lähde.

Tuossa velkaantumisesimerkissä tavalliset tallaajat maksavat pankkien omistajille. Ehdotatko nyt siis, että pankkien omistajat ja tavallinen kansa yksissä tuumin asettuvat tuollaisen vanhan turhan kiistan yläpuolelle ja sopivat hyvässä hengessä siitä, mikä olisi kohtuullinen "vero" tavalliselta kansalta pankkiireille?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mikä olisi kohtuullinen "vero" tavalliselta kansalta pankkiireille?"

Eikös nämä nykyiset lainankorot ole varsin kohtuullisia, olleet koko euroajan.

Silloin kun minulla vielä oli lainaa ja olin lainasta riippuvainen, maksoin pankkiireille toista kymmentä prosenttia.

Tosin, enhän minä sitä niille oikeasti maksanut, vaan piensäästäjät maksoivat, minun vanhempani mm. kun onflaatio söi heidän säästönsä.

Tämä nykyinen politiikka on oikeudenmukaisempi kuin se entinen.

Kyllä ne pankkiirit osaa puolensa pitää, ei niistä tarvitse huolehtia, mutta toki sekään ei ole hyvä että pankit menee konkurssiin. Siitä seuraa kaikenlaista hämminkiä, sekä säästäjille, että velkojille ja koko yhteiskunnalle.

Sen takia on kai itsestään selvää ettei yhteiskunnassa pitäisi päästää tapahtumaan sellaisa bakkrupteja kuin se Lehman Brothers. Siitähän se Suomenkin taantuma silloin joskus alkoi ja on kestänyt näihin päiviin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sekin kysymys on vielä jäljellä lähtevätkö jäljelle jääneet persut uuden varapuheenjohtajansa ja käytännössä, (uuden puheenjohtajan ollessa Brysselissä), puheenjohtakan sijasen suosimalle Putinin ja MV- lehden tukemalle kansallismieliselle europopulismin linjalle, vai tuleeko vallalle uuden puheenjohtajan nuivempi linja Venäjää ja Putinia kohtaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikö persuilla nyt olisi varaa maksaa puheenjohtajalleen kunnon palkkaa, ettei sen tarvitsisi tienistien takia siellä Brysselissä olla, kun persut nyt saa käyttöönsä sinisen tulevaisuudenkin puoluetuet.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, voisitko nyt vastata kuinkasuuret Sintujen puoluetuet ovat jo olleet ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vielä kun saisi putsattua ilmatilasta nuo persujen räjähtämisen roiskeet, niin voitaisiin politiikassa taas keskittyä oikeisiin asioihin. Jakautunut ruumis vielä korisee ja peittää hälyllään muuta keskustelua. Kohta elinkelvottomat puolikkaat kompostoidaan ja unohdetaan ikiajoiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kohta elinkelvottomat puolikkaat kompostoidaan ja unohdetaan ikiajoiksi."

Entäs ne "maahanmuuttokriittiset" äänestäjät?
Luulen että ne "kompostoituu" varsin huonosti.
Siellä kompostissa ne vain viihtyy ja pukkaa uusia ituja,
niinkuin kompostiin joutuneet vanhojen perunioiden mukulat.

Tulee taas joku uusi puolue.
Halukkaita uusia vetäjiä kyllä riittää,
vaikka vanhat vetäjät kompostoitaisiinkin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

A.E.P.H oli viattomuuden aikaa. Vaikka maamme oli vuosia kärsinyt talousvaikeuksista oli usko politiikkaan, yhteisten asioiden ajamiseen vankka. Sitten kaikki muuttui ja tuli synkän tumma sininen A.J.P.H. Ajaavatko ne kaikki sittenkin vain omia etujaan joiden nimissä voi tehdä ja valehdella vaikka mitä, onko ainoa tovo nyt lahjomattomissa virkamiehissämme?

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/sipilan-kanss...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihavainen, tämä ei ole elokuvasi käsikirjoitua, voisitko vasta ystävällisesti kuinka suuret Sintujen puoluetuet ovat olleet jotka nyt persut saa käyttöönsä ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Älä nyt hermostu, en minäkään koko aikaa jouda tätä blokia päivystämään ja nytkin olis muutakin tekemistä. :)

En minä tiedä miten paljon sitä rahaa tulee, eikä kiinnosta, mutta eikös sitä tule kansanedustajien pääluvun mukaan, paitsi perussuomalaisten 15 hengen ryhmälle sitä tulee 38 edustajan mukaan.

Soini ennakoi aivan oikein että lähtöjä tulee, se ei vaan arvannu että itse joutuisi lähtemään. Niin nyt kumminkin kävi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tiedoksi sinulle puoluetukea tulee vaalikauden loppuunsaakka eduskuntavaaleissa valittujen kansanedustajien määränmukaan Perussuomalaiset rp puolueelle.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jep, kaipaan. Oli vielä toivoa mädän hallituksen kaatumista - sitten se muuttuikin vaan läpimädäksi. Nyt ei auta kuin odottaa pyykkipoika nenässä, että lähikaupasta saa nelosta. En jaksakaan odottaa - taksi! ;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minulle riittää hyvin 2,5 prossaa ja se tulee halvemmaksikin.

Mutta onhan se hyvä että ne jotka tarttee vahvempaa saa sitä.

Minä en ole huolissani näistä itsensä myrkyttäjistä. Sairastuvat toki herkästi, mutta kuolevat nuormpina. Ei kansantaloudellista vaikutusta.

Lyhyt mutta hauska elämä niiden prosenttien kanssa on toedossa.

Minua kun ne prosentitkaan ei hauskuta, joudun tyytymään vähemmän hauskaan ja pitkään elämään. Ei kuulosta hyvältä, mutta ei sille nyt mitään mahda.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset