Tulta ja Raivoa

Miksi maailman ainoan supervallan, ylivoimaisesti maapallon suurimman ja voimakkaimman armeijan ja vahvimman asearsenaalin omaavan maan johtaja, Donald Trump, uhittelee maailman surkeimman ja köyhimmän maan diktaattorille, Kim Jong-unille ja uhkaa hänen maataan sellaisella "tulella ja raivolla" jota maailma ei ole vielä koskaan ennen nähnyt.

Onko tuo valtiomiesmäistä käytöstä?  

Tehdäänkö Amerikasta tällä retoriikalla jälleen suurta? 

Miten tällä tavalla puolustetaan amerikkalaisten etua?


Kimin ohjukset eivät suurista puheista huolimatta lennä edes puoleen väliin siitä matkasta minkä niiden pitäisi lentää, jotta ne olisivat uhka Amerikalle ja amerikkalaisille.

Trumpin vaaliteemana oli  "America first".  Sen mukaan Trumpin piti puolustaa ja suojella vain amerikkalaisia, ekä amerikkalaisten kustannuksella muunmaalaisia ihmisiä, kuten eteläkorealaisia, japanilaisia, virolaisia tai ukrainalaisia.


Pohjois-Korean diktaattori ei pysty amerikkalaisia uhkaamaan, ei ainakaan amerikassa asuvia amerikkalaisia.  

Nyt Trump uhittelee Pohjois-Korean diktaattorille ja uhkaa pohjoiskorealaisia ihmisiä sellaisella "tulella ja raivolla" jollaista maailma ei ole koskaan nähnyt.  

Ei Donald Trump tällä tavalla amerikkalaisia puolusta, vaan korkeintaan amerikkalaisten liittolaisia, amerikkalaisten kustannuksella.

Mitä sanovat Trumpin äänestäjät?  

Eihän Donald Trump vaalikamppanjassaan heille tällaista luvannut, vaan juuri päinvastaista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu