Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Vihreät rynnii

Vihreät menestyy Touko Aallon kaudella, kuten oli odotettavissa ja kuten ennustin.

Vihreät ei ole enää sellainen räksyttävä populistinen oppositiopuolue, mitä se oli Niinistön kaudella, eikä myöskään enää sellainen vihreiden arvojen idealistinen ja utopistinen puolustaja mitä se oli ennen Niinistön puheenjohtajakautta.

Vihreät on nyt Touko Aallon kaudella moderni, mutta vihreillä arvoilla varustettu  työväenpuolue, juuri sellainen puolue millaiseksi sosialidemokraattisen puolueen olisi pitänyt jo kehittyä, mutta millaiseksi sillä ei ole ollut mahdollisuutta kehittyä, siksi että puolueen ytimen muodostavat vielä vanhan kansan vanhoilliset sosialidemokraatit vanhoillisine asenteineen.

Tästä eteenpäin vihreille on puolueena edessä vain pelkkää nousua, ainakin siihen asti kun sosialidemokraatit pääsevät vihdoin viimein joskus uudistumaan.

Kokoomus on vielä vihreiden edellä, onnistuneen puheenjohtajavaihdoksen johdosta, sekä sen takia että kokoomus on uskottavasti puolustanut omaa äänestäjäkuntaansa, hyvätuloisia, varakkaita  aketeemisia palkansaajia, mikä on ollut helppoa, siksi  ettei hallituksessa ole ryysyköyhälistön edustajia eikä kukaan heitä puolusta.

Opposistiossakin on nykyisin suuri hajaannus, osan oppositiossa ollessa  oppositiossa  pelkästään ja ainoastaan  "maahanmuuttokriittisestä" näkökulmasta, eivätkä he mitään piittaa köyhistä ihmisistä.  

Rikkailla menee siis toistaiseksi vielä hyvin Suomessa, mutta lähestyy aika kun Touko Aallon vihreistä tulee pääministeripuolue.  Saa sitten nähdä mitä sen jälkeen tapahtuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan se ollut pitkään nähtävissä, että demareista on kehittymässä jonkinlainen AY-politiikan perinneyhdistys. Vasurit puolestaan onnistuivat uudistumisessaan, mutta vasemmiston kannatus ei taida silti nousta ihan odotuksia vastaavasti. Valtaosa äänistä jaetaan poliittisessa keskustassa, jonka liberaaliin laitaan Vihreät on hyvin asemoitunut.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sujuvasti vihreät oli poistamassa perheyrityksiltä varallisuusveroa,perintöveroa ,kelamaksunpoistoa kulisseissa kepu,kok kanssa.
lähde:
Vihr.lanka

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sehän on selvä että yrittäjyyttä pitää tukea, se on nimenomaan työväenluokan etujen mukaista politiikkaa. Tämä siis koskee kaikkia työläisiä, yhtä hyvin kokoomuksen akateemisia työläisiä kuin vasemmistoliiton siivoojia ja demareiden hitsateita ja sorvareitakin.

Vielä tärkeämpää olisi se että saataisiin tänne Suomeen maailmalta sitä sellaista isompaa investointirahaa, joka oikeasti panisi pyörät Suomessa isosti pyörimään. Tähän ei auta muut kuin kiky- tyyppiset ratkaisut.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

"Suomi on edelleen Pohjoismaiden suosituin suorien ulkomaisten investointien kohdemaa, käy ilmi EY:n European Investment Monitorista. Positiivinen kehitys on jatkunut jo viisi perättäistä vuotta."

http://www.talouselama.fi/uutiset/suomi-pohjoismai...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... saataisiin tänne Suomeen maailmalta sitä sellaista isompaa investointirahaa, joka oikeasti panisi pyörät Suomessa isosti pyörimään."

- Juuri tuossa asiassa en luota vihreisiin pätkääkään! Luontokonservatiivinen puolue haraa teollisuutta, tehokasta energiantuotantoa ja logistiikkaratkaisuja vastaan, joten investointiraha on katkolla heti kun pääministeri Touko Aalto vannoo virkavalansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

"- Juuri tuossa asiassa en luota vihreisiin pätkääkään! Luontokonservatiivinen puolue haraa teollisuutta, tehokasta energiantuotantoa ja logistiikkaratkaisuja vastaan, joten investointiraha on katkolla heti kun pääministeri Touko Aalto vannoo virkavalansa."

Niin olisi käynyt ennen Niinistön kautta, mutta Touko Aallon vihreissä on jo paljon realistisuutta.

Toki realistista on myös se että vihreät arvotkin on tärkeitä, puhdas ilma, puhdas vesi, puhdas ruoka. Nämä sisältyvät toki myös nykyvihreiden realismiin.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #5

Ei 2020-luvun ongelmia ratkaista 1980-luvun politiikalla. Käytännössä vihreät ovat selkeimmin puolue joka ottaa maailman muuttumisen huomioon. Turhan monet esimerkiksi mollaavat palveluiden merkitystä vaikka tietotekniikkapalveluiden vienti on jo samanarvoista kuin paperi- ja selluteollisuuden vienti yhteensä. Ja palveluiden viennistä 75% rahasta jää suomeen kun taas teollisuuden viennistä osuus on noin 50%. Mutta silti yhä törmää kommentteihin toistensa paitojen pesusta yms.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomi on saanut jälleen uuden työväenpuolueen.

Onko blogistin mainitsema ryysyköyhälistö saanut edustajansa puoluekentälle ?

Kaj Granlund

Vihreiden nousu on vain 1960-luvun ilmiöiden toistoa. Nuoret haluavat ymmärrettävistä syistä muutosta (niin kuin aina). He tietävät paremmin ja enemmän.

Nykyinen politiikka on menettänyt uskottavuutensa ja niin VL, SD kuin Kepu ovat historian jäänteitä, jossa junttaa määrää ja kollektiivinen tyhmyys hallitsee.

Vihreiden kohdalla näen yhden positiivisen piirteen. He edustavat koulutetumpaa osaa väestöstämme, jolloin on mahdollista ja toivottavaa, että tämä näkyisi heidän tulevissa henkilövalinnoissa. Vielä tähän päivään mennessä en kuitenkaan ole nähnyt koulutettujen ryntäystä ministeripaikoille silloin, kun niitä on ollut tarjolla, vaan ylioppilaita, laulajia ja runoilijoita on riittänyt.

Vihreiden kyky nousta ja säilyä puolueena riippuu suurelta osin siitä, voittavatko realiteetit ideologian ja johdon itsekkäät tavoitteet silloin, kun nämä vetävät eri suuntiin. Muussa tapauksessa on vain odotettavissa "persut".

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

No jaa. Cronberg on tohtori, Soininvaara, Hassi ja Sauri ovat lisenssiaatteja yms. Sinnemäki on runotyttöydestään huolimatta saanut runsaasti kiitosta ja kehuja virkamiehiltä asioihin perehtyvänä ja niistä ymmärtävänä poliitikkona...
Hautalalla, Niinistöllä ja Braxilla on yliopistotutkinto yms. Eli ei tuo ihan paikkaansa pidä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ariat voi oppia ja omaksua muutenkin kuin yliopistossa niitä asioita pänttäämällä ja tentaamalla.

Toki niissä yliopisto-opinnoissa on hyödyllisempää kuluttaa nuoruuttaan kuin vaikkapa touhuamalla jotain joutavaa.

Sitäpaitsi yliopistoissa opiskelevat muodostavat helposti oman eliitti-kuplansa, joka on erillään ja irrallaan niistä tavallisista työmyyristä jotka pitävät tätä maata työllään pystyssä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Yksi hyvä puoli tässä vihreiden menestymisessä on se etteivät vihreät missään olosuhteissa huoli hallitukseensa perussuomalaisia.

Tämänhän Touko Aalto melko selvästi ilmaisi tultuaan valittua puheenjohtajaksi.

Tämä on yksi syy miksi itsekin harkitsen vakavasti vihreiden äänestämistä seuraavissa vaaleissa.

Muista puolueista ei voi mennä tässä suhteessa takuuseen, voisivat kenties hyväksyä Halla-ahon puolueen, jos se takaa heille itselleen ministerin postin.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tuleva hallituskoostumus näyttää nykyhetken mukaan aika selvältä. Vihreät on nyt jo samoilla linjoilla nykyhallituksen kanssa. Mielenkiintoiseksi tilanne menee, jos Vihreistä tulisikin suurin puolue. Jos kokoomus säilyy suurimpana eli pääministeripuolueena, niin kumman kaa Orpo tykkäisi jatkaa hommia: kepu vai vihreät vai molemmat? Veikkaan viimmeistä vaihtoehtoa eli KVK.

Vai järjestääkö persut uuden jytkyn, koska nukkuvien puolue on suurin? Presidentinvaalit ovat tässä suhteessa avainasemassa, miten Huhtasaari pärjää. Hesari on puolensa valinnut ja aloittanut tai jatkanut persujen mollaamislinjalla, kuten tämän aamun Hesari osoitti.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Jos tuota vääntää ja kääntää, niin hallituspuolueet on +1,9% ja Vihervasemmisto -2,5% ja opposiittio -1,9%.
:)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ja onhan hallituspuolueiden yhteenlaskettu tulos peräti 39,7 prossaa. ;-)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

En luota pätkääkään istuviin puolueisiin. Joutaisivat pois ja uudet tilalle, jotta saadaan tuhottua hyväveliverkosto kaikkine koneistoineen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En luota pätkääkään istuviin puolueisiin. Joutaisivat pois ja uudet tilalle, jotta saadaan tuhottua hyväveliverkosto kaikkine koneistoineen."

Se nyt vain ei siitä parane jos vanhat tyrijät laitetaan pois ja pannaan uudet tyrijät tilalle.

Olen sitä mieltä että juuri demokraattinen järjestelmä, siis se että kansa saa päättää, tuottaa politiikkaan aina uusia tyrijöitä.

Joskus voisi kokeilla sitäkin että välillä valtion asioista päättämään valittaisiin asiantuntijoita, asiantuntijoiden toimesta, vähän samaan tapaan kuin miten yrityksissä valitaan toimitusjohtaja johtokunnan toimesta ja toimitusjohtaja sitten valitsee lähipiirinsä itse.

Politiikassa on liikaa populismia mukana, mikä estää järjevät hallintotoimet.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@17. En usko siihen väitteeseesi. Kysymys on se, että kun uudet puolueet nousevat vallankahvaan, niin on aika pieni mahdollisuus, että joku tuntee hyvävelin kumppanin, joka yrittää kieroilla.

Jos minulle aletaan tarjoamaan jotain ihmeellisiä tarjouksia tai lahjuksia, niin ilmoitan välittömästi poliisille. Minua ei voi yrittää taivuttaa rahalla tai uhkauksilla muuttamaan mielipidettäni.

Lue kirja "Lumedemokratia".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset