Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Vihreää jytkyä pukkaa

Aikoinaan, silloin kun Timo Soini oli vielä persujen sankari, eikä persujen petturi kuten tällä hetkellä, persujen gaallupkannatuksen lähestyessä niitä lukuja joissa vihreiden suosio on nyt, persujen riemuitessa ja paistatellessa median valokeilassa, monet pelkäsivät, monet pelkäsivät juuri persuja ja tulevaa jytkyä ja sitä mitä se mahtaa merkitä.

Nyt kun vihreiden suosio on yhtä poikkeuksellisen suurta kuin persujen silloin, tuntuu kuin kukaan ei riemuitsisi, kukaan ei pelkäisi, eikä vihreiden uusi puheenjohtaja loista eikä säteile julkisuuden valokeilassa lainkaan samalla tavalla kuin Timo Soini silloin ennen loisti ja säteili.

Mikä tässä mättää? Mikä on vialla? Mistä tämä johtuu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Nöyräksihän tuo lähinnä vetää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun luin otsikkotasolla puoluetoimijoiden kommentteja, mustamaalaaminen on ainakin alkanut. Näyttää että Vihreiden nousu olisi tapahtunut täysin puskista. Luulen, että pelko- ja ahdistusreaktio on vielä tulossa.

Kaikki tämä nousu on saanut tapahtua kaikessa rauhassa. Kohta, kun ymmärretään Vihreiden kannatuksen painoarvo, jokaisesta vihreästä inahduksesta tulee merkittäviä.

Mutta vaikken Vihreitä kannattakaan, olen toki iloinen, että Vihreille on mitattu huikeita kannatuslukemia. Pelkään vain, ettei kannatus realisoidu täysimittaisena. Maakuntiin on vaikea saada paikallisesti valovoimaisia ehdokkaita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, eihän nykyvihreissä ole mitään pelottavaa. Ei ole tulossa mitään yliampuvaa vihreää vallankumousta, ei ainakaan vihreistä puolueena.

Vihreän vallankumouksen tekeminen on siirtynyt jo politiikasta teknologiayrityksiin ja siellä se vihreä vallankumous tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Jotenkin se kuitenkin näyttää siltä että onhan se tulossa ja osin jo toteutunut.

Vihreille puolueena jäänee tehtäväksi yhteiskunnallisen tasa-arvo politiikan jatkaminen. Tehtävä jää perinnöksi demareilta, joka on jotenkin sotkeutunut ja jumittunut viime vuosisadan demaripolitiikkaan, mikä ei sovellu tähän nykyaikaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Pentti Linkola on ainoa uskottava Vihreä. Tai siis oli.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Linkola taitaa olla paremminkin persu, tai siis oli.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Linkola taitaa kuulua ainoastaan näihin ihmisvihamielisiin. Edelleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Linkola taitaa kuulua ainoastaan näihin ihmisvihamielisiin. Edelleen."

Persut ei hyväksy Suomenniemelle muita kuin alkuperäisiä aboriginaaleja persuja.

Linkola ei taida hyväksyä edes persuja.

Linkolalle kelpaa vain alkuperäiset sudet, karhut, hirvet, majavat ja muut luonnon elukat.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #7

Linkolan alkuperäisessä ohjelmassa Suomeen sopi muistaakseni satatuhatta ihmistä. Varmaan vain persujen aateli.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hyvin näkee että ihmiset etsivät sitä puoluetta joka tekisi ihmeen.. persut ei siihen pystyneet.. Mites vihreät? En usko,, mutta annetaan nyt heille mahdollisuus kuten muillekin... Harmi vaan kun kokkareilla on se oma kunta joidenka avulla on aina suurimpien joukossa..

Mutta kurjat 4 vuotta tulossa jos vihreät pääsevät sellaisiin asemiin joissa voivat oikeasti vaikuttaa... Pitää alkaa miettimään miten säästää sähkön kulutusta..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta kurjat 4 vuotta tulossa jos vihreät pääsevät sellaisiin asemiin joissa voivat oikeasti vaikuttaa... Pitää alkaa miettimään miten säästää sähkön kulutusta."

Kyllähän sitä sähköä riittää, ainakin valoisana aikana, kun kiinalaiset tekee niin halvalla niitä aurinkopaneleita.

Pimeällä pitää vähän palella, mutta kai sitä sähköä nyt sen verran ainakin on että led- lamppua saa polttaa päivällä akkuun varatilla sähköllä, ei tarvi sisällä pimeässä olla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Linkola halusi takavarikoida autot valtion käyttöön. Yli 60-vuotiaille sallitaan mopon käyttö. Kyllä se kansanterveyttä parantaisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Linkola halusi takavarikoida autot valtion käyttöön. Yli 60-vuotiaille sallitaan mopon käyttö. Kyllä se kansanterveyttä parantaisi."

Näin yli kuusikymppisenä se tuntuisi varmaan etuoikeutetulta ajella mopolla kun muut joutuisivat vääntämään polkupyörällä lumihangessa.

Linkola ei tainnut tietää silloin mitään näistä sähköpyöristä ja muista sähköisistä härveleistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Linkola käytti itsensä kalastajana elättäessään suomenhevosta ja pakettiautoa kulkuvälineenä. Kumpikaan ei liikkunut sähkövoimalla.

P.S. Onko edes saksalainen insinööri vielä keksinyt sähköhevosta ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"P.S. Onko edes saksalainen insinööri vielä keksinyt sähköhevosta ?"

Onhan niitä kaikenlaisia robotti- ötököitä kehitetty, mm. vanhusten leikkikaluiksi, en tiedä onko robottihevosta.

Paremmin soveltunevat nämä modernimmat kulkuvälineet, kuten autot junat, kopterit ja laivat, tähän roottitekniikkaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Pitää kysyä: Eilen tehtailugallupeista teit oman blogin ja tänään teit taas samasta asiasta blogin ja miksi? US:n sääntö: Älä jankkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pitää kysyä: Eilen tehtailugallupeista teit oman blogin ja tänään teit taas samasta asiasta blogin ja miksi? US:n sääntö: Älä jankkaa."

Saa kysyä ja saa olla eri mieltä ja saa arvostella aihevalintaa.

Tässä blogissa on eri näkökulma samaan asiaan, joten mielestäni se ei ole jankkaamista. Eilen puhuttiin Vihreiden uudesta puheenjohtajasta.

Tänään keskityin siihen miksi tämä vihreiden nousu ja todennäköinen jytky ei toisaalta pelota ketään, eikä toisaalta herätä mitään erityisiä riemunkiljahduksia vihreiden taholta.

Minähän tässä nyt kyllä vähän kiljahtelen, mutta kun en ole varsinaisesti vihreä, enkä kuulu siihen poppooseen, enkä vihreään kuplaan, minua ei kai lasketa. ;)

Vihreät eivät ole kiljahdelleet riemusta ja suhtautuvat menestykseensä oikeastaan hyvin nöyrästi ja ehkä vähän pelokkaastikin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ehkä vihreät ensimmäisen kerran elämänsä aikana ajattelevat jopa yksilötasolla, paljonko tämä puolueen menestys vaaleissa minulle maksaisi.

Kannatus romahtaa kun laskutoimitukset on suoritettu.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Vielä kun tulisivat tälle vuosituhannelle ja päästäisivät ydinvoimadogmastaan irti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vielä kun tulisivat tälle vuosituhannelle ja päästäisivät ydinvoimadogmastaan irti."

Ydinvoimafobiasta eroon pääseminen voi olla vihreille yhtä hankalaa kuin miten demareille on mahdotonta päästä eroon työnantajafobiasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Turun tapaus toi vihreille antijytkyn.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Turun tapaus toi vihreille antijytkyn."

Näyttää siltä että olet kovin iloinen siitä tässä vaiheessa, mutta katsotaan nyt rauhassa miten asiat oikeasti on ja kuinka ne kehittyy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mistä päättelit että olen iloinen? Minä en pidä terroristeista, sinulla on nähtävästi sympatiaa heitä kohtaan koska unelma ja monikulttuurisuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Mistä päättelit että olen iloinen? "

Mainitsit että tämä tapaus olisi kenties vihreiden kannalta epäedullinen, mitä seikkaa et olisi muuten ottanut esiin ellet olisi ollut siitä iloinen.

Minä olen surullinen, tottakai, sekä uhrien puolesta, että kaikkien Suomen maahanmuuttajien puolesta, jotka ovat yhtä viattomia kuin uhrit, mutta jotka tästäkin asiasta taas joutuvat varmasti kaikki kärsimään, sekä tietenkin omasta puolestani.

Vihreiden kannatuslukemiin en usko tällä olevan vaikutusta, mutta "maahanmuuttokriitikot" varmasti saavat lisää puhtia omiin toimiinsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset