Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Suomen valtion velkakirjat onkin Liikasen takataskussa

Suomi ei enää velkaannu ulkomaille, vaan omalle keskuspankille.  Näin ainakin tämän taloussanomien artikkelin mukaan.

http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005331711.html?ref=rss

Tämän ei pitäisi olla mahdollista jos SP olisi Suomen hallituksen päätösvallassa, sillä siinä tapauksessahan valtio voisi rajoittamattomasti kattaa menonsa painamalla rahaa omassa keskuspankissa. Ennen EU:ta SP toimi kuitenkin itsenäisesti, oman harkintansa mukaan ja nyt SP toimii EKP:n linjausten mukaan koordinoidusti.

Suomen valtion velkakirjat ovat siis turvassa Liikasen takataskussa.  Korko ei ole kova, mutta ilmeisesti lainoissa on kuitenkin  joku päivämäärä,  jolloin ne pitäisi maksaa pois. Takaisinmaksusta ei kuitenkaan siitäkään ole käytännössä huolta, kun lainaa saa, kun tiedetään että SP kyllä huolehtii asiasta ja ostaa lainapaperit jälkimarkkinoilla, eikä lainoittajan tarvitse olla huolissaan saatavistaan.

Suomi on siis käytännössä samassa asemassa kuin Kreikka ja muut Euromaat.  Lainat, eli valtion rahoitus, riippuu siitä mitä EKP:ssä päätetään.  Näin ei pitäisi sääntöjen mukaan olla.  Valtion lainat pitäisi ottaa jostain muualta kuin omasta keskuspankista, mutta kiertoteitse, jälkipörssiostojen kautta, on nyt tultu tähän tilanteeseen.

Tilanne on epäterve ja vaarallinen.    Rahoitusmarkkinat eivät toimi vapaasti, niinkuin pitäisi ja Euroopassa valtioiden rahoitus hoidetaan nytkin käytännössä keskuspankkirahaa painamalla. Tilanne ei kuitenkaan ole mitenkään uusi, niin on aina tehty, vaikka käytännössä tästä epäterveestä käytännöstä on pyritty eroon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Tuo kuvio on ollut selvää joillekin jo jonkun aikaa. EU teki kansallisista keskuspankeista omia sivukonttoreita, joissa riittää yksi mies, puhelin ja läppäri. Ukko saa olla kumileimasimensa kanssa missä tahansa, eikä pääkonttoria tarvita, kuin Suomessa (suojatyöpaikat)

"Kaikille on varmuudella selvää, että Liettua liittyy Euro-maiden joukkoon 1.1.2015, mutta kovin moni ei ole informoitu miten Liettuan liittyminen vaikuttaa mm. Suomeen.

Samalla, kuin Liettua liittyy Euroon tulee maan keskuspankista EKPn osa tai vasalli näkökannasta riippuen. Samalla Liettuan keskuspankin johtajalle tulisi raivata tilaa EKPn johtokuntaan. Tässä kohtaa tarina muuttuu mielenkiintoiseksi, koska EKPn uudet tilat (1,3 miljardia)(1) eivät riitä kaikille jäsenille tai sitten on keksitty hieno keino siirtyä kohti todellista Euroopan johtajapankkia, eli liittovaltiota.

Nimittäin EKP-johtokunnan paikkamäärä ei lisäänny 19. tuolilla, vaikka Liettua liittyy siihen. Jatkossa tullaan paikkoja kierrättämään. Euro-maat on jaettu kahteen „kierrätyskoriin“ joista toiseen kuuluu viisi „isoa maata“ ja toiseen loput 14 „pientä maata“. Lisäksi itse EKP tulee vahvistamaan paikkojaan johtokunnassa, koska Draghille ja hänen alaisien jälkeen jäsenmailla on jaettavanaan vain 15 istuinta."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/12/30/taas...

"Saksalaisen IFO-instituutin (1) johtaja Hans-Werner Sinn vertaa Euro-systeemiä osakeyhtiöön, jossa osakkaat (lue veronmaksajat) vastaavat tappioista. Mies kertoo, että vaikka EKP-johtoinen lainapapereiden osto-ohjelma ei sattuisikaan juuri nyt, se luo ”tapaturmavaaran”.

Saksan saldon Euro-pelastuksen takuumiehenä Herra Sinn kertoo tällä olevan noin 900 miljardia Euroa. Herra Sinnin mielestä media Euroopassa yrittää piilottaa ja ampua alas väitteen siitä, että EKPn toiminta voisi realisoitua veronmaksajien tappioiksi. EKP-bilanssia Herra Sinn kutsuu fiktioksi, koska EKP voi taikoa tulonsa hatusta.

„Pahat kansallismieliset“, jotka pyrkivät suojelemaan kansakuntiaan EKPn mielivallalta on leimattu kansankiihottajiksi ja turhan pelon levittäjiksi. Todellisuudessa EKPn osto-ohjelma tuo tappioita kansallisvaltioille jo nyt, koska voittojen tilitys jäsenmaille laskee tappiollisen osto-ohjelman kautta. Näitä konkurssimaiden lainoja joudutaan jossain vaiheessa joka tapauksessa alaskirjaamaan ja tämä johtaa voittotilitysten laskuun, joka taas johtaa kansallisvaltioissa joko veronkorotuksiin tai leikkauksiin!"

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/03/22/oy-e...

Tuossa alkuun.....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Todellisuudessa EKPn osto-ohjelma tuo tappioita kansallisvaltioille jo nyt, koska voittojen tilitys jäsenmaille laskee tappiollisen osto-ohjelman kautta. "

Sehän on vain normaalia keskuspankkitoimintaa, toimintaa jota keskuspankit on aina tehneet, olivatpa ne sitten kansallisia tai mitä tahansa.

Eihän tuo toki mitään tervettä rahapolitiikkaa ole, mutta kun hallituksilla on ollut aina tapana, ja on edelleenkin, elää yli varojensa, niin keskuspankkien on ollut pakko rahoittaa tämä velaksi eläminen rahaa painamalla.

Ongelmaa on yritetty välttää erottamalla keskuspankkeja itsenäisesti toimiviksi, niin ettei niiden ole pakko valtiovallan käskystä rahoittaa valtioiden velaksi elämistä. Mutta eihän se siihen auta että politikot silti tuhlaavat valtion varoja ja keskuspankin on tehtäviensä mukaisesti jotenkin pyrittävä korjaamaan tämä virhe.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kukahan päätti poistaa Suomen Pankin säännöistä "aina lainatessa vakuudet".
Ei koske EU-kriisimaita-10 lähtien.
Kepu ,Kok? Eduskuntahan valvoo SP.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitähän takuita SP voisi ottaa vastaan Suomen valtion velkakirjoja vastaan?

Eläkerahastotko?
Tulevat verokertymätkö?
Valtion yritykset ja omistukset?
Tie- ja rautarieverkostoko?

Tällä velkaantumisvauhdilla Suomen valtio joutunee kohta SP:n, eli Erkki Liikasen käskyvaltaan. Onhan siellä mukana myös Olli Rehn nykyisin, niin että näkemystä valtion asioiden hoidosta SP:ssä kyllä löytyy. :)

Juha Hämäläinen

Saksassa ymmärretty EKP:n suhde kansallisiin keskuspankkeihin, mutta Suomi onkin periferia, jossa ollaan pitkälti samassa jamassa, kuin Kreikassa kaikkien sopeutuksien ja leikkauksien osalta.

"Tämän kuun alusta kansalliset pankkivalvonnat ovat siirtyneet toimimaan EKP:n alaisuuteen ja kansalliset keskuspankit ovat muuttuneet virattomiksi. Samalla EKP itsenäistyi kansallisien keskuspankkien valvonnasta eikä vastaa kenellekkään.

Saksan keskuspankin henkilökunta yritti loppuun asti vaikuttaa paikkaansa pankkivalvonnassa, koska suuri osa sen työntekijöistä tekee juuri pankkivalvontaa. Parlamentti teki kompromissin jolla keskuspankin valvojat työskentelevät BaFin:ille jos se tarvitsee apua. BaFin taas tekee töitä EKP:lle eli Saksan keskuspankista tuli periaatteessa EKP:n ali-ali-urakoitsija ja onko avulle tarvetta on kyseenalaista.

Nämä uudet järjestelyt johtavat Saksan keskuspankin alas ajoon, jossa tuhannet työntekijät joutuvat etsimään uuden työn tai siirretään eläkkeelle. Jatkossa keskuspankki tarvitsee yhden miehen toimiston, koska kaikki komennot tulee EKP:ltä, joka tekee myös kaiken työn.

Tämän pankki-unioni päätöksen seurauksena Eulla on yksi keskitetty „pankki hallitus“, joka päättää rahapolitiikasta myös Lontoossa toimiva European Banking Authority (EBA) kuuluu tähän EKPn päätösten alle. Näin myös Britannia on riippuvainen EKP:stä."

https://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/16/pank...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Liikasen käskyvalta? Onko tosiaan asiat noin huonosti täälläkin kuin P-Koreassa? Että valta on vain yhden ihmisen käsissä?
EI ole. Perustuslaissakin se varmistetaan useamman tahon kautta ettei niin voi tapahtua. Niin eduskunnassa kuin SuomenPankissa tai kunnallisessa päätöksissä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #9

Perustuslailla on Suomessa tavattu pyyhkiä jo Koiviston ajoista ja EU menee perustusoikeuksien ohi että heilahtaa varsinkin, jos kyseessä on Golden Boysien, poliitikkojen kasvojen tai pelkästään Euron, pelastamaninen

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #11

Totta.Perustuslailla pyyhittiin myös peetä kun kepu,kok,rkp,vihr. lähti tukemaan EU kriisimaita.
Laki muutettiin "Luonnon katastrofi avuksi"! "Pankki tsunamiksi"!

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

ELi kaikki puolueet ovat pyyhkineet peränsä perustuslakiin, paitsi Perussuomalaiset......

Ei näytä hyvältä S.O.S demonkratialle (Hämiö)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #15

Niinkö? Kreikan III-tukipaketti 86 Mrd kesäkuu-15
Kepu 49,Ps 39,Kok 38 .Enemmistö äänin. Pikki ei mennytkään kiinni,koska piikki oli sovittu-09 2018 asti Kreikalle.
Äläkä vaan sano ettei persut tuota tiennyt jo-10. Oppositio istuu myös esim.suuressa-valiokunnassa missä EU-asiat käsitellään

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

Nyt sekoitat iloisesti PerusSoinilaiset, joiden isäntä myi perseensä siinä missä Paavo Böö Moses & co. ja PerusHalla-Aholaiset, joille ei ole vielä hallitusvastuun kautta avautunut peruskirjan sivut pyyhittäväksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

Perus Soinilaiset oli Kreikan vippejä lupaamassa-15.
Halla-aholaisia vasta heinäkuu-17

Ja päivämäärät ei muutu miksikään jos kääntää takkinsa Soini -persuista,
Halla-aho persuiksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

Logiikallasi koko vasemmisto on samaa höttöä, vaikka ovatkin hajonneet erimielisyyksien ja eriävien katsontakantojen takia silpuksi.....

Ei tässä ole enää mitään järkeä.....

Kiitos länkytyksestä!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #23

Koko vasemmisto on ollut -91 lähtien 60%-70%-130 -140% % muut puolueet.
vas,sdp 2-6 kepu,kok,Ps,rkp,vihr,krst

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Näinhän se todellakin on, että olemme nyt epäsuorassa setelirahoituksessa. Samassa sopassa ovat muut keskiset keskuspankit: Fed, BoJ, BoE.

Ikävintä tilanteessa on se että olemme jo ylittäneet pisteen josta ei ole enää paluuta: alhaiset korot ja setelipaino ovat nostaneet velkaantumisen kestämättömälle tasolle ja keskuspankeilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa setelipainoa loputtomasti.

Mario on jo pehmentänyt puheitaan eikä enää puhu lotrauksen (LTRO) supistamisesta lähiaikoina.

Mario kyllä tietää että tämä on jo housuissa joten lotrailu jatkuu ad infinitum ts. siihen asti kunnes (valtion)velakirjamarkkinata romahtavat ts. niiden korot piikkaavat ja kaatavat koko pakan.

Juha Hämäläinen

Lotraukset ja vatuloinnit sulaa yhteen ja valuu prinsessan unta nukkuvan kansalaisen silmiin sulkemaan ne lopullisesti tältä mielettömyydeltä!

"Tämä olisi monelle unelman täyttymys, mutta vielä useampien mielestä mahdotonta, koska markkinatalous, alkoholiongelma ja keväiset koiranpaskat. EU tekee kuitenkin unelmista mahdollista. Target2 – himmeli on johtanut siihen että esim. Saksan keskuspankilla on Target2 – saamisia muilta Euro-alueen keskuspankeilta 860 miljardia 763 miljoonaa 854 tuhatta 658,11 Euroa. (1.kesäkuuta 2017)

Saksan suurimmat velalliset ovat Italia (364 miljardia), Espanja (333 miljardia), Kreikka (72 miljardia), Portugali (72 miljardia) ja Ranska (36,5 miljardia)."

https://blogit.kansalainen.fi/target2-ohjelma-tulo...

Kaikki ovat velkaa kaikille, eikä kenelläkään ole rahaa! Tämä näyttää mielettömän terveeltä.....ilman vaihtoehtoa! (?)

Vaihtoehtoja on jos niitä haluataan käyttää, mutta EKP ja politiikka on täynnä entisiä GS (Goldman Sucks) pankin lieroja....ja muutos jää tulematta vapaaehtoisesti.

"Poliitikkojen piirileikki velkojen ja pankien pelastamisen ympärille saa koomiset mittasuhteet kun niitä vertaa „ESCP“-koulun (1) oppilaiden ratkaisuun. Ongelman ratkaisu on erittäin yksinkertainen. Siinä vaihdetaan ja kuitataan velkakirjoja päittäin ja ristiin."

(käppyrät joudut katsomaan alkuperäisestä blogista)

"Tällä ratkaisumallilla voitaisiin (tutkimuksen tekohetkellä) laskea Euroopan maiden 64% velkalastista, joka oli tuolloin 40,47% BKT osuudesta niinkin alas kuin 14,58 prosenttiin.

Kuusi maata, kuten Irlanti, Italia, Espanja, Britit, Ranska ja Saksa voisivat uloskirjata yli 50% veloistaan.

Kolme maata, Irlanti, Italia ja Saksa laskisivat velkojaan yli miljardin

Irlanti laskisi velkojen BKT-osuutta 130 prosentista niinkin alas kuin 20 prosenttiin

Ranskan valtionvelka katoaisi melkein kokonaan ollessa lopuksi vain 0,06%

Ainut joka tässä vaihdossa häviäisi olisi pankit!"

https://vapaakulkija.wordpress.com/2015/01/17/velk...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mario kyllä tietää että tämä on jo housuissa joten lotrailu jatkuu ad infinitum ts. siihen asti kunnes (valtion)velakirjamarkkinata romahtavat ts. niiden korot piikkaavat ja kaatavat koko pakan."

Anteeksi että en tunne tätä terminologiaa.

Tarkoittaako korkojen piikkaaminen niiden nousua?

Korkojen nousu johtaa ensin hintojen nousuun ja sitä kautta rahan arvo heikkenee, mikä johtaa siihen että velat vähitellen katoavat. Me kuluttajathan sen velan tietenkin maksamme, maksamme sen tavaroiden hinnannousuna ja veroina.

Tätäkö tarkoitat "pakan kaatumisella"?

Asiat voisivat olla myös toisin. Valtioiden ei olisi pakko velkaantua.

Velkaantumiseen ei ole muuta syytä kuin se että politikot yrittävät päästä seuraavassakin vaalissa jatkamaan omaa hallintokauttaan.

Politikoilla ei tavallaan ole valinnanvaraa, sillä jos politikko luopuisi populismista ja ajaisi järkevää politiikkaa, hänet korvattaisiin kuitenkin seuraavissa vaaleissa populistilla.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joo tarkoitin juuri korkopiikkiä.

Keskuspankkien velkakirjaostot ovat aiheuttaneet ennenäkemättömän kuplan velkakirjamarkkinoille (bonds).

Nyt keskuspankkien pitäisi alkaa myymään ostamansa bondit takaisin markkinoille, mutta eivät voi sitä enää tehdä sillä niiden arvo romahtisi. Kun bondin jälkimarkkinarvo putoaa sen korko nousee.

Korkotason jyrkkä nousu aiheuttaisi valtionvelkakriisin ja pankkikriisin ja sitä myöten laman ts. eurokriisin paluun, sillä mitään korjaavia toimia ei ole tehty eikä ole mitään aikomustakaan.

Kukaan poliitikko tai keskuspankkiiri ei halua syntipukiksi siksi tulemme jatkamaan nykyisella lotraus ja ylivelkaantumislinjalla.

Olen varma, että Mario ilmoittaa LTRO:n jatkuvan pitkälle ensivuoteen. Lopulta turvaudutaan ehkä myös suoraan setelirahoitukseen, kuten Japani on jo tehnyt vuosikausia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Kukaan poliitikko tai keskuspankkiiri ei halua syntipukiksi siksi tulemme jatkamaan nykyisella lotraus ja ylivelkaantumislinjalla."

Etkö usko että kansalaisia voitaisiin valistaa, niin että politikko voisi menetellä oikein ja silti säilyttää kannatuksensa.

Minusta tuohon mitä sanoin pitäisi ainakin pyrkiä, mutta toistaiseksi yritykset kansan valistamiseksi ovat olleet varsin surkeita ja amatöörimäisiä ja populistit hallitsevat tiedotuskenttää miten tahtovat.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen Vastaus kommenttiin #26

Itse olen jo luopunut toivoista poliitikkojen suhteen.

Tiivistettynä oma tilannekuvani: keskuspankit ovat loukussa ylivelkaantumisen kanssa jota rahaelvytys ja nollakorot vain pahentavat. Vastaavasti alhaisten korkojen takia hallituksilta puuttuu paine rakenteellisten uudistusten tekemiseen.

Savun hälvettyä tehdään toki joitain korjauksia.

--

Selvittelin talvella näitä asioita ja enkä ole enää ollenkaan optimistinen.

Aloitin Mike Maloneyn mainiolla videosarjalla:

https://www.youtube.com/watch?v=DyV0OfU3-FU&list=P...

Ja erinomaisella kirjalla, joka selventää fiat-rahan, keskuspankkie ja poliitikkojen luoman sopan uskomattoman sisällön:

https://www.amazon.de/Guide-Investing-Gold-Silver-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Itse olen jo luopunut toivoista poliitikkojen suhteen."

Politiikkaa on aina hoidettu hyvin tai huonosti, välillä hyvin. Ei ole varmaa miten sitä politiikkaa tulevaisuudessa tehdään. Macronin ja Merkelin yhteistyö voi onnistua, tai sitten ei.

"Tiivistettynä oma tilannekuvani: keskuspankit ovat loukussa ylivelkaantumisen kanssa jota rahaelvytys ja nollakorot vain pahentavat."

Tämä ei ole varsinaisesti keskuspankkien vika, vaan vika on hallitusten politiikassa, jota keskuspankit sitten yrittävät paikata miten kykenevät.

"Vastaavasti alhaisten korkojen takia hallituksilta puuttuu paine rakenteellisten uudistusten tekemiseen."

Hallituksien rakenneuudistuksia vastustavat äänestäjät, vastustavat niin kovasti että niitä on sen takia miltei mahdoton toteuttaa. Yritettiinhän sitä Suomessakin, mutta melkeen torsoksi se jäi. Politikkojen kädet on sidottu kansalaismielipiteen takia. Kukaan ei halua luopua mistään, mutta jonkun pitäisi.

"Savun hälvettyä tehdään toki joitain korjauksia."

Savun suojassa voidaan tehdä jotain muutoksia, mutta savun hälvettyä se on taas lähes mahdotonta.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen Vastaus kommenttiin #28

Täysin samaa mieltä, Arto.

Pahan alkujuuri on poliitikkojen löperöinti menojen hallitsemisessa.

Todennäköisesti nyt edessä olevan kriisin jälkeen tolkku palaa jälleen hetkeksi, mutta sitten löperöinti alkaa taas uudeleen ja vaalit voitta parhaimmat lupaukset antanut puolue.

--

Pitkällä tähtäimellä, jonkinlainen valistus voisi parantaa äänestäjien arviointikykyä. Mutta siinä puhutaan sitten jo vuosikymmenistä tai sadoista.

Setelirahoituksen kieltäminen voisi kyllä lyhellä tähtäimellä lisätä poliitikkojen ryhtiä. Tähän ei tosin tulla suostumaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hjallis Harkimo kirjoitti juuri Savon Sanomissa, että Suomella on edessään Kreikan kohtalo velkaantumisen jatkuessa vielä kymmenen vuoden kuluessa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei lähelläkään . Harkimon vedätys vain palkansaajien ja köyhimpien leikkauksia varten.
Suomi velka/BKT 63%
Muilla EU-mailla lähellä tai pitkälti yli 100%.
EU raja 60%

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Harkimo vedättää lähinnä syksyn palkkaneuvotteluja silmälläpitäen.

Palkkaneuvottelut on se tärkein tekijä joka ratkaisee Suomen kohtalon.

Palkankorotusvaateita olisi syytäkin hillitä ja niiden esittäjiä pitääkin pelotella.

Tulemme näkemään niitä pelotteluja vielä lisää, kunhan neuvottelut lähestyy.

Toivottavasti se toimii ja pelottelu onnistuu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #14

Ja kotitalouksien velat räjähtää käsiin.Ja johtajat saa yhä lisäeläkkeitä jota palkansaajat maksaa vielä -60 asti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Ja kotitalouksien velat räjähtää käsiin.Ja johtajat saa yhä lisäeläkkeitä jota palkansaajat maksaa vielä -60 asti?"

Johtajien lisäeläkkeet ei tässä asiassa ole mikään taloudellinen ongelma ja yritykset tarvisevat hyviä johtajia ja siltä kannalta on hyvä että niitä houkutellaan, mutta on selvä että kun on tämä kateellinen kansa, niin tämä haittaa varmasti palkkaneuvotteluja ja se voi johtaa palkkakustannusten kasvamiseen ylipäätänsä ja sitä kautta kilpailukyvyn ja työllisyyden heikkenemiseen.

Niin että parempi olisi jos johtajien lisäeläkkeet pystyttäisiin jotenkin välttämään, tai ainakin salaamaan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #19

"tai ainakin salaamaan."

Totuus on kuin hukkunut. Alkaa aikansa muhittuaan käymän ja nousee lopulta melkein aina pintaan....

Ei hyvä taktiikka! Miksei puhuta kaikkien harhautusyhdistyksien johtajien mainostamasta avoimuudesta muuten, kuin rajojen osalta ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset