Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Trump, Trump ja Trump

Donald Trump voitti presidentinvaalit Amerikassa suoltamalla häikäilemättömällä ja hävyttömällä tavalla amerikkalaisille uskomattoman typerää ja lapsellista propagandaa.  Kukaan täysjärkinen ei uskonut että sillä tavalla voitaisiin voittaa vaalit , mutta Trump itse saattoi uskoa siihen, tai  ainakin halusi kokeilla.

Niin vain kävi että tämä uskomaton taktiikka tuotti tulosta ja Trump joutui, kenties omaksikin yllätyksekseen, kantamaan vastuuta, vastuuta tavallaan myös vaalikamppanjassaan esittämistään päättömistä puheistaan.


Vastuu presidenttiydestä ei ole niin vakava asia kuin luulisi, sillä presidentillä on tukenaan vahva ja vakaa hallinnon instituutio, joka pystyisi hyvin ilman presidenttiäkin ja ilman presidentin omaa esikuntaa, hallitsemaan erilaiset tilanteet jotka kuuluisivat presidentin hallittaviksi.

Uusi presidentti ikäänkuin astuu tämän valmiin hallintobyrokratian sisään ja yrittää sopeutua siihen omine vaalilupauksineen.  

Myös sen hallintokoneiston on nyt valitettavasti pyrittävä sopeutumaan presidentin vaalilupauksiin, niistä on tullut hallintokonoiston oma ongelma hallintokoneiston muiden ongelmien lisäksi.


Nyt näyttää siltä että hallintokoneisto on päässyt onnistuneesti eroon suurimmista  ja vaikeimmista presidentin vaallupauksista, kuten  Obamacaren kaatamisesta.  Jäljellä on vielä muutama.

Eräs kaikkein hölmöimmistä vaalilupauksista on  ainakin se Meksikon rajalle rakennettava muuri, jota hanketta Trump nyt pitää edelleen näyttävästi esillä, piti sitä esillä myös Suomen presidentin kanssa yhteisessä lehdistötilaisuudessa, jonka tilaisuuden aiheen piti olla jotain aivan muuta.  

Kenties tämän yhden hölmön asian esilläpito saa kaikki ne muut petetyt vaalilupaukset näyttämään pienemmiltä petoksilta ja kenties saa ne kokonaan unohtumaan.


Trumpin vaalilupaukset ovat USA:n hallintokoneiston osalta pienempi riesa kuin monet muut polttavammat ja tärkeämmät  ongelmat, mutta varmasti  kaksi tai kolme salillista huippuvirkamiehiä on töissä tutkimassa ja analysoimassa sitäkin asiaa  miten Trumpin vaalilupauksista parhaiten selvittäisiin.

Kenties Meksikon rajalle sittenkin joudutaan rakentamaan jotain aidan tapaista, ainakin jonkin matkaa. Sauli Niinistö olisi voinut esittää vaikkapa jotain perinteisen suomalaisen risuaidan tapaista ratkaisua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tästä linkistä voi katsoa ja tarkistaa mitä se Amerikan ns. "sivistyneistö", jota vastaan Trumpin vaalikamppanja oli suunnattu, ajattelee Trumpista tänä päivänä.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3633328/LM+Valkoi...

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ajattelee mitä ajattelee. Iltalehden toimittajapoika kutsui tänään Trumpia "höperöksi vanhaksi mieheksi, joka puhelee mitä sylki suuhun tuo".
Mitä pitäisi ajatella niista kilometrien pituisessä jonossa päivystävistä valtionpäämiehistä, suuryritysten johtajista ja muista, jotka odottavat tämän vanhan höperön miehen puheillepääsyä tai ylipäätään kutsua Valkoiseen taloon? Siinä sitä vasta pöljää porukkaa on. Mennä nyt kuuntelemaan horinoita, mitä sylki suuhun tuo.
Ja Iltalehden toimittajapoikakin vetäsisi pikaisesti parasta kostyymia päälleen ja ketkaravi kohti länttä, jos hänelle kutsu kuuluisi höperön vanhan miehen tilaisuuteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Höperöön vanhukseen on helppo vaikuttaa ja kaikki haluavat vaikuttaa, selvä se.

Myös Niinistö haluaa vaikuttaa, eikä siihen löydy parempaa keinoa kuin höynäyttää, nöperöä vanhusta, joka sattumalta on maailman vaikutusvaltaisin mies, ainakin nimellisesti.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Minua vain mahdottomasti ihmetyttää se asia, että Trump on jättiyrityksen päämies (anteeksi, että en tiedä postin nimeä). Sitten hän on USA:n presidentti. Taisteli vallan itselleen täysin vastoin kaikkien viisaiden ihmisten tietämystä. Eikö hän ole osoittanut sellaisia kykyjä, joita on harvassa.

Tottahan hän puhuu ja käyttäytyy poikkeavasti. Niin me taidamme kaikki tehdä jonkun toisen mielestä. Trumpin erilaisuutta syljetään eritoten siksi, että perintöprinsessa ja itseään tärkeinä pitävät ovat saaneet huutia. Ei se tee hänestä hullua tai kykenemätöntä.

En nyt halua sanoa, että Trump olisi virheetön tai joskus mautonkin. Sanon vain, että tehkääpäs sama ja puhukaa sitten. Ja eikös se ollut niin, että synnitön heittää ensimmäisenä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En nyt halua sanoa, että Trump olisi virheetön tai joskus mautonkin. Sanon vain, että tehkääpäs sama ja puhukaa sitten. Ja eikös se ollut niin, että synnitön heittää ensimmäisenä."

Onhan hän varsin värikäs persoona, on aina ollut ja kuulemma, niiden mukaan jotka hänet on privaatisti tunteneet, ihan jees.

------------------

Mutta julkisuudessa hän esittää hölmöä, ihan tarkoituksella mutta tekee myös virheitä ihan vahingossakin, kaikki ei ihan onnistu kun vetää kaksoisroolia.

Pelimies se on ja ketku.

Tuskinpa hän amerikkalaisista mitään piittaa, itsestään vain ja kenties perheestään, lapsistaan ja vävyistään hän kyllä pitää huolta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

"Tuskinpa hän amerikkalaisista mitään piittaa, itsestään vain ja kenties perheestään, lapsistaan ja vävyistään hän kyllä pitää huolta."

Miten hän siis eroaa suomalaisesta poliitikosta, joka on onnistunut pääsemään merkittävään asemaan? Onhan meillä omia nimiäkin ko. toiminnalle, siltarumpupolitiikka ja hyväveli/sisko-kerho.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten hän siis eroaa suomalaisesta poliitikosta, joka on onnistunut pääsemään merkittävään asemaan? Onhan meillä omia nimiäkin ko. toiminnalle, siltarumpupolitiikka ja hyväveli/sisko-kerho."

:)

Kaikkihan me vähän samanlaisia olemme, inhimillisiä ihmisiä, inhimillisine piirteineen, heikkouksineen ja hyveineen.

Toiset vain on vähän inhimillisempiä tai epäinhimillisempiä kuin toiset ja Trump nyt sattuu olemaan vähän enemmän muista poikkeava kuin mikä on tavallista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki Vastaus kommenttiin #7

Joo ei Trumppia voi kyllä kovin värittömäksi persoonaksi kutsua.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Muuri ja veroreformi taitavat olla enää jäljellä.

Veroreformi voi mennä vesittyneenä läpi. Tai sitten ei. Verotulojen menetys aiheuttaisi melkoisen budjettiaukon.

Muurista käytäneen katkera taisto; Trump on uhannut kaataa veto-oikeudella 2018 budjetin mikäli rahaa ei tipu. Suunnitteluun tarvittava 1.6 mrd "karkkiraha" voi tullakin ja tappelu loppurahoista siirtyy ensi vuodelle.

Velkakatosta voi aiheutua jopa hallinnon sulkeutuminen tilapäisesti.

Jokatap jännittävää sekoilua edessä ja arvatenkin yhä pahemmaksi vain menee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Muuri ja veroreformi taitavat olla enää jäljellä."

Veronalennusreformista voi tulla veronnostoreformi.

Muurista voi tulla vallihauta, mikä olisi järkevä ratkaisu, jos hauta on niin syvä ettei alta pääse tunnelilla, tai siellä on sensorit, kuten sukellisveneitä varten, joilla tunnelia kaivavat voidaan paljastaa.

Lennokit ja droonit lentävät jokatapauksessa aitojen ja vallihautojen yli. Aidat, muurit, eivätkä miinakentät pysäytä drooneja, eivätkä tunnelin kaivajia, siihen tarvittaisiin ilmavalvontaa, mikä on mahdotonta matalalla lentävien kohteiden osalta.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joo, muuri on täysin älyvapaa idea.

Aidoilla ja teknisellä valvonnalla saa saman vaikutuksen pikkurahalla. Lisäksi pitäisi olla väleissä Meksikon kanssa ja tehdä rajavalvontayhteistyötä.

--

Jokatap Trumpin lupauksista ei jää juuri mitään käteen. Mihin hän suuntaa sen jälkeen energiansa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mihin hän suuntaa sen jälkeen energiansa?"

Omiin bisneksiinsä luultavasti.

Sehän on ollut homman perimmäinen tarkoitus alusta pitäen.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Trump on hyvä presidentti amerikkalaisille, itse he ovat hänet valinneet.

Amerikkalaiset jotka kuvittelevat olevan maailman poliiseja, sekaantuvat lähes kaikkeen mitä maailmalla tapahtuu.

Ovat sotineet maailman joka kolkassa, voittamatta omin avuin yhtään sotaa, jopa itsenäsyytensäkkin he voittivat ranskalaisten tuella ja avulla.

Oman sisällis-sodan he voittivat vaivoin 11-10 vapautettujen orjien avustamana.

Heidän sormensa on joka sopassa. Haluavat koko maailmasta samanlaisen amerikan ja heidän tuoman vapauden.
Ainut maa joka on käyttänyt ydinasetta, jopa kahdesti.

Niin mitä voikaan odottaa valtiolta, joka on syntynyt voimakkaan, eri kulttuurien maahanmuuton seurauksena...

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Irakin sotaa Donald Trump vastusti pitkään.

Keskeinen ulkopoliittinen vaalilupaus oli "America First!" eli iso keskisormi globalisteille ja niille jotka näkevät USA:n velvollisuuden olla "maailmanpoliisi".

Uusi ulkopoliittinen linja ei tuonut yhtä dramaattisia muutoksia kuin ennakoitiin, esimerkiksi oletetut kauppasodat Meksikon ja Kiinan kanssa ovat -- ainakin vielä -- jääneet toteutumatta. Siitä huolimatta mm. Syyriassa ulkopoliittinen linja on muuttunut astetta varovaisempaan suuntaan. Muailman muuttamisen sijaan yritetään stabilisoida muailmaa.

Mielenkiintoista nähdä miten USA:n nykyhallinto suhtautuu Venezuelan tilanteeseen jos siellä kärjistytään sisällissotaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset