Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Valtamedia on nyt joron jäljillä

Nyt näyttää siltä että valtamedia on todella lähtenyt haastamaan valemedioita niiden omilla aseilla.

En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia.

Hyvää on se että valtamedia pyrkii kampittamaan valemedioita.

Huonoa on taas se että valtamediat alkavat muistuttamaan valemedioita.


Tämän päivän juttu on siinä että Pääministeriä syytetään perussuomalaisen puolueen hajoittamisesta ja tämän toisaalta surullisen ja toisaalta iloisen tapahtuman avulla valtamedia käy nyt pääministerin kimppuun  ja yrittää kammeta häntä syrjään. 

Minä näen pääministerin ansiona sen että yhden hallituspuolueen sekoilusta huolimatta pääministeri on pyrkiyt pitämään hallituksen toimintakykyisenä ja onnistunut siinä.

Pääministerin toiminta on isänmaallista ja isänmaan etua ajavaa.  Samaa ei suinkaan voi sanoa valtamedian toiminnasta, se on nimittäin kovasti vahingollista isänmaan edun kannalta katsottuna.


Toki valtamedialla voi omasta näkökulmastaan olla syy tähähän epäisänmaallisuuteen, valtamedian pitää yrittää levittää valeuutiset, muuten sen tekee valemediat.

Tulos on jokatapauksessa isänmaan edun kannalta vahingollista ja huomio keskitetään taas kerran asioihin jotka ovat asioiden hoidon kannalta epärelevantteja.  Relevanttia olisi keskittyä hallitusohjelman toteuttamiseen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Järjen ääntä !

Totuus ei käy kaupaksi valemedioiden aikakaudella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Totuus ei käy kaupaksi valemedioiden aikakaudella."

Näin on

Valtamedian pitää myydä sitä mikä käy kaupaksi,
muuten sen myy valemedia.

Surullista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta sinähän Erkki olet ollut mukana valemedioita tukemassa. Miksi kukaan sininen ei tee mitään katsauksia omasta poliittisesta historiastaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Valhetta tuskin olen ollut puolustamassa.
Oletko Sini itse lukenut vanhoja kirjoituksiasi , minä luen omiani silloin tällöin enkä kovin usein sieltä löydä sellaista mitä en voisi nyt tunnistaa omakseni. Aina ei voi tosin sanoa (sinullekaan) niin selvästi kuin haluaisi kun monella tuppaa olemaan nahka niin ohut ,melkeimpä nilellä jo.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Ei ollut kysymys kirjoittelun sisällöstä vaan hommaforumin tukemisesta joka opetti suomalaiset valemedialle ja pohjusti maata janitskille sekä hyysäsi häntä ja muita äärioikeistokapinallisia ja natsisympatisööreja.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #11

Annappas linkki niin katotaan missä yhteydessä olen isommin hommaforumiin ottanu kantaa. Ite en muista mutta kun noin vahva mielipide sinulla on niin en epäile. Vielä natsitkin minuun sekotat ,johan on ? Ei kaikki ole natseja jotka ei kommunismia hyväksy, eikä viherhöpinöitä summuita .

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Tuo Sipilän tai ylipäätään minkään hallituksen toimintaa 2000-luvualla ei voitane pitää mitenkään isänmaallisena. Isänmaallisuudesta on pyritty pääsemään irti ja tehty suorastaan rikollista. Mielestäni mikään toinen maa, ei EU:ssa tai missään muualla ole yhtä nöyrä muiden vaateille. Jatkuvasti selitettään päätösten olevan pakkoja ja aiheuttavan vähiten haittaa. Olisi ilahduttavaa kuulla joskus jonkin EU:sta tulevan päätöksen aiheuttavan meille hyötyä oikeasti, enkä nyt tarkoita selittämällä vaan aivan oikeasti oikeasti.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

KIITOS ARTO! Se on juuri niin kuin kirjoitit. Kyllä tällä palstalla surkuttelioita riittä, jotka eivät näe missään mitään hyvää. En tiedä kuinka vaikeaa heillä on elää niin synkkämielisessä maailmassa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari
Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Arto Vihavainen: "Tämän päivän juttu on siinä että Pääministeriä syytetään perussuomalaisen puolueen hajoittamisesta". Arto erehtyy; hän haukkuu väärää puuta, hän ampuu harhaan. Em. ilmaisut ovat muuten peräisin metsästyksen piiristä.

Oikea medialukutaito on A ja O silloin, kun halutaan erottaa uutisista jyvät ja akanat. Vihavaisen "uutinen" yllä on nimenomaan uutisakana; jopa lievä valeuutinen. Sipilän EI väitetä hajoittaneen perussuomalaista puoluetta. Sitä kunniaa hänelle ei suoda.

Mutta se jyvä, jota Arto ei löytänyt mediaviidakosta, on tämä: pääministeri järjesti kömpelön kriisinäytelmän, jossa hallitus oli hajoavinaan Halla-aho efektiin. Näytelmän tehokeinona Sipilä sortui käyttämään putinistista menetelmää; ilmojen halki käy mestarin tie.

Varsinainen uutinen ja fakta on siinä, että Sipilä keinotteli ja pelasi sinisten loikkarien avulla pitääkseen oman hallituksensa pystyssä. Näytelmä oli rujoa katseltavaa. Se oli likaista pelin politiikkaa. Halpaa kuplettia, joka selvästi yökötti myös presidentti Niinistöä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta se jyvä, jota Arto ei löytänyt mediaviidakosta, on tämä: pääministeri järjesti kömpelön kriisinäytelmän, jossa hallitus oli hajoavinaan Halla-aho efektiin. Näytelmän tehokeinona Sipilä sortui käyttämään putinistista menetelmää; ilmojen halki käy mestarin tie."

Pääministerihän vain pyrki rakentamaan vähän draamaa asian ympärille jossa ei mitään draamaa ollut, niin että medioilla olisi jotain kirjoittamista ja lukijoilla jotain lukemista, ettei niiden tarvitsisi itse keksiä mitään höpöjuttuja.

Mutta pitihän sen arvata että kyllähän ne keksii kirjoittamista. Tällä kertaa se oli valtamedia joka keksi jutun salaliitosta ja valehtelusta, vaikka kysymys on normaalista ja järkevästä varautumisesta eri vaihtoehtoihin.

Tämä vaihtoehto mikä tapahtui saattoi olla mukana kaavailuissa, mutta taatusti myös kaikki muutkin mahdolliset vaihtoehdot oli käsitelty samalla tavalla.

Jos joku muu vaihtoehto olisi toteutunut niin medialla olisi ollut yhtä pitävät perusteet mölytä salaliitosta.

Tässä nyt tarjosin sinulle sen jyvän mitä et huomannut. Aina näkevätkään ei vain huomaa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Ruumeneksi sanotaan puinnin yhteydessä puimakoneessa syntyvää
kevyttä viljan jätettä, joka saadaan erotettua jyvistä puhaltamalla."

Korostan edelleen jyvien erottamista akanoista. Tarjoilet Arto-hyvä vain pölisevää ruumenta.
Ja mikäs siinä. Mutta kun sinä jyväksi sitä ruumenta mainostat, niin se tässä on harmillista.

Timo Soini ja Sampo Terho synnyttivät Sinisen Lehtolapsen vailla äänestäjiltä saatua lupaa.
Sen he tekivät saadakseen lapsen (rumasti 'äpärän') avulla turvattua vanhat hillotolppansa.

Soini-Terho-Elon tie on kostajan tie, se on pettäjän tie. Siihen tiehen pääministerikin tarttui.
Älkäämme Arto olko hyväuskoisia hölmöjä, joiden kustannuksella rötösherrat nauravat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Valtamedia sen vaalirahasotkutkin paljasti.RAY:n rahojen käytön vaalityöhön .

Aika outoa kun veronmaksaja vastustaa "koplausten" paljastumista.
Mehän ne suhmuroinnit maksetaan.
Työnantajana meillä on oikeus vaatia rehellistä toimintaa mikä kestää päivänvaloa.

"Valehtelijoiden klubi"!
-15 IL Parkkonen
"Sipilän hallituksen ministerit valehtelee"!
Ja joka valehtelu oli hyvin perusteltu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaima on oikeassa siinä, että puolueet varautuvat eri vaihtoehtoihin ja siksi ihmettelen miksi Sipilä tämän asian eduskunnan edessä kiisti. Onko Sipilä ollut henkilökohtaisesti mukana näitä erilaisia vaihtoehtoja suunnittelemassa onkin jo toinen juttu, mutta varmasti Sipilä oli tietoinen näistä "varasuunnitelmista" Kepulle maakuntauudistus, kok. soten valinnanvapaus ja persuille "hillotolppien" jatkuminen. ne tätä hallitusta pystyssä pitää, ei isämaan etu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei se valtamedia nyt sentään kokonaan ihan valemedia-höttöä taida olla.

Tässä on linkki Timo Haapalan kommenttiin Iltasanomissa.

"Mopo keulii persukohussa ja Sipilän valehtelusyytöksissä"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005422424.html

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuon artikkelin perusteella näyttää nyt siltä että Lauri Nurmi valehteli kirjassaan, valehteli varmasti räikeämmin kuin Juha Sipilä konsanaan.

Mutta kuten Timo Haapala sanoo

"Vihreille ja vasemmistoliitolle – tai ylipäätään oppositiolle – Sipilän höykyyttäminen sopii, oli aihe mikä hyvänsä. Niitä luulisi totisesti nykyään riittävän, mutta tämä kohu ei kanna viimesyksyistä Terrafame-pipoa pitemmälle. "

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vai onko Haapala vain katkera, kun skuuppi on kilpailevan Aamulehden ja toimittajakollegan kirja myy hyvin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

Asiasta kuullaan jatkossa varmasti vielä muidenkin näkemyksiä, kuten Sampo Terhokin aamulla TV:ssä totesi.

Mauri Pekkarinen ennättikin jo suoralta kädeltä kiistämään häneen kohdistuneet väitteet, persujen kosiskelusta keskustapuolueeseesen.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #21

Jotenkin surkuhupaisesti tuota jyrkkää kiistämistä pidettiin todisteena sille, että salattavaa (ja huono omatunto) on. Poliitikoilla ei siis ole mitään mahdollisuutta puolustautua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31

Ja mitä pahaa siinä olisi jos keskusta kosisi persuja. Niillähän on paljon yhteistä ainakin tällaisen putinfoobikon mielestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Poliitikoilla ei siis ole mitään mahdollisuutta puolustautua."

Itseasiassa syytökset ovat aikalailla sepitettyä tarinaa, joten puolustautuminen on siinä mielessä jopa kyseenalaista.

Kyseenalaista on siis se että kannattaako puolustautua, koska syytteet ovat lapsellisia ja puolustautuminen naitä lapsellisuuksia vastaan korostaa vain turhaan niiden lapsellisuuksien painoarvoa.

Kyse on valemedian tyyppisistä valeuutisista, tyyli on nyt valitettavasti leviämässä myös valtamediaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valehtelua on mahdotonta todistaa jos sitä on ollut. Sana sanaa vastaan, eikä mitään muuta.

Isojen medioiden sivuilta nämä höpötykset jo valuvat unholaan, kohu on ollutta ja mennyttä, ja kun niitä todisteita ei ole kenelläkään, niin ainoa paikka missä tästä jauhetaan, on nämä palstat.

Sipilä jatkaa kulkuaan, niin kauan kuin homma toimii kokoomuksen kanssa, ainoastaan tuo vapaavalinta voi tämän hallituksen enää kaataa, muuten mennään loppuun asti.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Kannatus meni, valta jäi" kirjoittaa Ilta-Sanomien Seppo Varjus tänään. Varjus jatkaa:

"Soini ja hänen suojattinsa Sampo Terho siis pelastivat Sipilän hallituksen hajottamalla perussuomalaiset. Samalla Soini pelasti hallituspaikat itselleen ja neljälle muulle uuvatille."

Varjuksen kirjoitus on otsikoitu: "Keskellä Suomen hallitusta istuu sininen virtahepo"
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005422798.html

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mikähän viisas se tämä Varjus on. Ja vielä kun katsoo, missä lehdessä kirjoittaa, niin ei tunnu vakuuttavalta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"27. En tunne tarkemmin Varjuksen taustoja tai hänen viisauttaan. Mutta hyvin osuvasti hän kirjoittaa Soinin puolueen hajoittamiskuviosta ja Sipilän viime kesäisestä hallitusmanööverista. Kaikki palat ovat kohdallaan. Kyllä kansa näkee.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vaikutelmani on, että niinsanotun valemedian nousu on reaktio sille, että niinsanotusta valtamediasta on tullut yhä avoimemmin vallanpitäjien yksiääninen propagandatuutti, joka ei valitse aiheitaan eikä näkökulmiaan sen perusteella, mikä on merkitysellisintä tavalliselle kansalle, vaan sen perusteella, mikä palvelee vallanpitäjiä.

Osa valemediasta -- se kaikkein poskettomin siipi -- on mahdollisesti vallanpitäjien rahoittamaa, koska kaikkein äärimmäisimmän törkyn julkaiseminen vie uskottavutta kaikilta vallanpitäjiä kritisoivilta medioilta. Olikohan se Lenin, joka aikanaan sanoi, että oppositiota voi parhaiten kontrolloida niin että johtaa sitä.

Noam Chomsky on myös sanonut, että valtamedian yksi tärkeä tehtävä on keskustelun rajaaminen, ja tämän se tekee esittämällä suhteellisen lievää kritiikkiä, mutta kritiikkiä kuitenkin. Tällä tavalla se asettaa esimerkin ja rajan sille, millaista kritiikkiä voi esittää ja millaista ei.

Noam Chomsky - Manufacturing Consent

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ihmeen kiihkeästi kepu-persut-siniset on kuorossa puolustautuneet asiasta?

Jos asiassa ei ole perää miks vaivautua edes sen takia.
Näytön puutteessahan juttu olisi kuivunut hetkessä unohduksiin.
Tai Sipilä olis vetänyt AL toimituksen käräjille.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Eikö tämä "valtamedia", joka asiasta vauhkoo ole oikeistolainen? Mikä on Orpon ja presidentti Niinistön rooli asiassa? Sen verran oikeistohapatusta olen elämäni aikana kokenut, että ihan ENSIMMÄISEKSI miettisin mikä on kokoomuksen hyöty tässäkin sopassa? Kannattaisi tutkia Orpon ja kumppaneitten roolia.

Artolla asiallinen ja järkevä kirjoitus!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Samaa minäkin veikkaan . Kok ja ehkä eteläranta 10 jotka ei ole tyytyväisiä Sipilän
toimiin .
Kepussa on monta "syväkurkkua" jolta on ministerinsalkku viety nenän edestä.
(jotka on kertonut ehkä sisäpiiritietoa toimittajalle)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kepu ei ole Sipilä.

Kepu ratsasti Sipilällä vaalivoittoon viimeisissä vaaleissa vapauttamalla ohjakset ja antamalla Sipilälle vapauksia, mutta nyt niitä ohjaksia ollaan kiristämässä
Sipilän vapauksia ollaan poistamassa.

Hallituskauden alussa meillä ei ollut kepua, vaan joku Sipilä-kepu. Nyt meillä on taas kepu tiukasti ohjaksissa ja Sipilä on tiukasti kepun käskytyksessä.

Tämä kehityssuunta ei nyt näytä hyvältä. Sipilän aikeet ja hyvät tarkoitukset vesittyvät ja tärkeimmäksi asiaksi näyttää tulevan se että kepun pitkäaikaiset tavoitteet ja haaveet tulevat lihaksi.

Kepussa tarvittaisiin vallankumousta, mutta ei Sipilän kukistaamiseksi, vaan Sipilän nostamiseksi todelliseksi johtohahmoksi puolueessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #30

Melko lailla tällaiselta se ulkopuolisesta näyttää.

Kepussa stressataan nyt kannatusprosentista ja pelkona suomalaisten kannalta on että Sipilän tehtävä Suomen kuntoon saattamisesta jätetään kesken.

Se vain ei ole oikein näkyvillä että ketkä siellä kepussa eniten ovat alkaneet pelkäämään ja vauhtia jarruttavat.
Juuri nyt näyttää siltä että Sipilä on tämän kauden jälkeen palaamassa yritys-elämän pariin kuten hän on sanonut tekevänsä jos onnistumista ei tapahdu. Valitettavaahan se on jos kehitystyö jätetään kesken ja palataan demareiden velanottolinjalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset