Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Vihreät ei ole mitään sananvapauden sankareita

Sekä vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, että vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto ovat ottaneet voimakkaasti kantaa vihreiden Helsingin valtuutetun vihapuheisiin, jotka kohdistuivat Sallalaiseen ja Pellolaiseen maaseutuväestöön. Molemmat tuomitsevat nämä puheet ja pyytävät omalta osaltaan anteeksi vihapuheen kohteeksi joutuneilta ihmisiltä.

https://demokraatti.fi/touko-aalto-taipui-anteeksipyyntoon-vihreassa-lan...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234526-pekka-haavisto-fatim-diarran-ins...

Näin pitääkin olla.  Haavisto ja Aalto ovat ymmärtäneet asian oikeen ja toimivat oman ymmärryksensä mukaan oikein, ainakin minun mielestäni se on oikein.

Rajoittavatko puheenjohtaja ja presidenttiehdokas puolueväkensä sananvapautta?  

Ei minun mielestäni, mutta he sanoutuvat irti puolueväkensä vihapuheista, kuten pitää tehdäkin.

Voiko tällainen vihapuhuja kuulua vihreään puolueeseen?

Ei minun mielestäni, mutta minähän en siitä päätä, kun en itsekään kuulu vihreisiin, enkä aio liittyä, en ainakaan mikäli puolueessa jatkossa siedetään tämänkaltaista sananvapautta.


Ei vihreissä tämä sananvapauden palvonta sentään ihan kamalan pitkälle ole mennyt. 

Suomessa on eräs puolue jonka puheenjohtajat harrastavat säännöllisesti vihapuheita, eivät kadu ja ovat ylpeitä vihapuheistaan.  Puolueen presidenttiehdokas hehkuttaa puoueensa vihapuhujia sananvapauden sankareina.

Vastenmielinen puolue tämä tällainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kuuluuko vihapuhe sinun mielestäsi sananvapauden piiriin?

Minun mielestäni nettipoliisi voisi rangaista vihapuheesta vaikkapa rikesakolla, vähän niinkuin pysäköintisakko siis. Tietenkin lainsäädäntö pitäisi ensin saada siltä osin kuntoon.

Vihapuheen rangaistavuudesta olisi ainakin se etu että somesta vähenisi tämä vihapuhe jonkin verran ja samoin vihapuheen ympärillä pyörivä turha löpinä, kuten tämäkin bloki.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

En tiedä tuosta vihapuheesta eikä taida ihan selvää olla muillekaan mutta se alkuperäinen kommentti jota sitten vielä tarkennettiin ,niin sehän kyllä selvitti hyvin miten tämä henkilö ajattelee maalaisten ja kaupunkilaisten suhteesta. Siihen asiaanhan ei nämä puolue-eliitin jäsenet ole ottaneet kantaa vaan huonoon sanoman ulkoasuun. Ja eihän se toki väärin olekaan ajatella että maalla on erilaista kuin kaupungissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onks Petterii näkyny ?"

Kiitän tästä mielenkiintoisesta puheenvuorosta, mutta en nyt osaa vastata, kun en tiedä kenestä Petteristä on kysymys.

Viljookaa eioo näkyny.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Demareiten Husu ainakin tuntuu pitävän Diarraa liki sankarina. :(

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Husun pitäisi hioa kirjallista esitystään, niin että olisi kivempi lukea sitä. Suullinen esitys radiossa Alin kanssa toki sujui Husulta erinomaisesti.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Me ollaan sankareita kaikki, kun oikein... Tästä asiasta on jo niin paljon sanottu, että eipä noihin typeriin lausuntoihin enempää. Yksi ilmiö on kiinnostava ja se on jatkuvasti ilmenevä suljettujen ryhmien tietojen vuotaminen julkisuuteen. Tuossa tänään lämpeni taas Juuselan videosta keskustelu, tuohan oli vuodettu julkisuuteen muistaakseni kaverien whatsapp-ryhmästä.

Minulle tällaisesta toiminnasta tuli mieleen Al Pacinon esittämän päähenkilön puhe Naisen tuoksu -elokuvasta. Siinä puhuttiin vasikoista ja rottalaivasta..

Klassikkopätkä löytyy youtubesta klippinä but not a snitch.

https://youtu.be/RUE4v1rUpSM

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kansanedustaja Kärnä muuten kirjoitti evilen kolumnissaan Maaseudun tulevaisuudessa:

"Myös demarinuoret syöksyivät samalle haaskalle vaatimaan maataloustukiin leikkauksia. Siinä lihanpalat lentelevät, kun sini- ja punaketut taistelevat tunkion herruudesta. Molempien tavoite näyttää edelleen olevan tappaa talonpoika päivässä, parhaassa kaksi, ja surullisen hyvin kulkee."

Pitäisikö tästä vetää pahantahtoinen tulkinta, että Kärnä syyttää näitä tahoja tappajiksi, jotka vielä jatkavat tavoitteenaan tappaa lisää?

Ovatko nuo nuoret kettuja tunkiolla eivätkä ihmisiä?

En tee tulkintaa kuten yllä, hyväksyn tämän kielikuvana, jolla jälleen koitetaan dramatisoida asioita. Enkä ilmoita poliisille..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En tee tulkintaa kuten yllä, hyväksyn tämän kielikuvana, jolla jälleen koitetaan dramatisoida asioita."

Tuo "talonpojan tappolinja" on kyllä vanha vennamolainen iskulause, eikä siis kepun iskulause.

Nyt ne Vennamon talonpojat, eli pientilalliset ja asutustilalliset on sitten tapettu, niin että sillä ei ole enää vaikutusta.

Kärnä tarkoittaneekin nykyisiä maatalouselinkeinon harjoittajia, joiden tilukset ja karja on Vennamon talonpoikiin nähden satakertaiset, mutta toimeentulonsa ei silti ole häävi.

Vaikka Kärnä edustaakin näitä jäljelle jääneitä "suurtalonpoikia", en pitäisi tätä kielenkäyttöä kenenkään arvoa loukkaavana, se on vain muuten lennokasta tekstiä.

En katso että Sipilän pitäisi tämän tekstin johdosta pyytää anteeksi, tai ryhtyä "harjaustoimiin", eikä nettipoliisin tarvitse antaa vihapuheesta rikesakkoa.

Olisihan sen saman asian toki voinut fiksumminkin sanoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset