Venäjän nettitrollitko syypäitä brexitiin?

YLE:n mukaan The Times väittää että Venäjän nettitrollit kampesivat Britanniaa ulos EU:sta brexit vaalikamppanjan yhteydessä.   Mitä etua Venäjälle olisi ollut, tai mitä etua Venäjälle on tulevasta brexitistä?  Mitä etua Venäjälle on siitä että USA:ssa on nyt presidenttinä epävarma ja ailahteleva Trump, jonka todellisesta politiikasta ei tiedä mitään Trump itsekään?

Eihän siitä mitään hyötyä Venäjälle ole että länsi hajoaa ja tulee eripuraiseksi, vaikka niin siellä Kremlissä ilmeisesti nyt kuvitellaan, sillä miksi niitä trollitehtaita muuten olisi ja miksi Venäjä uhraisi valtavia määriä ruplia, euroja ja dollareita  eurooppalaisten populistien ja kaikenlaisten epäyhtenäisyyttä luovien liikkeiden tukemiseen.

En yhtään epäile etteikö Venäjä voisi olla myös Euroopassa ja Amerikassa esiintyvän islamilaisen terrorismin taustatekijä ja voi olla että Venäjän trolleilla on sormensa pelissä katalaanien kiihottamisessa kapinaan emämaataan Espanjaa vastaan.

Miten Venäjä pyrkii edistämään yhteiskunnan hajanaisuutta Suomessa ja Pohjoismaissa? Varmasti samalla tavoin kuin Euroopassa ja Amerikassakin,  tukemalla kansallismielisiä populistisia liikkeitä ja ryhmittymiä.

Suomessa on erityisen merkillepantavaa miten monet sellaiset tahot joillla on tavalla tai toisella siteitä Venäjälle, tai jotka ovat tehneet tutkimusta venäläisestä politiikasta tai venäläisistä yleensä, jotka ovat esimerkiksi viettäneet aikaa penkomalla Venäjällä venäläisiä arkistoja, ovat usein tämän kansallismielisen tai muuten yhteiskuntaa hajauttamaan pyrkivän trollaiuksen kärkinimiä.

https://yle.fi/uutiset/3-9932747

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu