Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Venäjän nettitrollitko syypäitä brexitiin?

YLE:n mukaan The Times väittää että Venäjän nettitrollit kampesivat Britanniaa ulos EU:sta brexit vaalikamppanjan yhteydessä.   Mitä etua Venäjälle olisi ollut, tai mitä etua Venäjälle on tulevasta brexitistä?  Mitä etua Venäjälle on siitä että USA:ssa on nyt presidenttinä epävarma ja ailahteleva Trump, jonka todellisesta politiikasta ei tiedä mitään Trump itsekään?

Eihän siitä mitään hyötyä Venäjälle ole että länsi hajoaa ja tulee eripuraiseksi, vaikka niin siellä Kremlissä ilmeisesti nyt kuvitellaan, sillä miksi niitä trollitehtaita muuten olisi ja miksi Venäjä uhraisi valtavia määriä ruplia, euroja ja dollareita  eurooppalaisten populistien ja kaikenlaisten epäyhtenäisyyttä luovien liikkeiden tukemiseen.

En yhtään epäile etteikö Venäjä voisi olla myös Euroopassa ja Amerikassa esiintyvän islamilaisen terrorismin taustatekijä ja voi olla että Venäjän trolleilla on sormensa pelissä katalaanien kiihottamisessa kapinaan emämaataan Espanjaa vastaan.

Miten Venäjä pyrkii edistämään yhteiskunnan hajanaisuutta Suomessa ja Pohjoismaissa? Varmasti samalla tavoin kuin Euroopassa ja Amerikassakin,  tukemalla kansallismielisiä populistisia liikkeitä ja ryhmittymiä.

Suomessa on erityisen merkillepantavaa miten monet sellaiset tahot joillla on tavalla tai toisella siteitä Venäjälle, tai jotka ovat tehneet tutkimusta venäläisestä politiikasta tai venäläisistä yleensä, jotka ovat esimerkiksi viettäneet aikaa penkomalla Venäjällä venäläisiä arkistoja, ovat usein tämän kansallismielisen tai muuten yhteiskuntaa hajauttamaan pyrkivän trollaiuksen kärkinimiä.

https://yle.fi/uutiset/3-9932747

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Nämä Venäjän trollit ovat patenttiselitys kaikkeen sellaiseen, jota kulloinenkin kirjoittaja haluaa paheksua ja tuomita. Voi se selitys joissakin tapauksissa olla tosikin, mutta kun aina ja kaikesta huudellaan tuota susi, susi -juttua, niin kukahan sitä enää jaksaa ottaa todesta. Seuraavaksi joku varmaan keksii, että ne Venäjän trollit spämmäävät näitä Venäjän trollit uutisia puhtaasti hämäysmielessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Seuraavaksi joku varmaan keksii, että ne Venäjän trollit spämmäävät näitä Venäjän trollit uutisia puhtaasti hämäysmielessä."

:)

Niin, kuka tahansa voi olla venäjätrolli.
Minuakin varmaan epäillään.
Sekin kylvää epäyhtenäisyyttä ja epäluuloa
ja se kai on tarkoituskin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Se nyt vaan on muotia ja helppoa laittaa kaikki mahdolliset ja mahdottomat ongelmat Putinin isoon piikkiin. Mitäs jos EU n ylimielinen johto katselisi vaikka joutessaan kokoustamisen välissä peiliin ja miettisi toteutuneiden onnistumisten määrää. Miten meni, niinkuin omasta mielestä, esim. tämä maahantulijavirtojen hallitseminen, entäpä ne omat sopimukset ja pankkien tukemiset muiden rahoilla jne.

Btw. Suomi tullee saamaan muuten mukavan lisälaskun Brexitistä, EU kun ei osaa edes mitoittaa omia kulujaan tulojensa mukaisesti. Tähän menoerään se Putin sais vaikka pienentävästi vaikuttaakin. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Btw. Suomi tullee saamaan muuten mukavan lisälaskun Brexitistä"

Sen laskun tulevat jakamaan kaikki jäsenmaat ja sen lisäksi kaikki ne jotka haluavat olla osallisina Euroopan yhteismarkkinoista.

Jos ei ole kiinnostunut käymään kauppaa Euroopassa hyvillä ehdoilla, ei sitten myöskään kannata olla osallisena siihen, eikä kannata maksaa niitä yhteisiä kulujakaan.

Jos Englanti haluaa jatkossa osallistua yhteismarkkinoihin, niin kyllä se tulee kiltisti maksamaan siitä oman osuutensa, joten mitään lisälaskua ei tule. Mutta jos Englanti päättää keskittää kaupankäyntinsä EU:n ulkopuolelle, niin sitten se tulee, ellei sitten EU onnistu vähentämään kulujaan, eli pienentämään erilaisia tukia joita se jakelee mm. entiseen itäblokkiin.

Minusta niitä tukia sinne entiseen itäblokkiin voitaisiin toki reilusti pienentää, mielestäni poistaa kokonaan, koska he eivät jaa läntistä arvomaailmaa, haluavat vain hyötyä muista, kuten Trumpin Amerikka tai Brexit Englanti.

Sellainen ei kuitenkaan pitkän päälle vetele että yritetään vain hyötyä muista. Parempi tapa on ilmanmuuta etsiä kaikkien yhteistä etua ja sehän on EU:n idea.

Trumpin Amerikka, Brexit- Englanti ja EU:n itäblokki ajavat sen sijaan vain omia etujaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jos EU n hallinto ei haluaisi hyödyntää yli 65 miljoonan asukkaan markkinoita, niin se olisi kyllä iso ihme. Aivan varmasti se kaupankäynti jatkuu edelleen, myös Britaniassa ja EU n kauppiaat ovat myyjinä, ja tottakai Briteistä myös jatkossa ostetaan, kuten tähänkin asti. EU n ja Britanian kauppiaat keksivät kyllä uusia edullisia tapoja siirrellä ämpärit sinne missä on ostajat. Mielenkiintoista nähdä mm ssa kuinka Brittien osaomistamissa EU n alueella olevissa yhtiöissä tullaan jatkossa toimimaan.

Sopimukset ovat vain paperia ja aina tarpeen mukaan muutettavissa. Kuten on EU ssa jo nähty EU n omien sopimusten osalta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, ovat syyllisiä Brexitiin. Ja Trumpiin. Ja katalaanien itsenäisyyspyrkimyksiin. Ja Itävallan vaalitulokseen. Ja sateiseen syksyyn, huonoon herkkutattivuoteen ja merimetsokannan kasvuun.

Millään mikään hyvän ihmisen karsastama asia ei voi olla seurausta siitä, että hyvä ihminen on tehnyt niin kelvotonta politiikkaa, että ..ttuuntunut äänestäjä ruksii äänestyslippuun jotain mitä hyvä ihminen ei halua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Millään mikään hyvän ihmisen karsastama asia ei voi olla seurausta siitä, että hyvä ihminen on tehnyt niin kelvotonta politiikkaa, että ..ttuuntunut äänestäjä ruksii äänestyslippuun jotain mitä hyvä ihminen ei halua."

Ja Putinin trollit varmistavat sen että ..ttuuntuminen on mahdollisimman syvää ja laajalle levinnyttä.

Näin varmistetaan se että eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa vaaleissa saadaan aikaan Putinille mieleisiä vaalituloksia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mieti ...... ovatko Putinin trollit vaikuttaneet sinunkin ..ttuuntumiseesi?

Mieti ...... kuka mahtaa olla trolli tässäkin keskustelussa?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Olosuhteet huomioon ottaen veikkaan Arto Vihavaista US:n Puheenvuoroon soluttautuneeksi kaksoistrolliksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

Kannattaa aina epäillä.
Täällä meidän keskuudessamme ne trollit luuraa.

Vakuutan kuitenkin omasta puolestani
että trollailen vain omaan laskuuni.
Ei tarvitse tietenkään uskoa,
jos ei halua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos EU n hallinto ei haluaisi hyödyntää yli 65 miljoonan asukkaan markkinoita, niin se olisi kyllä iso ihme."

Ilmanmuuta EU haluaa hyödyntää ne markkinat ja Englanti haluaa hyödyntää EU:n markkinat ja niinhän oli asianlaita ennen brexitiä, silloin kun Englanti vielä kuului EU:hun. Toki Englanti vieläkin kuuluu EU:hun ja hyödyntää EU:n sisämarkkinoita, mutta kaikki muuttuu brexitissä.

Kysymys kuuluu hakuavatki EU- maat, Suomi mukaanluettuna, luovuttaa EU:n tuomat edut Englannille ilmaiseksi, mitä Englanti luonnollisesti haluaa ja mihin se pyrkii.

EU:n sisämarkkinoita ei ole tavattu luovuttaa EU:n ulkopuolisille ilmaiseksi, ei vaikka sillä tavalla EU:n sisämarkkinat laajenevat, mikä hyödyttää kaikkia EU- maita.

Sisämarkkinat edellyttävät yhteisiä sääntöjä, yhteistä tutkimusta, yhteisten asioiden hoitamista ja tukitoimia EU:n maataloudelle ja kehittymättömille tai pulassa oleville alueille, kaikki yhteisten sääntöjen puitteissa.

Sisämarkkinoille pääsy edellyttää varmaankin sitä että näihin yhteisiin sääntöihin pitää jossain määrin sopeutua ja yhteisiin kuluihin jossain määrin pitää osallistua. Muussa tapauksessa, jos niin ei tapahdu, varmaankin käy niin että maalle ei voida suoda samoja etuja kuin mitä jäsenvaltioilla on, tai mitä niillä valtioilla on jotka ovat sopeuttaneet lainsäädäntönsä EU- yhteensopivaksi ja myös osallistuvat EU:n yhteisiin kuluihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tietenkään brexit ei kaupankäyntiä lopeta, mutta se vaikeuttaa sitä. Kaikkeen tavaran vientiin ja tuontiin joudutaan tekemään tulliselvitys ja etsimään viralliset tullitariffinumerot, täyttämään asianomaiset kaavakkeet y.m. y.m.

Tänä päivänä voi Suomesta lähettää kauppatavaran Englantiin yhtä helposti ja samalla dokumentaatiolla kuin Helsingistä Porvooseen. Tuo tulee muuttumaan siitä riippumatta onko varsinaisia tulleja maksettavana vai ei. Ainoastaan EU muodostaa aidot kotimarkkinat, ETA ei - se on vain vapaakauppa-alue.

Englanti tulee tietsti itse eniten menettämään, kun suuret pankit ja pankkitoiminnot osittain siirtyvät pois Lontoon Citystä ja Lontoo menettää asemansa finanssikeskuksena Frankfurtille. Lisäksi Englanti tulee menettämään suuryhtiöiden investointeja, koska investoidessaan Englantiin ne eivät pääse nauttimaan EU:n sisämarkkinoista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Englanti tulee tietsti itse eniten menettämään, kun suuret pankit ja pankkitoiminnot osittain siirtyvät pois Lontoon Citystä ja Lontoo menettää asemansa finanssikeskuksena Frankfurtille. Lisäksi Englanti tulee menettämään suuryhtiöiden investointeja, koska investoidessaan Englantiin ne eivät pääse nauttimaan EU:n sisämarkkinoista."

Ne on vapauden lunnaat.
Kannattaako englantilaisten maksaa vapaudestaan niin paljon.
Sitäpaitsi se ei edes merkitse englantilaisille mitään vapautta,
se on vapauden vastakohta, se on vapauden menetys.

Näin vääristyneitä voivat ihmisten ajatukset olla.
Putinilla on varmasti siinä ajatusvääristymässä sormensa pelissä.

Petteri Hiienkoski

Pidän täysin mahdollisena, että maailmalta löytyy venäläisiä ryhmiä, jotka osallistuvat somettamiseen Euroopassa ja Amerikassa. Mutta kuinka hallitusjohtoisia nämä ryhmät ovat, onkin jo toinen asia.

Varmasti löytyy myös amerikkalaisia ja eurooppalaisia ryhmiä, jotka osallistuvat somettamiseen Venäjällä. Pidän lähes satavarmana, että ainakin osa amerikkalaisryhmistä toimii tiedustelupalvelujen palkkalistoilla.

Mutta mitä muuta tämä muka on kuin globalisaatiota? Täysin järjentöntä, että länsimaissa, joissa pitäisi puolustaa avointa yhteiskuntaa ja tiedonvälityksen vapauttta, onkin käännetty kelkkaa siihen mikä se olisi kommunistimailla. Älytöntä poliittista vauhkoamista. Pelkään vain että se enteilee kiristyviä sensuuritoimia...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset