Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Sininen Tulevaisuus

Sininen tulevaisuus on uusi ja erikoinen ilmiö Suomen puoluekartalla. Yleensä uudet puolueet syntyvät oppositioon ja niiden käyttövoimana on hallituksen toimien ja  valitun eduskunnan toimien vastustaminen.

Puolueet syntyvät yleensä tyytymättömyydestä vallitsevaan politiikkaan, siksi että on olemassa poliittisia näkemyksiä joita yksikään olemassaoleva puolue ei edusta. Ihmiset haluavat näkemyksensä esille ja sitä varten tarvitaan puolue.

Uusi puolue joutuu yleensä hakemaan huomiota ja näkyvyyttä kritisoimalla ankarasti olemassaolevia puolueita ja tekemällä populistisia aloitteita, sellaisia jotka ovat kyllä äänestäjien keskuudessa suosittuja mutta eivät mahdollisia toteuttaa.


Sininen tulevaisuus on erilainen puolue. Se syntyi oikeastaan siksi että vallitsevaa valittua poliittista linjaa voitaisiin häiriintymättä jatkaa, kun sen emäpuolueesta oli tullut yhteisyökyvytön sen johtoelimissä demokraattisesti tapahtuneen vallanvaihdon seurauksena.

Sininen tulevaisuus ei voi aloittaa taivaltaan arvostelemalla hallitusta,  hallituskumppaneitaan. Sininen tulevaisuus aloittaa tilanteesta mistä yksikään puolue ei ole koskaan aiemmin aloittanut, tilanteesta jossa sen hallutusvastuu on huomattavasti suurempi kuin puolueen parlamentaarinen voima, kansanedustajien lukumäärä edellyttäisi.

Sininen tulevaisuus ei voi aloittaa taivaltaan arvostelemalla hallituksen politiikkaa ja esittämällä omia vaihtoehtojaan. Populismilkin on pois suljettu vaihtoehto.


Kaikesta huolimatta Sinisellä tulevaisuudella on gallup-kannatusta, vaikka se on irtisanoutunut emäpuolueensa xenofobiasta, mihin sen puolueen suosio oli aiemmin perustunut ja perustuu jatkossakin.

Uudet puolueet eivät ole yleensä olleet pitkäikaisiä, niiden elämä on jäänyt lyhyeksi. Sinisen tulevaisuuden ainut ase välttää sama kohtalo on sen valovoimaisissa ministereissä, jotka saavat media-aikaa ihan eri tavalla kuin  uuden puolueen edustajat yleensä. 

Sinisen tulevaisuuden ministerit saavat mediahuomiota ja media-aikaa luonnollisella tavalla, kun taas sen emäpuoueen edustajien pitää oppositiosta käsin tehdä jotain haastavaa, jotain radikaalia, jotain populääriä, päästäkseen otsikoihin. Yleensä tätä mediahuomiota on haettu jollain "maahanmuuttokriittisellä"  sutkauksella tai "möläyksellä", jollaisesta puolueen kannattajat pitävät, mutta johon media kiinnittää huomiota yleensä negatiivisella tavalla. 

Tietenkin kaikki huomio on puolueelle aina yhtä tärkeää ja tarpeellista, olipa se luonteeltaan negatiivista tai positiivista. Voi olla että median negatiivinen huomio on perussuomalaisille jopa hyödyllisempää kuin mitä sellainen positiivinen huomio olisi mitä Sininen tulevaisuus ministereidensä avulla itselleen kerää.


Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus on avoin, eikä kukaan voi oikeasti ennustaa miten käy,  Suurin osa ennusteista Sinisen tulevaisuuden suhteen ovat kuitenkin varsin negatiivisia ja toki voidaan olettaa että mahdollisuudet negatiiviseen kehitykseen ovat suuremmat kuin mahdollisuudet positiiviseen kehitykseen.

Minä en usko mihinkään, mutta toivon että ne pienet mahdollisuudet positiiviseen kehitykseen toteutuisivat. En oikeastaan tiedä miksi toivon sellaista, mutta sympatiani ovat jostain syystä sinisten puolella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Oman puolueensa jättäneet eivät arvoa ansaitse - ovat jättäneet lupauksensa äänestäjilleenkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Oman puolueensa jättäneet eivät arvoa ansaitse - ovat jättäneet lupauksensa äänestäjilleenkin."

Hmm.

Hehän vain jatkoivat puolueohjelman täytäntöönpanoa, sitä samaa puolueohjelmaa mitä persutkin olisivat halunneet jatkaa, mutta se ei ollut heille enää mahdollista sen jälkeen mitä muutoksia he olivat tehneet puolueensa johtoon.

Voidaan sanoa että perussuomalaiset. puheistaan huolimatta, halusivat pois hallitusvastuusta ja hallitusohjelman toteuttamisesta, valitsemalla puoluejohtonsa siten kuin tekivät. Sen tempun seuraukset olivat etukäteen kaikkien tiedossa, myös perussuomalaisten puoluekokousedustajien tiedossa.

On hyvä ettei yhden puolueen puoluekokouksessa pystytä vaikuttamaan hallituksen linjaan ja valtakunnan politiikkaan, jos se ei ole kaikkien osapuolten tahto.

Tässä tapauksessa se ei ollut kokoomuksen, keskustan eikä sinisten tahto että politiikka olisi muuttunut, niinpä se ei muuttunut.

Perussuomalaiset saavat olla eri mieltä, mutta he eivät ole parlamentaarinen enemmistö. Persut pystyivät vaihtamaan oman puoluejohtonsa, mutta eivät hallitusta.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Minun sympatiat ei niin ole Sampo Terhon ja muiden "pikku Halla-ahojen" puolella sattuneesta syystä -

https://m.youtube.com/watch?v=cmniKFWytuY

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Minun sympatiat ei niin ole Sampo Terhon ja muiden "pikku Halla-ahojen" puolella sattuneesta syystä."

Siniset olivat populisteja, kuten kaikki persut, mutta se oli tarkoituskin. Uuden valtaan pyrkivän puolueen pitää osata käyttää hyväkseen tyhmiä äänestäjiä, muuten sinne hillotolpalle ei pääse.

Hillotolpalle päästyään nämä entiset populistit on toimineet politiikassa varsin mallikkaasti, mitä osoittaa sekin että heillä on luottamusta ainakin kokoomuksessa ja keskustassa.

Kuka tietää miten Halla-aho muuttuisi päästyään hillotolpalle. Sen näkisi vasta sitten.

Minä vain luulen että Halla-aho on vähän enemmän idealistinen kuin populistinen xenofobi, mikä ei ole hyvä asia sitten enää kun on päässyt hillotolpalle.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Ok Arto - minun näkövinkkelistä Halla-aho on hillotolpalla mitä enemmissä määrin hänkin.

Voiman ja vastavoiman laki toimii Suomessa todella typerästi ja valevaltamedia myös siinä sotkemassa ihan tietoisesti. Nykyinen valevastamedia ei auta vaan se vain lisää status quo porukan valtaa.

On joku jota osoittaa sormella.

Nukkuvia ei voi osoittaa sormella mitenkään ja siksi olemme niin äärimmäisen vaarallisia nykysysteemille vs. mitkä muut sitä nykyään "haastavat".

Kirjoitan asiaan liittyen mielenkiintoisen blogin lähiaikoina.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ne jotka jättävät äänestämättä ovat todella sormella osoitettavia ainakin silloin jos he kritisoivat vallitsevia olosuhteita ja tehtäviä päätöksiä. Minun mielessäni äänestämättömät ovat täysin holtittomia reen jalaksilla seisojia eikä heillä ole minun katsannossani oikeutta purnata yhteiskunnan toimintaa vaan saavat ajelehtia sinne mihin hevosmies rekeä ohjaa.
Jättämällä äänestämättä luopuu kaikesta oikeudesta vaatia ja saa tyytyä siihen mitä tulee.
Tässä en tietenkään syyllistä heitä jotka joutuvat jonkin pätevän syyn takia jättämään äänestämättä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki Vastaus kommenttiin #12

Erkki tässä en viittaa enää niihin jotka ei äänestä vaan uuteen Nukkuvat puolueeseen www.nukkuvat.fi

Me ihan varmasti äänestämme!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #26

Mutta minä viittaan niihin jotka eivät äänestä ja ne ovat paljon isompi joukko kuin nukkuvat.fi. Joko teillä on kortit kasassa että persut pääsee tarkistustarkastukseen.

Lycka till

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nukkuvia ei voi osoittaa sormella mitenkään ja siksi olemme niin äärimmäisen vaarallisia nykysysteemille vs. mitkä muut sitä nykyään "haastavat"."

Nukkuvat on tärkeä puolue siksi että he ovat populismia vastaan, eivät lankea populistien viekotteluihin, kuten kaikkien muiden puolueiden äänestäjät.

Meidän demokratiassamme on joku perustavaa laatua oleva vika, se on niinkuin pullon korkki joka on väännetty väkisin väärille jengoille ja se vuotaa.

Populismi pitäisi politiikasta karsia pois, antamalla asiantuntijoiden laatia virkavastuulla ne kysymykset joita äänestäjiltä kysytään ja ne vaihtoehdot vaihtoehdot joista valita.

Äänestäjiltä voisi aivan hyvin ottaa pois mahdollisuus tehdä populistinjen väärä valinta. Samalla politikoilta sulkeutuisi tie päästä politiikkaan mukaan populismin avulla.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

"Meidän demokratiassamme on joku perustavaa laatua oleva vika, se on niinkuin pullon korkki joka on väännetty väkisin väärille jengoille ja se vuotaa."

Miten ymmärrät demokratia?

"Populismi pitäisi politiikasta karsia pois, antamalla asiantuntijoiden laatia virkavastuulla ne kysymykset joita äänestäjiltä kysytään ja ne vaihtoehdot vaihtoehdot joista valita."

Sinun demokratiasi malli se vasta kummallinen on, tulee mieleen esim. Turkki, Venäjä etc.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sinun demokratiasi malli se vasta kummallinen on, tulee mieleen esim. Turkki, Venäjä etc."

Minusta tuntuu että tässä on kyseessä pikemminkin Sveitsin malli. Kun kansalta kysytään jotain, ei kansalle jätetä mahdollisuutta tehdä mitään ihan hullua valintaa, kuten vaikkapa sellaista että jatketaan velaksi elämistä.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski Vastaus kommenttiin #29

Kyllä sinun mallisin on kaukana Sveisin mallista jossa on suora kansanäänestys.
Tuo karsiminen on puhdasta Diktatuuria!

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

" En oikeastaan tiedä miksi toivon sellaista, mutta sympatiani ovat jostain syystä sinisten puolella."

Sinisten kannalta on vaan huonoa se, että ne joilla on sympatioita heitä kohtaan, äänestää kuitenkin jotain muuta puoluetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sinisten kannalta on vaan huonoa se, että ne joilla on sympatioita heitä kohtaan, äänestää kuitenkin jotain muuta puoluetta."

Niinpä.

Sitäpaitsi, jos ne keksii ennen vaaleja jotain populistista, jotta saisivat enemmän ääniä, se voisi viedä ne sympatiatkin. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Johan Terho keksi :)"

Mitä se sitte keksi?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #30

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246570-...

Aika siirappista :) Mutta populismia parhaimillaan tai ainakin nii paljon kuin hallituksessa olessa voi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Enpä voi kieltää siirappisuutta ja populismia siinä määrin kuin hallituksessa ollessa voi. Olet siis oikeassa, mutta minun on tehtävä sellainen tunnustus että pidän tästä Sampo Terhon tyylistä esittää asioita. Siinä on aina jotain järkeä mukana.

Voi olla niin että toimiakseen, ollakseen hyvää populisimia, siinä ei saisi olla yhtään järkeä mukana. Minä olen huomannut että sellainen populismi toimii.

En ymmärrä miksi se sellainen populismi toimii parhaiten, mutta niin se vain näyttää toimivan.

En siis ole toiveikas Sampo Terhon populismin toimivuuden suhteen.

Vaikka Sampo Terhon polulismi toimii minuun, se ei toimi yleisesti, kuten vaikkapa Timo Soinin aivan älytön populismi aikanaan toimi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siniset on pieni aloitteleva puolue, mikä unohtuu monelta. Persut oli suuri puolue, nyt ne ovat siellä vasemmistoliiton tietämillä, ja hieman allekin.

Halla-aho voitti, mutta melko kalliiksi taisi se voitto tulla, kun samalla häipyi vaikutusvalta ja kannatuskin alenee.

Sinisten mahdollisuus seuraavissa vaaleissa lepää pitkäliti Soinin varassa edelleen. Jos Soini lähtee ehdookaaksi, mihin kyllä uskon, niin uudenmaan vaalipiiristä menee läpi hän, Jussi Niinistö, ja hyvällä onnella myös Simon Elo.

Sampo Terho voi Mennä Helsingistä läpi, mutta siinä ne sitten ehkä ovat. Jari Lindström on suosittu, mutta vaikea vaalipiiri.

2-4 edustajaa läpi olisi kyllä huippusaavutus, ja näistä isoista piireistä se on mahdollista.

Persuilla on se iso ongelma, että ääniharavat lähtivät, moni voi sanoa, että kannatan persuja, mutta puuttuu se valovoimainen ehdokas. 6-8% kannatuksella haaveeksi jää tämän nykyisenkin kokoinen edustajamäärä.

Kaikki uudet puolueet on ihan hyvä lisä demokratiaan, aika sitten näytää sen tarpeen, vaikeaa se on vakiintua, mutta kunnoitan kaikki, ketkä puolueen saavat pystyyn.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hakkarainen menee läpi Keski-Suomessa että heilahtaa jos malttaa olla yhtä hiljakseen kuin mitä on nyt kesäkuun jälkeen ollut, pikku juopottelu on vain eduksi mutta asioihin ei parane ottaa kantaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Henkinen pääoma lähti ja aineellinen jäi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jäi vielä jotain muutakin, ainakin itsevarmuus ja uho.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Perussuomalaiset hallituksessa eivät halunneet noudattaa omaa puolueohjelmaansa eikä hallitusohjelmaa siltä osin mitä perussuomalaiset olivat siihen vaatimuksia asettaneet. Tämän vuoksi puolueen suosio lähti kohti pohjamutia ja puolukokouksessa puolueen johto vaihtui. Sinisillä ei taida olla mitään ohjelmaa ainakaan hallitustyöskentelystä päätellen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Seuraavissa vaaleissa eivät siniset, kuin myöskään perussuomalaiset ole enää uskottava vaihtoehto edes torpan tuhmimmalle.

Soinin puolue typistyy molempien nykyisten yhteiseen kannatukseen alta 3 %.

Pekka Iiskonmaki

Punainen menneisyys ja sininen tulevaisuus.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Puolueet, itsetarkoituksina, eivät ansaitse kannatusta. Sininen tulevaisuus perustettiin hallitusyhteistyön/hallitusohjelman jatkumon varaan.

Kuuntelin Ylen Ykkösaamun (25.11.2017) haastattelua, jossa RKP:n Anna-Maja Henriksson totesi, että Perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen pelossa, heidän puoluettaan tunnusteltiin hallitukseen. RKP olisi ollut valmis, mutta ei nykyisen hallitusohjelman toteuttajina.

Arvelen, että siinä vaiheessa pääministeri veti johtopäätöksensä.

Hallitusohjelman säilyminen entisenlaisena oli vain ja ainoastaan hyväksyttävä malli edetä.

Sininen tulevaisuus on arvomaailmaltaan Soinin näköinen, eli takinkääntäjäpuolue.

Kuka tai ketkä voisivat enää uskoa, että 'Eskojen' maailma muuttuu, jos antaa äänensä heille, jotka tietoisesti 'kurmottavat' vähäosaisia ja nostavat itselleen estottomasti korkeaa ansiota?

Jos ja kun nälkä kasvaa syödessä, on hyvä tunnistaa, että ahneudella on p-mainen loppu!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten kun vielä löydät jostain sellaisen puolueen, joka olisi pitänyt vaalilupauksensa? Voi olla melko vaikeaa.

Persut puhuvat takinkäännöstä, sen takinkäännön tekevät kaikki puolueet, kun hallitukseen istuvat.

Persut eivät olleet valmiita vastuuseen, ja se oli hyvä temppu ottaa ne hallitukseen ja hajoittaa koko populistinen puolue.

Häviäjiä ovat persut, ja se syy tappiooon löytyy aina sieltä peilistä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri, kiitos hienoista kommenteistasi!

Arvostan myrkyllisyyttäsi ja tietoisuuttasi hyvästä ja pahasta!

Olet hyvin tietoinen aina, kuka tai ketkä?

On muuten unohtunut kysyä, kuka itse olet?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #21

Eksää mua tunne, mää olen Ritalan akan poika ja iloinen ja viisas mies :)

Mitä muuten myrkyllistä tuossa oli? Luitko rivien välistä, vai annoitko asenteesi vaikuttaa?

Takinkäännöstähän syytin kaikkia puolueita, ja mielipiteenäni sanoin, että on hyvä asia persujen hajoaminen.

Mitä ihmeen myrkkyä siinä on, jos totuuden kirjoittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

En minäkään tässä mitään myrkkyä nää,
iloisuutta ja iloista totuudentorveilua siinä vaan on.

Ja eikö tämä Ritalan akan poika näytä tarpeeksi suomalaiselta,
kun persut sitä koko ajan vainoo, niinkuin se olis joku mamu.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #23

No, Ritalan akan poikaa on vaikea tunnistaa, kun synnyttäjäänsäkään ei tunne.

Iloinen ja viisas mies - kiva kuulla!

On hyvä, että täällä kyseenalaistetaan ja pistetään silmät seinää vasten.

Totuus on aina kirjoittajan kynässä!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Persut olivat jossain määrin kiinnostava puolue, koska piti seurata kuinka paljon vahinkoa he voivat saada aikaan. Nyt kummallakaan ei tule olemaan merkitystä politiikassa edes negatiivisessa mielessä, joten näihin ei toistaiseksi kannata kiinnittää mitään huomiota.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, Suomen asioista eivät kummatkaan tule enää päättämään, vanhojen isojen puolueiden johdolla asiat päätetään tästä lähin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri, keitä mielestäsi vanhat, isot puolueet ovat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #22

Sdp, kokoomus ja keskusta, nyt sinne joukkoon on lähinnä pääsemässä vihreät. Näiden kesken seuraavaa hallitusta todennäköisesti kasataan.

Tietysti sinne sekaan otetaan ehkä pienempiäkin puolueita, joskin Halla-ahon takia persuja sinne ei oteta, näin ovat kaikkien puolueiden puheenjohtajat linjanneet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Nopeasti ne asiat normalisoituvat. Ei siitä ole kuin jokunen kuukausi, kun vihreilläkin oli vielä kova uho itsestään suurimpana puolueena ja Touko Aallosta seuraavana pääministerinä. Aivan kuten persujen alamäessä, vihreilläkin kentän möläyttelijät ovat tulleet äänekkäimmiksi sitä mukaa kun käyrä näyttää laskevaa.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Tätäkin blogia kun taas lukee, niin huomaa kuinka tylsä tästä on tullut. Samat komentoijat blogista toiseen samoilla vanhoilla fraaseilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

;)

Toisaalta tuttuus on turvallista.
Niin ja se on niin helppoa.

Ei ihmiset halua aivojaan käyttää
se on niin rasittavaa.

Jos tänne laittaa jotain joka ei ole mitään tuttua vaan jotain vähän oudompaa, niin ihmiset vaan ihmettelee suu pyöreänä, eikä ne viitsi tai uskalla sellaiseen mitään kantaa ottaa.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Juuri näin, mun tän kuukauden paras kirjoitus ei ole saannut yhtään kommenttia :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Otan kovasti osaa.
Mutta eihän se kirjoituksen tasoa laske
vaikkei kommentteja tule.

Tämäkään blogini ei ole minusta häävi,
mutta näköjään kärjessä keikkuu.

Olen kirjoittanut parempia blogeja,
joihin ei ole tullut kommentteja.
paitsi ehkä jokunen säälistä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #37

Eihän täällä vissiin parhaista blogeista kisailla!

Jos näin on, niin parempi sitten olla aina vastarannan kiiski! Ja sittenkin, hyvällä kirjoitustyylillä, sujuvalla ilmaisulla ja taidokkaalla sanonnalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Eihän täällä vissiin parhaista blogeista kisailla!"

Ei niin, mutta tuntuu mukavalta jos syntyy paljon keskustelua, vaikkapa vain ihan kevyttä keskustelua. Älyllisempi keskustelu olisi toivottavampaa, mutta onham se kieltämättä raskasta, eikä sitä jaksa yhtä hyvin kuin tätä kevyempää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset