Sininen Tulevaisuus

Sininen tulevaisuus on uusi ja erikoinen ilmiö Suomen puoluekartalla. Yleensä uudet puolueet syntyvät oppositioon ja niiden käyttövoimana on hallituksen toimien ja  valitun eduskunnan toimien vastustaminen.

Puolueet syntyvät yleensä tyytymättömyydestä vallitsevaan politiikkaan, siksi että on olemassa poliittisia näkemyksiä joita yksikään olemassaoleva puolue ei edusta. Ihmiset haluavat näkemyksensä esille ja sitä varten tarvitaan puolue.

Uusi puolue joutuu yleensä hakemaan huomiota ja näkyvyyttä kritisoimalla ankarasti olemassaolevia puolueita ja tekemällä populistisia aloitteita, sellaisia jotka ovat kyllä äänestäjien keskuudessa suosittuja mutta eivät mahdollisia toteuttaa.


Sininen tulevaisuus on erilainen puolue. Se syntyi oikeastaan siksi että vallitsevaa valittua poliittista linjaa voitaisiin häiriintymättä jatkaa, kun sen emäpuolueesta oli tullut yhteisyökyvytön sen johtoelimissä demokraattisesti tapahtuneen vallanvaihdon seurauksena.

Sininen tulevaisuus ei voi aloittaa taivaltaan arvostelemalla hallitusta,  hallituskumppaneitaan. Sininen tulevaisuus aloittaa tilanteesta mistä yksikään puolue ei ole koskaan aiemmin aloittanut, tilanteesta jossa sen hallutusvastuu on huomattavasti suurempi kuin puolueen parlamentaarinen voima, kansanedustajien lukumäärä edellyttäisi.

Sininen tulevaisuus ei voi aloittaa taivaltaan arvostelemalla hallituksen politiikkaa ja esittämällä omia vaihtoehtojaan. Populismilkin on pois suljettu vaihtoehto.


Kaikesta huolimatta Sinisellä tulevaisuudella on gallup-kannatusta, vaikka se on irtisanoutunut emäpuolueensa xenofobiasta, mihin sen puolueen suosio oli aiemmin perustunut ja perustuu jatkossakin.

Uudet puolueet eivät ole yleensä olleet pitkäikaisiä, niiden elämä on jäänyt lyhyeksi. Sinisen tulevaisuuden ainut ase välttää sama kohtalo on sen valovoimaisissa ministereissä, jotka saavat media-aikaa ihan eri tavalla kuin  uuden puolueen edustajat yleensä. 

Sinisen tulevaisuuden ministerit saavat mediahuomiota ja media-aikaa luonnollisella tavalla, kun taas sen emäpuoueen edustajien pitää oppositiosta käsin tehdä jotain haastavaa, jotain radikaalia, jotain populääriä, päästäkseen otsikoihin. Yleensä tätä mediahuomiota on haettu jollain "maahanmuuttokriittisellä"  sutkauksella tai "möläyksellä", jollaisesta puolueen kannattajat pitävät, mutta johon media kiinnittää huomiota yleensä negatiivisella tavalla. 

Tietenkin kaikki huomio on puolueelle aina yhtä tärkeää ja tarpeellista, olipa se luonteeltaan negatiivista tai positiivista. Voi olla että median negatiivinen huomio on perussuomalaisille jopa hyödyllisempää kuin mitä sellainen positiivinen huomio olisi mitä Sininen tulevaisuus ministereidensä avulla itselleen kerää.


Sinisen tulevaisuuden tulevaisuus on avoin, eikä kukaan voi oikeasti ennustaa miten käy,  Suurin osa ennusteista Sinisen tulevaisuuden suhteen ovat kuitenkin varsin negatiivisia ja toki voidaan olettaa että mahdollisuudet negatiiviseen kehitykseen ovat suuremmat kuin mahdollisuudet positiiviseen kehitykseen.

Minä en usko mihinkään, mutta toivon että ne pienet mahdollisuudet positiiviseen kehitykseen toteutuisivat. En oikeastaan tiedä miksi toivon sellaista, mutta sympatiani ovat jostain syystä sinisten puolella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu