Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Haittaihmisistä ja haitta- ja hyötyihmisten luokittelusta

Haittamaahanmuutto on sitä kun maahan saapuu haittaihmisiä. Hyörymaahanmuutto on vastaavasti sellaisten ihmisten maahanmuuttoa joista on jotain hyötyä.

Jotta haittamaahanmuutto ja hyötymaahanmuutto voitaisiin erotella toisistaan se edellyttää sitä että ihmiset pitää voida jaotella haitallisiin ja hyödyllisiin ihmisiin. Se on helppoa kuin heinänteko.

Kohtuullista on että ei pelkästään maahan tulijoita pidä luokitella haittaihmisiin ja hyötyihmisiin, vaan tottakai maassa jo ennestään asuvat pitää luokitella. Se on todella helppoa, sillä hyötyihmisiähän ovat sellaiset joista on yhteiskunnalle hyötyä ja haittaihmiset sellaisia joista on yhteiskunnalle haittaa. 

Toki voisi olla sellaisiakin ihmisiä joista ei ole sen kummemmin hyötyä kuin haittaakaan. Sellaisia voisivat olla ne jotka pystyvät tulemaan omalla työllään toimeen, mutta eivät pysty maksamaan veroja.

Tällaisia ihmisiä ei kuitenkaan voi olla olemassa nykyisen lainsäädännön ja käytännön mukaan, vaan menetettyään työkykyään niin paljon ettei ihminen enää pysty verojaan maksamaan, ihminen muuttuu hetkessä hyötyihmisestä haittaihmiseksi. 


Natsit aikoinaan olivat hyviä jaottelemaan ihmiset haittaihimisiin ja hyötyihmisiin. Haittaihmisistä oli hyödyllistä päästä eroon, kuten haittaeläimistä, olivatpa he sitten kotimaisia tai ulkomaalaisia. Haittaihmisistä eroon pääsy oli lopullista ja peruuttamatonta. Natsit olivat tehokkaita, meidän yhteiskuntamme ei ole siinä suhteessa yhtä tehokas.


Ylläpito  ja blogistit voivat vähän samalla periaatteella jakaa kirjoittajat ja kommentoijat haittakirjoittajiin ja hyötykirjoittajiin. Haittakirjoittajista pääsee eroon bannaamalla. Se on hyvin helppoa siihen nähden miten vaikeata yhteiskunnan on tänä päivänä päästä eroon haittaihmisistä.

Toki blogistin pannaaminen ei ole yhtä lopullista kuin miten kolmannen valtakunnan natsit aikoinaan pääsivät eroon sen aikaisista haittaihmisistä. Blogistin pannaaminen voidaan oikeastaan tulkita vain kasvatustoimenpiteeksi.  Haittablogisti voi ottaa opiksi, parantaa tapansa ja muuttua hyötyblogistiksi, tosin hänen pitää muuttaa kirjoitustyyliään jotta ei olisi enää haitallinen.


Palatakseni aiheeseen, eli haittamaahanmuuttoon ja haittaihmisten määrittelyyn, pitää miettiä millainen on sellainen haittaihminen jollaisen haittamaahanmuutto pitäisi estää.

Toki haitallisia ovat ainakin sellaiset ihmiset jotka haittaavat aktiivisesti terrorin tai rikollisuuden kautta yhteiskunnan ja muiden ihmisten elämää.

Haitallisia ovat toki myös kaikki sellaiset ihmiset jotka auheuttavat yhteiskunnassa kuluja, sellaiset joista muun yhteiskunnan pitää tavalla tai toisella huolehtia.

Suurin haittaihmisten ryhmä ovat tietenkin eläkeläiset.  Pienellä eläkkeellä elävät eivät tietenkään ole mikään suuri haitta. He elävät varsin pienellä eläkkeellään vaatimatonta elämää, eikä heistä ole muulle yhteiskunnalle kovin suurta haittaa. Suurempi ongelma ovat suurta eläkettä saavat, he kuluttavat yhteiskunnan resursseja enemmän kuin pienituloiset eläkeläiset.

Muita haittaihmisiä ovat tietenkin sairaat ja työttömät.

Lapset ovat myös aika suuri haittaihmisten ryhmä.

Lapsia  pitää paitsi ylläpitää, myös kasvattaa ja kouluttaa, mutta he ovat tavallaan myös yhteiskunnan resurssi ja siksi juuri heitä kasvatetaan ja koulutetaan. 

Jos lasten kasvattaminen ja kouluttaminen johtaa tulokseen, lapset ovat tulevaisuuden hyötyihmisiä, ainakin suurin osa heistä.  Tulevaisuuden hyötyihmiset huolehtivat nykyisistä hyötyihmisistä, sitten kun heistä tulee haittaihmisiä, eli eläkeläisiä.


Haittamaahanmuuttajia voitaisiin tavallaan pitää myös lapsiin verrattavana haittana. Heidän muuttumisensa hyötyihmisiksi heti heidän saavuttuaan maahan on vaikeaa.

Jotta maahanmuuttajat muuttuisivat haittaihmisistä hyötyihmisiksi, heitä pitää kouluttaa ja kasvattaa tavoille, vähän kuten lapsia. Mutta kuten lapsistakin, kasvatuksen ja koulutuksen epäonnistumisen johdosta,  osa jää haittaihmisiksi, niin maahanmuuttajistakin osa jää haittaihmisiksi.

Osa ihmisistä on haittaihmisiä, vaikka se miten harmittaa, mm. kaikki eläkeläiset ovat sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

"Osa ihmisistä on haittaihmisiä, vaikka se miten harmittaa, mm. kaikki eläkeläiset ovat sitä."

Kiitti -itusti! Olen eläkeläinen, joten avaatko tuota yhteiskunnalle aiheuttamaani haitallisuutta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiitti -itusti! Olen eläkeläinen, joten avaatko tuota yhteiskunnalle aiheuttamaani haitallisuutta?"

Minäkin olen eläkeläinen.

Eläkeläiset kuluttavat yhteiskunnan resursseja, tuottamatta yhteiskunnalle mitään palveluita.

Toki, onhan sellaisiakin eläkeläisiä jotka käyvät ansiotöissä, tai suorittavat jotain vapaaehtoista tointa yhteiskunnan hyväksi, he eivät toki ole yhtä haitallisia.

Lisäksi, kuten blogissani sanoin. Pienituloiset eläkeläiset eivät ole yhtä suuri haitta yhteiskunnalle kuin mitä isotuloiset eläkeläiset ovat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Haitta-ihmiseksi" putoaa myös heti kun yritys lykkää irtisanomislapun kouraan.
Ex-palkansaaja,veronmaksaja,äänestäjä muuttuu silmänräpäytyksellä "sosiaalipummiksi",työttömäksi.
Jolta viedään perustuslakiin perustuvat oikeudet sosiaaliturvaan.
Liekö enää lasketaan Suomen kansalaiseksikaan ?

"Haitta-ihmiset" eläkeläiset?
Oliko HS vai TS joka laski paljonko yhteiskunta menettäisi jos kaikki yli miljoona eläkeläistä muuttaisi täältä Espanjaan.
Summa oli lähelle 40 mrd/v.
Eläkeläisten verot,ALV,,kulutus,säästöt,palveluiden ostot,veroluonteiset maksut jne.

Tämä porukkahan rakensi työllään ja veroillaan sosiaaliturvan (josta itse saa nyt vähiten) kattoi valmiin pöydän jälkipolvelle.

JK. Se eläkeläinen maksaa veroa kuten palkansaajat .Luvattua veronoikaisua ei vain kuulu ja ideksikorotuksetkin vietiin 4 vuodeksi . Palvelut,veroluonteiset maksut nousi joten nyt syödään jo entistäkin pienempää eläkettä.
Ansiotuloverotuksen huojentaminen ei koskenut eläkeläisiä kun ei ole työtuloja.

JK. Kannattas miettiä kun seuraavan kerran saa Kelasta etuutta 12x vuodessa (lapsilisiä 17v),tulisiko sitä enää jos tuo 40 mrd/v olisi pois . Verojen maksajiahan (palkansaajia) on nyt vähemmän kuin isonikäpolven aikana.
Haitta-ihminen eläkeläinen on hyvä lisä veronmaksajana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti on näköjään kaivanut esiin vanhan hihamerkki-idean uudistuneessa muodossa.

Verotettavan tulon ja/tai työpaikan perusteella tehdään rasistinen jaottelu hyödyllisiin ja hyödyttömiin kansalaisiin. Tosin logiikan sääntöjä rikkoen.

Suosittelen blogistia poistamaan tämän lapsellisen, mutta samalla fasistisen blogikirjoituksen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suosittelen blogistia poistamaan tämän lapsellisen, mutta samalla fasistisen blogikirjoituksen."

Et sitten ilmeisesti ymmärtänyt tekstin sarkastista luonnetta, valitan.

En kuitenkaan usko että sarkasmi olisi niin hyvin piilossa ettei sitä sieltä huomaa, jos vähän pinnistää. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Epäonnistunut sarkastinen ilmaisu paljasti blogistin ajattelun ja arvomaailman fasistisen ytimen, mikä loukkaa ihmisarvoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"Epäonnistunut sarkastinen ilmaisu paljasti blogistin ajattelun ja arvomaailman fasistisen ytimen, mikä loukkaa ihmisarvoa."

Tulkinta tämäkin, mutta jokainen näkee sen tavallaan.

Tarkoitus toki olikin paljastaa fasistinen arvomaailma, mutta en arvannut että siinä paljastuisi minun fasistinen arvomaailmani,

Arvelenkin tätä tulkintaasi pelkäksi provoksi, tai vaihtoehtoisesti se on joku harha. Pidän kuitenkin ensimmäistä tulkintaa todennäköisempänä, siis todennäköisesti provo. ;)

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Kukaan ei ole eliminoimassa nykyisiä haittaihmisiksi luokittelemiasi asukkaita vaan toivottavasti tekemässä jotain järjettömälle politiikalle jolla niitä otetaan Eurooppaan ja Suomeen lisää seurauksista välittämättä. Ymmärrätkö eron?

"Hups, ylitettiin kiintiö 40-kertaisesti mutta kun tää on niin hyvää bisnestä niin jatketaanpa."

Tee kaikille palvelus ja ota selvää kuinka suuri osa elintason perässä muuttavista todennäköisesti eli kokemuksen perusteella muuttuu hyödyllisiksi ja ota pää pois hattarasta. Uskomattoman huono teksti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kannattas ottaa selvää ketkä siitä hyötyy. Tavallinen veronmaksaja vai yleishyödylliset järjestöt ja yritykset jotka tekee bisnestä sillä.

Kansan vaaleissa valitsema eduskuntahan siitä on päättänyt.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Kukaan ei ole eliminoimassa nykyisiä haittaihmisiksi luokittelemiasi asukkaita..."

Kyllä vain on. Meitä haittamamuja nimenomaan tarkoitetaan perussuomalaisten ohjelmassa, kohdassa jossa vaaditaan maahanmuuttajia "todistamaan hyödyllisyytensä yhteiskunnalle". Todistustaakka, etukäteen, on siis paluumuuttavalla suomalaiseläkeläisellä. Heidät tullaan myös pakkosijoittamaan. Halla-aho ehdotti viimeksi että heidät pitää sijoittaa saareen, valvonnan helppouden vuoksi.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Joo, kyllähän eläkeläiset ainakin veroja maksaa vaikka kuluttavatkin yhteiskunnan palveluita. Eläketulohan on itse ansaittua "ennakko säästöä" joka tulee nyt yhteiskunnan käyttöön suurelta osin kulutuksen myötä, ovat kuitenkin nettomaksajia.

Aikuisista maahanmuuttajista aniharva tulee olemaan nettomaksaja yhteiskunnalle!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Joo, kyllähän eläkeläiset ainakin veroja maksaa vaikka kuluttavatkin yhteiskunnan palveluita."

Eläkeläisten "verojen maksu" hyödyttää yhteiskuntaa tasan yhtä vähän kuin julkisten palveluiden työntekijöiden verojen maksu. Yhteiskunta maksaa näiden rehtoreiden ja tuomareiden, poliisipäälliköiden ja armeijan upseereiden isot palkat ja saa siitä vähän takaisin.

Toki tämä menettely on hyvä ja niin pitää olla, mutta turha kuvitella että eläkeläiset, opettajat, poliisit tai kapiaiset pitäisivät tätä yhteiskuntaa veroillaan pystyssä.

Tänä päivänä yhteiskuntaa ja sen eläkeläisiä, sekä julkisia palveluita pitävät yllä vientiteollisuudessa ja muussa tuotannollisessa tominnassa töitä paiskivat ihmiset, sekä duunarit että niinkutsutut herrat.

Pääomatkin ovat tärkeitä, ei niinkutsutut kapitalistit. Mutta pääoma on vain katalyytti, välttämätön välittäjäaine siinä prosessissa missä tuotantokoneisto jauhaa hyvinvointia koko yhteiskunnalle kuten sampo ennen kalevalan väelle.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Pääomalla on vähän samanlaisia vaikutuksia kuin esimerkiksi terveydenhuollolla ja koulutuksella. Tavan jantteri, kouluttamattomana, flunssaisena ja ilman työkaluja pystyy kyllä työskentelemään, mutta hänen työnsä tuottavuus on erittäin matala.

Koulutettu, terve työntekijä joka toimii organisoidusti yhdessä muiden kanssa oikeilla työkaluilla taas voi tuottaa paljon. Tähän perustuvat globaalisti mitaten superkorkeat palkat, lyhyet päivät ja kaikki muut edut.

Julkiset palvelut ovat kyllä tärkeä osa korkeaa tuottavuuttamme. Aina voi ja pitää tietysti keskustella siitä ovatko julkisen vallan lonkerot jo tarpeettoman syvällä ihmisten elämässä - ja usein ne kyllä ovat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #13

"Koulutetut" ? Kerroppa joitain aloja missä nuo tekee tuottavaa työtä?
Yleensä nuo istuu hallinnossa ja palkansaajat tekee tuotteen josta johtajat ja edm.saa palkkansa ja yritykset tuloksensa.

Paljos se ahtaaja-diuunarin 1pv lakko maksoikaan kun se oli "flunssasa" ja työt seisoi?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #16

Hitsaaja tekee saumaa. Se sauma ei kuitenkaan sellaisenaan ole minkään arvoista. Jonkun pitää funtsia että mihin ja millaista saumaa pitää hitsata. Jonkun pitää tietää kuka sitä saumaa tarvitsee ja mihin tarkoitukseen. Jonkun pitää tietää että kannattaako sitä saumaa tehdä vai pitääkö tehdä jotain muuta. Jonkun pitää organisoida hitsaajan ja koneistajan duunit yhteen. Jonkun pitää tutkia että tuo työ on turvallista tehdä ja toisen pitää osata pyörittää sadan hitsarin palkkakuitit kohdalleen. Jonkun pitää sijoittaa hitsareiden vehkeisiin ja palkkoihin ennenkuin asiakkaalta saa rahaa. Jonkun pitää rakentaa niille halli, jonkun suunnitella se jne. Jonkun pitää pamputtaa sitä hippiä joka yrittää polttaa sen hallin maan tasalle.

Ilman ideoita, koulutusta, infraa ja pääomia se hitsisauma ei välttämättä ole minkään arvoista. Yleensä korkean tuottavuuden töissä se todellinen arvonlisä syntyy aivan muualla kuin siinä hitsauspisteessä - joskin se hitsari on siinä välttämätön palikka.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Jonkun pitää pamputtaa sitä hippiä joka yrittää polttaa sen hallin maan tasalle."

Totta puhut.

Poliisikin on tarpeen jotta vienti vetäisi, ja vientiteollisuuden työntekijöiden kannattaa maksaa veroja, joilla poliisille maksetaan palkkaa, jotta poliisi suojelisi hänen työpaikkaansa hipeiltä ja muilta byromaaneilta. :)

Kaikenkaikkiiaan tämä kommentti oli hyvää yhteiskunnallista analyysiä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #23

lainaus:
Jonkun pitää funtsia että mihin ja millaista saumaa pitää hitsata. Jonkun pitää tietää kuka sitä saumaa tarvitsee ja mihin tarkoitukseen.

Aivan paperilla. Käytännössä sen tekee sitten se duunari.

Otetaanpa esim. Pomo lyö eteen reseptin keittokirjasta tee tuo.
OK. Koska on alan koulutus +työkokemus käytännöstä kumpi takaa sen työn tuloksen?
Takaan että se työntekijä. Miten se sen tekee,onko aineet aina samanlaisia vai pystyykö se tekijä jo näppituntuntumalta huomaamaan että tuo ei toimi nyt vaan se suhde aineessa täytyy muuttaa.

Ex-hitsari kutsuttiin eläkkeeltäkin hitsaamaan kun sillä oli niksit millä hitsauksen laatu oli huippua. Kirjalukeneet ei hallitse työtä mitä ne ei käytännössä tee päivittäin.
Ja juuri noiden vanhojenpartojen niksit hukattiin hautaan kun ei niitä enää siirretty nuorille alalle tuleville hitsareilla. Samaan voi laskea puusepät ym.kädentaitoja vaativat ammatit.
Kirjalukenut maisterikaan ei ole mitään ellei hän ole ollut työssä maisteritutkintoa vaativassa työssä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #33

Ei, Marja-Leena, ei.

"Käytännössä sen tekee sitten se duunari."

Kyllä tekee, ja meidänkin työpaikassa aikaansaavat, oma-aloitteiset ja taitavat hitsarit nauttivat suurta arvostusta.

Kuitenkin hitsarikin tarvitsee sen suunnitelman, mitä tehdä. Tavan takaa törmään töissä käytännössäkin tilanteeseen, jossa hitsari vetää hihasta ja kysyy piirustuksia. On unohdettu toimittaa ne tms.

"Kirjalukeneet ei hallitse työtä mitä ne ei käytännössä tee päivittäin."

En tiedä päivittäisyydestä, mutta muutoinhan tuo pätee hyvin moneen ammattiin: Kokki ei hallitse työtä mitä hän ei käytännössä tee päivittäin, veneenveistäjä ei hallitse työtä mitä hän ei käytännössä tee päivittäin jne.

"Kirjalukenut maisterikaan ei ole mitään ellei hän ole ollut työssä maisteritutkintoa vaativassa työssä."

No eikö tämäkin päde lähes kaikkiin ammatteihin?

Vasta työ käytännössä viilaa ammattiin lukeneesta ammattilaisen, mutta tuskin pärjäisi maisteri hitsarin työssä ilman hitsarin koulutusta, tuskin myöskään hitsari maisterin työssä ilman ao. koulutusta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #37

lainaus:
Kuitenkin hitsarikin tarvitsee sen suunnitelman, mitä tehdä.

-Aivan. Pitäisikö nyt ajatella niin ettei se yritys hyödy kummastakaan ellei nuo toimi yhdessä ja tee sitä tulosta yhdessä omalla työpanoksellaan yritykselle? Kumpikaan ei yksin tuota mitään.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #33

Hitsari voi tehdä sata kilometriä saumaa eikä kukaan maksa siitä mitään. Mutta kun vähän funtsii mihin sitä panee ja antaa asiakkaalle saman verran saumaa valtameriristeilijään piilotettuna, siitä saakin 200 miljoonaa euroa.

Tai mieti hoitajaa joka antaa jollekin sytostaatin. Hoitajako sitä ihmistä hoitaa vai ne sadat kemistit jotka ovat 15 vuotta kehittäneet sitä lääkettä? Sen hoitajan homma on tuossa apinan hommaa: ota purkista pilleri lääkärin ohjeen mukaan ja anna se potilaalle.

Nykypäivänä arvon syntyminen on yleensä aivan muualla kuin siinä ilmeisessä, suorittavassa työssä. Arvo syntyy verkostossa, yhteistyössä ja työnjaossa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Nykypäivänä arvon syntyminen on yleensä aivan muualla kuin siinä ilmeisessä, suorittavassa työssä. Arvo syntyy verkostossa, yhteistyössä ja työnjaossa."

Hyvin sanottu, juuri näin se on.
Verkosto on sitäpaitsi globaali,
se on pysyvällä tavalla globaali.

Rajat eivät ole rajoja, jos rajat katkaistaan, verkko repeytyy ja elämänlanka katkeaa samalla.

Ongelma on siinä että joidenkin ihmisten on vaikeampaa verkostua, lisäksi verkko on tehty sellaiseksi että siinä tarvitaan vain vahvoja lenkkejä, heikommat eivät oikein kelpaa. Verkko pitäisi rakentaa sellaiseksi että vahvojen lenkkien lisäksi myös heikommat lenkit saataisiin mukaan tukemaan verkon rakennetta.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #41

lainaus:
Hitsari voi tehdä sata kilometriä saumaa eikä kukaan maksa siitä mitään

Ilmankos Telakoilla menee huonosti.
Eikö paperilla funtsittu korvaa sitä hitsaamista?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mielenkiintoinen näkemys.
Tärkeä kysymys olisi myös että pitäisikö meidän huolehtia omista "haitta ihmisistä" ennen kun tuodaan heitä lisää.

Toinen kysymys on se että onko meille "haitta maahanmuuttaja" kotimaassaan hyödyllisempi.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tarpeetonta leimoilla leikkimistä joka peittää alleen olennaisen.

Hyvinvointivaltio, siis korkeiden etuuksien ja laajojen palveluiden merkityksessä, on mahdollista vain silloin kun niiden tuottamiseen osallistumattomien määrä jää pieneksi.

Suomi oli hyvinvointivaltio jo vuonna 1990. Silloin koko julkinen sektori maksoi 40 miljardia. Nyt se maksaa 120 miljardia ja velkaa paukkuu 5-10 miljardia lisää vuodessa.

Kaikki valtion keräämät verot voitaisiin poistaa niin ihmisiltä kuin yrityksiltä, tuloista ja kulutuksesta, ja silti voisimme ylläpitää vuoden 1990 julkista sektoria velkaantumatta.

Kaikki kepit ja porkkanat pitää nyt kaivaa kaapista jotta elätettävien määrä saadaan alemmas. Tähän kuuluu myös sosiaaliturvaa tarvitsevien maahanmuuttajien palauttaminen pikimmiten kotiinsa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miksi se velka kasvaa?
Kouluja loetettu tuhansia.Sairaaloita ja terveyskeskuksia yhdistetty. Yliopistoista,terveyspalveluista,poliiseista vähennetty väkeä tuhansia.
Kuntien palveluiden yksityistämisellä julkisenpuolen työntekijöitä siirtynyt yksityisen leipiin.
Pienituloisten ja köyhien tukia leikattu-94 lähtien
Johtusko se siitä ettei Kelan etuuksiin ole koskettu rikkaiden ja hyvätuloisten saamiin etuuksiin ?Ansiosidonnaisenatulojen mukaan.

Terv.palveluita ja palveluita käyttää eniten hyvätuloiset.
Pääomatuloista ei makseta kuntaveroa (palvelut kyllä kelpaa muiden maksaessa ne)

"Saavutetuista eduista ei luovuta"!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olet asian ytimessä Marja-Liisa.

Syy on siinä ettei saavutetuista eduista tingitä.

Kulutusjuhlia jatketaan vaikka tilit ei riitä niiden juhlien kustantamiseen.

Kilpailulykyä ei myöskään pidetä niin tärkeänä kuin sitä pitäisi pitää.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

Kulutusjuhlia juu ne kenellä siihen on varaa.
Jos 400 000 on ulosotossa terv.palvelumaksuista niin jossain on mätää. Ne palvelut kuuluu perustuslain mukaan kaikille ja lailla velvoitettu hoitamaan verovaroilla.
Jos sairaala,hammaslääkäri,lääke ja terveyspalvelumaksuja ei enää pysty maksamaan niin pystyyko siihen 27% korotuksien jälkeen maksamaan?

Kunta ja kela lykkää heti perintätoimistolle maksamatta jääneet laskut. Edm.perii korot päälle.
Velalliselle ei tarvitse jättää kuin 487e/kk toimeentulotuen verran kk elantoon.
Joten köyhän ei kannata käyttää noita palveluita eikä se saa sairastua.

Bisneksen tekoa (perintätoimistot) köyhillä se on tuokin kuten
"Asumistuet valuu rikkaille"!
Mst-16

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

Olen samaa mieltä siinä että kulutusmahdollisuuksia pitäisi jakaa tasaisemmin.

Valitettavasti väestön valtaosa näyttää olevan varakasta väkeä ja he tietysti valitsevat päättäjiksi sellaisia jotka ajavat varakkaan väen asioita.

Niinpä meillä on varakkaan väen edustajat päättäjinä, ministereinä ja kansanedustajina, sekä kunnanvaltuustoissa ja kunnanhallituksissa.

Demokratia toimii niin että kun varakkaalla väellä on enemmistö, sillä on myös valta ja köyhän asia tahtoo unohtua.

Olisihan se muuten hyvä asia että valtaosa väestä on varakasta, mutta köyhä kyllä kärsii tästä asiaintilasta, koska köyhä ei saa edustajiaan päättäjien paikoille, yleensä köyhät eivät edes viitsi äänestää.

Mutta tämä rikkaiden kulutusjuhla on silti todellisuutta, vaikka käyhät ei siitä pääsekään osallisiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaikki kepit ja porkkanat pitää nyt kaivaa kaapista jotta elätettävien määrä saadaan alemmas."

Tässä olet oikeassa.

"Tähän kuuluu myös sosiaaliturvaa tarvitsevien maahanmuuttajien palauttaminen pikimmiten kotiinsa."

Siinä tapauksessa lainsäädäntö pitää ensin muuttaa. Nyt viranomaiset toimivat nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Toki on niin että olosuhteet ovat muuttuneet siitä kun lait on laadittu ja lait kaipaavat uudistusta.

Toki sellaiset ryntäykset mitä tapahtui kaksi vuotta sitten, pitää voida estää, mutta se pitää hoitaa EU:n puitteissa ja asialle ollaan tekemässä jotain. Mutta kuten tavallista, EU- maat ovat erimielisiä ja vaatii aikaa ja tupakkaa ennenkuin syntyy mitään kaikille sopivaa yhteistä linjaa.

Turvapaikkalainsäädäntö toki on tehty sillä tavalla että karkoitettaviksi valikoituvat lähinnä ne jotka eivät ole turvapaikan tarpeessa. Tämä on johdonmukaista ja oikein.

Olen kuullut jopa tapauksesta jossa turvapaikanhakija joka ei oikeasti ollut turvapaikan tarpeessa, vaan ns. elintasopakolainen, oli hakuprosessin aikana ennättänyt tyollistyä ja oli työnantajan mielestä tarpeellinen. Ei auttanut. Kaveri sai lähteä. No, ei se mitään. Kaveri sopi työnantajansa kanssa että palaa kotimaahansa, laittaa paperinsa kuntoon ja tulee takaisin töihin. Näin myös tapahtui.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kyllä mää antaisin liki automaattisesti oleskeluluvan kaverille joka tulee Suomeen töihin. Vaikka se olisi alunperin tullut tp-hakijana. Suomalaisten ikärakenne on vino ja se on pakko korjata jos meille nuoremmillekin aiotaan jättää kelpo maa. Ikärakennekysymystäkään ei kuitenkaan saa yksinkertaistaa liikaa, sillä tilastoista nähdään että eri maahanmuuttajataustoilla osallistuminen yhteiskuntaan poikkeaa rajusti. Jopa toisiaan lähellä olevista Afrikan maista tulevilla. Se ei auta mitään jos tulevat ihmiset jäävät sinne kuormituspuolelle, joka esimerkisi somalitaustaisten kohdalla on hyvin yleistä myös pitkällä aikajänteellä.

Humanitaarinen apu ihmisille on toki myöskin tärkeää, mutta maahanmuuton käyttäminen sen työkaluna ei yksinkertaisesti vakuuta. Liian pieni return of investment. Pitäisi ainakin perusteellisesti pohtia läpi muut vaihtoehdot ja punnita, mikä on paras käytettävissä oleva tapa auttaa ihmiskollegoja pulassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pitäisi ainakin perusteellisesti pohtia läpi muut vaihtoehdot ja punnita, mikä on paras käytettävissä oleva tapa auttaa ihmiskollegoja pulassa."

Toki näin.

Minun ratkaisuni siihen että jotkut , taustasta riippumatta, näyttävät olevan vaikeasti työllistettävissä olisi siinä että yhteiskunnassamme pitäisi olla tarjolla myös kevyitä, helppoja, yksinkertaisia, mutta kenties vähän alipalkattuja töitä. Se ettei tällaisia töitä ole johtuu minimipalkkajärjestelmästä, jonka tarkoitus on kyllä hyvä, mutta jonka haittapuolena on se etteivät kaikki voi työllisyä edes minimipalkallakaan.

Kaikki eivät tietenkään voi työllistyä vaikka palkka vedettäisiin miten alas tahansa, mutta ne joiden mielestä minimipalkkaan oikeuttava työ on joko liian raskasta, tai eivät siihen ollenkaan pysty, voisivat työllistyä jos palkkataso olisi alle minimipakan.

Minimipalkkaa alhaisemmalla palkalla on tietenkin vaikeata tulla toimeen, sillä ei ainakaan saa aikaiseksi nykymittapuun mukaista inhimillistä ja ihmisarvoista elämää. Tässä kohtaa valtio voisi tulla avuksi ja tukea alle minimipalkalla työskentelevien toimeentuloa.

Tässä kohtaa ammattiliitot varmasti ärähtävät ja sanovat että työnantajat vain käyttävät hyväkseen "ilmaista" työvoimaa. Toki tässä asiassa pitäisi sitten olla myös valvonta ja kontrolli, etteivät työnantajat voisi käyttää alipalkattuja ja osaksi valtion tuella eläiä ihmisiä vaativissa, vaikeissa ja raskaissa töissä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuinka monta ns. haittamaahanmuuttajaa Arto Vihavainen on valmis ottamaan kotiinsa asumaan Arto Vihavaisen kustannuksella?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kuinka monta ns. haittamaahanmuuttajaa Arto Vihavainen on valmis ottamaan kotiinsa asumaan Arto Vihavaisen elätettävänä?"

Höh, mitä tarkoitat?
Minähän olen itse haittaihminen
ja elän muiden suomalaisten kustannuksella.

Vaikka minulla onkin äänioikeus
jätän mielellään hyöty- ihmisten päätettäväksi
haluavatko he haitta- suomalaisten lisäksi
elättää myös haitta- maahanmuuttajiakin.

---------------

Jos tarkoitat sitä että voiko minun eläke- ja muista eduistani vähän tinkiä, jotta voitaisiin pelastaa muutama turvapaikanhakija kovalta kohtalolta kotimaassaan, niin olen suostuvainen, mutta jätän asian hallituksen ja eduskunnan päätettäväksi.

Muuten olen sitä mieltä että kaikkien suomalaisten, sekä haitta- että hyötysuomalaisten, pitäisi tinkiä vähän elintasostaan, jotta valtion velkaantuminen saataisiin loppumaan ja velan takaisinmaksu saataisiin alkamaan.

Tämä viimeksimainittu olisi sellainen asia joka on välttänmätön.

------------------------

Mitä turvapaikanhakijoiden ottamiseen tulee, se aiheuttaa kuluja, eikä se ole välttämätöntä, kuten velkaantumisen lopettaminen, paitsi niille joilla on omatunti, niille jotka säälivät sodan jaloista karkuun lähteneitä, tai kotimaastaan köyhyyttä pakenevia.

Hyvän omantunnon voi ostaa käyttämällä osan kulutusjuhliin käytetyistä rahoista sen paremman omantunnon ostamiseen.

Jokaisella on tietenkin vähän erilainen omatunto ja sen omantunnon puhdistaminen käy toisille kalliimmaksi kuin toisille.

Koska omatunto pitää kuitenkin puhdistaa kollektiivisesti, se on nimittäin tehokkain tapa puhdistaa omatunto, jokaisen suomalaisen omatunto pitää kuitenkin hinnoitella yhdenmukaisesti ja se hinnoittelu tulee tehdä hallituksessa ja eduskunnassa. Tyydyn niiden päätökseen.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

"Muuten olen sitä mieltä että kaikkien suomalaisten, sekä haitta- että hyötysuomalaisten, pitäisi tinkiä vähän elintasostaan, jotta valtion velkaantuminen saataisiin loppumaan ja velan takaisinmaksu saataisiin alkamaan."

Aamen. Suomi ei voi elää kädestä suuhun. Meillä on vielä nykyistä isompia haasteita edessä ja nyt niihin ei ole mitään puskuria. Jos Lipposen hallituksia pitää jostain kiittää niin siitä että velkaa maltettiin maksaa pois.

---

Luultavasti kaikilla on omatunto mutta analyysi siitä mitä pitäisi ja mitä kannattaisi tehdä muiden auttamiseksi eroaa. Minulle esimerkiksi on jo omantunnon vastaista keskittää auttamisen resurssit äärimmäisen harvoihin ja avun tarvitsijoiden joukossa suhteellisen hyvässä asemassa oleviin. Vähän kuin oltaisiin uppoavassa laivassa. Kaikko kyllä mahtuisivat pelastusveneisiin mutta niihin ei päästetä kuin ykkösluokassa matkustavat jotta heidän ei tarvitse matkustaa ahtaasti.

Maailmassa on ehkä 65 miljoonaa pakolaista. Heidän pelastamisensa Suomen standardeilla maksaisi 1300 miljardia. Kaikkien näiden pelastaminen YK:n pakolaisleireille joissa tarjotaan turva, ravinto ja peruskoulu, maksaisi noin 30 miljardia. Summa jonka pelkkä EU voi pieraista tyhjästä kädenkäänteessä. Koko globaali pakolaiskriisi voitaiisin hoitaa inhimillisesti, nopeasti ja edullisesti. Suomen osuudeksi jäisi tuolloin noin 300 miljoonaa vuodessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Jos Lipposen hallituksia pitää jostain kiittää niin siitä että velkaa maltettiin maksaa pois."

Mikä valitettavasti johti vain siihin että Kataisella ja hänen kumppaneillaan ja jäljessä tulijoilla oli enemmän varaa törsätä.

Lipposen perintö on tuhottu Kataisen toimesta.
Ja tuhlaus jatkuu.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #31

Lipposen perinnön tuhosi kepu Vanhanen,Kepu Sipilä jatkaa +pakolaiset jossa hallitus vain levitteli käsiään ja odotti mitä EU päättää..
Katainen peri Vanhasen/Kiviniemen hallituksen velat ,korot ja Kreikan vipit.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #27

Pekka Pylkkönen!
On ilo lukea sinun järkeviä mielipiteitäsi, kiitos. Moni täälläkin luulee, että raha kasvaa puussa ja Suomessa on riittävästi näitä rahapuita, joten eipä huolta huomisesta. - Jos tämä rahapuu lopettaa " kasvunsa", niin meidän lastenlapsemme kyllä yrittävät sitten jotenkin pärjätä ja rakentaa itse omaa sosiaaliturvaansa tämän vanhan menetetyn raunioille. Toivottavasti pärjäävät:)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vetoat eduskuntaan ja hallitukseen?

Eli et halua käytännössä tehdä mitään muuta kuin sysätä vastuun eduskunnalle ja hallitukselle, ja tietenkin jatkat tällaisten plokien kirjoittelua. Taidat olla tyypillinen sosialidemokraatti?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Eli et halua käytännössä tehdä mitään muuta kuin sysätä vastuun eduskunnalle ja hallitukselle."

KUULEPAS.

Toki minä vähän ymmärrän näitä kokonaisuuksia, vakka en kaikkea ymmärräkään.

Ymmärrän että yksin minä en voi koko maailmaa pelastaa, enkä voi turvata pakolaisten elämää.

Yhdessä suomalaiset voivat tehdä jotain pientä, mutta siitä päättää eduskunta, minä en voi päättää asioista muiden suomalaisten puolesta.

Oikeasti, jos haluttaisiin saada aikaan jotain, tämä jokin pitäisi saada aikaan vähintään EU:n tasolla, mieluimmin globaalisti.

Jos ongelmaa hoidettaisiin globaalisti, globaalilla tasolla, niinkuin pitäisi, se olisi ratkaistavissa, eivätkä kustannukset per lärvi edes olisi järin suuret.

------------------

Vastuuta ei siis voi sysätä Suomen hallitukselle, sillä se ei sitä vastuuta pystyisi kantamaan. EU:lla olisi viiskymmentä kertaa suuremmat resurssit kuin suomella hoitaa homma, jos osavaltiot EU:lle ne resurssin myöntäisivät.

Oikeasti homma saataisiin helposti hanskaan jos koko maaima olisi mukana talkoissa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #40

Globaali asioiden kuntoon pano (globaalit talkoot) edellyttäisi kaikkien valtioiden alistumista yhteisen keskusvallan päätöksiin. Eli tarvittaisiin globaali viisaasti toimiva hallitus. Tämä ei liene mahdollista.

Suomessakin näyttää tuo yhdessä sopiminen olevan vähän sitä ja tätä. Moni haluisi harjoittaa hyväntekeväisyyttä muiden rahoilla.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #39

Muistan persujen puhuvan tuosta samasta noin -03-15 oppositiossa.

Koskaan ei tullut PS syytöksiä äänestäjille jotka oli kulloinkin valinnut ne 200 hoitamaan maan taloutta kuntoon.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
sosiaaliturvaa tarvitsevien maahanmuuttajien palauttaminen pikimmiten kotiinsa."

Virolaiset? Venäläiset? Inkeriläiset? (ei nuokaan kaikki ollut työperäinen maahanmuutto)

Vai miten pakolaiset eroaa noista? Mikähän on määriltään suhde maahanmuutossa edm?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"tottakai maassa jo ennestään asuvat pitää luokitella"

Miksi?

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Koska on olennaista seurata tuottajien ja kuluttajien suhdetta. Siitä ei tarvitse kuitenkaan ottaa nokkiinsa, vaikka olisi nettoveronsaaja. 70% suomalaisista kuuluu siihen porukkaan. Minä mukaanlukien, tosin lähinnä siksi että vien muksua päiväkotiin.

Olennaista on pohtia kokonaisuutta, ei yksittäisiä henkilöitä. Jälkimmäisillä on lähinnä symbolista arvoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olennaista on pohtia kokonaisuutta, ei yksittäisiä henkilöitä. Jälkimmäisillä on lähinnä symbolista arvoa."

Olet oikeassa, mutta ei ole haitaksi vaikka ihmiset ymmärtäisivät itse oman paikkansa tässä kokonaisuudessa, eivätkä vain kuvittelisi jotain, mikä näyttää olevan yleisempää kuin todellisuuden tiedostaminen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #32

Juurikin noin . Jokainen suomalainen ,suomessa syntynyt on osallistunut 100v Suomen rakentamiseen. Jokainen hyödyttää toinen toistaan ja pitää yhteiskunnan rattaat pyörimässä.
Myös köyhät ja työttömät. Myös he maksavat veroja ja ALV. Myös he työllistää virkamiehiä,järjestöjä,pankkeja ja kauppoja.

Ja SE on tehnyt Suomesta hyvinvointivaltion .Me kaikki yhdessä. Myös silloin kun sen heikompiosaisia on autettu.
Mistäkö noin päättelen? Kun isoikäpolvi astui työelämää kaikki puhalsi vielä köyhässä Suomessa yhteenhiileen.Ei ollut "Haitta-kansalaisia" ei ollut ohjetta Minä,minä ei koskaan Me. (Kuten kok Tujunen neuvoi )

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #35

Olet erehtynyt. Työtön ei ole mukana rakentamassa Suomea. Sen tunnustamisessa ei ole mitään hävettävää, mutta sen älyäminen on välttämätöntä jotta työttömyyteen ilmiönä osataan suhtautua oikein. Henkilö joka saa rahansa vain sosiaalietuuksina ei tietenkään maksa veroja.

Jos oikeasti tilanne olisi se että työtön hyödyttäisi maata jotenkin, työttömiä kannattaisi hankkia valtavasti lisää ja korottaa työttömyysetuuksia. Voisimme hankkia vaikka kaikki maailman työttömät tänne olemaan hyödyksi. Vai onko työttömyys sittenkin haitallista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vastaus viestiin 28

Jos kerran maahan tulijatkin luokitellaan niin toki maassa olijatkin pitää luokitella, jotta maahantulijat osaisivat sijoittaa itsensä oikeaan luokkaan uudessa yhteisössään ja tietäisivät keihin kanta-asukkaisiin he ovat verrannollisia.

Emmehän toki halua että maahantulijat eivät sopeutuisi yhteiskuntaan ja että he eriytyisivät ja eristäytyisivät omaksi mamu- luokakseen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei ainakaan ennen ole ollut tarpeellista voimistaa luokkayhteiskuntaa.

Nyt maahanmuuton myötä sitten näkisit, että luokkayhteiskunnan virallistaminen ja eksplisiittinen määrittely olisi tarpeellista?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Ei ainakaan ennen ole ollut tarpeellista voimistaa luokkayhteiskuntaa.

Ei ennen -91.
Ei ollut "Haittakansalaisia" eläkeläisiä,työttömiä,köyhiä.
Oli vain Suomen kanslaisia ,suurinosa syntyperäisiä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Julkiset menot ovat 22000€/hlö. Voidaan varmaan ajatella, että saapuvien menot ovat ainakin yhtäsuuret. Alussa enemmänkin. Jos heille ei löydy työtä, josta päästään tuohon tai mielelläänvyli, niin menot kasvavat tuloja enemmän. Elintaso suomessa siis laskee. Säästöjä joudutaan tekemään ja jakamaan uudelleen eri väestöryhmien kesken.

Näin siinä vaan käy. Toisinkin voi käydä. Saapuvat huippuosaajat nostavat bkt:n kasvuun. Kaikki hyötyvät. Sellaista kai noissa usa:n canadan pistetys systeemeissä tavoitellaan.

Humanitäärinen avustustoimintakin pitäisi ajatella tältä pohjalta.

Julkinen on yksinkertaisesti liian suuri. Siellä ei ole ollut mitään luovaa tuhoa. Ei ole tarvetta. On voitu nostaa veroja, maksuja jne.. nytkin vaaditaan muita korkeampia korotuksia ja päälle vielä mitoituksia, jotta tuottavuus laskee entisestään. Tälle tulee kyllä loppu.

Toisesta päästä vielä otetaan eu:n päästövähennys taakasta yhä suurempia osuuksia meidän niskaan. Rakennetaab tuulimyllyjä, jotka eivät tuota muuta, kuin lisää veroja meidän maksettavaksemme.

Kyyti tulee olemaan kylmää, kun seuraava taantuma alkaa. Tulevaisuus on kaikin puolin nykyistä hyvää tilannetta huonompi. Eipä meistä sitten ole ketään auttamaan.

No itse on tämä soppa keitetty.

Mihinkään luokitteluihin ei ole tarvetta. Nyky tilanne on mikä on ja kaikki tänne sopivat. Mitä tulevassa tehdään on se kysymys.

Blogin keskeinen tarkoitus on tietenkin päästä siihen natsi/rasisti öyhötykseen. On varmaan se aika kuusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Blogin keskeinen tarkoitus on tietenkin päästä siihen natsi/rasisti öyhötykseen. On varmaan se aika kuusta."

Kiitos puheenvuorosta, se oli pääosin rakentava, muuten, paitsi että humanitääristä maahanmuuttoa ei tietenkään voida rajoittaa pelkästään hyöty- ihmisiin, sillä se ei se silloin olisi humaania.

Mitä niihin natsi- ja rasistikortteihin tulee, niin onhan ne tietenkin suurelta osalta öyhötystä, kuten sanoit, mutta niiden esillä pitäminen on mielestäni siitä huolimatta tärkeätä.

Tässä blogissa ei sitä natsi- öyhötystä kuitenkaan ole ollut, ei kommenttiosastollakaan. Keskustelu on ollut mielestäni yllättävänkin siistiä ja osaksi aivan laadukasta, osaksi erinomaistakin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin siinä pitää katsoa tarkkaan ketkä ovat oikeasti näiden sopimusten tarkoittamia pakolaisia ja tiukalla seulalla.
Eu:n pitäisi toimillaan pyrkiä auttamaan ihmisiä siellä missä se on kannattavaa. Miljoonat jäävät ilman mitään apua. Suomen ja ruotsin maahanmuuton kustantamiseeen menee enemmän mitä yk pakolaisbudjetti on.

No romahdus on kumminkin tänne tulossa.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Jep, blogitekstistä en sano enää mitään mutta sen perusteella on tullut erinomaisiakin kommentteja ja ajattelemisen aihetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset