Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kinkun rasvaa viemärissä ja Blogistin joulumieli

Joulu on taas tulossa ja se tuo mieleen kaupunkien viemäreiden seiniin jähmettyneet kinkunrasvat ja viemärisukeltajat jotka joutuvat jouluksi töihin,  sukeltamaan näissä kunkunrasvan tukkimissa viemäreissä kaiken sen muunkin rojun, k***n ja p****n keskellä, joita joulun juhlijat vessanpytystään alas vetävät, taatakseen sen että näiden törkynsä viemäreihin vetäneiden ja viemärit tukkineiden vessat toimisivat ja  he voisivat edelleen tehdä tarpeensa normaalilla tavalla.

Mutta se on pieni ongelma.  Suurempi ongelma on niillä(meillä) bloggareilla, jotka olemme tottunert tyhjentämään mielemme törkysaostumat  toistemme ihasteltavaksi, maisteltavaksi ja haisteltavaksi tänne blogimaailmaan.

Jouluna tämä blogiviemäri on sitten tukossa, sillä jouluna kaikkien tulee olla onnellisia ja toistella ihania jouluisia fraaseja ja ilahduttaa tällä tavalla toinen toisiaan.

Minne se kaikki törky pannaan ja minne se joutuu, se joka normaalisti soljuu sujuvasti meidän mielemme roskakorista ja  kompostiämpäristä tänne US:n viemäriin, missä se on poissa mielestä ja näkyvistä.  Minne se nyt joutuu?

Kaikesta huolimatta Hyvää joulua 

ja eläkäämme siististi,

ainakin tämän Jouluvaiheen yli

ettei tulisi niitä viemäritukoksia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

US Puheenvuoron ja US Vapaavuoron välillä onkin se ratkaiseva ero, että viimemainitussa ollaan yleensä hyvällä tuulella. Mutta sattuipa sielläkin aivan äskettäin, että yhden mukava lapsuusmuisto oli toiselle ruma yäk-juttu.

Viemärisukeltajilla, jätekuskeilla ja vaikkapa ruumiinavauksia tekevillä patologeilla on yhteiskuntaan kullakin oma näkökulmansa: "lopullinen" totuus siitä, miten elämää on eletty. Viemärivedestä löytyy nykyään tarkoilla menetelmillä lääkeaineita ja huumeita, jotka virtsataan elimistöstä vessanpöntön kautta tiehensä, mutta jotka eivät suinkaan katoa.

Jouluisista fraaseista tulivat mieleeni ne kymmenet ja ehkä sadat sanat, jotka joulu-määritteellä muuttuvat olemukseltaan aivan erilaisiksi. Esimerkki: torttu ja joulutorttu - onhan siinä eroa! Ruuhka ja jouluruuhka, pallo ja joulupallo, valo ja jouluvalo. Ilta, aamu, päivä, virsi, laulu, olut, pulla, kala, paperi, koriste, rauha, loma, sää, vieras...

Onko sanoja, joihin ajatus joulusta kuuluu sisäänrakennettuna niin, että se on sanomattakin selvää? Ehkä: glögi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Seimi.

Tuskin kukaan ajattelee mielessään puusta askarreltua hevosten ( härkien ) syöttökaukaloa.

Sana assosioituu välittömästi jouluun meillä kristityillä seniorikansalaisilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"US Puheenvuoron ja US Vapaavuoron välillä onkin se ratkaiseva ero, että viimemainitussa ollaan yleensä hyvällä tuulella."

Minussa on se vika että vaikka muuten viihdyn hyvin Suomen syksyssä, räntäsateessa ja kaamoksessa, niin joulun ajan hössötykset pilaavat sen mukavan synkeän kaamostunnelman. Kaikkein pahita on ne joulunajan fraasit, ikuiset muistelot lapsuuden jouluista, tontut, pukit, seimet juhlapuheet jne.

Poikkeuksena on nuo njykyiset joulunajan pihakoristeet, eli kaikenlaiset led- viritykset ihmisten pihoilla ja parvekkeilla. Ei ole tulipalon vaaraa, kuten kynttilöissä, eikä sähköä paljon kulu niissä, lisäksi ne kestää hyvin vuodesta toiseen, varsinkin jos ei tarvitse niitä kesäksi purkaa eikä varastoida.

Eihän se varmaankaan pahaa tekisi viettää välillä viikko etelässä. Ei se lämpö niinkään, mutta se valo ja aurinko. Mutta nyt pääsee kyllä hiihtämään ja se on melkein yhtä hyvä juttu kuin etelä ja aurinko.

"Onko sanoja, joihin ajatus joulusta kuuluu sisäänrakennettuna niin, että se on sanomattakin selvää? Ehkä: glögi?"

Perinteiset jouluruuat eivät kyllä kiinnosta. Eivät ne mitään herkkuja ole tänä päivänä. Muistuu mieleen kun takavuosina eri firmat olivat varanneet budjettiinsa jouluaterioita yhteistyökumppaneille ja niitä piti sitten toki käydä syömässä, että saivat sen joulubudjettinsa käytettyä.

Joka lounaspaikassa samat joulupöperöt. Niihin kyllästyi jo hyvästi ennen joulua, niin paljon että jouluruokia oli vaikea ajatellakin. Vieläkin etoo ne kinkut ja laatikot kun niitä ajattelee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Et ole aivan yksin ajatuksinesi.

Muslimit eivät liioin joulua vietä eivätkä kinkkuun koske.

Ainoastaan jokin terroristisolu saattaa joulun vuoksi aktivoitua toimintaan länsimaiden ruuhkaisessa jouluvilinässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Muslimit eivät liioin joulua vietä eivätkä kinkkuun koske."

Täällä Suomessa ei voi siltä varmaankaan välttyä,
eivät ne muslimit jotka täällä on.
Ei kukaan voi.

Mutta elämää pitää kestää
se mitä elämä antaa
ja mitä vastaan tulee. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt blogisti liioittelee Suomessa tällä hetkellä asuvien muslimien kotoutumisen syvyyttä.

Tuskin monenkaan muslimiperheen uunissa nyt joulunaikaan tirisee suomalaiseen joulutraditioon liittyvä aito sianlihainen joulukinkku.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuskin monenkaan muslimiperheen uunissa nyt joulunaikaan tirisee suomalaiseen joulutraditioon liittyvä aito sianlihainen joulukinkku."

Voihan siellä tiristä kalkkuna, lammas, poro, tai nauta. Ei kai se joulun menoa haittaa.

Tarkoitan sitä että ei muslimi pääse kumminkaan eroon tästä joulunajan menosta, kaikesta mediapöhinästä, markkinoinnista, jouluvaloista sun muusta.

Onhan siellä muslimimaissakin samaa joulun markkinapöhinää, olen itse nähnyt.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kinkun rasvaa Karibialla :

https://www.youtube.com/watch?v=EVcKglSuGe8

Netistä löytyy useampiakin otoksia näisä erikoisistra possuista sanoilla swimmin porks bahama.

Hyvää joulua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Iloisennäköisiä possuja polskuttelemassa.

Varmaan iloisempia kuin Suomessa sikaloiden karsinoissa kasvatetut.

Varmaan saavat pitää saparonsakin, toisin kuin Suomen possut.

Ne voisivat myös maistua paremmilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset