Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

YLE on luotettavin media

Tutkimuksen mukaan suomalaiset  luottavat suomalaiseen valtamediaan.  Ne ihmiset jotka kuvittelevat pystyvänsä vaikuttamaan kirjoittelemalla SOME:ssa ovat valitettavasti väärässä, vain 8% ihmisistä uskoo siihen mitä somessa kirjoitetaan, eli he eivät pidä somekirjoittelijoita luotettavina.

Kerrankin pitää tunnustaa että kansa on ehkä oikeassa. Tässä asiassa minäkin olen siis kansan kanssa samaa mieltä. En pidä somea luotettavana tietolähteenä. 

Itsekin kirjoittelen paljon SOME:en, mutta en edes halua että minua uskotaan, kuten oikeita tiedotusvälineitä, koska voin olla väärässä ja pidän siitä että minua oikaistaan jos olen väärässä.

Useimmiten tietenkin olen sitä mieltä että ne joiden mielestä olen väärässä ovat itse väärässä, mutta on silti mukava lukea eriäviä mielipiteitä. Joskus olen joutunut jopa toteamaan että olen ollutkin väärässä, joskin useimmiten kyse on ollut minun puoleltani huonosti tai väärin valituista sanoista tai siitä että olen muuten esittänyt asian huonosti, tai hassulla tavalla, tai en ole osannut käyttää oikein huumoria, satiiria tai ironiaa, josta on sitten aiheutunut väärinkäsitys tai väärä tulkinta.


Luotettavimpana tietolähteenä ihmiset pitävät YLE:ä, MTV:tä, Hesaria, Kauppalehteä ja paikallisia maakunnallisia päivälehtiä.  Luottamus iltapäivälehtiin on varsin huono. Tämä kaikki osoittaa että suomalaisten  mediakritiikki on kohdallaan.

Etelän mediaa pitää  valemediana pieni mutta äänekäs joukko, joukossa lienee myös Putinin trolleja, joiden tehtäväksi on annettu heikentää suomalaisten  luottamusta Suomen valtamedioihin.  Tämä pieni mutta äänekäs joukko, joka toimii etupäässä somen kautta, yrittää mollata luotettavia medioita ja herättää yleisön epäluottamusta sen levittämiin luotettaviin uutisiin.  Tilalle tyrkytetään Trumpilaisia, Putinilaisia ja perussuomalaisia valeuutisia.


Tutkimustuloksia voi tutkia lisää täältä, YLEn  luotettavasta tietopalvelusta.

https://yle.fi/uutiset/3-10044085

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Odotetunlainen tulos. Paljastaa samalla sen, että pieni sosiaaliseen mediaan masinoitu joukko saa aikaan näkyvää meteliä mutta vähän tulosta. Olen ollut viime aikoina huomaavinani, että PS:n kannattajien Ylen haukkuminen olisi vähentymään päin. Putkosen putiikissa vedetään ilmeisesti henkeä.

Juha Kuittinen

Ainakin oikeamedian mukaan Yle ei ole luotettava.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Oikeamedia ei ole oikea media arvioimaan Ylen kaltaisen mediatalon luotettavuutta.

Juha Kuittinen

Ai jaa- Tuota en tiennytkään..

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

tuollaiset galluppiuutiset eivät ole luotettavia kun lukijalle ei tarjota välitöntä mahdollisuutta tarkistaa asiaa kokonaisvaltaisesti itse lähteestä, eli itse gallupista ja mitä siellä todella kysyttiin ja vastattiin,
toimittajan poiminnat saavat gallupin kuin gallupin näyttämään mieleiseltään.

esimerkkinä tässä, kun mainostetaan, että kaksi kolmasosaa piti mtv3 uutisia luotettavana,

sitten sanotaan, että neljännes ei luottanut iltapäivälehtien uutisiin.

ilman taustatietoja tuossa vertaillaan yhteismitattomia lukuja keskenään ja jollainen ainakin allekirjoittaneessa avaa enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

---------------

esimerkkinä voidaan edelleen mainita, että pelkästään annettujen tietojen perusteella on mahdollista,

että kolme neljäsosaa pitää iltapäivälehtien uutisia luotettavina ja yksi kolmasosa pitää mtv3 uutisia epäluotettavina, jolloin luotu mielikuva kääntyykin päälaelleen............

minä en pidä luotettavana uutisina sellaisia joissa luodaan mielikuvia sen sijaan että kerrotaan miten asiat todella ovat ja
se on politiikkaa, ei uutisointia,
YLE muiden medioiden joukossa sortuu tuohon melko kokonaisvaltaisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"esimerkkinä tässä, kun mainostetaan, että kaksi kolmasosaa piti mtv3 uutisia luotettavana,

sitten sanotaan, että neljännes ei luottanut iltapäivälehtien uutisiin."

Tätä minäkin ensin ihmettelin, mutta sitten päässäni jotenkin nyrjähti ja luin sen niin että vain neljännes luotti iltapäivälehtien uutisiin.

Toki iltapäivälehdet ovat vähän luotettavampia itse uutisten osalta, ne lööpit vain vetää nenästä. Itse olen niiden lööppien valheisiin niin kyllästynyt että en viitsi iltapäivälehtiä ostaa enkä lukea, vaikka itse uutiset ja muut jutut voivat usein olla varsin hyviä ja luotettavia.

Kuitenkin lasken iltapäivälehtien luotettavuuden olevan paljon alle YLE:n ja hesarin luotettavuustason, vaikka YLE:kin, yrittäessään olla kiinnostava katsojilleen, kuulijoilleen ja lukijoilleen, joskus sortuu väärän tiedon tai väärien mielikuvien luontiin ja levittämiseen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tähän kahdeksanprosentin vähemmistöön kuuluvat myös kaikki joka-alan asiantuntijat. Puheenvuorokin on täynnä freelancer taloustieteilijöitä, joihin verrattuna alan professorit ovat pässinpäitä. Amatöörioikeusoppineita, joiden mielestä oikeuskansleri ei tajua laista mitään ja onhan se niinkin, että korkeimmanoikeuden päätös on vain muutaman hepun mielipide.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

olipahan taas tympeä yleistys, mitä kuvittelit sillä saavuttavasi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset