Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Raflaavakäytöksiset blogistit jyrää

Tänä päivänä ei kenenkään ole helppoa saada mitään huomiota itselleen tai esittämilleen asioille käyttäytymättä jollakin tapaa raflaavasti, eli pitää pyrkiä ärsyttämällä herättämään huomiota. Sitten kun huomio on saatu kohdentumaan itseen, tai siihen asiaan mitä yrittää esittää, on mahdollisuus saada asialle jonkinlaista huomiota.


Politiikassa on sama juttu.  Pohjois-Korea on rakentanut itselleen ydinpommin ja pitkänmatkan ohjuksia, saadakseen maalleen lisää painoarvoa. Trump uhkaa Pohjois-Koreaa isommalla ydinasenappulallaan ja kaupallisesti se uhkaa kauppakumppaneitaan kauppasodalla, eli tuontitulleilla, saadakseen itselleen huomiota ja paremmat edut itselleen kaupankäynnissä.

Putin uhkaa koko maapalloa ydinohjuksillaan ja uhoaa ettei niitä pysty amerilkkalaisten torjuntaohjukset taivaalla pysäyttämään.  Näyttävällä tavalla toteutettu hermokaasuisku Englannissa on varmasti yksi Putinin keinoista osoittaa miten vaarallinen maa Venäjä on, eikä sitä pidä unohtaa, eikä ignoroida.


Suomen sisäisessä politiikassa räväköillä puheilla ei ole yleensä suuria saavutettu, lukuunottamatta perussuomalaisia, jotka saivat jytkynsä sillä tavalla että ottivat puolueeseen mukaan räväkkäpuheisia maahanmuuttokriitikoita.

Sen jälkeen kun maahanmuuttokriitikot valtasivat koko perussuomalaisten puolueen, perussuomalaisten oikeilta jälkeläisiltä, sinisiltä,  puuttuu nyt se syömähammas millä se pärjäisi vaaleissa. Tämä näkyy laimeana kannatuksena. Sinisten pitäisi nyt jostain saada joku Tony Halmeen tapainen rääväsuu nostamaan puolueen profiilia. Valitettavasti maahanmuuttokriittisyys ei enää ole uskottava aihealue sen puolueen osalta.


Perussuomalaiset itse ovat hyvin tajunneet tämän tällaisen rääväsuisuuden, eli raflaavan käytöksen merkityksen omalle kannatukselleen ja se näkyy mm. Uuden Suomen perussuomalaisten blogistien avauksissa ja kirjoituksissa

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ihmiset lähtee helpommin keskustelemaan jos on joku raflaava otsikko ja sisällössä on muuta raflaavaa, sellaista johon on kommentoitavaa. Se että ärsytyskynnys on ylitetty ja löytyy vielä helposti jotain sanottavaakin, saa aikaan paljon kommentointia.

Mutta onko se sen arvoista?
Ärsytykseenkin voi turtua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset