Ohjusiskun todellinen syy ja tarkoitus

Massiivinen länsivaltojen Syyrian hallituksen väitettyjä kemiallisen sodankäynnin tuotantolaitoksia vastaan ei tapahtunut siksi että jossain Syyriassa on väitetty käytetyn kemiallista asetta sivileitä vastaan.

Iskun syyt ovat tärkeämmät, strategisemmat. Kaikki on minun puoleltani tietenkin vain arvailua, mutta tärkein syy lienee Venäjän näyttävä läsnäolo Syyriassa ja uhkaava Assadin ja Venäjän voitto.

Venäjän osallistuminen taisteluihin oli hyväksyttävää niin kauan kun sen osallistuminen taisteluihin myös ISIstä vastaan oli suotavaa.

Nyt on odotettavissa että Venäjä ottaa Assadin avulla ja Assadin kautta haltuunsa koko Syyrian.

Länsimaat yrittävät estää tämän ja tilanteen escaloituminen tällaisen kaasuaseen käytön kostoiskun kautta sopii niille.

Venäjän asemahti on pelottava, mutta se ei vedä vertoja lännen asemahdille. Venäjällä ei myöskään ole taloudellisesti varaa asevarustelukilpaan lännen kanssa. Siinä kävisi yhtä huonosti kuin Neuvostoliitolle aikanaan.

Venäjällä on kuitenkin ylpeytensä ja Venäjän suurinta ylpeyttä, Putinia ja samalla koko Venäjän kansaa ja sen ylpeyttä on taas verisesti loukattu.

Mutta mitä ne sille mahtaa.

USA:n arvaamaton ja äkkinäinen (hullu) presidentti on todennäköisesti nyt ruodussa, jos ei muuten niin lääkityksen avulla ja Venäjän jokaiseen mahdolliseen vastatoimeen on mietitty harkittu vastatoimi.

Minun arvaukseni on että ellei Putin ymmärrä nöyrtyä itse, nöyryyttäminen senkun jatkuu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu