Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Lieneekö Kim Jong-un tosissaan.

Pohjois-Korea aikoo kuulemma lopettaa ydin- ja ohjuskokeet sekä sulkea ydinkoealueen. 

Minä muoistelen että tällaisia lupauksia on tehty ennenkin, jossain sellaisessa tilanteessa kun Pohjois-Korealaiset kärsivät nälkää. ja kansainväliset pakotteet uhkasivat estää humanitaarisen avun ja kaupankäynnin.

Todennäköisesti tämäkin on vain huijausta taas. Pohjois-Korea ei pysty toimimaan pakotteiden kanssa haluamallaan tavalla ja tämä lupaus on hämäystä, kuten kaikki aiemmat lupaukset, joita Pohjois-Korean nykyisen diktaattorin diktaattori-esi-isät ovat tehneet.


Trump luultavasti nielee tarjotun syötin koukkuinen päivineen. Trump on ahdistettu nurkkaan syytösten takia, jotka koskevat hänen yhteyksiään Venäjään ja Putiniin, hänen puuhastelujaan kurtisaanien kanssa Venäjällä ja USA:ssa ja  aiheellisia epäilyjä että että Trump on nais-seikkailujensa takia kiristyksen kohteena sekä Moskovasta, että kotimaastaan käsin.

Sopimus Pohjois-Korean diktaattorin kanssa toisi Trumpille ainakin väliaikaisesti jotain positiivista mainetta, joten todennäköisesti Trump tekee Kim Jong-unin kanssa vääränlaisen Diilin, jonka seurauksena Pohjois-Korean kauppasaarto purkautuu, mutta joka sallii sekä ydinaseiden, että myös ohjusten kehittelyn jatkumisen Pohjois-Koreassa, tosin salassa, mutta se diili voi pelastaa Trumpin itsensä juuri nyt pahimmasta pälkähästä.

Kenties juuri tästä "diilistä" on ollut kyse niissä monissa salaperäisissä neuvotteluissa joita asiasta on käyty eri puolilla maailmaa, myös Suomessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Hätä ajaa häränkin kaivoon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oliko se niin,että Trump kehaisi asevarustelusta luopumista edistykselliseksi. Miksiköhän Trump ei itse tahdo olla edistyksellinen?

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Jos USA luopuisi yksipuolisesti ydinaseistaan, niin se pommitettaisiin kivikaudelle puolessa tunnissa. Vain kauhun tasapaino ydinaseineen takaa (suhteellisen) rauhan nykyoloissa, kuten on ollut asianlaita jo yli 70 vuotta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei niitä ydinaseta sentään niin paljon tarvita että maapallo voidaan moneen kertaan tuhota. Nyt niitä on niin paljon että muutamaan kertaan saataisiin maapallo tuhottua.

Se on turhaa ja tuhlausta, sillä kun ne ensimmäiset ydinaseet on käytetty ja maapallo on kertaalleen tuhottu ja kaikki on kuolleet, kukaan ei ole enää käyttämässä niitä loppuja ydinaseita ja ne jää käyttämättä.

Se on turhaa ja älytöntä tuhlausta.
Ydinaseiden määrää tulee rajoittaa niin että niillä saadaan kaikilta maapallon asukkailta nirri pois. Ne loput on turhia ydinaseita.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli Vastaus kommenttiin #4

Tuosta olen ihan samaa mieltä, mutta kommenttini koskikin mitä seuraisi sellaisesta hypoteettisesta tilanteesta, että yksi pääosapuoli luopuisi kaikista ydinaseistaan yksipuolisesti. Sellaisiakin vaatimuksia näkyy silloin tällöin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

On olemassa aika monta maata joiden oma puolustusjärjestelmä ei riitä mihinkään jos joku paremmin aseistautunut päättää hyökätä. Suomi on yksi niistä maista joka ei oikeasti pysty puolustautumaan muita maita kuin Viroa, tai kenties Ruotsia vastaan, jos jätetään vaikkapa Islanti tai Luxemburg pois laskuista mahdollisina yksittäisinä hyökkääjinä.

Mutta en väitä että olisit väärässä tuossa ennusteessasi siitä miten USA:lle kävisi. Maailma on kummallinen ja mieletön paikka ja voi olla että joku maa haluaisi tuhota USA:n, vaikka kukaan ei ilmeisesti halua tuhota Suomea, vaikka Suomi ei olekaan minkään suurvallan suojeluksessa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Väistämättähän sitä kysyy, että mistäs nyt tuulee. Ei tässä kuitenkaan auta kuin seurata tilannetta ja toivoa parasta. Trump on kuitenkin jättänyt pommittamatta Pohjois-Koreaa, vaikkei rauhaa maiden välille ole solmittukaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Lieneekö Kim Jong-un tosissaan."

- Minä olen miettinyt, onko Donald Trumpilla Kim Jong unissaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Taitaa olla niin että Pohjois-Korean insinöörien pitää nyt tarkistaa laskelmiaan pari vuotta, niin että nyt ei ole vähään aikaan tarvetta paukutella pommeja eikä testeta raketteja.

Nyt sopii tehdä diili Trumpin kanssa ja Trumpin epäonnistumiset, oikeusjutut ja naisjutut ehkä jäävät vaähän syrjemmälle.

Parin vuoden päästä, kun insinöörit ovat tehneet uudet laskelmat, keksitään syy sopimuksen purkamiselle ja paukuttelu jatkuu.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Aika mahdollinen skenaario minunkin mielestä.

Ydinpommien tekniikkaa voidaan parantaa jonkin aikaa pelkästään laskelmia kehittäen ja tietotaitoa maailmalta haalien (esim. varastamalla). Jossain vaiheessa kuitenkin pitää taas suorittaa käytännön testejä, koska kaikkea ei saada laskettua, varsinkaan primitiivisillä tietokoneilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset