Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Jo joutui armas aika .... ja Suvi suloinen

Onneksi tuli kesä ja normaalit kesäsäät.  Saa vetää rauhassa toppatakin niskaan ja kaikki on hyvin, on niin hyvä olotila että. Ei ole kylmä eikä kuuma, vaan sellainen suomalaiselle sopiva. Toukokuussa oli aivan kamalat kelit.

Mitään muuta hyvää ei tästä kesästä ole odotettavissa, paitsi että se olisi hyvä juttu jos sote kaatuisi. Toivon mukaan oppositiosta ei tule soten puolesta yhtään ääntä ja toivottavasti kokoomuksesta tulee lisää sote- kapinallisia.

Suunniteltu keskitetty sote- systeemi olisi nimittäin huonoin mahdollinen ratkaisu, se olisi byrokraattinen hirviö, joka imisi molokin kitaansa suomalaisilta kerätyt vakuutusrahat, tuottamatta terveyspalveluita.

Byrokratia söisi nyt suunnitellussa systeemissä rahat.  Virkamiehet, sekä valtion virkamiehet, että myös yksityisten terveyspalveluita tuottavien firmojen hillotolpilla majailevat  virkamiehet kyllä hyötyisivät, mutta sairaat kärsisivät, eikä ihmisten terveydestä huolehdittaisi.

Oikea systeemi olisi sellainen jossa vastuulliset toimijat olisivat mahdollisimman lähellä kuluttajaa, niin että kuluttaja tietää kuka on syyllinen ja vastuullinen toimija tietäisi vastuunsa. Byrokratiaa ei tarvita.

Jos sote tulee, niin kaikki on menetetty.


Entäs sitten se kauppasota?

Trumppi yrittää päästä tekemään diilejään erilaisten toimijoiden kanssa, mutta ei suostu diileihin sellaisten toimijoiden kuten EU kanssa. EU on liian kova pala jopa Trumpille.

Trumpin strategia on torpata USA:n yhteistyö EU:n kanssa, samalla lähestytään EU:n yksityisiä valtioita, esimerkiksi EU- kapinallisia itäisen Euroopan valtioita, edullisin tarjouksin. Tällä tavalla Trump pyrkii hajoittamaan EU:ta, saadakseen USA:lle parempia diilejä.

Valitettavasti Euroopan populistiset puolueet eivät ole tässä tilanteessa EU:n puolella, vaan Trumpin puolella. 

Trumpin tarkoitus on EU:n hajoittaminen, jonka jälkeen on tarkoitus jakaa Eurooppa Trumpin ja Putinin kesken. Putinille jäisivät entiset itäblokin maat ja Trumpille entinen Länsi-Eurooppa.

Suomi jäisi tässä jaossa Putinille, tai voihan se olla että Suomi palautuu entiseen puolueettomaan asemaansa, uudella YYA- sopimuksella vahvistettuna. Tähän pyrkii ainakin Väyrynen ja todennäkölsesti muilla populisteilla on samansuuntaisia ajatuksia.


Kaikki siis voi palautua ennalleen tämän kesän aikana, kuten sää.

Sote kaatuu, samoin EU ja Väyrysestä tulee Suomen seuraava mahtipolitikko Kekkosen jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset