Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Pohjoskorealaisten Ihmisoikeuksista viis

Singaporessa päätettiin antaa turvatakuut diktaattori  Kim Jong-un:ille, luvattiin lopettaa Erelä-Korean la USA:n lapselliset yhteiset sotaleikit ja Kim Jong-un lupasi että hän pyrkii kovasti edistämään Pohjois-Korean riisumista ydinaseista.

On päivänselvää etteivät mitkään näistä puheista tule koskaan toteutumaan, sillä Kim Jong-un ei tule koskaan vapaaehtoisesti luopumaan ydinaseista, sillä ne ovat hänen ainoat todelliset turvatakuunsa. Myös sotaleikit jatkuvat entiseen malliin ja pohjoiskorealaisten kurjuus jatkuu.


Hyvä ettei Pohjois-Korean ihmisoikeustilanteesta puhuttu Singaporessa mitään. sillä itsestäänselvää on että heidän kurjuutensa tulee jatkumaan ja diktaattori Kim Jong-un jatkaa kansansa sortamista entiseen malliin. 


Eihän Donald Trump tietenkään ole kiinniostunut mistään pohkoiskorealaisista, hehän ovat ulkomaalaisia ja Donaldille  "America is always first".


Donald,  joka on sotkenut suhteensa sellaisten ulkovaltojen kuten Kanada, Meksiko ja EU kanssa ja jonka ainoita jäljellä olevia  ystäviä  Suomen persujen lisäjsi ovat Israel ja Putin, sai nyt itselleen uuden ystävän ja tukijan diktaattori Kimistä.  

Tämnä olikin kokouksen todellinen tavoite ja se todellinen tavoite toki saavutettiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kim sai turvatakuut.

Kukaan ei ole tarjonnut mitään turvatakuita pohjoiskorealaisile.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Pääasia ja oleellista tavallisen Pohjoiskorean asukin kannalta kuitenkin lienee että Kiina jatkaa tukeansa sillä muuten äityisi nälkänsä sietämättömäsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pääasia ja oleellista tavallisen Pohjoiskorean asukin kannalta kuitenkin lienee että Kiina jatkaa tukeansa sillä muuten äityisi nälkänsä sietämättömäsi."

Niin, mikäs se olikaan se hierarkia, se joku tarvehierarkia, jonka mukaan, kun ihmisillä on kova nälkä, ei silloin ajatella sofistikoituneempia ajatuksia, kuten mielipiteen ja sananvapautta, demokratiaa tai ihmisoikeuksia.

Pohjoiskorealaisten suurin huoli on kurniva tunne mahanpohjassa ja se pitää ajatukset pos Kimin diktatuurin kannalta vaarallisemmista asioista. Sensuuri ja sorto pitävät huolen siitä ettei vaarallisia ajatuksia pääse edes esiin, jotta ne voisivat levitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Muksi Trump ei vaatinut Kimiltä diktatuurin purkamista, vapaita vaaleja, sensuurin poistamista ja ihmisile vapaata oikeutta liikkua ja ilmaista mielipiteitänsä?

Miksi Trump vahvistaa diktaattorin asemaa ja myöntää sille turvatakuita?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Paras on hyvän vihollinen. Emme tiedä, johtaako tuo Singaporen sopimus mihinkään, eikä sitä taida tietää yksikään, joka siitä äkkijyrkkiä mielipiteitä esittää. Jos hyvin käy, ja siitä tietysti ei ole mitään varmuutta, Pohjois-Korean kehitys suuntautuu Kiinan tielle. Jos huonosti käy, se osoittautuu yhdeksi paperipalaseksi paperipalasten virrassa. Hyvässä tapauksessa kehitys kääntyy parempaan, huonossa tapauksessa jatketaan kuten ennenkin. Kannattaa siis yrittää, mutta naiiviksi ei kannata heittäytyä.

Ja kannattaa tietysti muistaa, että se todellinen avainhenkilö on lopultakin Xi Jinping.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja kannattaa tietysti muistaa, että se todellinen avainhenkilö on lopultakin Xi Jinping."

Niin, ja diilintekijänä tämä herra taitaa vetää Donald Trumpinkin kölin alta milloin vain sen hyväksi näkee.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Ihmisoikeuksia jyrätään jatkuvasti kaikkialla maailmassa, ilman että juuri kukaan korvaansa lotkauttaa. Pohjois-Korea sopii hyvin tämän joukon jatkoksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ihmisoikeuksia jyrätään jatkuvasti kaikkialla maailmassa, ilman että juuri kukaan korvaansa lotkauttaa. Pohjois-Korea sopii hyvin tämän joukon jatkoksi."

Jossain jyrätään enemmän ja jossain vähemmän ja se sopii näköjään sinulle hyvin.

Minun mielestäni sellainen ei ole sopivaa ja pitäisi saada siinäkin asiassa parannuksia aikaiseksi.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

En tainnut mainita mitään sopiiko se minulle vai ei.

Asiantila varmaankin muuttuu paremmaksi netin keskustelupalstoilla juputtamalla.

Vielä suurempi kontribuutio saataneen aikaan eri ihmisoikeusjärjestöjen kokouksissa ja konferensseissa reissaamalla. Siinä saa tuntea itsensä tärkeäksi ja pääsee mukaville matkoille muiden rahoilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

"En tainnut mainita mitään sopiiko se minulle vai ei."

Kun et kerran maininnut, tein päätelmän kylmän asenteesi perusteella.
Sinua ei näytä haittavan vaikka väkeä jossain sorretaan.
Etenkään et taida välittää pohjoiskorealaisista.
Sen käsityksen sain.

"Asiantila varmaankin muuttuu paremmaksi netin keskustelupalstoilla juputtamalla."

Ei mikään muutu miksikään senkään takia että täällä nyt yleisesti kehutaan Trumppia ja Kimiä ja heidän diilejään.

Tunnelma Trumpin leirissä tuntuu olevan korkealla.
Voiton maljoja kohotellaan
Trumpille ja Kimille ehdotellaan nobelin rauhanpalkintoja.

"Vielä suurempi kontribuutio saataneen aikaan eri ihmisoikeusjärjestöjen kokouksissa ja konferensseissa reissaamalla. Siinä saa tuntea itsensä tärkeäksi ja pääsee mukaville matkoille muiden rahoilla."

Sinun mielestäsi ihmisoikeuksien puolustaminen on rahan tuhlausta.

Entäs jos olisi kyse sinun ihmisoikeuksistasi?

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen Vastaus kommenttiin #15

"Ei mikään muutu miksikään senkään takia että täällä nyt yleisesti kehutaan Trummpia ja Kimiä ja heidän diilejään."

Mielestäni tämä on suurin harppaus eteenpäin Pohjois-Korean kysymyksessä yli viiteen kymmeneen vuoteen. Miksi sitä pidetään niin huonona asiana ?

Olen asunut (Etelä) Koreassa muutama vuosi sitten. Korean kysymys on siksikin minulle läheinen. Mielestäni on tullut aika pistää loppu Korean kansan kärsimyksille. Heidän kohtalonsa muistuttaa paljon Suomen asemaa sotaisten suurvaltojen välissä.

https://www.amnesty.fi/tapahtumat/nyc2018/

Mitähän tuolla saadaan ( tai on saatu ) aikaan ? Tunnetusti järjestökenttä voi olla sangen hyvä uraputki kansainvälisille estraadeille, joissa pidetään kauniita puheita ja kilistellään samppanjalaseja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Mielestäni on tullut aika pistää loppu Korean kansan kärsimyksille."

Tästä olen samaa mieltä, mutta eri mieltä siitä miten se tehdään.

En kannata sitä että kärsimyksiin syyllistä nyt nostetaan framille, hänelle myönnetään turvatakuita ja hänelle tarjoillaan kunnioitetun valtiomiehen statusta ja kohtelua.

Domald Trump on tehnyt Kimin kanssa surkean diilin.

Kim saa jatkaa virassaan, eikä häntä panna tuomiostuimeen tuomiolle, niinkuin kuuluisi, eikä ihmisten sortamiselle näy loppua.

Tämä on myös rohkaisevaa kaikille maailman pahiksille ja diktaattoreille ja wanna-be sellaisille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #19

"Kim saa jatkaa virassaan, eikä häntä panna tuomiostuimeen tuomiolle, niinkuin kuuluisi, eikä ihmisten sortamiselle näy loppua."
**************************************

Ongelmasi taitaa olla ettet itse ehdota mitään parempaa vaihtoehtoa, vaan vain kiukuttelet. Eli olet varsin epäuskottava valituksessasi.

Millä itse laittaisit Kimin tuomiolle?
Miten itse auttaisit ihmisten sortamisen lopettamista Pohjois-Koreassa?
Et osaa vastata eikö totta?

Ottaen huomioon etteivät vuosikymmenten talouspakotteet ole muuta kuin huonontaneet tilannetta ja ihmisten kärsimystä.
Ottaen huomioon että sota olisi katastrofi, etenkin nyt kun Pohjois-Korealla on ydinaseita.
Ottaen huomioon ettei salamurha taida onnistua ja vaikka onnistuisi voisi seuraava diktaattori olla aivan yhtä ikävä tapaus.
Ottaen huomioon etteivät Pohjois-Korean kansalaiset ole tarpeeksi innostuneita tekemään kapinaa.
jne. jne. jne.
---------------------------------------

Kun itselläsi ei ole yhtä ainutta positiivista realistista vaihtoehtoa, niin valituksesi kuulostaa aika typerältä. Mielestäsi on kamalaa mikäli neuvotellaan? Tuskin olisi jos Clinton olisi neuvottelemassa? Epäilen että jos Trump ja diktaattori Kim eivät neuvottelisi, niin keksisit siitäkin jotain kamalaa, vain koska se sopii maailmankuvaasi. Ja jos diktaattori Kimiä kokeiltaisiin poistaa esim. kunnon sodalla, niin valittaisit siitäkin (ja syystä, koska siitä valittaisin minäkin että yhden miehen takia tapatettaisiin miljoonia ilman mitään kunnon takeita että tilanne sillä paranisi).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Kun itselläsi ei ole yhtä ainutta positiivista realistista vaihtoehtoa, niin valituksesi kuulostaa aika typerältä."

No, onko sinun ratkaisusu sama kuin Trumpin ratkaisu, eli Kimin nostaminen sankariksi ja hänen palkitsemisensa nobelin rauhanpalkinnolla.

Tätä ratkaisuaen kyllä missään nimessä hyväksy.

Pakotteet eivät ole tähän mennessä purreet siksi ettei maailmassa ole ollut riittävää yksimielisyyttä siitä, eivätkä kaikki piittaa pohjoiskorealaisista, eikä heidän kohtalostaan, kuten ei myöskään Trump.

Monet tahot ovat kiertäneet pakotteita omaksi hyödykseen, tai poliittisista syistä, koska eivät halua horjuttaa jotain herkkää poliittista tasapainoa väärään suuntaan.

Tästä syystä Pohjos-Korea on selvinnyt pakotteista ja on keplotellut itselleen ydinaseen, jolla se nyt uhkaa ja kiristää muuta maailmaa.

Tällaisen kiristyksen edessä ei kertakaikkiaan pitäisi antautua, eikä kiristäjien tai gangstereiden kanssa pitäisi neuvotella, eikä pitäisi antaa myönnytyksiä, kuten Trump on tehnyt.

------------

Ainut toivon kipinä tässä tilanteessa olisi se että koko juttu olisi jonkun pentagonilaisen keksimä strategia, juoni johon Trump on puhuttu mukaan.

Trump toteuttaa juonta parhaansa mukaan, käsikirjoituksen mukaan, välillä möhlien, välillä onnistuen.

Siinä tapauksessa saatamme nähdä asiassa vielä varsin yllättäviäkin käänteitä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #30

Talouspakotteet eivät ole toimineet, koska eiväthän ne piru vie toimi tuollaisessa tapauksessa. Haluaisit lisää pakotteita eli LISÄÄ KÄRSIMYSTÄ pohjois-korealaisille - varmasti kiittäisivät tuollaista omasta moraalistaan varmaa länsimaalaista.

*******************************

"Tällaisen kiristyksen edessä ei kertakaikkiaan pitäisi antautua, eikä kiristäjien tai gangstereiden kanssa pitäisi neuvotella, eikä pitäisi antaa myönnytyksiä, kuten Trump on tehnyt."

Eli jatketaan samaa linjaa kuin vuosikymmenestä toiseen - ihana "ratkaisu". Itse annan kyllä mahdollisuuden uudenlaiselle ratkaisutavalle... mikäli se ei toimi kuten luultavasti ei, niin ei se juuri huonommaksi mene. Miten muka menisi? Ihmiset siellä jo valmiiksi kärsivät ja kuolevat nälkään ja diktaattorilla on jo valmiina ydinaseet, koska ne aikaisemmat asioiden ratkaisijat ovat sählänneet asiat vuosikymmenestä toiseen.

****************************************************

"No, onko sinun ratkaisusu sama kuin Trumpin ratkaisu, eli Kimin nostaminen sankariksi ja hänen palkitsemisensa nobelin rauhanpalkinnolla.

Tätä ratkaisuaen kyllä missään nimessä hyväksy."

En tiedä mikä on "Trumpin ratkaisu" - en osaa lukea ajatuksia tai jaksa tehdä noin varmoja päätelmiä kuin mitä itse teet.
Eli mikäli Trumpin ja diktaattorin neuvotteluiden seurauksena Pohjois-Koreassa asuvien ihmisten olot paranisivat, niin et sitä "missään nimessä" hyväksyisi, koska moraalisi. No oma moraalini ei ole noin jäykkä. Mikäli törkeän pitkän ajan jälkeen sinne tulisi edes jotain parannusta ihmisille, niin sama se itselleni vaikka saisivat 1 001++ rauhanpalkintoa (mitä väliä).

********************************

Ja huomasin ettei sinulla tosiaan ollut yhtään omaa ratkaisua mikä parantaisi pohjois-korealaisten asemaa tippaakaan, mutta vankka usko moraalistasi kyllä (joka ei sekään auta pohjois-korealaisia tippaakaan). Sinällään en ole yllättynyt. Millekään uudelle ratkaisumallille et antaisi mahdollisuutta, vaikka kaikki vanhat mallit ovat johtaneet diktatuuriin, nälänhätään, tauteihin ja ydinaseiden kehityksen onnistumiseen takapajuiselle diktatuurille. Kauhein moraalinen hätä tuntuu olevan lähinnä jostain täysin tyhjänpäiväisestä rauhanpalkinnosta, jonka joku sitä ansaitsematon mahdollisesti saisi. No voi kamala.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen Vastaus kommenttiin #15

"Kun et kerran maininnut, tein päätelmän kylmän asenteesi perusteella.
Sinua ei näytä haittavan vaikka väkeä jossain sorretaan.
Etenkään et taida välittää pohjoiskorealaisista.
Sen käsityksen sain."

Sitten se menikin totaalisesti vatukkoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Sitten se menikin totaalisesti vatukkoon."

Hyvä on.

Vääriä käsityksiä syntyy puutteellisesta kommunikaatiosta.
Mutta käsitykset voidaan oikaista paremmalla kommunikaatiolla.

:)

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen Vastaus kommenttiin #21

Näinhän se on, mutta no hard feelings :-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eikö tämä loppupeleissä ole Pohjois-Korealaisten asia kaataa hirmuvalta, jos niin haluavat?"

Jokainen hoitakoot omat asiansa. Niinkö?

Pohjoiskorealaiset ovat liian nälkiintyneitä, liian alistettuja ja liiaksi propagandalla kyllästettyjä pystyäkseen toimimaan.

Tämä on muutenkin kovin kyyninen ja väärä ajatus että kaikkien "kansojen" pitäisi kantaa huolta vain itsestään. Se on väärä ajatus siksi ettei yksikään maa, ei edes Pohjoiskorea, pärjää ilman muita maita, siis muita kuin pohjoiskorealaisia.

Kaikki maailman valtiot ja ihmiset ovat riippuvaisia toisistaan huolimatta nationalistisista pullisteluista. Se pitäisi jossain vaiheessa hyväksyä ja pitäisi ryhtyä toimimaan sen mukaisesti, tavalla joka muistuttaa todellisuutta paremmin kuin typerä mationalistinen mielikuvitusmaailma.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja niiden kansojen, jotka ovat hoitaneet asiansa kunnolla ja kuntoon (lue: länsimaat) pitää toimia noiden huonosti asiansa hoitaneiden kansojen lapsenvahteina?

Vihavainen kannattaa uuskolonialismia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuotanoin.

Ei Euroopan itäosien kansojen asiat ihan kunnossa tainneet olla, ennenkuin Euroopan länsioisien kansat ryhtyivät niistä huolehtimaan.

Eivät ne itäeuropan asiat vieläkään kunnossa ole ja huonoon suuntaan ovat taas menossa, mutta huolehtimista pitää jatkaa.

Tämä on kaikkien yhteinen Eurooppa ja yhteinen maapallo ja yhteisistä asioista pitää pitää huolta yhteisesti.

Emme me suomalaisetkaan täällä yksin pärjäisi, ilman muita, kyllä se pärjääminen aika heikkoa ainakin olisi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Tuotanoin, Vihavaisen versio demokratiasta jyllää. Vääriä äänestystuloksia ei voi hyväksyä, oli sitten kyseessä kansanäänestys tai parlamenttivaalit. Niihin pitää puuttua, koska tyhmät ihmiset äänestävät vastoin parempaa tietoa.

Hiukan niin kuin Obaman kabinetin ulkoministeri Hillary Clinton: "We came, we saw, he died".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Vääriä äänestystuloksia ei voi hyväksyä, oli sitten kyseessä kansanäänestys tai parlamenttivaalit."

Väärät vaalitulokset tietenkin tulevat voimaan.
Sen voi hyväksyä.

Se ei muuta miksikään sitä että väärät valitulokset ovat vääriä.
Ne eivät muutu oikeiksi sillä että väärät tulokset tulevat voimaan.
Vääriä tuloksia ei tarvitse eikä pidä hyväksyä.

Sote- lait voivat mennä läpi eduskunnassa.
Se ei muuta miksikään sitä että se on väärää politiikkaa.
Demokratiassa enemmistön tuella voidaan tehdä väärää politiikkaa.

Se pitää hyväksyä että enemmistö päättää.
Vääriä päätöksiä ei silti pidä hyväksyä,
vaikka vähemmistö ei voi niitä torjua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Mikä se sellainen "väärä vaalitulos" on? Ei sellaiselle ole objektiivista mittaria. "Väärä" sinun mielestäsi ei tee vaalitulosta vääräksi muutoin kuin nimenomaan sinun mielestäsi.

Näytät uuskolonialismin lisäksi kannattavan diktatuuria.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

Demokraattisessa järjestelmässä väärä vaalitulos syntyy seuraavalla tavalla.

Jotta ymmärtäisit paremmin, yksinkertaistan asiaa vähän.

Oletetaan että meillä on kolme päätöksentekijää jotka tekevät päätöksiä demokraattisesti, siis enemmistön kanta ratkaisee mitä tehdään,

Jos äänestettävässä asiassa vähintään kaksi kpolmesta on oikeassa, syntyy oikea päätös.

Jos äänestettävässä asiassa vähintään kaksi kolmesta on väärässä, syntyy väärä päätös.

Ei tuota pitäisi olla niin kovin vaikeata ymmärtää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Ei, ymmärrän hyvin, että edustat selvästi nykyistä oikeassa olemisen diktatuuria.

Teikäöäosiltä syntyy vain oikeita päätöksiä ja mielipiteitä. Näinhän sinä olet päättänyt. Pluralismista viis.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"edustat selvästi nykyistä oikeassa olemisen diktatuuria."

Suon mielelläni sen että ne jotka ovat oikeassa saisivat päättää, myös niiden puolesta jotka ovat väärässä.

Mutta se olisi oikeassa olijoiden diktatuuria.

Demokratiassa pitää antaa myös väärässä olijoiden tehdä vääriä päätöksiä silloin kun demokratia sitä edellyttää, eli silloin kuin väärässä olevilla on enemmistö.

Meidän oikeassa olijoiden pitää sitten vain kärsiä niiden väärien päätösten seuraukset yhdessä väärässä olijoiden kanssa.

Se on sitä demokratiaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #38

Jos et ole savolainen heimoltasi niin ainakin mieleltäsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Jos et ole savolainen heimoltasi niin ainakin mieleltäsi."

Kyse ei ole savolaisuudesta vaan kyvystä hahmottaa asioita ja nähdä realiteetteja.

Olen huomannut että aika moni kuvittelee ettei demokratiassa tapahdu vääriä päätöksiä. Tottakai tehdään, aivan kuten diktatuurissakin.

Diktatuurissa yksi päättää tehdäänkö asiat oiken tai väärin.

Semokratiassa enemmistö päättää tehdäänkö huono päätös, tai hyvä päätös.

Trump päätti Singaporessa mielistellä Kimiä, huono päätös.

Sitä emme vielä tiedä tehtiinkö tämä huono päätös pelkästään Trumpin toimesta,
vai oliko mukana isompi porukka tekemässä tätä väärää päätöstä.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Vihavaisen valitus on typerää. Sinun tavallasi ajattelevien takia sotia käydään vähän väliä.

Etelä-Korea on ollut jo pitkään valmis liennyttämään suhteensa Pohjois-Koreaan. Molempien maiden asukkaat ovat väsyneet jatkuvaan sodanuhkaan. Nyt avattiin taas mahdollisuus rauhan saamiselle Korean niemimaalle.

Maat saattavat yhdistyä asteittain lähivuosina. Siihen on tosin vielä pitkä matka. Onnea molemmille yrityksessään.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kapitalismi tulee voimalla Pohjois-Koreaan. Trump hehkutti korealaisten loistavaa tulevaisuutta ja olen varma että Trump ajatteli tuon sanoessaan USA:n autoteollisuutta. Sehän saa nyt loistavan kilpailuedun kun tehtaita aletaan rakentaa Koreaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eivät mitenkään pärjäisi siellä Korean autoteollisuudelle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Trump taitaa olla enemmän kiinnostunut hotellien rakentamisesta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niinsanotut ihmisoikeudet -- niinkuin sanaa käytetään kapitalistisen maailman lyömäaseena sosialistista maailmaa vastaan -- tarkoittaa käytännössä kapitalistien oikeuksia eli rahanvaltaa, oikeutta ostaa ja myydä mitä tahansa.

Jos puhumme ihmisoikeuksista niiden varsinaisessa merkityksessä, pitäisi olla huolissaan esimerkiksi sellaisista asioista kuin terveydenhuollosta, koulutuksesta, asumisesta, ruoasta, vaatteista jne. Väittäisin, että USA:ssa on enemmän näiden puutteesta kärsiviä ihmisiä kuin Pohjois-Koreassa ja että ihmisoikeustilanne USA:ssa on huonompi kuin Pohjois-Koreassa.

Jos jotakuta kiinnostaa oppia jotain uutta sen sijaan että pelkästään toistaisi vanhoja iskulauseita, kannattaa tutustua vastapuolenkin näkemykseen. Viime vuonna Pohjois-Koreassa julkaistiin ihmisoikeuksia käsittelevä kirja, josta käy ilmi se, miten ihmisoikeudet ymmärretään Pohjois-Koreassa ja miten niitä siellä toteutetaan.

Kirja on ladattavissa netistä maksutta:

UNDERSTANDING KOREA (9) (HUMAN RIGHTS)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Enpä taida olla kiinnostunut diktaattori Kimin käsityksistä ihmisoikeuksista.

Minulla on onneksi vapaus itse valita millaisia ihmisoikeuksia pidän parhaina ihmisoikeuksina, kukaan ei päätä siitä minun puolestani, ei edes diktaattori Kim.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pohjos-Korean diktaattori sai Trumpilta turvatakuut.

Pohjois.Korean kansa, 25 miljoonaa ihmistä,
eivät tule saamman Trumpilta mitään turvatakuita.
He eivät äänestä seuraavissa presidentinvaaleissa.

Ainoastaan Kim sai takuut ja turvan ja luvan jatkaa pohjoiskorealaisten kiduttamista nälällä, vapauden rajoittamisella, sensuurilla, kidutuksella ja kuolemalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pohjos-Korean diktaattori sai Trumpilta turvatakuut.

Pohjois.Korean kansa, 25 miljoonaa ihmistä,
eivät tule saamman Trumpilta mitään turvatakuita.
He eivät äänestä seuraavissa USA:n presidentinvaaleissa.

Ainoastaan diktaattori Kim sai takuut ja turvan
ja luvan jatkaa pohjoiskorealaisten kiduttamista
nälällä, vapauden riistämisellä, sensuurilla ja kuolemalla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Pohjos-Korean diktaattori sai Trumpilta turvatakuut."

*************************************

Jos maa on ydinasemaa, niin sillä hyvin pitkälti on jo turvatakuut. Vai ajattelitko vain suorittaa eliminointioperaation Kimiä vastaan? Joku tosielämän versio
Expendables-leffoista ja ei muuta kuin räiskimään (tai myrkkyä tai ohjusisku tai mitä vain). Jonka jälkeen vain joku toinen sekopää tulisi valtaan tai pahempaa eli ydinaseet lähtisivät liikkeelle ja ainakin kunnon tykistökeskitys Etelä-Korean pääkaupunkiin.

Pohjois-Korean kanssa on epäonnistuttu vuosikymmeniä, vaikka kuinka heitä on yritetty kiristää talouspakotteilla tai kokeiltu saada kansaa kapinoimaan. Johto juhlii siitä huolimatta yltäkylläisyydessä eli miten meni omasta mielestäsi?

Kokeilet vedota lukijoiden tunteisiin (poloiset pohjois-korealaiset ja sitä rataa), vaikket pysty esittämään mitään omaa ideaa asioiden parantamiseen. Päinvastoin, haluaisit jatkaa sillä linjalla, joka on johtanut vuosikymmenestä toiseen juurikin niihin asioihin mitkä mainitsit. Sen lisäksi saivat samalla kehiteltyä ydinaseetkin. Tai ehkä laittaisitkin vielä kovemmat talouspakotteet seurausten ollessa vain siinä, että kurjimpia pohjois-korealaisia kuolisi vielä kovemmalla tahdilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olet oikeassa siinä ettei tilanne ole helppo.

PK on lujasti gangsteriporukan kynsissä ja niillä gangstereilla on liittolaisia, niin etteivä saartotoimet ole onnistuneet.

Jos humanitäärisistä syistä pyrittäisiin hoitamaan homma kuntoon, niin ainut konsti minun mielestäni olisi todellinen kansainvälinen yhteistyö, eli Kiina, Venäjä ja eräät rosvovaltiot pitäisi saada mukaan. Mutta se ei ole onnistunut ja salakuljetuskin kukoistaa.

Poliittiset pelurit ja onnenonkijat, sekä hyödyn tavoittelijat ovat syypäitä pohjoiskorealaisten kurjuuteen.

Jotta kaikki muuttuisi, tarvitsisi nykyinen dynastia kaataa ja tilalle pitäisi ottaa joko demokratia Eteläkorean tapaan, tai sitten Kiinan malli.

--- --

Trumpin tohellukset ovat joko hänen omia narsistisia tai psykopaattisia harhojaan, tai sitten taustalla on joku juoni, joku strategia, jonka joku muu kuin Trump on kekitellyt ja jossa pelissä Trump toimii vain näyttelijänä.

Juoni joko onnistuu, jolloin se myös paljastuu, tai sitten se epäonnistuu, eikä siitä sitten sen enempää.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Trump(ja usa)on edelleen etelän liittolainen,ei pohjoisen,,ja aika monet täällä erehtyy luulemaan että eteläkorean pään yli asiat on neuvoteltavissa,,esim.pekingissä !
Ei mene niin !

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Etelä-Korea on USA:n luomus; USA loi sen sotilastukikohdakseen toisen maailmansodan päätyttyä. Kannattaa tutustua Korean niemimaan historiaan nykytilanteen ymmärtämiseksi:

USA on häviämässä informaatiosodan Korean niemimaalla

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Etelä-Koreaa ei luotu kenenkään sotilastukikohdaksi. Korean karuksi kohtaloksi tuli jako toisen maailmansodan voittajien miehitysvyöhykkeisiin, hiukan samalla tavalla, kuin Saksankin kävi. Korean pohjoisosalle, jota hallitsi Neuvostoliitto, kävi pääsääntöisesti samalla tavalla, kuin Itä-Saksalle: valtaan nostettiin Stalinin juonimana 1948 kansandemokratia, jolla oli yhtä paljon yhteistä demokratian kanssa, kuin tuolilla ja sähkötuolilla.

Vaalit saatiin järjestettyä vain nykyisen Etelä-Korean alueella 1947, pohjoisessa niiden järjestäminen osoittautui mahdottomaksi

Etelä-Korea omaksui kaukoitäläisen version demokratiasta ja kääntyi länttä kohti, Korean Tasavalta julistautui itsenäiseksi 1950. Samana vuonna alkoi Korean sota Pohjois-Korean massiivisella hyökkäyksellä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei mene niin !"

Ei niin.

Singaporessa Trump ja Kim järjestivät näyttävän shown, lähinnä omille kansalaisilleen. Tämä show tuskin vaikuttaa käytännössä mihinkään, mutta olipahan pieni mainospala Singaporelle, vaikka kalliiksihan se taisi tulla, se mainos.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset