68 miljoonaa pakolaista.

Suomi ottaa virallisesti vastaan 750 pakolaista. Se ei ole paljon. Väitetään että ne ovat elintasopakolaisia, eivät siis oikeasti tarvitse turvapaikkaa, tulevat vain paremman elintason perässä, tai peräti loisimaan. Kuitenkin valtaosa noista 68 miljoonasta pakolaisesta menevät pakolaisiksi köyhiin maihin.


Sijoituspaikalla ei siis haeta elintasoa, vaan pelkästään turvaa. Pieni osa noista kaikista pakolaisista hakeutuu myös Suomeen, ehkäpä tähän mennessä yhteensä noin promille kaikista pakolaisista on aikojen kuluessa eksynyt Suomeen. Promille olisi jotain noin 60 000.


Suomi suhtautuu nihkeästi turvaa hakeviin ihmisiin, suomalaiset ovat vielä nihkeämpiä kuin valtiovalta. Rasismia esiintyy. Väitetään että turvapaikanhakijat romahduttavat Suomen talouden. Heti sotien jälkeen köyhä Suomi kuitenkin elätti, sopeutti ja asutti kymmenkertaisen määrän evakkoja. Talous ei romahtanut.


Suomea paremmin on toiminut Ruotsi. Ruotsiin on tullut kymmenkertainen määrä pakolaisia ja kiintiöt ovat seitsenkertaiset, vaikka Ruotsissakin esiintyy rasismia. Varmaankin sitä rasismia esiintyy eniten juuri Ruotsin satojen tuhansien suomalaissiirtolaisten parissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu