Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Saako ihminen olla edes huolissaan?

Minä ainakin olen huolissani. Olen sitä mieltä että huolissaan oleminen on jokaisen ihmisen perusoikeus, se on ihmisen  ihmisyyteen liittyvä asia ja oikeus.

Olen sitä mieltä että sellainen toiminta joka tuomitsee huolissaan olemisen  ja yrittää estää huolissaan olijoita olemasta huolissaan, vihapuhe huolissaan olijoita kohtaan ja kaikenlainen huolissaan olevien ihmisten syrjintä ja halveksunta on tuomittavaa toimintaa.

Jokaisella tietenkin on oikeus ajatella ja puhua meistä huolissaan olijoista niin kuin itse haluaa. Se on ajatuksen ja sananvapauden perusteellla laillista, mutta toisaalta minulla on sananvapauden ja ajatuksenvapauden perusteella oikeus arvostella huolissaan olijoiden arvostelijoita ja sen aion nyt tehdä.

Huolssaan olijoiden parjaajilla ja pilkkaajilla  on huolissaan oljoista väärät mielipiteet, eivätkä he mieti mitä puhuvat ja he loukkaavat puheillaan aivan tarpeettomasti meitä jotka olemme huolissamme.


Minä olen huolissani Suomen hallituksen taloudenpidosta, joka on ihan liian löysää ja aiheuttaa sen että Suomi velkaantuu vaikka elämme noususuhdannetta. Lisäksi Suomen hallituksen politiikka on aivan liiaksi rikkaita suosivaa. Rikkaita lellitään verohelpotuksin, mikä selittää valtion budjettivajeen ja velanoton tarpeen. Köyhiä sen sijaan kyykytetään senkuin keritään.


Olen huolissani sitä että maapallon demokratioissa valta keskittyy itsevaltaisille johtajille. Tämä on turmiollista. Esimerkkeinä Turkki, Venäjä, Yhdysvallat Unkari.


Olen huolestunut Putinin trolliarmeijasta ja siitä että Putin tietää miten ihmisiin vaikutetaan salaisten alitajuisten ja tiedostamattomien vaistojen kautta. Putin suorittaa nyt maailmanvalloitusta trolliarmeijansa avulla, tunkeutuen ihmismieliin käyttäen avukseen ihmismielen tutkimattomia salaisia ja tiedostamattomia  sivupolkuja.

Vaikutus on näiden salaisten vaistojen kautta paljon voimakkaampaa ja tehokkaampaa kuin yritykset vaikuttaa ihmisiin järjen kautta.  Vaikka Putinin trollien retoriikka vaikuttaa järjettömältä ja älyttömältä, se on ihmismielen valloituksessa ja sitä kautta maailmanvalloituksessa, tehokkaampi ase kuin ydinpommi. USA on jo Putinin taskussa Trumpin kautta ja lisää valloituksia ja voittoja tulee. 

Eurooppaan on tosin nyt kyllä perusteilla jotkut nopean toiminnan cyberpuolustusyksiköt, iskujoukot joiden on määrä käydä Putinin trolliarmeijan kimppuun cyberasein, mutta Eurooppa on auttamattomasti jälkijunassa ja alakynnessä tässä sodassa ja cybersodankäynnin asevarustelussa.


Näistä asioista on todella syytä olla huolissan.


Lopuksi haluan sanoa vielä sen että olen huolissani myös monista muistakin asiosta. Niistä kaikista muista huolissaan olijostakin olen myös hiukan huolissani, siksi että he ovat niin huolissaan. Erityisesti niistä huolissaan olijoista olen huolissani joiden huolille ei oikeasti olisi mitään aihetta, kuten minun huolilleni on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Olen huolissani sitä että maapallon demokratioissa valta keskittyy itsevaltaisille johtajille."

Onneksi "diktatuureissa", olivatpa sitten islamilaisia tai sosialistisia, valtaa käytetään ideologian perusteelta eikä johtajan mielivallan mukaan.

"Demokratia" tarkoittaa nykyään käytännössä rahanvaltaa ja kun rahatahot ovat omistamansa median avulla aivopesseet kansan äänestämään valtaan rahatahojen edustajat, jotka sitten toimessaan maksavat velkaansa rahoittajilleen tekemällä näitä suosivaa politiikkaa, niin vaikutelmaksi tulee juurikin tuo lainaamani pätkä, että "maapallon demokratioissa valta keskittyy itsevaltaisille johtajille."

Näinhän juuri tapahtuu esimerkiksi USA:ssa ja EU:ssa. Kumpikin liittovaltio/valtioliitto ovat kapitalistien työkalu kansan riistämiseen.

Demokratia tarkoittaa nykyään rahanvaltaa.

Juha Hämäläinen

Kukaan ei sinua Arto ole estämässä huolissaanolosta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kukaan ei sinua Arto ole estämässä huolissaanolosta."

Mistä sinä sen tiedät?

Juhani Vehmaskangas

Nyt minäkin olen pikkaisen huolissani.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Ainakin näistä olen huolissani:
- että seuraava hallitus on huonompi kuin tämä nykyinen
- että sosiaaliturva on liian hyvä tai liian huono
- jos on olemassa ihmisiä jotka eivät mistään ole huolissaan
- kiroilu lisääntyy ja näyttää tulevan yhä hyväksytymmäksi
- radio PUHEeessa huomattava osa puheelle varatusta ajasta soitetaan musiikkia
- että yhteiskunta liiaksi rajoittaa ihmistä olemasta oman onnensa seppä
- siitä että niin moni hyppää populistipoliitikkojen kelkkaan
- että ei laajemmin lueta, ymmärretä ja sisäistetä Pentti Linkolan oppeja
- että atonaalisesta musiikista ja modernista kuvainveistosta niin suuri osa menee yli ymmärryksemme
- että on niin paljon ihmisiä joilla ei ole haaveita, ystäviä ja jotakin jota rakastaa
- pahin kaikesta on tämä materian sokea ihannointi ja sen lieveilmiöt kuten yhteisöllisyyden häviäminen ja liika omaan napaan tuijottaminen sekä halu tai ymmärrys henkiseen kilvoittellun

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jaan huolesi monista mainitsemistasi asioista, mutta en kaikista.

Seuraavaan huoleesi annab kommentin.

"pahin kaikesta on tämä materian sokea ihannointi ja sen lieveilmiöt kuten yhteisöllisyyden häviäminen ja liika omaan napaan tuijottaminen sekä halu tai ymmärrys henkiseen kilvoittellun."

Yhteisöllisyyden hävitessä sitä mukaa kun siitä ei enää saa turvaa eikä muutakaan hyötyä, alkaa huoli lisääntyä siitä, josko se "yhteisöllisyys" ei mikään geneettinen laumahenki olisikaan, vaan pelkästään yksilön keino selvitä yksilönä muiden tuella.

Juhani Vehmaskangas

Kollektiivisen älyn katoaminen on yksi hyvä syy olla huolissaan!

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kyllä sellainen yhteisöllisyys joka esimerkiksi aikanaan kotilkylälläni vallitsi toi turvaa, enempi henkistä mutta kyllä myös naapuriapu ja talkoohenki oli arkea.

Niissä oloissa oltiin myös uteliaita ja juoruiltiin eikä aina ollenkaan pahantahtoisesti. Saattaa hyvellisyyttään EI utelias ihminen oikealta karvaltaan ollakin yksinkertaisesti välinpitämätön.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #8

Voisitko Matti kuvitella samanlaista yhteisöllisyyttä koko kansan mittakaavassa -- vosiko Suomi olla sellainen kotikylä, jonka olet kokenut? Millä edellytyksillä sellainen voisi olla mahdollista?

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä Vastaus kommenttiin #9

No ei voi koko kansan mittakaavassa, tuskin edes talvisodan henkeä ja evakoiden asutusta jos kova paikka tulisi mutta se onkin vähän eri juttu kuin pienyhteisöjen yhteisöllisyys.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet.

Nämä Havukka-ahon ajattelijan sanat on myös US:n Puheenvuoron oman suuren ajattelijan Arto
Vihavaisen hyvä muistaa kantaessaan huolissaan koko maailman murheita inhimillisesti katsoen kapeilla harteillaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet."

Havukka ei tainnut tietää että kusiaisten koko biomassa on hyvinkin suuri ja niiden merkitys ekosysteemissä voi olla yllättävä.

Enkä minä sitä näin ole funtsinut, vaan luonto-ohjelmissa niistä asioista puhutaan.

Eikä se Havukka tinnyt luonto-ohjelmista mitään, siksi se ei oikein ollutkaan asioista perillä ja levittää ainavaan väärää tietoa kusiasten valtuuksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset