Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Thaimaan luolapojat ja inhimillinen myötätunto

Media jauhaa nyt joka päivä thaimaalaispojista, jotka ovat jääneet luolaan vangeiksi. He ovat koko maailman huomion kohteena ja mitään taloudellisia uhrauksia ei kaihdeta heidän pelastamisekseen. Luolasukeltajia ja varusteita, sekä kaikenlaista asiantuntemusta kerätään kaikkialta maailmasta heidän pelastamisekseen. Piikki on auki, rahaa löytyy ja sitä palaa. 

Myötätunto Thaimaan luolapoikia kohtaan on valtavaa ja kaikki haluavat heidät pelastaa, maksoi mitä maksoi.

Se on tietenkin hyvä, se on myös osoitus siitä että maailmasta löytyy inhimillisyyttä ja ihmiskunta on tänä päivänä yksi suuri humaani kokonaisuus.


Samaan aikaan Putin pommittaa Syyriaa maan tasalle.

Uusia Syyrian pakolaisia tulee satoja tuhansia, mutta kukaan ei välitä heistä. Kukaan ei halua ottaa vastaan näitä uusia pakolaisia, jotka varmastkaan eivät ole lähteneet turhaan kodeistaan, missä ovat tähän mennessä sodan kestäessä vuodesta toiseen, yrittäneet sinnitellä.

Israel ei ota vastaan, Jordania ei ota vastaan. Eurooppa ei ota vastaan.


Kristillisessä Euroopassa Syyrian entisetkin pakolaiset ovat nyt laittomia ja lainsuojattomia, heitä potkitaan maasta toiseen, eikä yhdessäkään maasa pakolaiset ole tervetulleita.

Nyt aiotaan pakolaisia varten perustaa keskitysleirejä, joista heidät on määrä palauttaa jonnekin. Mutta entäs jos palautus on mahdotonta, mitä heille sitten tehdään?   ????

Euroopassa syyrialaisia ei enää hyväksytä yhteiskuntaan. 

Kai heidät sitten vain tapetaan.


Pakolaisvastaisuus ja pakolaisvihamielisyys on Euroopassa saavuttanut jo saman tason millaista  juutalaisvastaisuus Saksassa oli ennen toista maailmansotaa.

Kun puhutaan Syyrian pakolaisista, tai yleensä pakolaisista, inhimillisys Euroopassa on kuollut kirjain, sitä ei enää ole. 

Rikkaiden eurooppalaisten mielestä pakolaiset eivät ole ihmisiä, mutta asia on juuri päinvastoin,  Euroopasta ei enää löydy inhimillisyyttä, eivätkä eurooppalaiset ole ihmisiä, paitsi jos puhutaan Thaimaan luolapojista, joille riittää myötätuntoa kaikkialta maailmasta, myös Euroopasta ja Suomesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Toni Rintala

"Israel ei ota vastaan, Jordania ei ota vastaan. Eurooppa ei ota vastaan."

Arabimaat eivät ota, Aasian maat eivät ota. Eurooppa ottaa kaikista eniten! Hassua syytellä Eurooppaa, kun Venäjä pommittaa ja Eurooppa auttaa.

Onhan Afrikassa tilaa. Sinne on miljoonia muuttanut Afrikan ulkopuolelta. Työvoimapulakin on monin paikoin. Olisi väärin houkutella osaajia sieltä pois, kun heitä tarvitaan siellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eikös näitä ihmisiä pitäisi auttaa?

Heistä, pakolaisista, on tehty jonkilainen vihattu ryhmä ja vihan kohde jo ennenkuin he ovat päässeet edes kotimaastaan karkuun.

Toni Rintala

"Eikös näitä ihmisiä pitäisi auttaa?"

Eikös heitä auteta parhaiten siellä Afrikassa, kun siellä heille on työtä ja lämpöä tarjolla?

"Heistä, pakolaisista, on tehty jonkilainen vihattu ryhmä "

Pakolaisia on siellä ollut jo kymmeniä vuosia. Vain harva pääsee Eurooppaan tai muualle. Ei se tilanne, jota vihaksi kutsut, ole muuttumut mitenkään.

Eikös suomalaisia pitäisi auttaa? Suomalaisia kuolee kymmeniä joka viikko avun puutteeseen..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Pakolaisvastaisuus ja pakolaisvihamielisyys on Euroopassa saavuttanut jo saman tason millaista juutalaisvastaisuus Saksassa oli ennen toista maailmansotaa."

Yhtäläisyyksiä on olemassa, mutta ei se samaa tasoa ole saavuttanut. Eritoten siksi, että maiden hallitukset eivät ole aloittaneet samanlaista sortokampanjaa kuin natsit aikoinaan. Unkarissa on kyllä hiukan sellaista vivahdetta. Varsinaisia kristalliöitä vielä vasta "odotellaan".

Toni Rintala

"Varsinaisia kristalliöitä vielä vasta "odotellaan"."

Ihmisiä on ammuttu ja räjähteitä paukuteltu Ruotsissa, Ranskassa ja muuallakin Euroopassa. Vihaa on paljon monin paikoin. Jossakin vaiheessa siihen väsytään ja sitä vastaan noustaan. Toivottavasti ei tarvitse.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vihaa on paljon monin paikoin."

Minusta perussuomalaisussa sitä vihaa on erityisen paljon ja eniten sitä vihaa on lietsonut puolueen nykyinen puheenjohtaja.

Viha ei kohdistu pelkästään pakolaisiin, vaan myös puolueesta loikanneisiin entisiin persuihin ja erityisesti suvakkeihin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #7

"Minusta perussuomalaisussa sitä vihaa on erityisen paljon ja eniten sitä vihaa on lietsonut puolueen nykyinen puheenjohtaja."

En tunne ketään kenessä on tuota kuvaamaasi vihaa. Miten se ilmenee sinulle?

Nythän on vihakokoontumisia suunnitteilla 16.7. Siellä sitä vihaa näytetään.
Vihaa oli paljon myös Peli poikki -tapahtumassa. Ja vihaamiseen yllyttämistä. Ihan ministeritasolla, jopa entinen presidentti, taputti vihapuheelle.

Miten perussuomalainen viha ilmenee mielestäsi?

"Viha ei kohdistu pelkästään pakolaisiin, vaan myös puolueesta loikanneisiin entisiin persuihin"

Miten tämä viha loikanneita kohtaan mielestäsi ilmenee? Kerro nyt edes hiukan, vai onko kyse vain sinun ennakkoluuloista? Itse väitän, että en koe vihaavani heitä, enkä kyllä muitakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"Miten tämä viha loikanneita kohtaan mielestäsi ilmenee? Kerro nyt edes hiukan, vai onko kyse vain sinun ennakkoluuloista? Itse väitän, että en koe vihaavani heitä, enkä kyllä muitakaan."

Vihakirjoituksistahan se ilmenee. Ja eikös persujen entinen puheenjohtaja saanut juuri tuomion sinisen kansanedustajan ahdistelusta eduskunnassa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #12

"Vihakirjoituksistahan se ilmenee."

Esim?

Onko se vihakirjoittelua, jos toivoo persuista päästävän eroon?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #13

"Onko se vihakirjoittelua, jos toivoo persuista päästävän eroon?"

Jos toivoo persuista päästävän eroon, se ei tarkoita sitä että persut pitäisi karkoittaa maasta, tai että heidät pitäisi eristää jonnekin muurin taa, missä he olisivat turvassa pakolaisilta ja missä heisän ei EU:n direktiiveistä tarvitse mitään välittää.

Persuista eroon pääseminen tarkoittaa oikeasti sitä että persut pääsisivät eroon omista pahoista persuajatuksistaan ja että heistäkin tulisi hyviä kunnon suomalaisia, kuten muut suomalaiset, kokkarit, demarit, kepulaiset, siniset, nukkuvat ja muut jo ovat.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

"persut pääsisivät eroon omista pahoista persuajatuksistaan"

Mitkä ajatukset ovat tällaisia?
Anna nyt esimerkki siitä vihakirjoittelusta..

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #7

Nämä pakolaisethan ovat Syyrialaisia jotka ovat asuneet tällä kapinallisten hallussa olevalla alueella. Miksi nämä pakolaiset voi asettua Syyrian alueelle, ja heille annettaisiin siellä tarvittavaa apua. Tuskin nämä siviilipakolaiset ovat Syyrialle vaaraksi.

Kun Suomi pystyi yksin asuttamaan puoli miljoonaa Karjan pakolaista niin maailman avustus järjestöt voisivat auttaa Syyriaa asuttamaan pakolaiset vaikka väliaikaisesti Syyrian alueelle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

"Kun Suomi pystyi yksin asuttamaan puoli miljoonaa Karjan pakolaista niin maailman avustus järjestöt voisivat auttaa Syyriaa asuttamaan pakolaiset vaikka väliaikaisesti Syyrian alueelle."

Kyllä maailman avustusjärjestöt tähänkin pystyisivät. Mutta tämä riippuu maailman hallitusten ja kansojen halusta auttaa ja tämä apu on nyt tiukassa, ihmiset ovat vastahakoisia auttamaan.

Venäläisetkin kyllä hyväksyvät hallituksensa pommitukset Syyriassa, mutta tuskin ne hyväksyisivät massiivisen avun toimittamista syyrialaisille kapinallisten puolen ihmisille.

Miksei muuten pakolaisia saisi sijoittaa muualle kuin Syyriaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Varsinaisia kristalliöitä vielä vasta "odotellaan"."

Emmekä voi niitä kristalliöitä odotellessa tehdä mitään muuta kuin pitää käsiä ristissä ja päivitellä maailman phuutta.

No, ennen toista maailmansotaa tilanne johti vähitellen siihen että lähdettiin tekemään vähän muutakin kuin käsiemn ristissä pitämistä.

Nyt vain asiat on sen verran pahemmin että kaikki tuntuvat kohta olevan samalla puolellla, eli siellä keskusvaltojen leirissä.

Merkkel pisti pitkään hanttiin ja yritti pitää pintansa viimeiseen asti, mutta näyttää nyt vaihtaneen leiriä hänkin.

Kukaan ei enää pidä pakolaisten puolta, kukaan ei enää välitä mitään inhimillisyydestä, paitsi jos kyse on Thaimaan luolapojista.

Toni Rintala

"kukaan ei enää välitä mitään inhimillisyydestä, paitsi jos kyse on Thaimaan luolapojista."

Tällaisia liikuttavia luolajuttuja on ollut mm. Meksikossa. Siellä ne oli aikuisia miehiä, mutta liikuttavaa silti? Media tekee sen uutisillaan.

Afrikasta harvemmin tulee tällaista liikuttavaa materiaalia. On vain yksittäisiä uutisia kymmenistä tapetuista kristityistä tai seksiorjiksi kaapatuista tytöistä. Media ei pääse tapahtuman lähelle luomaan kyyneleitä vuodattavaa uutista..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Afrikasta harvemmin tulee tällaista liikuttavaa materiaalia."

Syyriasta sitä liikuttavaa materiaalia olisi tulossa, kun Putin pommittaa Syriaa maantasalle ja pakolaisia tulvii sadoin tuhansin, mutta eihän siitä kukaan tiedä paljon mitään, kun media on kiinnostunut vain Thaimaan luolapojista.

Myöskin Euroopassa vallitseva pakolaisvastaisuus, vihapuheiden lietsoma pakolaisvastainen henki, vaikuttaa siihen että ei ole kaupallisesti kannattavaa puhua Syyrian katastrofista ja pakolaisten hädästä.

Media kirjoittaa siitä mistä lukijat haluavat tietää, eivätkä lukijat Euroopassa halua tietää mitään Syyrian pakolaisista, eikä Putinin pommituksista ja murhateoista siellä.

Ihmiset ovat kyllästyneitä Vanäjän pakottamiseen ja pakotteisiin ja haluavat päästä niistä pakotteista eroon, siksi uutisia Putinin uusista hirmuteoista ei haluta noteerata, eivätkä ne ole hyvää uutismateriaalia.

Eurooppa on hyväksymässä Putinin ja Putinin hännystelijät, entiset Neuvostoliiton vasallit, Itä-Euroopan maat, kuten se hyväksyi aikoinaan Hitlerin.

Maailma on menossa hunningolle.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #14

"mutta eihän siitä kukaan tiedä paljon mitään, kun media on kiinnostunut vain Thaimaan luolapojista."

Onhan tätä tänäänkin mediassa: YK:n turvallisuusneuvosto pitää hätäkokouksen Syyrian tilanteen vuoksi – satoja tuhansia pakolaisia lähtenyt liikkeelle
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yk-n...

"Eurooppa on hyväksymässä Putinin ja Putinin hännystelijät"

No ei ole!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olipa taas söpösti sotkettu tahallaan sosiaaliturvasiirtolaiset ja oikeat pakolaiset. Pakolaisille kyllä tarjotaan edelleen turvaa. Paremman elintason perässä tulevien Eurooppaan pääsyä halutaan rajoittaa.

Mitään ongelmaa ei edes olisi, jos laittomat siirtolaiset eivät tekeytyisi pakolaisiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mikä olisi johtopäätös tässä blogissa esittämästäni ongelmasta?

Ongelma oli siis se että miksi luolapojat Thaimaassa herättävät ihmisissä ympäri maailmaa myötätuntoa, kun taas Syyrian pakolaiset torjutaan, heitä vihataan ja vihaa ruokitaan vihapuheilla.

Johtopäätös on ettei ihmisten inhimillisyys ja myötätunnon kohdistuminen ole rationaalista, vaan irrationaalista.

Myötätunto ei aina kohdistu sinne mihin sen olisi syytä kohdistua.

Luolapojat saavat myötätuntoa ylitsevuotavasti, enemmän kuin mille heillä on käyttöä.

Syyrialaispakolaiset eivät saa ahdinkoonsa myötätuntoa, vaan he kohtaavat ympäristössään vain vihaa ja väkivaltaa.

Toni Rintala

On eri asia olla huolissaan Thaimaan lapsosista tai antaa heille koti täältä.

Onhan Suomi karkottanut thaimaalasia, eli myötätuntoa ei aina heillekään suoda.
Suomi taas on vastaanottanut useita satoja syyrialaisia. Tänäkin vuonna otetaan monta sataa. Meillä on myötätuntoa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tänäkin vuonna otetaan monta sataa. Meillä on myötätuntoa."

Nojoo, joillakin ehkä on sitä myötätuntoa .... vähän.
muutama sata pakolaista ei ole kovin hääppöistä myötätuntoa.
Sekin tulos on saavutettu poliittisten kompromissien kautta.

Aika monilta suomalaisilta myötätunto puuttuu kokonaan.
Joillakin se myötätunto on negatiivista,
eli pakolaisia halutaan karkoittaa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

#17. Maailmassa riittää apua tarvitsevia Arto. Meillä on asiat hyvin, koska olemme osoittaneet myötätuntoa omillemme, joista me olemme vastuussa. Kun kehitysmaissa tehdään samoin niin sadassa vuodessa heillä asiat jo hyvässä jamassa. Se on aivan heistä itsestään kiinni. Itseään auttavia ihmisiä on myös hyödyllistä tukea. Muita ei, koska siinä ei mitään järkeä. Kannettu vesi ei kaivossa pysy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On eri asia olla huolissaan Thaimaan lapsosista tai antaa heille koti täältä."

Ei kukaan olekaan huolissaan Thaimaan lapsosista, vaan nimenomaan näistä luolpojista ollaan huolissaan. Ei niiden asuttamisessa suurta vaivaa olisi, mutta toki niiden pelastaminen sieltä luolasta on varmaan kinkiinen juttu.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #22

"Ei kukaan olekaan huolissaan Thaimaan lapsosista, vaan nimenomaan näistä luolpojista ollaan huolissaan"

Niitä juuri tarkoitin. Niitä lapsia siellä luolassa.

"mutta toki niiden pelastaminen sieltä luolasta on varmaan kinkiinen juttu."

Suomalaisia sukeltajia lähti sinne auttamaan. Onhan se mielenkiintoista.

Syyria taas on eri asia. Sieltä tulee joka päivä uutisia. Mutta se on niin iso asia, ettei pieni Suomi siinä mitään voi tehdä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Syyria taas on eri asia. Sieltä tulee joka päivä uutisia. Mutta se on niin iso asia, ettei pieni Suomi siinä mitään voi tehdä."

Niin, Syyriassa tuskin edes tarvittaisiin luolasukeltajia.

Mutta olet väärässä siinä ettei Syyriassa vi mitään tehdä.

Siellä voi tehdä paljon, se ettei voi tehdä kaikkea tarvittavaa ei tarkoita ettei mitään voisi tehdä.

Ei ole vain halukkuutta tehdä mitään Syyrian pakolaisten hyväksi.

Kaikenlaisia huijareita (lelujen salakuljettajia) kyllä löytyy ja ne media kyllä löytää, koska huijarit käyttävät mediaa hyväkseen omiin hämäriin tarkoitusperiinsä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #37

"Mutta olet väärässä siinä ettei Syyriassa vi mitään tehdä."

En ole sellaista väittänytkään.

"Ei ole vain halukkuutta tehdä mitään Syyrian pakolaisten hyväksi."

Eikös Suomi tee jo osuutensa? Jos maailman muut maat tekisivät, kuten Suomi tekee, olisi pakolaisongelma jo ratkaistu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Eikös Suomi tee jo osuutensa? Jos maailman muut maat tekisivät, kuten Suomi tekee, olisi pakolaisongelma jo ratkaistu."

En tiedä onko Suomi tehnyt oman osansa, mutta jos on, niin hyvä on, jos ei, niin ei niin hyvä.

Tuo oli siis minun henkilökohtainen mielipide, enkä vaadi että se pitäis toteuttaa. Toki minun vaikutusvaltani tässä asiassa on korkeintaan yhden suhde 5,5 miljoonaan, tuskin edes sitä. Kansan pitää päättää, minä vain ilmaisen mielipiteitäni.

Mitä mieltä sinä olet siitä että Suomi tekee oman osansa?
Onko se liikaa, liian vähän, vai tarpeeksi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #46

"Mitä mieltä sinä olet siitä että Suomi tekee oman osansa?
Onko se liikaa, liian vähän, vai tarpeeksi?"

Liikaa. Velkaa ottamalla ei kannattaisi.
Saisi nuo tahot, jotka siellä sotaa käyvät ja sillä miljardeja tienaavat, ottaa osaa auttamiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Liikaa. Velkaa ottamalla ei kannattaisi.
Saisi nuo tahot, jotka siellä sotaa käyvät ja sillä miljardeja tienaavat, ottaa osaa auttamiseen."

Samaa mieltä olen siinä että tuskin se kannattaa. Työperäinen maahanmuutto sensijaan on kannattavaa, sellainen jossa siis työnantajat valkkaavat mieleisensä tulijat.

Pakolaiset eivät olekaan sellainen asia joka on kannattavuusasia, pikemminkin moraalinen asia. Se on samalla tavalla moraalinen asia kuin eläkeläisten ylläpito, mikä on vielä paljon kannattamattomampaa toimintaa, se on tuhannen tai miljoona kertaa kannattamattomampaa kuin pakolaisten ylläpito.

Silti harva kyseenalaistaa eläkeläisten ylläpidon kannattavuusperiaatteella.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tuo ei koske ainakaan Suomea tai suomalaisia. Oikeat syyrialaiset pakolaiset kyllä saavat täältä turvapaikan ja korkean elintason loppuiäkseen, vaikka eivät tekisi päivääkään töitä. Näitä syyrialaisia pakolaisia vain on tullut tänne hyvin vähän. Sen sijaan korkean sosiaaliturvan perässä tulevia pakolaisiksi tekeytyviä elintasosiirtolaisia meille on tullut aika paljonkin. Miksi tahallasi sotket nuo ihmiset keskenään?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sitten kun thaimaalaispojat on pelastettu, he menevät kotiinsa.

Kyllä siinä on jonkinlainen ero, jos myötätunto johtaa siihen, että joku kadulta poimimasi koditon tulee asumaan kotiisi, istuu sohvallasi ja juo sinun kaljasi. Ehkä myös vilkuilee vaimoasi ja lapsiasi.

Sitä auttamisen hintaa ja haittoja halutaan usein ylikorostaa ja peräti liioitella, mutta tietenkin ne ovat olemassa. Loppu on sitten mitä halutaan painottaa ja kuinka pitkälle ollaan valmiita menemään.

Juha Hämäläinen

Lähi-idässä sen asukkaat ovat itse aiheuttaneet ongelmansa erityisesti viimeisinä 40 vuotena. He ovat eripuraisia, lapsellisen tunteellisia, kunnian vuoksi riehuvia ja kyvyttömiä toimimaan rationaalisesti.

Järkevät olisivat jo tehneet rauhan, jos heitä yhtään kiinnostaisi siviilien kohtalo. Tosiasiassa he eivät ota mitään vastuuta omista kansoistaan ja heimoistaan. Kymmenet ryhmät tappavat toisiaan vuosikymmenestä toiseen.

Nämä ihmiset eivät ole meidän vastuullamme Suomessa. Ulkovalloista vastuullisia ovat sotimista tukevat valtiot kuten Venäjä, USA, Englangi, Turkki, Iran, Israel ja Saudit. Vastuu pakolaisista kuuluu näille. Sotien kesto ja mittakaava johtuu ulkovaltojen poliittisista tavoitteista, rahoituksesta ja asetoimituksista.

Pohjoismaille ei koko kriisi kuulu mitenkään. Meidän valtiojohtomme tulisi ääneen syyttää syyllisiä eikä levittää näille punaista mattoa ja nöyristellä. He ovat munatonta porukkaa, joita kutsutaan toisella nimellä diplomaateiksi ja valtiojohdoksi. Avoin syyttäminen ja vastakkainasettelu on paras lääke eikä sievistely.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

No kannettiinkos thaipojat väkisin luolaan vai kävelivätkö omin jaloin? Luolien vaarat ovat varmasti olleet tiedossa. Mutta pitäähän medialla olla isompien asioiden sumuttamiseksi purtavaa. Suomessakin luulisi, että kyseessä on omassa maassa tapahtunut suuronnettomuus, sen verran asiantuntijoita on ollut eetterissä helpottamssa ihmisten ahdistusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomessakin luulisi, että kyseessä on omassa maassa tapahtunut suuronnettomuus, sen verran asiantuntijoita on ollut eetterissä helpottamssa ihmisten ahdistusta."

Tsunamistakaan ei puhuttu paljon enempää kuin näistä luolapojista nyt puhutaan.
Mutta nämä luolapoika-otsikot myyvät ja median tehtävänä on myydä ja menestyä.

Toki ihmistenkin pitää saada tietää mitä itse haluavat tietää. Sekin on median tehtävä että se täyttää nämä ihmisten toiveet.

Kokonaiskuva maailman tilanteesta voi näiden viihde-uutisten suosion takia jäädä pintapuoliseksi, mutta mitäs siitä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #43

"Tsunamistakaan ei puhuttu paljon enempää kuin näistä luolapojista nyt puhutaan."

Tsunamista puhuttiin ja uutisoitiin aivan julmetusti. Mutta lähinnä Thaimaasta, vaikka naapurimaassa kuoli ihmisiä paljon enemmän.. mut Thaimaassa oli paljon enemmän suomalaisia.
Tuli seurattua tsunamijuttuja, kun olin itse just käyny siellä ja oli tuttuja sukeltajia siellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lähi-idässä sen asukkaat ovat itse aiheuttaneet ongelmansa. He ovat eripuraisia, lapsellisen tunteellisia, kunnian vuoksi riehuvia ja kyvyttömiä toimimaan rationaalisesti."

Tämä on etereotypia.

On aikamoinen valhe väittää että kaikki Lähi-itäläiset vastaisivat tätä kuvaustasi ja että suomalaisilta puuttuisivat vastaavat ominaisuudet.

"Pohjoismaille ei koko kriisi kuulu mitenkään."

Pohjoismaille kuuluvat kaikki maailman kriisit, sillä tämä on yhteinen maapallo, todellinen kupla. Hengitämme samaa ilmaa, olemme samassa veneessä.

Tosin Norja öljyntuottajana on riippumaton Lähi-idän öljystä, mutta myös Norja on rippuvainen muusta maailmasta ja maailmantaloudesta ja muu maailma ja maailmantalous on riippuvainen Lähi-idän öljystä.

Jos maailma ja maailmantalous menee sekaisin, myös Norja kärsii, sillä öljyä ei voi syödä eikä juoda ja pussilohtakaan ei varmaan huvita syödä joka päivä kaikilla aterioilla. Siksi Lähi-idän kriisit ovat myös Norjan asioita.

Juha Hämäläinen

#21. Mistä nyt keksit Norjankin tähän mukaan repiä.

Maailma on hallinnoitu onneksi alueittain. Ja onneksi on alueiden välillä rajoja. Maailmaa halaileva ajattelusi on naivi eivätkä muut sitä jaa, jotka ovat asiaa miettineet hieman pidemmälle.

Meille ei todellakaan kuulu miljoonien höösääminen. Ihmisillä on oltava vastuu itsestään myös. Se vastuu ei ole sitä, että nuoret miehet kävelevät luvitta toisiin maihin ja asettuvat istumaan kahviloihimne ja ottavat vastaan kaiken tarvitsemansa ilmaiseksi. Ja seuraavaksi alkavat vaatia perheiden yhdistämistä edelleen meidän piikkiimme.

Näitä potentiaaleja tulijoita riittää satoja miljoonia. Sinulla Arto ei ole mitään oikeutta vaatia muita suomalaisia hyväksymään massamuutto vain, koska se on meidän otettava vastaan mielestäsi. Vaatimuksesi on fasistinen määräys itsetuhoon.

Me otamme vastaan vain pienen määrän vuosittain ja omilla kriteereillämme. Suomea ei tulla täyttämään siirtolaismassoilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näitä potentiaaleja tulijoita riittää satoja miljoonia. Sinulla Arto ei ole mitään oikeutta vaatia muita suomalaisia hyväksymään massamuutto vain, koska se on meidän otettava vastaan mielestäsi."

En olevaatinut että Suomeen pitäisi ottaa satoja miljoonia pakolaisia. Enkä ole puhunut mistään määristä mitä pitäisi ottaa.

Olen tyytyväinen siihen mitä Suomen hallitus on pakolaiskiintiöksi määritellyt ja alistun siihen mitä Suonmen kansa asiasta päättää, jos asiasta järjestettäisiin vaikkapa kansanäänestys.

Se asia mistä minä puhun ja mitä minä vastustan on xenofobinen ja rasistinen asenne, joka on tänä päivänä vallalla Euroopassa ja Suomessa, mutta erityisesti täällä US:n blogistien parissa.

"Vaatimuksesi on fasistinen määräys itsetuhoon."

Kauheaa?

En vaadi muuta kuin sivistyneempää ja inhimillisempää suhtautumista, vähemmän vihaa, enemmän myötätuntoa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

#27. Tiedän, että tarkoitat hyvää huolehtimisella. Voit luottaa siihen, että pääosa massamuuttoa vastustavista ei ole rasisteja eikä pelkää muukalaisia. He eivät vain halua nähdä vuosikymmeniä kestävää massamuuttoa. Se tässä se huoli on eikä muutama tuhat pakolaista.

Olen itse elänyt lukuisissa kulttuureissa ja työkavereitani on ollut kymmenistä kulttuureista. En yhtään vierasta ketään ennakkoluuloisesti yksilönä. Mutta olen nähnyt nämä sekasortoiset väkirikkaat kehitysmaat sekä islamilaisen maailman suurelta osin. En yhtään kaipaa niistä mitään ikäviä asioita Suomeen monikulttuurisuuden nimissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Mutta olen nähnyt nämä sekasortoiset väkirikkaat kehitysmaat sekä islamilaisen maailman suurelta osin. En yhtään kaipaa niistä mitään ikäviä asioita Suomeen monikulttuurisuuden nimissä."

Ei islamilainen kulttuuri niissä lähtömaissa mitenkään niin kovin paha ole. Siellä on vain se hallinnon kulttuuri erilainen. Länsimaissa on pitkä kokemus äänestämisestä jo keskiajalta ja hallitsijoille luettiin rätingit ja niille pantiin luu kurkkuun jos ne liikaa ryppyilivät, vaikka kyse oli periaatteessa itsevaltiudesta.

Demokratia on kehittynyt lännessä pikkuhiljaa, pienin askelin, paitsi Venäjällä, missä demokratia ei vieläkään toimi, vaan kyse on demokraattisesti valitusta itsevaltaisesta hallinnosta.

Hallinto on lähi-idässä sekaisin heti jos poiketaan itsevaltiudesta johonkin suuntaan. Se johtuu siitä että ihmisten mielet eivät ole siinä asennossa että se onnistuisi. Sama tilanne Venäjällä.

Sille me emme täällä lännessä voi mitään että asiat on siellä sillä tavalla huonosti. Se että asiat on huonosti tietää levottomuuksia ja uhreja. Niitä uhreja ei kuitenkaan pidä syyllistää. He eivät ole syypäitä.

Pieni määrä pakolaisia ei myöskään ole mikään katastrofi Suomelle, Saksalle tai Ruotsille, se on vain pieni rasite muiden rasitteiden lisäksi.

Suuri vaara Euroopassa on tämä vihanlietsonta turvapaikanhajijoita kohtaan, joka uhkaa saattaa Euroopankin kaaokseen ja se horjuttaa perinteistä hallintotapaa.

Tämä on se syy joka sai Merkelinkin taipumaan, en nimittäin usko että rasistinen vihapuhe ja kiihotustoiminta vaikuttaisivat Merkelin ajatusmaailmaan millään tavalla.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #42

"Pieni määrä pakolaisia ei myöskään ole mikään katastrofi Suomelle"

Liian suuri määrä ja pitkällä aikavälillä suuremmaksi kertyvä joukko on katsastrofi Suomelle ja koko maapallolle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"katsastrofi Suomelle ja koko maapallolle."

Joko olet totaalisesti vihapuheilla manipuloitu, tai sitten liiottelet huviksesi.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#21
Eivät kaikki, mutta huomattava osa.
Lähi-idässä on sodittu mailman sivu ja länsimaat ovat yrittäneet viedä omaa demokratiaansa sinne katastrofaalisin seurauksin.

Parempi antaa paikallisten ratkaista ongelmansa itse.
Demokratia kun tulee sisältä päin jos on tullakseen.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin ja samaan aikaan joka 15 sekuntti yksi lapsi kuolee nälkään, eikä kukaan niistäkään välitä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Thaimaan poikien pelastaminen on kiva tosi-tv seikkailu, joka tarjoaa valtavasti näkyvyyttä matkailusta elantonsa saavalle maalle. Poikien jättäminen kuolemaan olisi valtiolle kestämätön imagotappio. Eikä se ihan hirveästi maksa vaikka verrattuna vaikka viikon pommituslentoihin Syyriassa. Tai laajaan risteilyohjusiskuun, jossa on taas enemmän suurvaltaimagosta kuin sotilaallisesti merkittävästä operaatiosta.

Ei sitä inhimillisyyttä taida olla sen enempää siellä Thaimaassa kuin Syyriassakaan. Euroopan kermaperseistä nyt puhumattakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei sitä inhimillisyyttä taida olla sen enempää siellä Thaimaassa kuin Syyriassakaan. Euroopan kermaperseistä nyt puhumattakaan."

Mutta onhan sitä inhimillisyyttä silti vähän, niinkuin tipoittain, joka paikassa, vaikka nuivuus onkin valtavirtaa.

Nyt näyttää siltä että kaikki ne inhimillisyyden tipat, kaikkialta maailmasta, menee nyt niille luolapojille.

Syyrian pakolaisille ei riitä tippaakaan inhimillisyyttä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kuis sen nyt ottaa. Viimeksi tiistaina oltiin täyttämässä puolitoistavuotiaan syyrialaispojan turvapaikan jatkohakemusta Migriin. Oli muuten tosi kätevä systeemi kun it-ammattilaiselta meni tarvittavien nettilomakkeiden täytössä kaksi tuntia. Taitaa olla pakolaiselle itselleen melko haastava rasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Oli muuten tosi kätevä systeemi kun it-ammattilaiselta meni tarvittavien nettilomakkeiden täytössä kaksi tuntia. Taitaa olla pakolaiselle itselleen melko haastava rasti."

Miksi siitä prosessista on niin raastava rehty?

Taitaa olla Halla-ahon aikaansaannoksia, siniset kun noudattavat tätä Halla-aholaista linjaa hallituksessa ja sinisten painoarvo on melkoinen, kolmannes hallituksen koko painoarvosta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vihavainen tarjoaa loputtomasti ravintoa huumorintajulle kaikessa teiniangstisessa viattomuudessaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Syyriassa tarvittaisiin varmasti ihan oikeaa ravintoa, ravinto huumorintajulle ei pidä fysiikkaa kasassa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Syyriassa tarvittaisiin varmasti ihan oikeaa ravintoa
"

Ja taaskaan sinulla ei ollut mitään konkreettista ehdotusta. Kuvaus teiniangstista ei ole kovin kaukana tuosta mitä nykyään kirjoitat. Koko blogi täynnä sitä, miten paha maailma on nykyään. Se on ollut paljon pahempi useimpina aikoina (tämä aika itse asiassa on keskimäärin parempi kuin koskaan):
https://www.youtube.com/watch?v=yCm9Ng0bbEQ
Se ei silti tarkoita että edistys olisi pysyvää tai etteikö se voisi kääntyä taantumukselliseksi - ja taantumukseen on monenlaisia polkuja.

Kokeile nyt ymmärtää että EU on kaatumassa sinun kaltaistesi naiivien unelmoijien takia - vähempikin pistää ärsyttämään, koska ennen viimeistä vuosikymmentä olen ollut täysin EU:n kannalla... nyt on alkanut jo epäilyttämään epäkohtien kasautuessa koko ajan. EU:n on paras pistää korjaustoimenpiteitä tai seuraus on juuri se mitä ennakoin reilu vuosikymmen sitten (uskoen naiivisti että eihän niin luultavasti käy)... Eli EU päästää kritiikittä suuria pakolaisvirtoja tänne ja saa aikaan täydellisen poliittisen sekaannuksen (ansaitusti) - hajoten lopulta pelkän pakolaiskriisin takia... järjetöntä. Ja silloin vielä olin täysin esim. perussuomalaisia vastaan.. luultavasti paljon enemmän kuin Vihavainen nyt.

Vihavaisen asenne on parasta putinismia (Venäjä tuosta ainakin hyötyy) hajottamaan EU:ta... Hyödyllinen ######## tarkoittaen toki kaikkea parasta. Sillä "hyvän" tarkoittamisella ei kamalasti moni hyödy, mikäli se johtaa vain enempään "pahaan" loppupeleissä. En usko että Vihavainen ymmärtää tätä vieläkään, vaan kaikki on rasistejen vika tai mikä nyt vain kuulostaa kivalta ja yksinkertaiselta. Katso nyt vaikka vihdoin alusta loppuun tämä vanha video ja mieti kantojasi:
https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Yrität vääntää kovaa ja kriittistä tekstiä ja laittaa kaiken EU:n syyksi. Koko ajatusrakennelmasi on kuitenkin tyhjän päälle rakentunut. Se ei siis perustu mihinkään rationaaliseen, vaan se kuuluu sarjaan uskonnot ja salaliittoteoriat. Nekään eivät perustu mihinkään konkreettiseen, vain lujaan uskoon.

"Eli EU päästää kritiikittä suuria pakolaisvirtoja tänne ja saa aikaan täydellisen poliittisen sekaannuksen (ansaitusti) "

EU ei ole mitään muuta kuin mitä sen jäsenmaat päättävät sen olevan. EU:lla on tosin omia toimijoita, kuten parlamentti ja komissio, jotka ovat jäsenvaltioiden valitsemia, mutta niillä ei ole käytännön päätösvaltaa. Päätökset tehdään valtiopäämiesten ja ministerien kesken, sekä eri valtioiden omien virkamiesten keskinäisissä neuvpotteluissa.

EU:n syyttäminen on siis täyttä populismia ja syntipukin hakemista. Syy siihen miksi päätöksiä ei synny, tai miksi vääriä päätöksiä tehdään, on siinä ettei valtioiden kesken synny yksimielisyyttä päätöksistä, tai siitä että vääriä päätöksiä tehdään täydellisen yksimielisyyden vallitessa.

*******************************************************'
Koska EU:n päätöksenteossa vaaditaan täysi yksimielisyys, tilanne on sellainen että syypäitä vääriin päätöksiin ovat kaikki sen osavaltiot ja jokainen valtio erikseen. Siitä ettei päätöksiä saada aikaiseksi pitää syyttää niitä osavaltioita jotka vetollaan estävät päätöksenteon.

Jostakin kumman syystä vain EU:ta syytetän ja valtioiden edustajat pesevät kätensä kuten Pontius Pilatus.

*******************************************************

Seuraavaksi pitäisi tietenkin kysyä pystytäänkö parempaan yhteistyöhön sitten ilman EU:ta, tai että tarvitaanko mitään yhteistyötä ylipäätänsä ollenkaan?

Nämä kysymykset vaatisivat laajempaa analyysiä ja pohdintaa, mutta minä ajattelen niin että yhteistyötä pitäisi ilmanmuuta kehittää, olivatpa yhteistyön keinot mitkä tahansa.

Nyt vain on valitettavasti niin, että yhteistoiminta Euroopassa ei ole kansalaisten mielestä pop. Englannissa äänestettiin epäyhtenäisyyden puolesta ja eri maissa on samaa henkeä.

Visegard- maat eivät halua tehdä yhteistyötä EU:n puitteissa, haluavat vain EU:sta suoraa tukea talouteensa, mitkä tuet valitettavasti käytetään niiden hallinnon korruptoitumiseen.

*****************

Minun mielestäni EU:n kaltaista yhteistyötä ja yhteistoimintaa tulisi Euroopan puitteissa kuitenkin vaikeuksista huolimatta jatkaa ja epäkohtia pitäisi korjata. Sillä ei ole väliä onko yhteistoiminnan nimi EU tai joku muu.

Kahden välisin neuvotteluin ei asioita saada hoidettua riittävän tehokkaasti Eurooppalaisella tasolla. Mantereen laajuista yhteistoimintaelintä ehdottomasti tarvitaan ja pitäisi saada yhteistoiminnan myös toimimaan tehokkaammin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #57

"Yrität vääntää kovaa ja kriittistä tekstiä ja laittaa kaiken EU:n syyksi"

En pyri siihen. Puhut asian vierestä, vääristelet, etkä luultavasti katsonut edes vähän aikaa vieviä youtube-pätkiä. Shame on you. Olen EU:n puolesta, olen aina ollut. Olen kääntynyt enemmän sitä vastaan vuosien aikana (edelleen en ainakaan nyt kannattaisi EU eroa). Vääristelet törkeästi, natsistelet ja pistät ihmisiä enemmän EU-vastaisiksi.... Ehkä tulevaisuudessa olenkin EU:ta vastaan mikäli se ei tee kunnon muutoksia.... Sen tiedän että liittovaltimallin kannattajat kuten sinä tekevät EU:n vastustamisesta entistä houkuttelevampaa. Vaihtaisin luultavasti EU:n NATOon jo nyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

Yrität vääntää kovaa ja kriittistä tekstiä ja laittaa kaiken EU:n syyksi. Koko ajatusrakennelmasi on kuitenkin tyhjän päälle rakentunut. Se ei siis perustu mihinkään rationaaliseen, vaan se kuuluu sarjaan uskonnot ja salaliittoteoriat. Nekään eivät perustu mihinkään konkreettiseen, vain lujaan uskoon.

"Eli EU päästää kritiikittä suuria pakolaisvirtoja tänne ja saa aikaan täydellisen poliittisen sekaannuksen (ansaitusti) "

EU ei ole mitään muuta kuin mitä sen jäsenmaat päättävät sen olevan. EU:lla on tosin omia toimijoita, kuten parlamentti ja komissio, jotka ovat jäsenvaltioiden valitsemia, mutta niillä ei ole käytännön päätösvaltaa. Päätökset tehdään valtiopäämiesten ja ministerien kesken, sekä eri valtioiden omien virkamiesten keskinäisissä neuvotteluissa.

EU:n syyttäminen on siis täyttä populismia ja syntipukin hakemista. Syy siihen miksi päätöksiä ei synny, tai miksi vääriä päätöksiä tehdään, on siinä ettei valtioiden kesken synny yksimielisyyttä päätöksistä, tai siitä että vääriä päätöksiä tehdään täydellisen yksimielisyyden vallitessa.

*******************************************************'
Koska EU:n päätöksenteossa vaaditaan täysi yksimielisyys, tilanne on sellainen että syypäitä vääriin päätöksiin ovat kaikki sen osavaltiot ja jokainen valtio erikseen. Siitä ettei päätöksiä saada aikaiseksi pitää syyttää niitä osavaltioita jotka vetollaan estävät päätöksenteon.

Jostakin kumman syystä vain EU:ta syytetän ja valtioiden edustajat pesevät kätensä kuten Pontius Pilatus.

*******************************************************

Seuraavaksi pitäisi tietenkin kysyä pystytäänkö parempaan yhteistyöhön sitten ilman EU:ta, tai että tarvitaanko mitään yhteistyötä ylipäätänsä ollenkaan?

Nämä kysymykset vaatisivat laajempaa analyysiä ja pohdintaa, mutta minä ajattelen niin että yhteistyötä pitäisi ilmanmuuta kehittää, olivatpa yhteistyön keinot mitkä tahansa.

Nyt vain on valitettavasti niin, että yhteistoiminta Euroopassa ei ole kansalaisten mielestä pop. Englannissa äänestettiin epäyhtenäisyyden puolesta ja eri maissa on samaa henkeä. Äärioikeistolainen ja kansallismielinen populismi siis leviää ja sillä on vaikutusvaltaa.

Visegard- maat eivät halua tehdä yhteistyötä EU:n puitteissa, haluavat vain EU:sta suoraa tukea talouteensa, mitkä tuet valitettavasti käytetään niiden hallinnon korruptoitumiseen.

*****************

Minun mielestäni EU:n kaltaista yhteistyötä ja yhteistoimintaa tulisi Euroopan puitteissa kuitenkin vaikeuksista huolimatta jatkaa ja sen epäkohtia pitäisi korjata. Sillä ei ole väliä onko yhteistoiminnan nimi EU tai joku muu.

Kahden välisin neuvotteluin ei asioita saada hoidettua riittävän tehokkaasti Eurooppalaisella tasolla. Mantereen laajuista yhteistoimintaelintä ehdottomasti tarvitaan, samoin mannerten välisiä yhteistyöelimiä ja näiden elinten yhteistoiminnan pitäisi myös saada toimimaan tehokkaammin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aika harmi, että kaiman mielestäni asiokas puheenvuoro jää suurimmalta osalta ymärtämättä mistä blogissa on oikeasti kysymys. Meidän jokaisen pitäisi ymmärtää, että ihmiselämä on ainutkertainen kokemus, synnytään sitten Suomessa tai Syyriassa ja hyväksyä myös sen, että ihmiset lähtevät etsimään parempaa elämisen ehtoja muualta mitä kotimaa ei voi tarjota, näin sadattuhannet suomalaisetkin ovat tehneet, jättäneet kotisuomen ja lähteneet paremman elintason perään.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä töihin pääsiassa, ei loisimaan toisten siivellä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aika harmi, että kaiman mielestäni asiokas puheenvuoro jää suurimmalta osalta ymärtämättä mistä blogissa on oikeasti kysymys."

Kiitos myötätunnosta.

Toki niin on kuin sanot.

Kenties minulla on väärä mielikuva, mutta jotenkin kuitenkin olen ymmärtänyt että minua on vähäisessä määrin myös ymmärretty, ainakin jossain pienissä asioissa.

Tämä käsitykseni, vaikka se olisi väärä, antaa minulle positiivisia tuntemuksia, vaikkakaan en kuvittele että nämä kuvittelemani liikahdukset millään tavoin muuttaisivat maailman menoa, paitsi tietenkin joidenkin yksilöiden kohdalla.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kait se Syyrian pakolaisten myötätunnon purske tuli Alan Kurdin kohdalla. Se oli itselleni kuten monille muille aika yhtäläisen koskettava kokemus kuin nyt Thaimaan luolapoikien kohdalla. Se sai aikaan paitsi valtavan hyväntekeväisyyden purskeen, myös ohimenevän suopeuden vaiheen pakolaiskriisissä. Ehkä sadat tuhannet tulivat ja pääsivät Eurooppaan sen suopeuden turvin. Osa heistä ehkä ansaitsi sen, mutta vaikea on sanoa, ansaitsivatko kaikki.

Tuon syvästi vaikuttaneen tragedian pohjalta on vaikea sanoa mitä tehdä jatkossa. Menneellä viikolla kolme muuta pientä lasta hukkui ylittäessään Välimerta. Kuvat olivat traagisia, joskaan ilmeisesti eivät yhtä lohduttomia kuin Alan Kurdin kohdalla. Tietenkään yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua moiseen vaaraan, mutta mitä useampi selviää, sitä useampi joutuu. Vaikea tilanne.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mitä avoimemmat rajat ovat Eurooppaan, sitä useammat lapset hukkuvat Välimereen jatkossa. Lasten isänä nykyinen politiikka pistää vihaksi. Hyvää (mahdollisesti) tarkoittavat ihmiset ovat osaltaan aiheuttaneet tämän rikollisten ja korruptoituneiden ihmisten käsissä olevan pakolaisliikenteen. Toivon mukaan oppivat tästä - vaikkei se siltä ainakaan vielä näytä.

**********************

"yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua moiseen vaaraan, mutta mitä useampi selviää, sitä useampi joutuu"

Aivan! Tuo rikollisten ja asiasta hyötyvien poliitikkojen/virkamiesten/jne. järjestämä murhaava peli pitää saada lakkaamaan. Apu pitää järjestää lähemmäs kriisialueita, ja on tehtävä konkreettisilla toimilla selväksi ettei Eurooppaan päästä kuin hyvin tarkkaan valvottujen selvitysten jälkeen. Ei ihmekään että Italiassa vihdoin kansa kapinoi vaihtaen poliitikkoja.... nykyinen meno on ollut vuosia heille täysin epäreilu.
__________________________________

Australiaa on kovasti moitittu, mutta tuloksien valossa ilmeisesti heistä kannattaisi ottaa mallia:
https://yle.fi/uutiset/3-8866957

"Australia käännyttää kaikki veneillä saapuvat turvapaikanhakijat takaisin lähtömaihinsa tai sijoittaa heidät Tyynenmeren saarilla Naurussa ja Manus Islandilla sijaitseviin leireihin.

Maan hallitus on perustellut politiikkaansa pyrkimyksellä estää turvapaikanhakijoiden kuolemat merellä.

Australia onkin onnistunut syyskuussa 2013 alkaneen operaationsa avulla lopettamaan hukkumiset ja siirtolaisveneiden pääsyn maahan."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Australia onkin onnistunut syyskuussa 2013 alkaneen operaationsa avulla lopettamaan hukkumiset ja siirtolaisveneiden pääsyn maahan.""

Syytät siis EU:ta.

Vastuu kaikista EU:n päätöksistä, vääräistä päätöksistä, oikeista päätöksistä, tai päättämättömyydestä, on kuitenkin sen osavaltioilla.

Osavaltioissa on demokraattinen päätöksenteko, eli siellä toimitaan kuten ihmiset haluavat toimittavan. Euroopassa toiset haluavat keskitysleiritystä Austraalian taapaan. Toiset taas eivät sitä halua.

Toistaiseksi keskitysleiritystä haluavat ovat olleet Euroopassa vähemmistönä.

Haluatko EU:n toimivan demokraattisesti, vai haluatko sen toimivan kansojen tahdon vastaisesti. Kenties Austraalialainen keskitysleiritys on parempi systeemi, mutta kansalaiset eivät ole sellaista halunneet.

Nyt on ehkä tapahtumassa kansalaisten asenteissa sellainen muutos mitä sinä haluat. Italian äänestystulos on sen suuntainen, samoin äänestystulokset Visegard- maissa ja Itävallassa.

Mm. Saksassa Angela Merkel ei sellaista politiikkaa halua ja hänellä on edelleen kannatusta. Kaikki riippuu siis poliittisista voimasuhteista.

Jotta eri maissa, kuten myös EU:ssa päästäisiin tuloksiin, pitäisi päästä jonkinlaiseen konsensukseen siitä mitä halutaan. Se ei ole koskaan kovin helppoa.

Kuten nähdään Englannissa ei näköjään pystytä nyt sisäisesti päättämään millaista brexitiä se itseasiassa haluaa. Sitten tulee vielä se kysymys että sopiiko se brexit jota Englanti haluaa kaikille EU:n 27:lle osavaltiolle, sillä jos yksikin EU- maa torppaa Brittien toiveet, se ei toteudu.

Demokratia ei ole helppoa. Venäjällä Putin tekee päätökset itsevaltaisesti, se näyttää helpolta, mutta Putinkin voi tehdä vääriä päätöksiä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #59

"Euroopassa toiset haluavat keskitysleiritystä Austraalian taapaan."

Puhuttiin hukkumisista, IHMISHENKIEN MENETYKSESTÄ, minkä halusin lopettaa. Australia onnistui lopettamaan hukkumiskuolemat. Mitä sinä teet... alat puhua keskitysleireistä kuten ennenkin, ja oletan että natsiväitteet tulevat perässä... säälittävää. Kuinka monia hukkumiskuolemia haluat oman järkähtämättömän ideologiasi kontolle ennenkuin pystyt muuttamaan suhtautumistasi? Voisit joskus herätä siihen ettet ole välttämättä "hyvien" puolella (mikäli noin mustavalkoisesti tosiaan näet maailman).

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Isän parempaan hammashoitoon pyrkiminen koitui lapsen kohtaloksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Isän parempaan hammashoitoon pyrkiminen koitui lapsen kohtaloksi."

Helppo viisastella kun omat hampaat on kunnossa.

Minä en ainakaan suostu pitämään rikkinäisiä hampaita suussani ja kiroan edelleen yhtä julkisen hammashoidon "lääkäriä" joka pilasi purukalustoani niin pahasti että sitä tuhotyötä on sen jälkeen paikattu yksityisellä puolella varmaankin tuhansilla euroilla.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Väite vain hammashoitoon pyrkimisestä oli nähtävästi vain pahansuopaa vääristelyä yhdestä lauselmasta. Pääsyy oli halu päästä pois pakolaisleireiltä normaaliin elämään – joka olisi sitä hampaidenkin korjaamista joskus tulevaisuudessa merkinnyt. Kidutuksessa menetettyjen hampaiden korjaaminen – joskus tulevaisuudessa – merkitsi isälle sodan haavojen parantamista ja paluuta normaaliin.

Toki usein lasten kuolemat palautuvat vanhempien pyrkimyksiin tai tarpeisiin, jotka kuoleman jälkeen jäävät merkityksettömiksi. Eikö lasta olisi voinut viedä autolla kouluun? Oliko pakko lähteä kauppaan, jättää lapsi kotiin ja jäädä pelaamaan sitä Pokémon Go:ta? Oliko pakko kiivetä keittiötuolilla hakemaan se säilykepurkki, lapsen ollessa vieressä? Jokainen päivä on täynnä vaaroja ja joskus vain tapahtuu, mitättömien asioiden vuoksi.

Tietenkin nyt lähteminen ylittämään merta pienellä purrella on aika suuri riskinotto, vaikka siinä sitten olisi tavoitteena normaali elämä – tai vain hammashoito. Onko se sitten huonompi syy, kuin että lasten piti päästä kouluun – kahdeksan hukkui veneen kaaduttua myrskyssä. Tai vanhemmat nyt vaan halusivat vähän lähteä veneilemään, onhan se kivaa? Lapsia hukkuu vuosittain uima-altaisiin ja kylpytynnyreihin - onko se huvittelu tärkeämpää kuin lasten henki?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

Tämä on rittäin järkevä puheenvuoro.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset